Atomowka Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Tajga to podaj numer do Pauli, to u niej jest sunia i ona powie ew kiedy może ją przekazać itp W razie co podam jeszcze raz jej numer 790369926 Co do konta standardowo mogę ja zbierać, mi to wsio, no chyba,że organizacja weźmie to na siebie Musimy jednak pamiętać, że organizacja ab wydać kasę potrzebuje na wszystko faktur, co nie zawsze jest możliwe Jak chcecie Psiaki nie są pod opieką weta, były tylko odrobaczone. Mają teraz ok 5-6 tygodni najlepiej jakby jeszcze co najmniej 2 tyg były pod " naszą" opieką ale wiem,że Paula chciałaby jak najszybciej maluchy wydać Asencja podam Ci numer konta wyślij Nam 40 zl na szczepienie suni skoro ro takie proste, albo jak nie masz kasy to przyjedź zabierz ją od Pauli i wypuść do nory z powrotem Quote
Asencja Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Atomowka napisał(a):Tajga to podaj numer do Pauli, to u niej jest sunia i ona powie ew kiedy może ją przekazać itp W razie co podam jeszcze raz jej numer 790369926 Co do konta standardowo mogę ja zbierać, mi to wsio, no chyba,że organizacja weźmie to na siebie Musimy jednak pamiętać, że organizacja ab wydać kasę potrzebuje na wszystko faktur, co nie zawsze jest możliwe Jak chcecie Psiaki nie są pod opieką weta, były tylko odrobaczone. Mają teraz ok 5-6 tygodni najlepiej jakby jeszcze co najmniej 2 tyg były pod " naszą" opieką ale wiem,że Paula chciałaby jak najszybciej maluchy wydać Asencja podam Ci numer konta wyślij Nam 40 zl na szczepienie suni skoro ro takie proste, albo jak nie masz kasy to przyjedź zabierz ją od Pauli i wypuść do nory z powrotem dawaj nr konta,nie ma sprawy!!! najwyżej coś sprzedam!!! tylko na Nero muszę mieć 300zł/m-c na hotelik -nie wspominając o 42kotach i 4 suczkach jakie mam pod opieką !!! i uważam,że lepsza nora niż schron!!! Quote
paula82 Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Jestem na chwilę, sunia i młode są u mnie, ale TZ tylko pyta do kiedy?! Ja teoretycznie mogłabym do weta podjechać, aby wiek dokładniej określić, ale na moje "oko" od białej mają jakieś 6 tygodni, a od sąsiada 1-2 więcej. Są samodzielne i z pewnością dadzą sobie radę bez mamy, nie jestem jakimś potworem, który chce na siłę pozbyć się kłopotu i rozdzielić rodzinkę. Asencja, ale co da na tą chwilę zaszczepienie samej mamuśki? Masz dla niej DT? Piszesz co z nami??? Nie wiesz jaka jest sytuacja, nie zamierzasz pomóc to po co głos zabierasz i nerwy szarpiesz? I proszę nie targuj się kto pomógł większej ilości zwierząt, bo nie o to tu chodzi, ja staram się pomagać dla nich samych nie dla poklasku. Quote
Atomowka Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 No to sprzedaj i wpłać kasę skoro z Nami coś nie tak. Bla bla bla co na celu na pisanie ile masz kotów itp? Licytacja? Bawimy sie w przedszkole, czy jesteśmy tu jednak w innym celu Nikt suki nie odwiezie do schronu gwarantuję Ci to ! Ile kosztuje szczepienie jednego gnojka tak mniej więcej u Twojego weta Paulina? Jeżeli nie wiesz możesz zadzwonić i zapytać, musimy wiedzieć ile kasy dokładnie potrzeba na start Szkoda,że bazarek imienny się nie udał, ale niestety za mało osób, nie było komu podnosić, rozsyłać :( Co prawda jedna osobna zadeklarowała 40 zł ale póki co kasy nie mam Quote
