Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to nie wiem...
Ja nawet nie wiem kiedy ogłoszenia nowe zrobić, Jaszce robię, szczeniakowi Henika, nie wiem :-(
Pani ze Świętochłowic nie dała znać?

Posted

[quote name='Jasza']No to nie wiem...
Ja nawet nie wiem kiedy ogłoszenia nowe zrobić, Jaszce robię, szczeniakowi Henika, nie wiem :-(
Pani ze Świętochłowic nie dała znać?[/QUOTE]
Tak, "na razie rezygnuje". Pewnie znalazła ładniejszego szczeniaka.

Posted

Nie mogę w to uwierzyć.
To juz nie chodzi o "ładność", bo szczeniaki są jak z obrazka...
Ludzie są denni.
Wybierają, przebierają jak w sukienkach, albo telewizorach...

Zerduszko, co teraz???

Posted

Nie wiem. Jak już takie domy zachowują się w ten sposób, to ja nie wiem dokąd to wszystko zmierza. Żałuję, że ich nie uśpiłam jak się o nich dowiedziałam. Miały już 7 dni i nie mogłam, ale teraz wyjdą jeszcze lepiej na tym. Piprzone miłosierdzie.

Siedzę i ryczę. Do tego dostałam znów palpitacji, więc jak się wyłączę, to już nic z tego nie będzie.

Posted

[quote name='Jasza']Nie mogę w to uwierzyć.
To juz nie chodzi o "ładność", bo szczeniaki są jak z obrazka...
Ludzie są denni.
Wybierają, przebierają jak w sukienkach, albo telewizorach...

przecież to kundelki to do końca nie wiadomo co z nich wyrośnie,powinni pluszowe sobie kupić :angryy:

Posted

Dziewczyny, ja polecam pakiety ogłoszeń u CatAngel, tanio, szybko, solidnie i... SKUTECZNIE!

Wybierz pakiet i napisz na PW
Pakiet - 45 ogłoszeń-10zł + tekst (zdjęcia, kontakt (tel, a najlepiej mail na który przyjdą linki aktywacyjne)

Pakiet - 130 ogłoszeń-15zł + tekst (zdjęcia, kontakt (tel, a najlepiej mail na który przyjdą linki aktywacyjne)

Ogłoszenia robię w dniu zamówienia ew.max do 5-6dni-jeżeli mam dużo zamówień(kto u mnie zamawiał wie jak szybko działam)
Po zamówieniu proszę podać jaki pakiet

Zapraszam wszystkich chętnych którzy nie mają czasu na robienie ogłoszeń bardzo chętnie się tego podejmę.

Wszystkie zlecenia proszę wysyłać na PW badź bezpośrednio na maila ( [email protected] ) (a jeśli mogę poprosić to w tytule maila nick osoby z forum żebym wiedziała od kogo wiadomość) i mogła podesłać linki do skończonych ogłoszeń

Posted

[quote name='halbina']Dziewczyny, ja polecam pakiety ogłoszeń u CatAngel, tanio, szybko, solidnie i... SKUTECZNIE! [/QUOTE]
Ogłoszenia to ja sama robię i to o wiele solidniej niż CA.... Problem jest taki, że z tych ogłoszeń zero odzewu. Zaraz zabieram się za kolejne...

Posted

Czasem jest się w totalnym dołku,już sie zdaje ,ze wszystko jest stracone.Przychodza nam różne mysli i nagle cos zaczyna sie dziać z nienacka. Będzie dobrze.

Posted

Ogłaszam jeszcze szczeniaka od Henikar, nie ma żadnego kompletnie odzewu...
Nie wiem co się dzieje.

Zerduszko - a może dałabys radę zabrać je na DT jeżeli pozbieralibyśmy się na wszystkie koszty - jedzenie, szczepienie, odrobaczenie itd?
Ja dam 40 PLN.

Posted

Wczoraj byłam poza domem 10 h, dziś wpadnę wyprowadzić po psy po pracy i wrócę pewnie koło 22. Nie mam nawet kiedy zając się domem. Tak mi się porobiło ostatnio. Tym bardziej, że to są 3 szczeniaki, a nie jeden dorosły pies.

