whiteterrier Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 kuj-pom, daleko trochę a jest taka śliczna.. Ale widzę tez inne śliczności oh i ah :loveu: A moją miłością ostatnio stały się owczarki niemieckie o ubarwieniu wilczastym.. :loveu: Quote
Ty$ka Posted October 9, 2012 Author Posted October 9, 2012 [quote name='whiteterrier']kuj-pom, daleko trochę a jest taka śliczna.. Ale widzę tez inne śliczności oh i ah :loveu: A moją miłością ostatnio stały się owczarki niemieckie o ubarwieniu wilczastym.. :loveu: E tam daleko, Polska jest mała :P :loveu: Ja owczarki lubię, ale hehe... nie chciałabym mieć - nie mój typ psa ;] Ciekawe jak Morus dogada się z Cheebą... bo sobie na takie spoufalanie mój kundel nie pozwoli... Quote
whiteterrier Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 No mała, ale jak się nie ma prawo jazdy to wydaje się ogromna :diabloti: A ja uwielbiam wilczki, teraz mam pół nowego :loveu: Och ten kundelek ze zdjęć przypomina mojego Fida [*] śliczny jest :) Quote
Ty$ka Posted October 9, 2012 Author Posted October 9, 2012 whiteterrier napisał(a):No mała, ale jak się nie ma prawo jazdy to wydaje się ogromna :diabloti: A ja uwielbiam wilczki, teraz mam pół nowego :loveu: Och ten kundelek ze zdjęć przypomina mojego Fida śliczny jest :) Oj tam, oj tam - transport dla psa zawsze się znajdzie :) Tzn. jak masz? Masz nowego psa? :P Oo, w takim razie na najbliższym spacerze nieźle go obfotografuję :D Quote
whiteterrier Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Ty$ka napisał(a):Oj tam, oj tam - transport dla psa zawsze się znajdzie :) Tzn. jak masz? Masz nowego psa? :P Oo, w takim razie na najbliższym spacerze nieźle go obfotografuję :D Heheh, dla psa tak, ale ze mną trudniej :D Mam na spółę z bratem :) Chyba troszkę zaniedbałaś moją galerię bo już się Ritą chwaliłam :D Och jak super :D A wiesz może jak się nazywa? ;> Quote
Ty$ka Posted October 9, 2012 Author Posted October 9, 2012 whiteterrier napisał(a):Heheh, dla psa tak, ale ze mną trudniej :D Mam na spółę z bratem :) Chyba troszkę zaniedbałaś moją galerię bo już się Ritą chwaliłam :D Och jak super :D A wiesz może jak się nazywa? ;> No tak :D Well, no tak - od miesiąca nie zaglądam nigdzie prócz na wątki "moich" bezdomniaków, no a teraz jeszcze nasza galeria :) Imię? Zdaje mi się Marley :P Chyba, że pomyliłam go z brązowym współlokatorem :lol: Quote
whiteterrier Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Ty$ka napisał(a):No tak :D Well, no tak - od miesiąca nie zaglądam nigdzie prócz na wątki "moich" bezdomniaków, no a teraz jeszcze nasza galeria :) Imię? Zdaje mi się Marley :P Chyba, że pomyliłam go z brązowym współlokatorem :lol: Ah no to ja ci streszczę :) Mój brat w końcu sie odważył i zakłada hodowlę On-ków a ja mu pomagam i 'przyuczam' się do zawodu :D A Rita to pies, którego właściciele kupili i potem wyjeżdżali za granice i oddali hodowcy, bo nie mogli jej zabrać. A ona ma 2 lata i Wojtek postanowił ją kupić jako 'matkę polkę' całej hodowli :D A jest to w pół mój pies, bo też się nią zajmuje, jeździmy razem na wystawy i stawiam powoli kroki wystawowe. Na razie uczę się jak wystawiać ON-ka :D Ale ma ładne imię skubany :D Quote
*Magda* Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Dobry wieczór :) Głaski dla Moruska i Endusława :) Quote