tajga6 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Proszę, nie kłóćcie się. Teraz istotne ustalenie konta do zbiórki, bo ludzie na fb pytają, poza tym już wcześniej pisałam, że jest do podziału nadwyżka z in zbiórki i też czekamy na konto! Potrzebna info, ile te szczepienia wyniosą dla rodziny i trzeba to podać na fb. Mam nadzieję, że mąż Pauli jednak pozwoli jeszcze trochę przetrzymać towarzystwo, w końcu Pies na zakręcie się włączył też dodatkowo w celu wyadoptowania małych.. Quote
Atomowka Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Rozmawiałam z Pauliną u niej koszt jednego szczepienia to 50 zł ale podobno można załatwić taniej Potrzeba co najmniej 150 zł na początek na pierwsze szczepienia Co do konta jak pisałam an FB dziś zostanie to zapewne ustalone Paula będzie dzwoniła do Vivy bo sunia biała jest od nich czy zgodzą się zbierać fundusze na rodzinkę Quote
tajga6 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Generalnie- suma na szczepienia całego towarzystwa, skoro tam są też jakieś inne szczylki. Quote
tajga6 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 ok, to trzeba wszystkie info zebrać. Generalnie towarzystwo jest w Wawie czy pod Wawą? Sunia plus jej 3 maluchy plus 4 inne szczeniorki. Czyli 8 szczepień na pierwszy rzut? Na pewno dla takiej ilości da się wynegocjować zniżkę. Quote
Atomowka Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Wszystkie psy są w jednym miejscu, w Warszawie Szczepienia potrzebne dla 7 szczeniaków i mamy czyli 8 psów, cena jaką teraz mamy możliwą to 20 zł ( prawdopodobnie) Konto zostało ustalone i podane na FB. Zbierają Znajdki :) Jak tylko kasa się zbierze gromada zostanie zaszczepiona Dziś albo jutro ma się odbyć wizyta dla jednej z suczek, więc być może jeden szczyl pójdzie do adopcji Quote
paros Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Ja mam dostęp do netu non stop (mam mobilny net), ale nieraz jestem zajęta pracą nie na komputerze i nie ślędzę netu. Ale mogę umożliwić administrowanie wydarzenia jeszcze komuś, to komu? I mam pytanie, pozostałe 4 szczeniaki nie mają wydarzenia i co z ich mamą? :-( Bo na allegro szczeniaki są z mamą. Quote
Atomowka Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 To szczyle które nie mają wydarzenie fajnie by było jakby dało radę wsadzić je razem z tamtymi na wydarzenie Nie wiem dorzucić foty, i krótki opis jeżeli się da Ja mogłabym moderować wydarzenie ale szczerze, nie znam się za bardzo na tym FB i pewnie nie podałam zadaniu :( To są szczeniaki z innego wątku, od sąsiada Pauliny. Facet chciał się pozbyć szczyli więc Paula zabrała je do siebie a matka dalej siedzi u sąsiada Quote
tajga6 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Atomówka- jeśli zostaniesz administrotorem to nie jest trudne tam się poruszać. Przede wszystkim jako admin masz wejście do edycji. wchodzisz. dopisujesz treść, zmieniasz treść itp. Tu możesz dopisać o tych pozostałych szczylach, bo na całą ekipę trzeba zbierać kasę. Poza tym obok opcji EDYTUJ WYDARZENIE jest opcja wysyłania wspólnej wiadomości do gości uczestników. Skoro są już namiary na konto i będzie opis tych pozostałych szczeniaków, to znowu trzeba zrobić wysyłkę wiadomości do gości. Zdjęcia można dodawać w postach z własnego dysku. Potem można linka do albumu wkleić do opisu wydarzenia Podołasz:) Chciałabym , aby adminem była osoba, która ma bliższy kontakt ze źródłem i może w miarę często uzupełniać info, a Ty mi na taką wyglądasz:D Swietnie, że coś idzie do przodu. Uzupelnię info w wolnej chwili także na innym portalu, gdzie mówię o rodzince. 20zł za jedno to chyba dobra cena. Quote
