Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tak tez poradziłyśmy Asi , ze niestety ale jeśli chodzi o jedzenie przy Drwalu lepiej odpuścić
ma też nie podkarmiać Drwala swoim jedzeniem ( co ciekawe , Drwał przed "sporem " dostał kawałek bulki od Asi - a był jeszcze kotlet - po tym zdarzeniu Pani poleciała do łazienki oko płukać itd, a Drwal został ze zdobyczami - zjadł TYLKO bułkę )
jeszcze kilka takich drobnych rzeczy , ale generalnie Pani Drwalowa to mądra osoba, więc wiele nie "wniosłyśmy "do sprawy

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agamika']tak tez poradziłyśmy Asi , ze niestety ale jeśli chodzi o jedzenie przy Drwalu lepiej odpuścić
ma też nie podkarmiać Drwala swoim jedzeniem ( co ciekawe , Drwał przed "sporem " dostał kawałek bulki od Asi - a był jeszcze kotlet - po tym zdarzeniu Pani poleciała do łazienki oko płukać itd, a Drwal został ze zdobyczami - zjadł TYLKO bułkę )
jeszcze kilka takich drobnych rzeczy , ale generalnie Pani Drwalowa to mądra osoba, więc wiele nie "wniosłyśmy "do sprawy[/QUOTE

skoro madra to czemu mu bułke chciała zabrac wy mu nic nie zabieraliscie

Posted

karusiap napisał(a):
sie Drwal popisal:shake:
"Poklocili " sie z asia ostatnio o bulke,asi bulke ukradziona przez Drwala....Gdy chciala mu ja odebrac ugryzl ja,powaznie i agresywnie.....Zlapal milimetry obok oka,moglo dojsc do tragedii....

Bylysmy dzis z agamika u Nich.
Drwal to juz nawet nie ten pies z hotelu,to domowy,rozkoszny misiek,ktory dawal non stop brzuch do miziania,lapal delikatnie za reke do zabawy,calowal a potem kladl sie wylajtowany na brzuszku. To jego dom....

Ale na Drwala do konca zycia trzeba uwazac.....on moze ponownie Asie zaatakowac,gdy cos mu sie nie spodoba....glownie dostaje szalu przy jedzeniu lub gdy probuje mu sie odebrac "upolowana" zdobycz...

Asia jest cudowna,brak mi slow na ta dziewczyne...
Drwalatko ma ulubiona pileczke i .....sika na odkurzacz:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Poza tym na spacerze nie odpusci nikomu bez przywitania:loveu:

Kolejna sprawa jest taka,ze chcemy zrobic tu na miejscu wszystkie badania Drwalowi.chodzi o oczy,Jesli konieczna bedzie operacja pojedziemy do wroclawia,na razie chcemy uniknac stresu podrozy. Myslimy o ARCE bo potrzebujemy specjalistyczny sprzet.
Potrzebujemy tez pieniazkow:oops:

Numer konta na PW proszę.
Mogę coś na dobry początek ...
... no i w tarnsporcie do Arki mogę pomóc

Posted

Drwalik ma na dobry poczatek 50 zl od kochanej Topi-dziekuje:loveu::loveu::loveu:

Ja do wtorku/srody prawdopodobnie nie bede miala dostepu do neta,gdyby tfu tfu cos sie dzialo dam znac ktorejs ciotce.Jagienka ma tez kontakt z Asia wiec trzymamy reke na pulsie;)
Jak wroce ustalimy juz z Asia jakies konkrety co do badan:)

Posted

karusiap napisał(a):
Drwalik ma na dobry poczatek 50 zl od kochanej Topi-dziekuje:loveu::loveu::loveu:

Ja do wtorku/srody prawdopodobnie nie bede miala dostepu do neta,gdyby tfu tfu cos sie dzialo dam znac ktorejs ciotce.Jagienka ma tez kontakt z Asia wiec trzymamy reke na pulsie;)
Jak wroce ustalimy juz z Asia jakies konkrety co do badan:)

a trzemu ja nie moge wpłacic cos dla drwalika?to nie fer,wszyscy mogą a ja nie?uwazam ze jestescie wpozadku.

Posted

majku33krakow napisał(a):
a trzemu ja nie moge wpłacic cos dla drwalika?to nie fer,wszyscy mogą a ja nie?uwazam ze jestescie wpozadku.

majku, zbastuj, proszę.
Chyba trochę nabroiłeś, co? Uspokój się trochę.
I nie pisze się trzemu, a dlaczego
Ogarnij się chłopie, nie jesteś dzieckiem.

Posted

Jagienka napisał(a):
My też czekamy, żeby się czasowo zgrać. To nie jest niestety takie hop siup.

wiem(y)
dlatego czekamy na inf o organizacji, działaniu
nie wiem jak to jeszcze nazwac
a nie o inf. - Drwal juz po bo to jeszcze "chwilę" potrwa
:)

Posted

Pisalam z Asia.jakos daja rade,Asia chce troszke spowrotem "oswoic" sie z Drwalatkiem i jego charakterkiem.
A ja szukam ktora lecznica w Krakowie ma najlepszy sprzet okulistyczny.

Posted

karusiap napisał(a):
Pisalam z Asia.jakos daja rade,Asia chce troszke spowrotem "oswoic" sie z Drwalatkiem i jego charakterkiem.
A ja szukam ktora lecznica w Krakowie ma najlepszy sprzet okulistyczny.
Karolina pewnie najlepszy sprzęt ma ARKA w Krakowie na ul.Chłopskiej, ale wszyscy wiemy że są mega drodzy(niestety).