Ptysiak Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Przykro z powodu Rydelka :( Śliczną macie sąsiadkę :loveu: Quote
Ada_Mirra Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 a wieeec :D zdrówka dla Moruska :loveu: jaka olimpiada??? xD czyżby polski :D http://imageshack.us/a/img13/3086/dsc0827j.jpg - bołdziak? mejbi z haszczakiem ;) szkoda psiny no tak.. ja tez juz mam "połrodowod" mojego przyszlego psiego dziecka hahaha :D Quote
Ty$ka Posted October 10, 2012 Author Posted October 10, 2012 [quote name='whiteterrier']Ah no to ja ci streszczę :) Mój brat w końcu sie odważył i zakłada hodowlę On-ków a ja mu pomagam i 'przyuczam' się do zawodu :D A Rita to pies, którego właściciele kupili i potem wyjeżdżali za granice i oddali hodowcy, bo nie mogli jej zabrać. A ona ma 2 lata i Wojtek postanowił ją kupić jako 'matkę polkę' całej hodowli :D A jest to w pół mój pies, bo też się nią zajmuje, jeździmy razem na wystawy i stawiam powoli kroki wystawowe. Na razie uczę się jak wystawiać ON-ka :D Ale ma ładne imię skubany :D Aaa, tak się rzecz ma :) Ponadabiam u Was, ale to już po tym wszystkim... A suczka z jakiej hodowli jest? :) Marley to największe cholerstwo jakie znam :diabloti: [quote name='magdabroy']Dobry wieczór :smile: Głaski dla Moruska i Endusława :smile: Dobry wieczór :) Dziękujemy i pozdrowienia ślemy. [quote name='Ptysiak']Przykro z powodu Rydelka :-( Śliczną macie sąsiadkę :loveu: Cóż, tak bywa czasem... a że miał swoje miejsce w tej galerii to uważam, że należało Was poinformować o najgorszym :( Sąsiada :diabloti: To Pan Pies :evil_lol: [quote name='Ada_Mirra']a wieeec :-D zdrówka dla Moruska :loveu: jaka olimpiada??? xD czyżby polski :-D http://imageshack.us/a/img13/3086/dsc0827j.jpg - bołdziak? mejbi z haszczakiem ;-) szkoda psiny no tak.. ja tez juz mam "połrodowod" mojego przyszlego psiego dziecka hahaha :-D Nie mów, że miałaś co nadrabiać? :D A idź mi. Lepiej życz jego pańci zdrowia czy też cierpliwości, bo ostatnio piesek doprowadza mnie do szału :diabloti: Nieee, gdzie tam polski :P Geografia ;) Dzisiaj miała być sprawdzana na koty, ale nawet o to nie pytam, by sobie nie popsuć dobrego humoru :cool3: Plany są bardzo dobrym wyjściem. A że czasem zostają tylko marzeniami to cóż... ;P Dobra, a teraz poważnie. 1). Od paru dni poluję na haszczaka, trzymajcie kciuki, by w końcu udało mi się go dopaść i uprowadzić ;). Gdyż to jest bardziej frustrujące niż zazwyczaj - po tym, co na wakacjach przeżyłam to teraz przeżywam te niepowodzenia dobitniej... Oczywiście, gdy go złapię będzie szukał nowego domu, chyba że rodzina na kolanach zacznie mnie błagać, by został :D 2). Za ok. półtora miesiąca do naszej rodziny dołączy uroczy białas, a raczej białaska :) Drugi idzie do znajomej, chyba że akurat jednak zrezygnuje (bo coś się do niej przypałęta) to wtedy u nas będą dwa. ;) 3). Co jak co, ale Morus się rozwydrzył. Znów na psy reaguje jednym: "piespies!aletamjestpieeeeeees" (czyli rozluźnia jeszcze bardziej smycz i siada), czyli mamy nad czym pracować... Eh, a już przyzwyczaiłam się do tego, że pobratymców traktuje jak powietrze ;) Quote
whiteterrier Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Czekamy :) Suczka z naszej bliskiej hodowli "z klanu Prajzendanc" :D Och nie widać na zdjęciach :evil_lol: Quote