Asencja Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 paula82 napisał(a):Jestem na chwilę, sunia i młode są u mnie, ale TZ tylko pyta do kiedy?! Ja teoretycznie mogłabym do weta podjechać, aby wiek dokładniej określić, ale na moje "oko" od białej mają jakieś 6 tygodni, a od sąsiada 1-2 więcej. Są samodzielne i z pewnością dadzą sobie radę bez mamy, nie jestem jakimś potworem, który chce na siłę pozbyć się kłopotu i rozdzielić rodzinkę. Asencja, ale co da na tą chwilę zaszczepienie samej mamuśki? Masz dla niej DT? Piszesz co z nami??? Nie wiesz jaka jest sytuacja, nie zamierzasz pomóc to po co głos zabierasz i nerwy szarpiesz? I proszę nie targuj się kto pomógł większej ilości zwierząt, bo nie o to tu chodzi, ja staram się pomagać dla nich samych nie dla poklasku. co da zaszczepienie matki? nie będzie miała cieczki to da-bo chodziło mi o zaszczepienie od rui; no i gratuluję świetnego podejścia do sprawy-startuj tak do każdego a szybko wątek opustoszeje...no i przez 30lat pomocy dla bezdomniaków nikt mi nie zaklaskał....no ale już więcej nerwów szarpać ci nie będę... Quote
paula82 Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 jest tak jak pisze Atomówka. Wczoraj widziałam mamuśkę tych czterech- Tolę strasznie brudna biega po ulicy i szczeka na wszystko co się rusza. Dobrze by było też zebrać jakieś fundusze na sterylkę co by się sytuacja za chwilę nie powtórzyła. Ci "ludzie" tak w ogóle chcieli Tolę oddać, a sobie szczeniaczka zostawić. aaa to chodzi Ci o zrobienie "dymu" na wątku co by ciekawie było i więcej osób zajrzało, no to zmienia postać rzeczy :P ps. ja nigdzie nie "startuję", nikogo nie obrażałam, więc nie wiem o co się mnie czepiasz. Nie wspominałaś, że chodzi Ci o szczepienie od rui, na wątku był i jest temat szczepień na wirusówki. Quote
tajga6 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 paros napisał(a):Ja mam dostęp do netu non stop (mam mobilny net), ale nieraz jestem zajęta pracą nie na komputerze i nie ślędzę netu. Ale mogę umożliwić administrowanie wydarzenia jeszcze komuś, to komu? I mam pytanie, pozostałe 4 szczeniaki nie mają wydarzenia i co z ich mamą? :-( Bo na allegro szczeniaki są z mamą. Teraz trzeba dopisać do opisu wydarzenia namiary na konto, które jest w poście, łączną kwotę jaka jest potrzebna na wszystkie 8 psiaków i dopisać te szczeniaki pstrokate od sąsiada. I ponownie rozesłać do gości wiadomość. Porozmawiaj z atomówką co do administracji. Quote
tajga6 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 [quote name='paula82']jest tak jak pisze Atomówka. Wczoraj widziałam mamuśkę tych czterech- Tolę strasznie brudna biega po ulicy i szczeka na wszystko co się rusza. Dobrze by było też zebrać jakieś fundusze na sterylkę co by się sytuacja za chwilę nie powtórzyła. Ci "ludzie" tak w ogóle chcieli Tolę oddać, a sobie szczeniaczka zostawić. No to wygląda na to, że od razu powinno się zbierać także na sterylkę Toli... Tylko, że ona ma właścicieli. Może nakłonić ich do sterylki suni proponując, że jeśli uzbieramy to dołożymy. Jakoś do licha tych ludzi zmotywować do podstawowych działań. Tak czy siak pewnie trzeba zbierać też na tolę. Omówcie to i efekt zapiszcie na fb Ważne jeszcze późniejsze zamieszczanie rozliczeń! Quote
