Jump to content
Dogomania

KRAKOW Perfidne szczeniaki od Perfi i c24rnego juz maja domki :)

Recommended Posts

Posted

Posiłi je w takich godzinach że ma jeszcze duzo czasu na wykupcianie. a spia w pokoju i niestety nie mam tam drzwi aby je zamknac, łazienka odpada bo kuweta ( a i tak chodzą tam sie posilać i nawet żwacze nie sa wstanie ich zniechęcić ) juz zastanawiam sie nawet nad klatka kenela aby ją odzwyczajac, no juz nie wiem, najpierw Pola sikała, teraz przestała. Jak nie znajdę sposobu na oduczenie Jej (wiadomo wpadki każdemu się zdarzaja i nie o to tu chodzi) to TZ będzie coraz bardziej wkurzony i grozić będzie Jej eksmisja z domu.

• 1 month later...
  • Replies 711
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciekawa jestem, czy ktoś tu jeszcze zagląda:cool3: ?
Fraszka jest już ze mną pół roku:lol: Wydoroślała? wypiękniała?. Wiem, że jakość zdjęcia nie jest najlepsza, ale Asior o nas zapomniała:p a ja dla Fraszki nabyłam telefon z aparatem. To zdjęcie to mój debiut. A na nim- Fraszka na dzisiejszym spacerku.
Problem z fotografowaniem to nie tylko sprawa sprzętu, ale też modelki:roll:- trudno mi ją "uchwycić", bo kiedy nie ma smyczy (jak widać) rzadko oddala się ode mnie chocby na kilka centymetrów.

Posted

[quote name='masienka']to jest Fraszka??:shake:

toz to panna Baleronik:evil_lol: :loveu:

Baleronik:crazyeye: . Ma świetną figurę! No może nie jak gałązka (fraszka po włosku = gałązka?).

Posted

Perfi napisał(a):
futro jej uroslo... znaczy sie ze przed przybyciem do nas musiala byc strzyzona

Rzeczywiście ma teraz puszyste futerko:lol: . Nie sądzę, żeby była strzyżona. Pewnie po porodzie jej zmarniała sierść. Przez trzy miesiace podawałam jej cirrus pro, po którym odrastały jej byjne włosy (może bez tego też by odrosły?:oops: ). Pamietasz Perfi? sunia miała raczej szorstkie futerko. Teraz jest jedwabiście miękkie:loveu:

Posted

nie zapomniała, nie zapomniała tylko miała masę spraw... teraz będe miała ciut więcej czasu to wpadne, tylko muszą przejść te upały bo umieram..... nie cierpie lata :/

Posted

mordka Fraszki z avatara to wypisz wymaluj Timba- te same oczy i taka mina. a wczoraj Timba pobiegła na pole i zaczęła ganiac te czerwcowe chrząszcze i zapomniała o całym świecie. smiesznie podskakiwala i biegała za nimi a ja wołałam ja a ta nic, dopiero jak Jej się pokazałam to zeszła na ziemie. dosłownie dziewczyna odleciała. Miałysmy z córcią ubaw, z tych jej podskoków. a timba taka niska a lubi biegać w wysokiej trawce.

Posted

Lavaa napisał(a):
wczoraj Timba pobiegła na pole i zaczęła ganiac te czerwcowe chrząszcze i zapomniała o całym świecie. smiesznie podskakiwala i biegała za nimi a ja wołałam ja a ta nic, dopiero jak Jej się pokazałam to zeszła na ziemie. dosłownie dziewczyna odleciała. Miałysmy z córcią ubaw, z tych jej podskoków. a timba taka niska a lubi biegać w wysokiej trawce.

Timba nie tylko mordkę ma po mamusi, bo temperament chyba też. Fraszka również zapomina o świecie, kiedy pojawi się coś co sie rusza. Najczęściej są to niestety kotki. Na szczęście mija jej zainteresowanie samochodami, chociaż wciąż zdarza się, ze sie do nich wyrywa i obszczekuje (czytaj: jazgocze). Nawet jeże, mimo, że mało ruchliwe, budzą jej niezdrowe:-o zainteresoiwanie, co kończy się pokłótym noskiem Fraszki:roll:

Posted

Mała wzrostu duża temperamentem:evil_lol: . timba tez lubi obszczekiwac wszystko. Czasami szczeka nagle na cos, czego nie ma (moze na wiatr?) a Pola patrzy sie zdziwiona:crazyeye:. Ale ogólnie nie biegnie do nieznajomych ludzi, bo Pola bardziej jest taka towarzyska a timba nieufna. dla timby to Pola i ja (w ktorej kolejności to nie wiem:razz: ) to najwazniejsze osoby. a najgorsze to jest to że TZ ,,troche'' się na poczatku wkurzał:mad: przez załatwianie się dziewczyn w domu i nie wychodził z nimi na dwor (jeśłi już to wszyscy razem) i One wogóle nie chcą z nim wychodzić bo jak już ich wyślę to biega za nimi po klatce bo te mu uciekają do domu:evil_lol: . Nawet na smyczy lubią (ogólnie wolałyby bez - ale to świry zaraz by biegały po ulicy)jak prowadze je tylko ja:shake: Pola ma za to świra na punkcie motocyklistów, jak jakiś jedzie to jest taki zryw że mało mi reki nie wyrwie.

