black sheep Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Kiwi o ile się nie myle, to jakiś chłopak dał ogłoszenie tu na dogo, że zabierze pieska. Chyba tam ma jechac szczeniak. Quote
Perfi Posted December 7, 2006 Author Posted December 7, 2006 przeprowadzilam z Pawlem dluga rozmowe telefoniczna, nie mam zadnych zastrzezen, kontrole obiecala przeprowadzic Ela and Krzys Quote
black sheep Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Perfi a masz link do tego wątku co się ogłaszał? Poczytałabym sobie:) Quote
Perfi Posted December 7, 2006 Author Posted December 7, 2006 PANI KTORA MIALA BRAC SISI JEDNAK SIE ZDECYDOWALA, ALE SKORO SIS IDZIE DO MARUDY SZUKAMY SISKOPODOBNEJ!!! Quote
Perfi Posted December 7, 2006 Author Posted December 7, 2006 bs nie mam przepraszam nie mam teraz czasu szukac :) Quote
black sheep Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Nie ma sprawy. Szukaj siskopodobnej!! Szukaj!! Quote
Perfi Posted December 7, 2006 Author Posted December 7, 2006 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2564927#post2564927 Quote
ma_ruda Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 [quote name='Perfi']PANI KTORA MIALA BRAC SISI JEDNAK SIE ZDECYDOWALA, ALE SKORO SIS IDZIE DO MARUDY SZUKAMY SISKOPODOBNEJ!!! A mnie na moment zamarło serce- zakochane w Sisi:iloveyou:, od pierwszego wejrzenia . Przestraszyłam się, że ta Pani mi ją odbierze:shocked!: . Już nie mogę się doczekać, kiedy sunia będzie ze mną. Jest cuuuuuuuuuudna:loveu: . Kto jej nie widział nie ma pojęcia o czym mówię. Sisi jest już wyraźnie przywiązana do Perfi, ale mam nadzieję, że wkrótce ja też zasłużę sobie na jej miłość. Szczeniaczki też piękne, słodkie i bardzo grzeczne. Po powrocie z "randki" z Sisi próbowałam niesmiałej negocjacji w domu, zeby wziąć ją z córeczkąno ale niestety ........negocjacje nie powiodły się:-(. Quote
Ela_and_Krzys Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 kontrola poadopcyjna nie jest problemem - choc bywamy w Lubline raz na miesiac tylko mniej wiecej ale moze kogos mozna poprosic z dogo o kontrole przedadopcyjna jeszcze - sa dziewczyny z Lublina chyba... Quote
ma_ruda Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 [quote name='Perfi']Maruda chce Sisi JUZ WZIASC JUTRO :loveu:[/quot ściśle mówiąc- chcę wziąć Sisi już teraz:lol: , bo jak przestaję marudzić staję się niecierpliwa:eviltong: , no a tym bardziej kiedy jestem zakochana:loveu: Tym bardziej trzymam kciuki za maluchy, żeby szybciutko poszły do dobrych domków:happy1: :thumbs: :happy1: Quote
black sheep Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Oby oby oby... Sisi będzie mieć domek, to maluszki też znajdą Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 ma_ruda napisał(a):[quote name='Perfi']Maruda chce Sisi JUZ WZIASC JUTRO :loveu:[/quot ściśle mówiąc- chcę wziąć Sisi już teraz:lol: , bo jak przestaję marudzić staję się niecierpliwa:eviltong: , no a tym bardziej kiedy jestem zakochana:loveu: Tym bardziej trzymam kciuki za maluchy, żeby szybciutko poszły do dobrych domków:happy1: :thumbs: :happy1: Tak się ciesze Marudko ,że wkoncu znalazłaś swoja ukochana sunie. Jak ją zobaczyłam po przyprowadzeniu do schronu to powiem szczerze nie pomyslałam o tobie tylko o tej pani z Miechowa bo caly czas myslałam że szukasz bardziej kudlatej . Olusia bardzo prosze niech Marudka juz weżmie Sisi i niech obie będą szczęśliwe. Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Olusia czy mamy szukać podobnej do Sisi dla tej drugiej pani-dobrze zrozumiałam . Quote
Jagienka Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Foksia i Dżekuś napisał(a):Olusia czy mamy szukać podobnej do Sisi dla tej drugiej pani-dobrze zrozumiałam . i czy mysi być sunia?? z takich oryginalniejszych w schronisku jest Manfred i Rudik, ale oni są więksi od Sisi no i mniej zadbani rzecz jasna... Quote
Perfi Posted December 8, 2006 Author Posted December 8, 2006 niestety po roznych konsultacjach podjelismy decyzje ze psy pojda do domow dopiero w srode (szczepienia). Sisi musi isc ostatnia :( szukam malej kudlatej suczki. musi byc naprawde mala zeby pani bez problemow mogla ja np w koszyczku nosic do weterynarza jakby byla chora. boi sie z wiekszym psem nie da sobie rady. Quote
kiwi Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Ola, do stycznia wpadnie napenwo kilka takich kruszynek :) ma-ruda, mam nadzieje ze nie masz nic przeciwko sterylizacji suni, bo klan krakowski wymaga sterylek ;) mozemy za nia zaplacic nawet w razie potrzeby... Quote