Ada_Mirra Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 ooo a co to zq bialasek dolaczy do Was? omnomn :loveu: Quote
Baton Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Dawno tutaj tyle nie nadrabiałam :D Tak trzymać ;) Super, że Murusek ma się lepiej :) A i cudne psiaki nam jeszcze pokazałaś :loveu: Ada_Mirra napisał(a):ooo a co to zq bialasek dolaczy do Was? omnomn :loveu: No właśnie, też nie wiem...:roll: Quote
*Magda* Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 maryg22 napisał(a):No właśnie, też nie wiem...:roll: Ja też nie wiem :( Pies czy kot? Quote
rashelek Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Kocurrrrrrrrr się szykuje?! :D Gratuluję i czekam na foty nowego domownika :loveu: No i obecnych oczywiście też, bo coś mi tu przeleciało, że obiecałaś :mad: A. wczoraj oglądał zdjęcia Boni, zachwycony był i stwierdził, że "z takim psem to on by mógł łazić i łazić" - czyt. "wziąłbym, tylko nie mam jak". Wiedziałam, że tak będzie :D Quote
makot'a Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 rashelek napisał(a):Kocurrrrrrrrr się szykuje?! :D Gratuluję i czekam na foty nowego domownika :loveu: No i obecnych oczywiście też, bo coś mi tu przeleciało, że obiecałaś :mad: A. wczoraj oglądał zdjęcia Boni, zachwycony był i stwierdził, że "z takim psem to on by mógł łazić i łazić" - czyt. "wziąłbym, tylko nie mam jak". Wiedziałam, że tak będzie :D Dla chcącego nic trudnego :diabloti: Może to pies Waszego życia? Bierz, bierz, bierz! :D Quote
rashelek Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 makot'a;19807534 napisał(a):Dla chcącego nic trudnego :diabloti: Może to pies Waszego życia? Bierz, bierz, bierz! :D Gdyby to było takie proste, to już dręczyłabym Tyśkę, żeby zamotała Boni jakiś transport :) Na prawdę uważam, że jako wspólny potomek (bo nie zapominajmy, że każde z nas ma już psa) sprawdziłaby się super - rozmiar idealny, do psów wg. opisów też zachowuje się bardzo dobrze. Pojawiłaby się za 2-3 lata i mogłabym brać :) Ale obecnie technicznie nie ma jak, bo mieszkamy osobno. Niby możnaby razem, ale musiałabym studia rzucić i iść do pracy. A studiuję od 2tyg, wiec trochę lipa :diabloti: A zawsze mi się marzylo, że obok Mikrusowej w ręce będzie druga smycz i kiedyś na pewno się to spełni, ale jeszcze nie teraz. Boni to 'mój' pies, ale czas nie 'nasz' niestety. Quote
dagg Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/198450_486987507987734_1124977714_n.jpg ale cudeńko! to jest haszczak? :crazyeye: Quote
Ty$ka Posted October 13, 2012 Author Posted October 13, 2012 whiteterrier napisał(a):Czekamy :) Suczka z naszej bliskiej hodowli "z klanu Prajzendanc" :D Och nie widać na zdjęciach :evil_lol: I się nie doczekacie :evil_lol: Bo byłam w górach, ni stąd ni zowąd urosło mi drzewo na drodze, spadł mi aparat i się porysował... no i mam szlaban na aparat :shake: Za to mam fotki z Trzech Koron, chcecie? :P Ci co mają fb już je widzieli zapewne, bo dodałam parę minut temu, no ale :razz: A co oznacza w tym przydomku "Prajzendanc"? :P Wybaczam ;] Ada_Mirra napisał(a):ooo a co to zq bialasek dolaczy do Was? omnomn :loveu: maryg22 napisał(a):Dawno tutaj tyle nie nadrabiałam :-D Tak trzymać ;-) Super, że Murusek ma się lepiej :smile: A i cudne psiaki nam jeszcze pokazałaś :loveu: No właśnie, też nie wiem...:roll: magdabroy napisał(a):Ja też nie wiem :-( Pies czy kot? :siara: Quote
