elmira Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Szkoda, że mogę dać tylko 5 złotych. Za ten dyplom i uśmiech Drwala zapłaciłabym 50000 złotych. Trzymaj się mój ulubieńcu:) Quote
3 x Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [quote name='Selenga']Dyplomocegiełka dla Drwala: [URL="http://dogo.egonet.pl/dyplomy/drwal1.jpg"]w wersji jpg (390 kb)[/URL] [URL="http://dogo.egonet.pl/dyplomy/drwal1.pdf"]w wersji pdf czyli do druku (1,2 MB)[/URL][/QUOTE] cudo :) dziękuję :) dziewczyny ja pewnie w weekend rozliczę Drwala bo dzisiaj to juz nie dam rady a jutro już prawie weekend ;) Quote
Topi Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='elmira']Szkoda, że mogę dać tylko 5 złotych. Za ten dyplom i uśmiech Drwala zapłaciłabym 50000 złotych. Trzymaj się mój ulubieńcu:)[/QUOTE] Brawo elmira ! ********************* Dobrze, że tu jesteś :-) A o Drwala trochę jestem ... zazdrosna. Quote
karusiap Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Topi kochana! Drwal nigdy nie zapomni dzieki komu opuscil schronisko jako cywilizowany pies:loveu: Aaaa wogole to przeciez moze mialabys ochote odwiedzic jakos przystojniaka?:lol: Quote
Topi Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='karusiap']Topi kochana! Drwal nigdy nie zapomni dzieki komu opuscil schronisko jako cywilizowany pies:loveu: Aaaa wogole to przeciez moze mialabys ochote odwiedzic jakos przystojniaka?:lol:[/QUOTE] Jak będziecie się do Drwala wybierać z wizytą a Asia pozwoli to ja bardzo chętnie ... Quote
3 x Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 podliczyłam allegro Drwala zacznę od mniej przyjemnych spraw tzn wystawienie: gratis ode mnie ;) no dobra ta nie była jeszcze taka złą wiadomość ;) prowizja od sprzedaży cegiełek: 29,6 zł no i tego juz niestety nie mogę zasponsorować :oops: z wpłat uzbierało się: 590 zł czekam jeszcze na 4 wpłaty ale nie wiem czy dojdą a ja mam zasadę przy allegro cegiełkowym, ze się nie upominam to jest aukcja charytatywna i jesli ktoś chce to zapłaci a jak nei chce to i upomnienia nie pomogą ale podziękowanie wyślę do wszystkich i może jednak wspomnę słowkiem, ze jeśli ktoś jeszcze nie uregulował wpłaty to moze to cały czas zrobię :diabloti: jedna wpłata trafiła do Biafry :crazyeye: - równoległe allegro było ale dzięki Izie wiem, ze coś takiego miało miejsce i już się dogadałyśmy co do pieniązków ;) jeszcze poprosza ją o sprawdzenie czy inne Drwalowe pieniązki nie trafiły na konto Fundacji. zaraz opublikuję listę wspaniałych allegrowiczów a was z Asia pogonię na konsultacje :mad::mad: bo co ja napisze w podziękowaniu że Drwalatko kochane ma leniwców wokół siebie? :eviltong: a oto lista wspaniałych allegrowiczów: [B]5 zł - Moskap 5 zł - majhewa 25 zł - dextra 40 zł - Dorota_4424 5 zł - GoryniakMaziarka 10 zł - osspdg 10 zł - -Raven99- 30 zł - armabapa 20 zł - atomoowka_bbb 100 zł - mcania81 50 zł - kluniu76 50 zł - kasiek252-k1 5 zł - emila0882 10 zł - Dakima_2006 50 zł - Yv1958 10 zł - kometa111 10 zł - krzycho9 5 zł - Sromatek 5 zł - mysat 100 zł - -_LuNa_- 40 zł - otma 5 zł - icingdeath 35 zł -GALEZIEWSKA_ 2009[/B] co daje w sumie 625 zł minus 29,60 zł prowizja =[B][COLOR="#ff0000"] 595,4 zł[/COLOR][/B] komu komu przelać pieniążki drwalowe? kto mi powie kiedy konsultacja ? :cool3: tak, to jest szantaz emocjonalny albo jakiś inny ;) Quote
karusiap Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 3 x:loveu::loveu: Bardzo dziekujemy:multi::multi::multi: Ja zaraz napisze do Asi i zapytam kiedy sie wybieraja:) A pieniazki moga do mnie, mam juz tez wplaty m.in od Topi:) i przekaze Asi i przystojniakowi naszemu:cool3: Quote
Marzenuś Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Ja niestety mogę tylko trzymać kciuki za Drwala, aby wszystko skończyło się pomyślnie... :) Quote
karusiap Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Asia idzie na konsultacje po 10 lipca, bo lekarz jest teraz na urlopie Quote
karusiap Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Staralysmy sie tez z Asia o dofinansowanie operacji jednego oczka Drwala przez KTOZ. Wczoraj Asia zaniosla pismo a dzis dostala wiadomosc,ze jest zgoda:multi: Wiec kochani KTOZ zaplaci za jedno oczko, a dzieki tu uzbieranym pieniazkom odbedzie sie konsultacja i leczenie drugiego oka. Drwal ma naprawde ogromna szanse widziec:loveu: Quote
3 x Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 super wiesci :) dostalam jeszcze jedna wpłatę dla Drwala :) uzupełnię ja dzisiaj wieczorem i przeleję wam pieniązki Quote
karusiap Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Super, ja przekaze je Asi,zeby miala idac na konsultacje:) Dziewczyny pakujcie sie wszystkie do Krakowa,przeciez jak Drwalu przejrzy na oczy musi zobaczyc kto sie do tego przyczynil:) Quote