paula82 Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Tajga ten typ ludzi nie da złamanego grosza na sterylkę, nawet szczepień na wirusówki nigdy jej nie zrobili bo po co? W zeszłym roku udało mi się "łaskawie" ich zgodę uzyskać, aby ich dwie kotki wyciachać aborcyjnie bo obie co ruja młode miały, które zaraz po porodzie były zabijane. Nawet się im nie chciało na kontrolę, czy ściąganie szwów pojechać, więc w Koterii były przytrzymane jak dzikie kotki do pełnego wygojenia, przy czym jeszcze pretensje do mnie mieli bo jedna z nich kataru dostała i dłużej ją trzymali. O sterylizacji Toli rozmawiałam i by ją dali, ale kasa musi być skołowana przez nas/was, oni "nie mają". Nie wiem też jak by się sprawa miała z przetrzymaniem suni po zabiegu. Quote
tajga6 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 wirusówki, czyli inne poza szczepieniem przeciw wściekliźnie, czy też przeciw wściekliźnie nie robili?! Bo jeśli to drugie, to już karalne. Dopytajcie wetow jaka kwota na sterylkę i trzeba dopisać do kwoty szczepień na FB wraz z opisem sytuacji. Potem też trzeba pisać o rozliczeniach na bieżąco. Quote
paula82 Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 zrobiłam bazar: http://www.dogomania.pl/threads/213289-Ksi%C4%85%C5%BCkowisko-do-31.08-na-8-osobow%C4%85-psi%C4%85-rodzink%C4%99.?p=17487215#post17487215 proszę porozsyłajcie trochę ja muszę się domem i zwierzyńcem zająć ;) to mój pierwszy bazar na dogo więc jak coś w nim nie tak to proszę mnie poinformować. Quote
Abrakadabra Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 paula82 napisał(a):zrobiłam bazar: http://www.dogomania.pl/threads/213289-Ksi%C4%85%C5%BCkowisko-do-31.08-na-8-osobow%C4%85-psi%C4%85-rodzink%C4%99.?p=17487215#post17487215 proszę porozsyłajcie trochę ja muszę się domem i zwierzyńcem zająć ;) to mój pierwszy bazar na dogo więc jak coś w nim nie tak to proszę mnie poinformować. Jak na piewszy raz - to całkiem nieźle :) Ciotki, pomóżcie podnosić ! Ps. Zadzwoniła do mnie Pani z Pragi Płn, zainteresowana adopcją (z Gumtree "moich" szczeniaków z działek), wysłałam jej zdjęcia klusek. W domu jest 2,5 roczne dziecko, dlatego jestem nastawiona dość sceptycznie. Quote
paros Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Atomowka napisał(a):To szczyle które nie mają wydarzenie fajnie by było jakby dało radę wsadzić je razem z tamtymi na wydarzenie Nie wiem dorzucić foty, i krótki opis jeżeli się da Ja mogłabym moderować wydarzenie ale szczerze, nie znam się za bardzo na tym FB i pewnie nie podałam zadaniu :( To są szczeniaki z innego wątku, od sąsiada Pauliny. Facet chciał się pozbyć szczyli więc Paula zabrała je do siebie a matka dalej siedzi u sąsiada to co chcesz moderować ze mną wydarzenie? Jakby co pomogę abyś wiedziała co jak .... :lol: Quote
Atomowka Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Paros moge moderowac, ale jak nie dam sobie rady to proszę nie miejcie mi tego za złe Zmienia się konto do wpłat, niestety znajdki nie będą zbierały kasy a ja na moje prywatne Quote
tajga6 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 mam nadzieję, ze to, co wpłynęło do tej pory, zostanie przekazane??? Kurde, fatalnie, bo ja już wszędzie podałam to konto Quote
Recommended Posts