Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 377
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam nadzieję, że chętni do adopcji dodzwaniają się pod te numery, które są podane wszędzie i nie będą wędrować od telefonu do telefonu, bo każde zamieszanie zniechęca ludzi...:
790 369 926 (Paula dom tymczasowy)
664 821 160 - czyj to numer? Kiedy pierwszy raz sprawdzałam, pani powiedziałą, że oczywiście jest aktualny w sprawie adopcji zwierzaków, potem abonent był niedostępny:(( !

Atomówka- dostalam konto. odpisałam i czekam na info od ciebie, które mogę podać na in portalu. Odpisz na fb proszę.

Posted

tajga6 napisał(a):

664 821 160 - czyj to numer?.

To nr pani Joli. Każdemu się może czasem zdarzyć, że padnie bateria lub chwilowo będzie poza zasięgiem. Osoba poważnie zainteresowana nie rezygnuje po jednej nieudanej próbie.

Posted

Dziewczyny co tam u maluchów? Odsyłałysmy do Was kilka wstepnie sprawdzonych osób. Czy ktos się kontaktował? mam kolejnych ludzi chetnych na maleństwa ale musze wiedzieć które jeszcze są nieadoptowane.

Posted

dla Bezy (małej rudej) chyba ma dom p. Jola. dla chłopaka Łobuza (z podbitymi oczami) jest dom chętny z Woli Grzybowskiej, który ma sprawdzić p. Jola (nie wiem czy się umówiła/czy była) , cała reszta nadal czeka, łącznie z mamą. Od Was konkretnie miałam jeden tel. (pani z Woli Grzybowskiej).
Atomówka możesz mi przesłać nr. konta? mam osobę ze świniowego, która chciałaby wpłacić "grosik". :D

Posted

paula82 napisał(a):
dla Bezy (małej rudej) chyba ma dom p. Jola. dla chłopaka Łobuza (z podbitymi oczami) jest dom chętny z Woli Grzybowskiej, który ma sprawdzić p. Jola (nie wiem czy się umówiła/czy była) , cała reszta nadal czeka, łącznie z mamą. Od Was konkretnie miałam jeden tel. (pani z Woli Grzybowskiej).
Atomówka możesz mi przesłać nr. konta? mam osobę ze świniowego, która chciałaby wpłacić "grosik". :D

Właśnie ja z p.Jolą mam chyba przyjechać po jakiegoś szczeniaka, ale nie wiem. :)

Posted

U Pani którą poleca Jóźwa wczoraj była ja na wizyciePani fajna ale szuka starszego szczyla ok 5-7 msc
Takjga na poprzedniej stronie napisałam co podawać na innych portalach, nie mogę udostępnić konta prywatnego na portalu publicznym dlatego jak ktoś będzie chciał wpłacić kasę musimy wysyłać PW

Paula masz PW

Nie rozumiem trochę zamieszania, zostało wyjaśnione już,ze konto podajemy moje, a że to prywatne nie można go udostępnić , numery są aktualne

Posted

Kamila Proc napisał(a):
no to rzeczywisci troche starszy szczyl. moze wrzucic na jakis watek?

ja przeszukuje watki ale jesli ktos wrzuci moja informacje gdzie trzeba to bede wdzieczna :)

Posted

[quote name='józwa']mam domek chetny na szczeniaka
sprawdzony wczoraj i jest ok :)
umawialam sie z pania ze przesle jej zdjecia szczeniakow
dajcie znac jesli jestescie zainteresowane :)
[email protected]

na stronie przytuliska znajdki http://znajdki.pl/strona3.html są śliczne szczeniaczki Hubal, Rodan, Reni, Niba, Nika, Nat ....

[SIZE="3"]UWAGA!!! okolice Radzymina Wołomina mazowieckie - Zaginął-duży-pies-Atos-Rasztów-okolice-Radzymina-mazowieckie

Posted

Rozmawiałam z Paulą więc wyjaśniłyśmy między sobą o co chodzi.
Chcę jednak żebyście wszystkie miały jasność jak to działa.

