Isabel Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Oj, Tina jeszcze nie ostrzyżona, jest strasznie kudłata, tak kudłata, że Cofi jej się trochę boi. A Cofi to nowy koci "braciszek" Tiny (tymczasik, który poprzez nieprzewidziany splot zdarzeń został u mnie na stałe). Quote
brazowa1 Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 alez Ty masz ogromne serce,Isabel :loveu: Trudno,niech bedzie nieufryzowana ;),ale bedzie miala kitke,prawda? Quote
Isabel Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Kitki ma, ale co zrobić z tą opadającą na oczy grzywką? W lecie spinałam jej gumką, chociaż tego nie lubiła. Słyszałam opinie, że nie powinno się psom z grzywką zasłaniającą oczy tej grzywki obcinać, bo ostre światło wywołuje wtedy zapalenie spojówek. A ja planowałam, żeby ją obciąć krótko, a potem pozwolić włosom róść aż do następnej zimy. Quote
brazowa1 Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 Cale zycie mialam gladkowlose psy,wiec nie znam tego problemu.A co mowia wlasciciele PONow,briardow? Quote
Isabel Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Prawdę mówiąc nie widziałam ostrzyżonych PON-ów ani briardów, natomiast ostrzyżone jamniki szorstkowłose - owszem. Ale Tina była już przecież ostrzyżona na krótko i nic jej się z oczkami nie działo, a jak do mnie przyjechała, to była tylko trochę kosmata. Quote
brazowa1 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 właśnie tez o tym samym pomyslałam.I z oczami nic zlego sie nie działo... Quote
Isabel Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Oczywiście, że robimy spotkanie, tym bardziej, że piękna pogoda się zapowiada! Quote
Isabel Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Na pewno będą fotki - tu uśmiecham się do wtatary;) Quote
t_kasiek Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 hej Tinusiu....mam nadzieje, ze sie nie obrazisz...ale POTRZEBNA POMOC !!!!!!!!!! SPRAWA BARDZO PILNA - PROSZE PRZECZYTAJCIE http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109965 Quote
wtatara Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Tinusia pozdrowienia. Wiosna sie robi, musimy zrobic spacerek Quote
Isabel Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Oczywiście! Czekam na propozycję terminu. W ten weekend nie mogę, bo ma gościa spoza Krakowa. Quote
Isabel Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 Trzeci dzień z kolei strzygę Tinę. Zaczęłam od głowy i szyi i stępiłam jedyne zaokrąglone na końcach nożyczki. Wczoraj podstrzygłam dalsze części, wycinając głównie kołtuny, które zrobiły jej się przez zimę, bo futro jej urosło strasznie długie i gęste, a na widok szczotki i grzebienia dostawała histerii, więc udawało mi się tylko przeczesać ją z wierzchu. Przy wczorajszym strzyżeniu popsułam drugą parę nożyczek. Dzisiaj wzięłam jedyne, jakie mi pozostały - nożyce do drobiu :evil_lol:i to one okazały się najlepsze. Został mi jeszcze grzbiet, ale tutaj chyba zostawię jej trochę dłuższe włosy. Tinka, ku mojemu wielkiemu zdziwieniu i zaskoczeniu stała nawet dość spokojnie (oczywiście była przywiązana smyczą do klamki, bo inaczej momentalnie by zwiała), a w nagrodę dostała kawałek czekolady. Muszę jej jeszcze wyrównać włosy, ale ogólnie wygląda o wiele lepiej. I młodziej! Przypomina teraz bardziej terriera niż PONa. Podoba mi się w tej fryzurze, nawet jeśli nie jest to jeszcze dokończone i zrobione fachowo. Sprzątając włosy miałam okazję przekonać się ile w nich było brudu i kurzu, a przecież kąpałam Tinkę 2 tygodnie temu. Będzie suni teraz wygodniej, chłodniej i ogólnie bardziej komfortowo:smile: Quote
brazowa1 Posted May 29, 2008 Author Posted May 29, 2008 teraz to fotek nie odpuscimy-ja chce Tinke a la terier! Quote
akucha Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 :roflt::roflt::roflt: Pewnie Tinka lubi kurczęciem być!!!!!! A kitki zostały? Pozdrawiam serdecznie Krakowianki nasze :lol: Quote
Isabel Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 Tak, kitki zostały! My również ślemy serdeczności dla Cioteczek:smile: Quote
Isabel Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Tinka ma się dobrze, w nowej fryzurze wygląda bardzo ładnie i młodo, i nie jest to tylko moje zdanie. No i jest jej lżej i chłodniej. Wtatara - kiedy się spotkamy? Czekam na propozycję terminu:smile: Quote
t_kasiek Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 ooo - Tinka ma nowa fryzurke :) a gdzie foteczki ?? :) przepraszam was za offa, ale nie wiem gdzie i do kogo sie zwrocic o rade :( moze mi jakos pomozecie bo kompletnie nie wiem gdzie napisac i co robic....wczoraj kolo mojej pracy pojawila sie mama z czteroma kocietami - skryły sie przed deszczem kolo biura i narazie tam zostaly. Maluchy sa juz na tyle duze, ze jak im dzis dalismy jesc to zjadly normalna kocia karme. Maluchy moznaby złapać, ale mamy raczej nie dam rady :( jest praktycznie dzika :( tylko nie mam co zrobic z tymi maluchami :( mam w domu kotke, ktora maluchow raczej nie zaakceptuje :( gdybym jeszcze miala dom ale w mieszkaniu nie mam takiej mozliwosci - poradzcie co robic - propozycje wyslijcie na PW jesli mozecie !!!!! szefowa chce je przepedzic :( Quote
brazowa1 Posted June 18, 2008 Author Posted June 18, 2008 Kasiu,chyba najlepiej opisac problem na www.miau.pl,maja pomysły,ewentualnie moze ktoras z dziewczyn ma klatke-łapke (tak z mysla o sterylizacji kocicy) Quote
t_kasiek Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 założyłam tam watek - tutaj jest link jakby ktos chcial http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=77003 dziekuje za jakis odzew brązowa :) - pozdr. Quote
wtatara Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Tinko kiedy my się spotkamy Albo czas nie ten albo pogoda albo problemy zdrowotne Quote
Isabel Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Ano właśnie... Ale czekam na propozycję terminu:) Quote
Recommended Posts