Dzięki za chęć pomocy.

Posted

[quote name='Jasza']Na niektórych jest w komplecie z braciszkami.[/QUOTE]
Tak podejrzewałam....

[quote name='Slos']Zerduszko, wrzuciłam na owsikowe![/QUOTE]
Kogo to moje oczy widzą, dzięki :)

Posted

Witam,
ja osobiście z narzeczonym chciałam wziąć szczeniaczka (DS) z tym, że jak wypełnialiśmy ankietę i mój chłopak widział pytanie o wizyte domową to stwierdził że chyba wolicie biedne pieski skazać na to topienie, bo mało który człowiek się na to zgodzi. Wydaje mi się, że jeśli dorosły człowiek, który miał już kiedyś pieski chce zaadoptować szczeniaka to bez problemu można mu go dać, a nie robić jakiś chorych akcji... Idąc do schroniska pracownicy też nie sprawdzają nowego domku pieska... więc jeśli usuniecie pytanie dotyczące właśnie tego, to myśle, że szczeniaki znajdą swoje rodziny, które będą o nie dbały i kochały.

Posted

[quote name='klapouszek']Witam,
ja osobiście z narzeczonym chciałam wziąć szczeniaczka (DS) z tym, że jak wypełnialiśmy ankietę i mój chłopak widział pytanie o wizyte domową to stwierdził że chyba wolicie biedne pieski skazać na to topienie, bo mało który człowiek się na to zgodzi. Wydaje mi się, że jeśli dorosły człowiek, który miał już kiedyś pieski chce zaadoptować szczeniaka to bez problemu można mu go dać, a nie robić jakiś chorych akcji... Idąc do schroniska pracownicy też nie sprawdzają nowego domku pieska... więc jeśli usuniecie pytanie dotyczące właśnie tego, to myśle, że szczeniaki znajdą swoje rodziny, które będą o nie dbały i kochały.[/QUOTE]

Cóż - większość ludzi, którzy dbają o psy nie ma nic przeciwko wizytom po-adopcyjnym. Chyba, że ktoś nie ufa sobie samemu, to może mieć obiekcje. Poczytaj na wątkach ile psów jest zaniedbywanych, w wydawałoby się idealnych domkach.

Posted

ja osobiście z narzeczonym chciałam wziąć szczeniaczka (DS) z tym, że jak wypełnialiśmy ankietę i mój chłopak widział pytanie o wizyte domową to stwierdził że chyba wolicie biedne pieski skazać na to topienie, bo mało który człowiek się na to zgodzi. Wydaje mi się, że jeśli dorosły człowiek, który miał już kiedyś pieski chce zaadoptować szczeniaka to bez problemu można mu go dać, a nie robić jakiś chorych akcji... Idąc do schroniska pracownicy też nie sprawdzają nowego domku pieska... więc jeśli usuniecie pytanie dotyczące właśnie tego, to myśle, że szczeniaki znajdą swoje rodziny, które będą o nie dbały i kochały.[/QUOTE]
Szczeniaki nie znajdą domów, bo nikt o nie nie pyta. Nie pyta, bo każdy tylko patrzy żeby kolor był odpowiedni, co najmniej jakby kupował kanapę. A psy w schroniskach są właśnie dlatego, że ludzie wydają psy pierwszym lepszym chętnym. Z mojego doświadczenia wynika, że co do wizyt maja obawy tylko osoby mające coś do ukrycia.