ma_ruda Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 [quote name='Perfi']niestety po roznych konsultacjach podjelismy decyzje ze psy pojda do domow dopiero w srode (szczepienia). Sisi musi isc ostatnia :( :-(:-( Dopiero w środę?To strasznie długoooooooooo. Ale trudno, nie mam wyjścia. Mam njednak nadzieję na te obiecane spacerki? I sprawa sterylki Sisi- oczywiście jeżeli to konieczność, to nie będę dyskutować. Rozmawiałam o tym z Perfi- myślałam, że gdyby to nie był waruek adopcji, to decyzję podjęłabym po konsultacji ze "swoim" wetem, czy sterylizacja jest rzeczywiście wskazana ze względów zdrowotnych. trochę już na ten temat czytałam, wiem że ma podobno chronić przed ropomaciczem i to byłby dla mnie rozstrzygający argument, jeżeli nie ma jednocześnie ryzyka innych zagrożeń. Bo gdyby chodziło tylko o uchronienie suni przed kolejną ciążą, to nie bardzo mnie przekonuje. Radziłam sobie z tym problemem przez 12 lat z Punią. No ale, jak mówiłam- nie będę dyskutować i podporządkuję się, skoro tak trzeba. A czy "na własną rękę"?- myśle, że to uzgodnimy. Gdyby bezpłatna (dla mnie)sterylka w schronisku(?) miała być finansowana ze środków przeznaczonych dla potrzebujacych piesków, to nie ma sensu- zrobię to (i zapłacę)sama. Ale jeżeli robi sie to po prostu bezpłatnie, to chyba lepiej byłoby gdybym zamiast płacić za zabieg, przeznaczyła te pieniązki na leczenie jakiegoś pieska. Niezaleznie od tego- dla mnie najwygodniej byłoby to zrobić "u siebie", bo do schroniska to jednak dla mnie mała wyprawa, a dla Sisi pewnie stres. Quote
Perfi Posted December 8, 2006 Author Posted December 8, 2006 sterylke zrobia za darmo w schronie :) a co do spacerkow to ok ale ja naprawde nie wiem co mnie czeka w najblizszych dniach. mam straszny zawrot glowy. na dogo bede sie pojawiala wylacznie w tym watku i to wtedy jak bedzie jakies info po prostu nie mam na to czasu :( Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 :lol: Lidka ty zadecyduj czy chcesz Sisi sterylizowac w schronisku czy u siebie .W schronisku co prawda masz bezpłatnie i robia bardzo duzo tych sterylek ale mysle ,ze u wet.gdzie nie ma tylu bakteri co w sch. i dla ciebie i dla zwierzątka było by lepiej. (pod warunkiem ,ze masz na to pieniązki bo to kosztuje) Pozatym wet. w schronisku maja duzo pracy (obserwuje to za każdym razem jak tam jestem),jest tyle potrzebujących zabiegów innych niż sterylki psiaków i kotków,że wcale się nie pogniewaja jak zabieg wykonasz gdzie indziej. Quote
black sheep Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Ja myślę, że lepiej sterylke zrobić poza schroniskiem... Jeśli oczywiście Cie na to stać. Napewno Sisi na tym zyska, a teraz to twój piesek, i przecież ona jest dla Ciebie najważniejsza:) Quote
ma_ruda Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 No to przynajmniej w tej sprawie gdzie robić sterylkę nie musżę podejmować decyzji- oczywiście zrobię prywatnie. To nie znaczy, że mam juz problem z głowy, bo skoro jak widzę zabieg jest nieunikniony, będę musiała przeżywać swoje lęki, czy wszystko będzie dobrze:-( Quote
ma_ruda Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Perfi napisał(a):sterylke zrobia za darmo w schronie :) a co do spacerkow to ok ale ja naprawde nie wiem co mnie czeka w najblizszych dniach. mam straszny zawrot glowy. na dogo bede sie pojawiala wylacznie w tym watku i to wtedy jak bedzie jakies info po prostu nie mam na to czasu :( Dzieci Sisi już po występie telewizyjnym , mam nadzieję, że już pozostaje tylko wybór najwspanialszych domków?:lol: Perfi- odezwij się, jeżeli będę mogła choćby pospacerować z Sisi. Quote
black sheep Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Ma rudko sterylka nie jest niczym strasznym:) Napewno będzie dobrze! Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Paerfi szybciutko pisz co ze szczeniakami ,niestety nie oglądałam programu bo miałam wizyte u lekarza.:multi: Quote
ma_ruda Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 black_sheep napisał(a):Ma rudko sterylka nie jest niczym strasznym:) Napewno będzie dobrze! Właśnie jestem po lekturze kilku artykułów, które udało mi się znaleźć. Rzeczywiście we wszystkich czytam o zaletach sterylizacji i znikomym ryzyku (narkoza i nietrzymanie moczu jako powikłanie). W zalety te związane z profilaktyka nowotworów staram się wierzyć. A znikome ryzyko?- spróbuję myślec pozytywnie. Znalazłam nawet stronę lecznicy (na Krowoderskich Zuchów), która oferuje 30% rabat na zabiegi sterylizacji i kastracji w ostatnie soboty miesiąca. Sadzę, że normalnie koszt zabiegu to ok. 250 zł?, więc gdyby to była prawda z tym rabatem, to chyba warto. Tak więc jak widzicie powoli się z tym godzę:oops: . Nie byłabym sobą, gdybym nie pomarudziła:evil_lol: . Quote
Recommended Posts