Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Selenga']Dyplomocegiełka dla Drwala:

[URL="http://dogo.egonet.pl/dyplomy/drwal1.jpg"]w wersji jpg (390 kb)[/URL]

[URL="http://dogo.egonet.pl/dyplomy/drwal1.pdf"]w wersji pdf czyli do druku (1,2 MB)[/URL][/QUOTE]

cudo :)

dziękuję :)

dziewczyny
ja pewnie w weekend rozliczę Drwala
bo dzisiaj to juz nie dam rady
a jutro już prawie weekend ;)

Posted

[quote name='elmira']Szkoda, że mogę dać tylko 5 złotych. Za ten dyplom i uśmiech Drwala zapłaciłabym 50000 złotych. Trzymaj się mój ulubieńcu:)[/QUOTE]

Brawo elmira !
Dobrze, że tu jesteś :-)
A o Drwala trochę jestem ... zazdrosna.

Posted

Topi kochana! Drwal nigdy nie zapomni dzieki komu opuscil schronisko jako cywilizowany pies:loveu:
Aaaa wogole to przeciez moze mialabys ochote odwiedzic jakos przystojniaka?:lol:

Posted

[quote name='karusiap']Topi kochana! Drwal nigdy nie zapomni dzieki komu opuscil schronisko jako cywilizowany pies:loveu:
Aaaa wogole to przeciez moze mialabys ochote odwiedzic jakos przystojniaka?:lol:[/QUOTE]

Jak będziecie się do Drwala wybierać z wizytą a Asia pozwoli to ja bardzo chętnie ...

Posted

podliczyłam allegro Drwala
zacznę od mniej przyjemnych spraw
tzn wystawienie: gratis ode mnie ;)
no dobra ta nie była jeszcze taka złą wiadomość ;)
prowizja od sprzedaży cegiełek: 29,6 zł no i tego juz niestety nie mogę zasponsorować :oops:

z wpłat uzbierało się: 590 zł
czekam jeszcze na 4 wpłaty ale nie wiem czy dojdą
a ja mam zasadę przy allegro cegiełkowym, ze się nie upominam
to jest aukcja charytatywna i jesli ktoś chce to zapłaci a jak nei chce to i upomnienia nie pomogą
ale podziękowanie wyślę do wszystkich i może jednak wspomnę słowkiem, ze jeśli ktoś jeszcze nie uregulował wpłaty to moze to cały czas zrobię :diabloti:

jedna wpłata trafiła do Biafry :crazyeye: - równoległe allegro było
ale dzięki Izie wiem, ze coś takiego miało miejsce i już się dogadałyśmy co do pieniązków ;)
jeszcze poprosza ją o sprawdzenie czy inne Drwalowe pieniązki nie trafiły na konto Fundacji.

zaraz opublikuję listę wspaniałych allegrowiczów
a was z Asia pogonię na konsultacje :mad::mad:
bo co ja napisze w podziękowaniu
że Drwalatko kochane ma leniwców wokół siebie? :eviltong:

a oto lista wspaniałych allegrowiczów:
[B]5 zł - Moskap
5 zł - majhewa
25 zł - dextra
40 zł - Dorota_4424
5 zł - GoryniakMaziarka
10 zł - osspdg
10 zł - -Raven99-
30 zł - armabapa
20 zł - atomoowka_bbb
100 zł - mcania81
50 zł - kluniu76
50 zł - kasiek252-k1
5 zł - emila0882
10 zł - Dakima_2006
50 zł - Yv1958
10 zł - kometa111
10 zł - krzycho9
5 zł - Sromatek
5 zł - mysat
100 zł - -_LuNa_-
40 zł - otma
5 zł - icingdeath
35 zł -GALEZIEWSKA_ 2009[/B]
co daje w sumie 625 zł
minus 29,60 zł prowizja =[B][COLOR="#ff0000"] 595,4 zł[/COLOR][/B]

komu komu przelać pieniążki drwalowe?

kto mi powie kiedy konsultacja ? :cool3:
tak, to jest szantaz emocjonalny albo jakiś inny ;)

Posted

3 x:loveu::loveu:

Bardzo dziekujemy:multi::multi::multi:

Ja zaraz napisze do Asi i zapytam kiedy sie wybieraja:)

A pieniazki moga do mnie, mam juz tez wplaty m.in od Topi:) i przekaze Asi i przystojniakowi naszemu:cool3:

Posted

Staralysmy sie tez z Asia o dofinansowanie operacji jednego oczka Drwala przez KTOZ. Wczoraj Asia zaniosla pismo a dzis dostala wiadomosc,ze jest zgoda:multi:
Wiec kochani KTOZ zaplaci za jedno oczko, a dzieki tu uzbieranym pieniazkom odbedzie sie konsultacja i leczenie drugiego oka. Drwal ma naprawde ogromna szanse widziec:loveu:

Posted

Super, ja przekaze je Asi,zeby miala idac na konsultacje:)

Dziewczyny pakujcie sie wszystkie do Krakowa,przeciez jak Drwalu przejrzy na oczy musi zobaczyc kto sie do tego przyczynil:)

Posted

super wieści karusia :)

ja puściłam własnei przelw allegrowy dla Drwala - 600 zł
jak dojdą prosze potwierdz

i teraz czekam na wieći
i będę was gnębić i męczyc o tę wizytę i konsultację
żebym miała co w podziękowaniu napisać :)

Posted

i juz po.....
Siedzieli godzine, Drwal w kagancu i trzymany dal sobie zbadac tylko jedno oko dokladnie.
oczko bardziej wylupiaste-jaskra, uszkodzona rogowka, wzroku nie odzyska,ale moze dostawac jakies zastrzyki,ktore to unormuja i wylecza.Drugie oczko powinno byc zbadane specjalnym urzadzeniem,zeby dowiedziec sie czy jest sens operacji.Niestety tego urzadzenia w PL nikt nie ma chyba,jest jedna mozliwosc ze pewna Pani wet zakupila i zgodzi sie przyjechac z tym do Krakowa. Ja spytam we Wroclawiu o ten sprzet.Asia czeka na info od p.Doktora co dalej i czy jest szansa na to badanie.
Asia napisze mi maila z dokladna diagnoza od weta.

edit:
info od Asi, pozwole sobie wkleic:
":"
Cześć oto opis diag.:W prawym oku zmieniona zaćmowo soczewka(dojrzała zaćma),nadwichnięta w dolnej części.nie ma możliwości zbadania dna oka,w ciele szklistym gwiażdżiste drobne zmiany.IOP raczej w normi,brak cech jaskry.żrenica rozszeżona i sztywna.Rokowania dla przywrócenia wzroku po zabiegu usuniecia soczewki są ostrożne.Lewe oko znacznie powiekszone,rogówka zdegerowana,nieprzezierna.Oko tkliwe.Raczej jaskra jest tłem problemu.Zaproponował w prawym oku ERG.Jeśli wynik byłby pomyślny możliwe usunięcie soczewki wewnątrzkapsularne(zbyt duże ryzyko zwichnięcia do ciała szklistego przy próbie fakoemulsyfikacji).W tym samym znieczuleniu ogólnym ablacja farmakologiczna c. rzęskowego w lewym oku.Oto opinia dok.,że bez tego badania ERG jest 20%,że odzyska wzrok,a 80% to powikłania,jeżeli okaże sie ,że po usunięciu soczewki,że resztę oka jest chore i uszkodzoneitp.On nie chce odbierać mu szansy tylko ,ze względu na trudną współpracę drwala(nie dziwie się drwalowi,biedak przeszedł bezstilskie traktowanie lek.itp),leczenie może być trudne,a narkozy nie może mieć kilku w takim krótkim czasie.Ale trzeba być dobrej myśli i podjąć ryzyko,może akurat zdoła załatwić ten sprzęt i bedzie ok.,a jak nie to muszę to spokojnie przemyśleć czy narazać drwala na operację w ciemno.Pozatym troche się ostro z drwalem obszedł,kaganiec i za fraki,a Drwalu tego nie znosi i nie akceptuje i nie dziwie się po tym wszystkim co przeszedł i ślepy do tego!A to boli drwala najbardziej.Pozdrawiam i wilkie buziaki dla was wszystkich

• 2 weeks later...
Posted

ja w końcu dojrzałam do wysłania podziekowań za allegro :oops:

tzn jestem w trakcie dojrzewania
bo ide sobie megahita obejrzeć i zaraz potem się zmobilizuję ;)

dzisiaj mam dzień jakiego nie lubie
bo postanowilam powpraszac się na watki z reklamą swojego bazarku
bo fajny (och ta skromnośc ;)) a ludziów mało
a mozna pieniązki dla swoich podopiecznych wygrac :)

klik

dobra - zrobiłam sama siebie na szaro bo sama nie lubie takich reklam :oops:

Posted

elmira napisał(a):
No powiem Ci 3x, że ta reklama powinna być na czerwono, a nie na szaro. Fantastyczny pomysł z tą szubienicą:) Gratulacje za pomysłowość!

tylko czemu tak mało graczy ?
ech
a miało być tak pięknie

Posted

Ja chciałam o Mavericka pograć, ale nie mogłam ([SIZE="1"]miałam bana):oops: I pewnie teraz mało ludzi, bo urlopy. Nie zmienia to jednak tego, że pomysł jest świetny.

I kwota zebrana na Drwala też niebagatelna:)

Mam nadzieję, że uda się coę dobrego ze ślepkami Drwalika zdziałać.

• 2 months later...