Wystawiamy psiakom ogłoszenia, weryfikujemy ludzi w rozmowie telefonicznej (cześć już tu odpada), tym którzy nie odpadną wysyłamy ankietę adopcyjną (bardzo dosadną i obszerną, poruszającą wszelkie kwestie dotyczace szczeniąt).

Najlepsze ankiety (a nie wszystkie do nas wracają) podsyłamy pauli82. Osobiście nie widzę więc sensu przedłużania procedury adopcyjnej o dodatkowa wizytę. Myślę, że wystarczyłoby (jeśli żadna z nas nie ma zastrzeżeń do potencjalnego domu) wziąć szczeniaka pod pachę i zawieźć go do przyszłego domu. Oczywiście z założeniem, że psiak nie zostanie jesli cokolwiek wzbudzi zastrzeżenia.

Z doświadczenia wiem, że przeciąganie nie służy psiakom. Jest taki wysyp szczeniąt, że ktoś kto rozmawia kilkukrotnie przez telefon, wypełnia ankietę, znowu rozmawia (z kolejna osobą), jest zostawiony sobie na kilka dni po których to znów ktoś z nim rozmawia anonsując się bez psiaka może się spłoszyć i wziąć innego malucha.
Ja na prawde rozumiem idę sprawdzania docelowych domów ale mnożenie bytów na tej drodze niczemu nie służy.
Proponuję więc albo jakoś to wszystko usystematyzować albo będę zmuszona cofnąć swoją propozycję. Nie chcę żeby Pies Na Zakręcie którego reprezentuję, już na początku swojej dzialalności był postrzegany jako zbiór niezdecydowanych, komplikujących sprawy osób.
Albo ufamy sobie na wzajem albo nie.
I wierzcie mi czas gra tu wielką rolę. Nie można odkłądac wizyty o kilka dni (tym bardziej, że inne osoby proponowały swoją pomoc w tej materii). Małe rosną, za chwilę przestaną być już tak adopcyjne. Kto się wtedy nimi zajmie?

Dla mnie najważniejsze są psiaki ale biorę równiez pod uwagę ich tymczasowych opiekunów i przyszłych właścicieli.

Posted

Karola ja się zgadzam, jeżeli ktoś zawozi psiaka osobiście do nowego domu to nie ma potrzeby robic jeszcze wcześniej wizyty
Jak osoba odwozi psiaka, wchodzi do domu, patrzy chwilę pogada i tyle, przecież wtedy właśnie odbywa się wizyta PA
Jak ktoś zadzwoni bezpośrednio do Pauli albo P Joli to wtedy adoptujemy wg " naszych " procedur
Tak jest łatwo i pożytecznie, domki sprawdzone szybko, psaki szczęśliwe i my też:)
Podaję tu swojego maila, gdyby komuś był jeszcze potrzeby
[email protected]

Posted

nie, tu są ok:)! Ja przeklejam na 2 wątki, które im prowadzę na goldenline. A właśnie, skoro już jesteś- chciałam też przekleić te 4 pozostałe szczeniorki- są tu na 3 stronie, ale liczę i liczę i jak nic wychodzą mi 3... Czy jakiś już poszedł do adopcji?... Raczej chyba jeszcze żaden. Nie ma fotki któregoś?

Posted

tajga6 napisał(a):
nie, tu są ok:)! Ja przeklejam na 2 wątki, które im prowadzę na goldenline. A właśnie, skoro już jesteś- chciałam też przekleić te 4 pozostałe szczeniorki- są tu na 3 stronie, ale liczę i liczę i jak nic wychodzą mi 3... Czy jakiś już poszedł do adopcji?... Raczej chyba jeszcze żaden. Nie ma fotki któregoś?

A to ok.:)

ja tylko zdjęcia wklejam, więc nie wiem, ale idę zobaczyć. ;)