whiteterrier Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 Oj ty... Nie mam Cię na fejsbuku, więc nie widziałam, więc poproszę zdjęcia :p To jest nazwisko właścicieli ^^ Quote
Ty$ka Posted October 13, 2012 Author Posted October 13, 2012 [quote name='rashelek']Kocurrrrrrrrr się szykuje?! :D Gratuluję i czekam na foty nowego domownika :loveu: No i obecnych oczywiście też, bo coś mi tu przeleciało, że obiecałaś :mad: A. wczoraj oglądał zdjęcia Boni, zachwycony był i stwierdził, że "z takim psem to on by mógł łazić i łazić" - czyt. "wziąłbym, tylko nie mam jak". Wiedziałam, że tak będzie :D A ta wystrzeliła z tym jak :evil_lol: Widzisz, on też się zakochał :P Jak pokażesz Mice to też pewnie się zabuja w białej kuzynce :cool3: makot'a;19807534 napisał(a):Dla chcącego nic trudnego :diabloti: Może to pies Waszego życia? Bierz, bierz, bierz! :-D Hehe, czytasz w moich myślach - to samo chciałam napisać :eviltong: [quote name='rashelek']Gdyby to było takie proste, to już dręczyłabym Tyśkę, żeby zamotała Boni jakiś transport :smile: Na prawdę uważam, że jako wspólny potomek (bo nie zapominajmy, że każde z nas ma już psa) sprawdziłaby się super - rozmiar idealny, do psów wg. opisów też zachowuje się bardzo dobrze. Pojawiłaby się za 2-3 lata i mogłabym brać :smile: Ale obecnie technicznie nie ma jak, bo mieszkamy osobno. Niby możnaby razem, ale musiałabym studia rzucić i iść do pracy. A studiuję od 2tyg, wiec trochę lipa :diabloti: A zawsze mi się marzylo, że obok Mikrusowej w ręce będzie druga smycz i kiedyś na pewno się to spełni, ale jeszcze nie teraz. Boni to 'mój' pies, ale czas nie 'nasz' niestety. Grunt to kierować się rozwagą i rozumem, a nie sercem ;) Choć u mnie i tak to powtarzanie sobie tego nie pomaga :P [quote name='daguerrotype']https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/198450_486987507987734_1124977714_n.jpg ale cudeńko! to jest haszczak? :crazyeye: Jak najbardziej :) :loveu: A propo's białasów... z gór omal nie przyjechałam z dwoma podhalanami. Po Trzech Koronach pałętają się dwa strasznie wychudzone szczeniaki (ok. 10msc) szczeniaki, suczki. Genialne są - jedna zdystansowana, a druga omal z miłości mnie nie zgniotła :cool3: Byliśmy na pielgrzymce z Oazy wczoraj i każdemu szkoda się psów zrobiło, ksiądz mówił coś o przemyceniu tych podhalanek (bo to suki) do busu (jedynym problemem mogłaby być dla owczarków dłuuuga, 6h droga), ale niestety - gdy zdobyliśmy drugi szczyt suki zrezygnowały i poszły za kimś innym :(. A naprawdę byśmy je wzięli - jedna poszłaby na plebanię (mają już labka), a druga trafiłaby pod moje skrzydła... No, ale szkoda... Mam nadzieję, że w końcu trafią to cudownych ludzi, bo są tego warte ;) To ta zdystansowana Quote
Ty$ka Posted October 13, 2012 Author Posted October 13, 2012 [quote name='whiteterrier']Oj ty... Nie mam Cię na fejsbuku, więc nie widziałam, więc poproszę zdjęcia :p To jest nazwisko właścicieli ^^ Wyślę Ci link mojego profilu fb na PW :) W takim razie kilka fotek: Reszta na fb ;D Quote
whiteterrier Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 O jeju jakie cuda :loveu: Oby się dla nich szybko domek znalazł ! A jakie widoczki no,no ;p Ok, czekam :) Quote
Recommended Posts