Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Historia jakich tysiące. Komuś się oszczeniła suka, znaleziono na siłę dom szczeniaczkowi... teraz ten szczeniaczek też ma młode. I tak co pół roku :shake: A że chętnych nie przybywa, to wszystkie ponad zarezerwowane są "utylizowane". Kilak tygodni temu dostałam telefon, że są 3 bez chętnych, a mają już tydzień. Szkoda mi było skazywać je na taką śmierć, takich dużych szczeniaków nie potrafiłam zawieźć do uśpienia :shake: Obiecałam pomóc, więc żyją. Ale mają już 5 tygodni, więc muszę im pilnie coś znaleźć, bo pozbycie się takich dużych też nie stanowi problemu :shake: Tak są dwa psy... pies i sunia. Za kilka miesięcy znów będą młode - trzeba by dopilnować sterylki suni. Ludzie próbują ją zabezpieczać, ostatnio miała zastrzyk, ale nie zawsze jest za co.

Help, ja ich nie mogę do siebie zabrać. A pozwolić na zabicie ich teraz też nie mogę :grab: Bardzo pilnie szukamy im czegokolwiek.

Ich mama jest mała, troszkę parówkowata, więc pewnie z 8 kg wazy, ale niskopodłogowa. Tatuś przeciwnie - długonogi. Szczeniaki są w domu.

Kontakt:
519 186 694
[email protected]

Sunia - Tola MA DOM

Piesek - Bolek MA DOM

Rozliczenie

Wpływy:
+ 59 zł spadek po Mario http://www.dogomania.pl/threads/210031-Sznaucerki-mini-w-tragicznym-stanie-ju%C5%BC-szcz%C4%99%C5%9Bliwe-w-DS!!!
+25 z bazarku Jaszy

Wydatki:
- 10 zł podkłady higieniczne (17.08 )
- 5 zł odrobaczenie (17.08 )
- 30 zł transport Bolka/Ludwiczka do dt (17.08 )
- 50 zł sczepienie Bolka/Ludwiczka (22.08 )

Saldo:
84 - 95 = - 11 zł

Posted

Domu im trzeba, więc przede wszystkim ogłoszeń. Może ktoś umie plakat do wydrukowania? Zaraz się zabeiram za tworzenie. Na drugim planie mamusia na razie.

Imion jeszcze im potrzeba :)

Ps. A to nie koniec owoców mojej dzisiejszej wyprawy :/

Posted

malawaszka napisał(a):
jeny jakie cudne!

jak się robi ogłoszenie na tablicy.pl to tam automat robi plakat

a imiona - moja propozycja - Bolek, Lolek i Tola :oops:

A który Bolek? Hihihihi ;)

Posted

zerduszko napisał(a):
Ładnie, dzięki wielkie :) Jak mogę pomarudzić - mały ten napis na górze ;)

tak i nie czytelny... widze ale... nie moge sobie z tym poradzić :oops:

Posted

malawaszka napisał(a):
a napis robisz na dużym i dopiero zmniejszasz? bo jak tak to dlatego sie robi mao czytelne - napis trzeba robić na małym obrazku

Na małym... heh to tak niezobowiązująco zrobiłam... :) Ale ja w programach grafifcznym baran jestem;)

Posted

[quote name='mgie']Jutro mogę zrobić ogłoszenia tylko tekst i namiary poproszę. Cudne baranki :)
Ja im na razie zrobiłam takie :D http://tablica.pl/oferta/3-szczeniaczki-szukaja-domu--IDeARx.html
Nie mam głowy do wymyślania tekstu, a poznać ich przez te parę chwil nie zdążyłam.
[quote name='Saththa']Na małym... heh to tak niezobowiązująco zrobiłam... :) Ale ja w programach grafifcznym baran jestem;)
Ten drugi jest dobry. Mi się wydaje, że jak jest kontrastowa obwódka wokół tekstu, to napisy są wyraźniejsze.