3 x Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 super wieści karusia :) ja puściłam własnei przelw allegrowy dla Drwala - 600 zł jak dojdą prosze potwierdz i teraz czekam na wieći i będę was gnębić i męczyc o tę wizytę i konsultację żebym miała co w podziękowaniu napisać :) Quote
karusiap Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Uprzejmie donosze,ze konsultacja ustalona zostala na 15.07 czwartek godzina 10:30:):) Quote
marysia55 Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 Zaglądam po urlopie do Drwala i cieszą mnie bardzo te super dobre wiadomości. Drwal tylko nie trzęś tyłkiem przed wetem :-) Quote
Topi Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 karusiap napisał(a):Uprzejmie donosze,ze konsultacja ustalona zostala na 15.07 czwartek godzina 10:30:):) To już d z i s i a j !!!! Quote
3 x Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Topi napisał(a):To już d z i s i a j !!!! eee ja to chciałam napisac :mad: Quote
karusiap Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 i juz po..... Siedzieli godzine, Drwal w kagancu i trzymany dal sobie zbadac tylko jedno oko dokladnie. oczko bardziej wylupiaste-jaskra, uszkodzona rogowka, wzroku nie odzyska,ale moze dostawac jakies zastrzyki,ktore to unormuja i wylecza.Drugie oczko powinno byc zbadane specjalnym urzadzeniem,zeby dowiedziec sie czy jest sens operacji.Niestety tego urzadzenia w PL nikt nie ma chyba,jest jedna mozliwosc ze pewna Pani wet zakupila i zgodzi sie przyjechac z tym do Krakowa. Ja spytam we Wroclawiu o ten sprzet.Asia czeka na info od p.Doktora co dalej i czy jest szansa na to badanie. Asia napisze mi maila z dokladna diagnoza od weta. edit: info od Asi, pozwole sobie wkleic: ":" Cześć oto opis diag.:W prawym oku zmieniona zaćmowo soczewka(dojrzała zaćma),nadwichnięta w dolnej części.nie ma możliwości zbadania dna oka,w ciele szklistym gwiażdżiste drobne zmiany.IOP raczej w normi,brak cech jaskry.żrenica rozszeżona i sztywna.Rokowania dla przywrócenia wzroku po zabiegu usuniecia soczewki są ostrożne.Lewe oko znacznie powiekszone,rogówka zdegerowana,nieprzezierna.Oko tkliwe.Raczej jaskra jest tłem problemu.Zaproponował w prawym oku ERG.Jeśli wynik byłby pomyślny możliwe usunięcie soczewki wewnątrzkapsularne(zbyt duże ryzyko zwichnięcia do ciała szklistego przy próbie fakoemulsyfikacji).W tym samym znieczuleniu ogólnym ablacja farmakologiczna c. rzęskowego w lewym oku.Oto opinia dok.,że bez tego badania ERG jest 20%,że odzyska wzrok,a 80% to powikłania,jeżeli okaże sie ,że po usunięciu soczewki,że resztę oka jest chore i uszkodzoneitp.On nie chce odbierać mu szansy tylko ,ze względu na trudną współpracę drwala(nie dziwie się drwalowi,biedak przeszedł bezstilskie traktowanie lek.itp),leczenie może być trudne,a narkozy nie może mieć kilku w takim krótkim czasie.Ale trzeba być dobrej myśli i podjąć ryzyko,może akurat zdoła załatwić ten sprzęt i bedzie ok.,a jak nie to muszę to spokojnie przemyśleć czy narazać drwala na operację w ciemno.Pozatym troche się ostro z drwalem obszedł,kaganiec i za fraki,a Drwalu tego nie znosi i nie akceptuje i nie dziwie się po tym wszystkim co przeszedł i ślepy do tego!A to boli drwala najbardziej.Pozdrawiam i wilkie buziaki dla was wszystkich Quote
3 x Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 ja w końcu dojrzałam do wysłania podziekowań za allegro :oops: tzn jestem w trakcie dojrzewania bo ide sobie megahita obejrzeć i zaraz potem się zmobilizuję ;) dzisiaj mam dzień jakiego nie lubie bo postanowilam powpraszac się na watki z reklamą swojego bazarku bo fajny (och ta skromnośc ;)) a ludziów mało a mozna pieniązki dla swoich podopiecznych wygrac :) klik dobra - zrobiłam sama siebie na szaro bo sama nie lubie takich reklam :oops: Quote
elmira Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 No powiem Ci 3x, że ta reklama powinna być na czerwono, a nie na szaro. Fantastyczny pomysł z tą szubienicą:) Gratulacje za pomysłowość! Quote
3 x Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 elmira napisał(a):No powiem Ci 3x, że ta reklama powinna być na czerwono, a nie na szaro. Fantastyczny pomysł z tą szubienicą:) Gratulacje za pomysłowość! tylko czemu tak mało graczy ? ech a miało być tak pięknie Quote
elmira Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Ja chciałam o Mavericka pograć, ale nie mogłam ([SIZE="1"]miałam bana):oops: I pewnie teraz mało ludzi, bo urlopy. Nie zmienia to jednak tego, że pomysł jest świetny. I kwota zebrana na Drwala też niebagatelna:) Mam nadzieję, że uda się coę dobrego ze ślepkami Drwalika zdziałać. Quote
karusiap Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Drwalatko ma 14 pazdziernika rano operacje !!! Trzymajcie prosze mocno kciuki! Quote
3 x Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 karusiap napisał(a):Drwalatko ma 14 pazdziernika rano operacje !!! Trzymajcie prosze mocno kciuki! o kurcze będziemy trzymac Quote
Recommended Posts