Posted

Marysiu tez mysle,ze ARKA powinna miec najlepszy sprzet.

p.Olu, ciezko powiedziec, ja mam juz koperte osobna zalozona,bo np Topi przeslala nam dla Drwalatka pieniadze,czekac one beda az Asia postanowi,ze sa gotowi.Mysle,ze ze wzgledu iz czas tez gra tu role,nie bedzie to bardzo odlegly termin,a gotowe byc musimy.

Posted

karusiap napisał(a):
Marysiu tez mysle,ze ARKA powinna miec najlepszy sprzet.

p.Olu, ciezko powiedziec, ja mam juz koperte osobna zalozona,bo np Topi przeslala nam dla Drwalatka pieniadze,czekac one beda az Asia postanowi,ze sa gotowi.Mysle,ze ze wzgledu iz czas tez gra tu role,nie bedzie to bardzo odlegly termin,a gotowe byc musimy.

kurcze
tyle że łatwiej zbierać na konkretny termin, konkretny czas
ja wiem, ze to nie takie hop siup i wogole
no ale wiecie ze łatwiej bedzie ?

(btw moge wtedy zafundowac drwalowi allegro cegielkowe ? co wy na to?
przy bardzo dobrej reklami sądzę ze byłoby ok 400 zł)

Posted

karusiap napisał(a):
3 x - kompletnie nie znam sie na allegro cegielkowych,ale jesli jest to realne by zbierac tak pieniazki na Drwalika to bedziemy bardzo wdzieczne:)

skoro nie można robic na niego bazarków
to trzeba sobie radzic inaczej
akurat allegro jest jedna z form pomocy której tworzenie w mniejszym badz większym stopniu udało mi się opanowac ;)
tylko dobrze byloby znac konkrety

nie znam sie na tym zupełnie ale może jest możliwośc jakiejś wstepnej wizyty w celu chociazby wstepnych badań i oszacowania kosztów?
albo moze mozna płacić z opoznieniem ?
nie znam sie na tym kompletnie

ale tak jak napisałam, jak juz bedziemy zbierac pieniązki
zrobię mu allegro cegiełkowe :)
(przykład wizualny - allegro dla Mojo w podpisie, tylko tam sprzedajemy zamiast cegiełek zdjęcia na tapetę :))

Posted

Ank@ napisał(a):
Tylko że wtedy trzeba chyba zbierać na konto fundacji .... może KTOZ pomoże

nie trzeba
ja wiem, ze to jest temat różnie interpretowany
ja do tej pory w wiekszości "aukcji cegiełkowych" ze swojego konta na allegro robiłam zbiórki na prywatne konto
i nie miałam problemu

dlatego zaproponoowałam swoją pomoc

oczywiscie można w tresci aukcji podac nr konta fundacji ktora użyczy konta
ale wowczas nie mogę zrobic innego allegro ze swojego profilu bo musialabym w mailu powiadamiającym podac prywatne konto co wowczas zmyliłoby ludzi kupujacych na allegro z podanym numerem konta fundacji

btw ja nie chę nikogo ze tak powiem na siłe uszczęścliwaic
jesli bedzie potrzeba i chęc to tak jak pisze mogę zrobić allegro cegiełkowe
tak jak robiłam do tej pory innym psiakom

Posted

3x, masz rację. Jeżeli nie jest to aukcja charytatywna-typowo cegiełkowa tylko tak jak pisałaś sprzedaż 'zdjęć na tapetę' to nie musi być do tego potrzebna Fundacja. Wystarczy konto osoby prywatnej.

Posted

To ja dorzucam do koperty Drwalika 40 zł.
Pieniążki dostałam do rozdzialu od stałego przemiłego sponsora [B]qder[/B]. Uznałam, że teraz najpilniejsza jest sprawa Drwalika. Czy mam je wysłać na konto, czy mogę przekazać "z rączki do rączki"?

Posted

p.Olu moze byc do reki i bardzo dziekujemy:loveu::loveu:

co do allegro-bardzo jestem wdzieczna za chec pomocy:loveu:,nie wypowiadam sie bo kompletnie sie na tym nie znam....spytam Asie na jakie koszty mamy sie nastawiac,moze zadzwoni i cos wypyta w klinice

Posted

[quote name='karusiap']p.Olu moze byc do reki i bardzo dziekujemy:loveu::loveu:

co do allegro-bardzo jestem wdzieczna za chec pomocy:loveu:,nie wypowiadam sie bo kompletnie sie na tym nie znam....spytam Asie na jakie koszty mamy sie nastawiac,moze zadzwoni i cos wypyta w klinice[/QUOTE]

dobrze by było wiedziec
bo chcialabym uniknac sytuacji ze zbieram(y) ale nie wiemy dokładnie ile i kiedy i na c
no chodzi o to , ze sama powatpiewalabym w słusznośc takiej aukcji i bym się na nią "nie skusiła"

Posted

[quote name='3 x']dobrze by było wiedziec
bo chcialabym uniknac sytuacji ze zbieram(y) ale nie wiemy dokładnie ile i kiedy i na c
no chodzi o to , ze sama powatpiewalabym w słusznośc takiej aukcji i bym się na nią "nie skusiła"[/QUOTE]
jak najbardziej masz racje,musimy znac konkrety