Posted

Kłapouszku, własnie dlatego, że nie chcemy, by te małe zostały za chwilę porzucone lub rozmnożone przez nieodpowiedzialnych ludzi, którzy uważają, że suka powinna mieć młode albo że przecież szczeniaczki są takei słodkie i na pewno znajdą domki przeprowadzamy wizyty przedadopcyjne. W czasie ich trwania nie sprawdzamy, jakie kto ma meble czy firanki, tylko rozmawiamy o potrzebach psa, często uświadamiamy ludziom wiele rzeczy przy okazji... A prawda jest taka, że jak coś jest nei tylko za darmo, ale i bez trudu otrzymane, to sie tego nei szanuje... natomiast keidy coś wiąże sie z wysiłkiem i staraniami, to i z odpowiedzialnoscią późniejszą... a jeśli ktoś nei chce wizyty, umowy itp, a chce szczeniaka, to zawsze można go poszukać na ulicy... samemu doprowadzić do stanu normalności, biegać do weta itp. można też szczeniaka za małe pieniądze kupić na giełdzie, na pewno będzie "rasowy"... tyle że potem się okaże, że niestety wyrośnie na zupełnie inną rasę, o ile oczywiście przeżyje, bo najczęściej te z giełdy najpierw chorują na wirusówki...
Widzisz, my wkładamy w ratowanie tych psów mnóstwo pieniędzy, czasu i energii, które moglibyśmy spożytkować inaczej, dlatego też mamy taki kaprys, że chcemy decydować o tym, komu oddamy zwierzaki, za które czujemy się odpowiedzialni!

Posted

Kochana ,jesli nikt nie ma nic do ukrycia,to nie powinien bac się takiej wizyty. Ja już tyle wizyt przeprowadziłam i nikt nie miał żadnych obaw. Porozmawialismy ,pośmiali.Opowiedziałam na czym nasza praca polega.Niektórzy zostają dogomaniakami przy okazji. Do dziś dostaje zdjecia piesiów od tych ludzi. To ,ze takie wizyty muszą sie odbywac ,to moze Ci Jasza opowiedziec.Jacy ludzie ,chca adoptowac psa. Nie tylko ,ze nie dostali psa ,to ratowała jeszcze szczenię ,które było wiazane do kaloryferu.Był u mnie w domu tymczasowym. Wczoraj nawet dostałam zdjęcie kochanego Olusia,który został adoptowany w Zabrzu.Nie macie sie czego obawiac.Wy macie czyste intencje,ale sa tacy ,co szczenięta biorą jako przynetę dla psów do walk.Więc uważasz ,ze mozna tak wszystkim ,bez zmrużenia oka wydac psa?

Posted

[quote name='zerduszko']Z mojego doświadczenia wynika, że co do wizyt maja obawy tylko osoby mające coś do ukrycia.[/QUOTE]
Mi się tak nie wydaje, nie każdy chce pokazywać swój "majątek". To, że niektórzy nie chcą się zgodzić na wizytę wcale nie oznacza, że nie chce przyjąć do swojej rodziny szczeniaka, a wy ich od razu skreślacie myśląc, że mu będzie tam źle...

Posted

Koszt szczeniaczka...
mleczko dla szczeniąt: http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/mera_dog/mera_dog_classic/48062

starter (pierwsza stała karma): http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/royal_canin_size/136624

puszki dla szczeniaków: http://www.zoo-sklep.pl/index.php?k95,psy-karmy-dla-psow-karmy-mokre-puszki-dla-szczeniat-i-juniorow

sucha karma: http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_specjalistyczna_alternatywna/szczeniat/?gclid=COLxpM_SxKoCFZwz3wodDUrr6A

i tak do 18 miesiąca życia...

szczepienia przeciw wirusówkom: 40 zl. razy trzy

http://www.hycon.pl/Encyklopedia/choroby_szczepienia.htm

plus szczepienie przeciw wściekliźnie... 30 zł.

czip: 80 - 100 zł.

podkłady: http://www.blizejciebie.pl/product_info.php?cPath=316&products_id=780&osCsid=d2d27e16070abfd3e14edc1099e39605

wyprawka: obróżka lub szeleczki, smycz, miseczki dwie, posłanko, adresatka

ile kosztuje pies: http://www.ta-bajka.pl/pies.finanse.htm

a jak dojdą choroby, leczenie psiaka to już osobna opowieść... Mój szczeniak był jedną dobę w klinice wet. koszt badań i noclegu 165 zł.

jak ktoś wyda te pieniądze, że nie wspomnę o niszczeniu rzeczy przez szczeniaka (obgryzaniu kabli, drewnianych mebli itp, detergentach), to już można wtedy trochę widziwiać, nieprawdaż?... i mieć taki kaprys, żeby wydać pieska temu, kogo się zaakceptuje, a nie każdemu...