Posted

Pola juz nie sika -ale sa wpadki raz na jakis czas:cool3: . timba tez nie siusia, ale.... nie udało mi się Jej nauczyć tymi sposobami chwalenia na dworzu itp. wiec użyłam klatki i zostaje w klatce na noc i czasami w ciągu dnia ale nie codziennie, na 2h jak mnie nie ma. i wynik taki ze miedzy wychodzeniem na dwór nie siusia juz nigdzie:multi: . i zostawiłam ja raz na noc bez zamykania klatki i było czysto.

• 4 weeks later...
Posted

Musze sie pochwalić- zobaczcie (nie chodzi mi o jakość tylko treść;) )

To zdjęcie zrobiłam dzisiaj. Gdyby ktos widział fraszke wczoraj, w tym samym miejscu, nie uwierzyłby, że to ona;) . Nie uwierzyłby tym bardziej, ze nie udało mi się sfotografować dzisiaj Fraszki pływającej:loveu: . Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, ale jeszcze wczoraj nie udało mi się jej namówić, żeby weszła do wody powyżej kostek. Dzisiaj byłyśmy w towarzystwie Brucia- szczeniaka, którym wszyscy się zachwycali. I może dlatego, podczas gdy Brucio ostrożnie wchodził do wody po kolanka, Fraszka śmiało poszła na głęboka wodę. Miałam wrażenie, że chciała zaimponować szczeniakowi:lol:, albo zwrócić na siebie uwagę? To drugie jej się oczywiście udało. Pańcia była zachwycona:loveu: .
Jeszcze wczoraj martwiłam się, że chyba będę musiała zrezygnować z planowanego za 2 tygodnie wyjazdu nad morze. Nie z powodu lęku Fraszki przed wodą, tylko przed zaludnionymi miejscami. Wczoraj była tak zestersowana, że właściwie przez cały czas siedziała przy mnie i trzęsła się ze strachu. Dzisiaj zaskoczyła mnie nie tylko wyczynami pływackimi, ale niezwykłą odwagą:evil_lol:, kiedy przeganiała dużą suczkę, która chciała się bawic z Bruciem. Wydawało się, że już w ogóle nie zwracała uwagi na ludzi, których było dzisiaj jeszcze więcej niz wczoraj. Może więc ten nasz wyjazd nad morze się uda?

Posted

Perfi napisał(a):
Maruda my tez jedziemy nad morze 15.08 :) do ustronia mamy zafundowana podroz poslubna :)

Perfi, przede wszystkim Wam gratuluję i zycze udanej podróży poślubnej.
My z Fraszką wybieramy sie do Łazów (k. Koszalina) trochę wczesniej niż Wy (3-17 sierpnia). Taka mam nadzieję, bo o watpliwościach, czy to dobry pomysł pisałam wcześniej. Na pewno wiem tylko, ze bez Fraszki nie pojadę.

• 2 weeks later...
Posted

:-( :-( :-( Fraszka miała dzisiaj atak epi:-( :-( :-( - pirewszy od 4 miesięcy. Już prawie udało mi się zapomnieć o tym problemie; łudziłam się, że te poprzerdnie to była reakcja na stres. Niestety dzisiejszy był silniejszy niż tamte- w każdym razie nie miałam wątpliwości, że to drgawki padaczkowe.
A w piątek mamy jechać nad morze:placz: . Teraz mam dodatkowy powód do obaw. Szczęściem w nieszczęściu jest to, że wydarzyło się to przed wyjazdem, bo gdyby miała atak nad morzem albo w podróży, byłabym przekonana, że to moja wina.

Posted

moja też ma padaczkę,jak ataki powtarzaja się częsciej niz co 6miesięcy ,powinna dostawac tabletki na padaczke,bo podobno padaczka powtarzająca się co 6miesiecy jest niegroźna,najlepiej isc z sunią do weterynarza opisac ile trwa itd ,a on powinien zbadac ją i przepisac leki(tak moja miała),dotego badanie krwi czy watroba jest sprawna (w moim przypadku moja sunia ma lekko powiekszoną wątrobe i dostaje leki,ma je brac przez 3 tyg potem znowu badania krwi)od chwili gdy dostała mi padaczki na spacerku,boje się znią gdzies dalej jezdzic,ale jak sunia dostła teraz ataku to wczesniej niż za pare miesięcy nie powinna dostac