Jagienka Posted April 8, 2008 Author Posted April 8, 2008 Worel napisał(a):no to bede pamietac, 2-ego maja bronie dyplom.....juz drugi co prawda...hehe :loveu::loveu::loveu::loveu: będzie co świętować... po dwakroć ;) Quote
Topi Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Worel napisał(a):no to bede pamietac, 2-ego maja bronie dyplom.....juz drugi co prawda...hehe Będziemy trzymać kciuki ... Quote
karusiap Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Jutro po poludniu bedziemy u Drwala,a to zdjecia od Topi:) Quote
Topi Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Widzę, że dzisiaj najpierw mamy zdjecia a później relację ... WIĘC: u Drwala bez zmian. Dzisiaj warknął tylko raz i to dlatego, że puszkę z pachnącymi ciasteczkami wątrobowymi postawiłam za blisko krat. Zaczął jej pilnowac po prostu. Jak przeszliśmy na frolic zdecydowanie się uspokoił. On jak ma dobry humor to zaczyna domagać się smakołyków łapą i to dziwne, że na ogół udaje mu się trafić tą łapa między pręty krat. ********************************************* Dzisiaj udało mi się przyłapać go na siusianiu. Wykorzystałam to niecnie bo od soboty noszę przy sobie paski "Keto-Diastix" do badania zawartości cukru w moczu. Według pasków mocz Drwala jest w porządku. c.d.n. Quote
black_cat Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Super, Drwalik jeszcze beda z ciebie ludzie :D Quote
Worel Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Wiec tak... przeslalam Pixie jakies rzeczy na bazarek, niestety brak internetu uniemozliwia jej wystawienie bazarku.... Wypatrzylam 2-3 bidy, na ktore bym chicala zyska z bazarku przekazac, w tym - Drwal. Szukam kogos z Warszawy, kto by odebral fanty z Srodmiescia i poprowadzil bazarek.... ja z powodu obecnego braku czasu i 7-io godzinnej roznicy czasu nie moge bazarku wystawic...... Czy ktos pomoze? Quote
agamika Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Wypatrzylam 2-3 bidy, na ktore bym chicala zyska z bazarku przekazac, w tym - Drwal. :loveu: :loveu: :loveu: Jesli w ciągu dnia nikt sie nie zgłosi, to ja poproszę kogoś o to `;) Quote
Charly Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Nie znam sie na bazarkach, ale przeczytałam wczoraj cos na temat oka i chcialam sie tym podzielic. Wiec na watku Krecika jest Krecik:loveu: i Krecik mial podwyzszone cisnienie w oczach. Na to otrzymal kropelki i cisnienie schodzi. To cisnienie miedzy innymi powoduje okropny ból głowy...:-( Czy Drwalika oko nie bedzie mialo tego samego? Moze on tez dlatego miedzy innymi taki niechetny na trzymanie za głowe itd..? Wiem ze szansa sprawdzic Drwalika cisnienie jest niewielka. Moze by sie jaki wet do niego pofatygowal? A moze Topi ma jakies paski:loveu: Wiem, ze takie rady troche bez sensu. Nic sama nie moge zrobic. Tylko jak mysle, ze jego caly czas bardzo boli główka..... :-(:-( Jakby co to Erazm wie cosik na ten temat. Quote
Perfi Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Worel napisał(a):Wiec tak... przeslalam Pixie jakies rzeczy na bazarek, niestety brak internetu uniemozliwia jej wystawienie bazarku.... Wypatrzylam 2-3 bidy, na ktore bym chicala zyska z bazarku przekazac, w tym - Drwal. Szukam kogos z Warszawy, kto by odebral fanty z Srodmiescia i poprowadzil bazarek.... ja z powodu obecnego braku czasu i 7-io godzinnej roznicy czasu nie moge bazarku wystawic...... Czy ktos pomoze? ja bede odbierala z warszawy wedke od bodziulki, tzn nie ja tylko ktos ode mnie z pracy... moze fanty by razem z nia przyjechaly? bo warszawa raczej sie Drwalem nie interesuje :) Quote
wtatara Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 moja sunia 4 letnia tez miała wysokie ciśnienie śródgałkowe.bardzo zaczęły jej łzawić oczka. Od 2 miesięcy 2x dziennie zakraplam jej oczka lekiem , który obniża to ciśnienie i jest wszystko w porządku. Jest to jaskra. Prosty sposób badania wysokiego cisnienia to ucisnąć gałkę oczną. Przy wysokim cisnieniu jest bardzo twarda Quote
Jagienka Posted April 9, 2008 Author Posted April 9, 2008 Tylko jak to zbadać... jak ktos mu uciśnie to oko, to potem bazarki na protezy rąk (to karusiap ma takie poczucie humoru ;)) będzie trzeba robić... Zakrapianie oczu tez wydaje mi się trudne... nie mówię niewykonalne, ale trudne. Zabiegi koło niego, będzie trzeba chyba robić w uśpieniu :niewiem: On podobno miał badane te oczy, w jakim stopniu i pod jakim kątem nie wiem, może uda Nam się dzisiaj dopchac do ambulatorium i zapytac co tam w karcie Drwala stoi. I podobno jego to nie boli... ale kto to może tak naprawde wiedzieć... :roll: Nie wiem na jakiej podstawie to stwierdzono. Quote
Topi Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Charly napisał(a):Nie znam sie na bazarkach, ale przeczytałam wczoraj cos na temat oka i chcialam sie tym podzielic. Wiec na watku Krecika jest Krecik:loveu: i Krecik mial podwyzszone cisnienie w oczach. Na to otrzymal kropelki i cisnienie schodzi. To cisnienie miedzy innymi powoduje okropny ból głowy...:-( Czy Drwalika oko nie bedzie mialo tego samego? Moze on tez dlatego miedzy innymi taki niechetny na trzymanie za głowe itd..? Wiem ze szansa sprawdzic Drwalika cisnienie jest niewielka. Moze by sie jaki wet do niego pofatygowal? A moze Topi ma jakies paski:loveu: Wiem, ze takie rady troche bez sensu. Nic sama nie moge zrobic. Tylko jak mysle, ze jego caly czas bardzo boli główka..... :-(:-( Jakby co to Erazm wie cosik na ten temat. Nic co może pomóc Drwalowi nie jest teraz bez sensu. Ból głowy ? ... nie wykluczone. To by tłumaczyło chimeryczność zachowań Drwala. Niestety badanie go w tej chwili bez uśpienia jest mało realne. Podawania kropli też sobie nie wyobrażam. :wallbash: Quote
Selenga Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Perfi napisał(a):ja bede odbierala z warszawy wedke od bodziulki, tzn nie ja tylko ktos ode mnie z pracy... moze fanty by razem z nia przyjechaly? bo warszawa raczej sie Drwalem nie interesuje :) No nie jest to całkiem prawda :D Ja tu jestem regularnie i myślę, że mogę się tym bazarkiem zająć. Co prawda jestem mało mobilna, ale w moim bloku mieszka inna dogomaniaczka więc pewnie razem byśmy to jakoś zorganizowały. Jakby co to poproszę na PW informację gdzie i kiedy :) Quote
agamika Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Perfi :eviltong: kłóciłabym sie z Tobą, bo ja znam choćby taką jedną z Warszawy co sie Drwalem interesuje , a na wątku nic nie pisze , bo nie ma takiej potrzeby ;) A ja Topi jeszcze raz dziękuję:loveu: za grzybiastą świnkę której nie bała sie dla mnie ze schronu jej wziąć :loveu: :loveu: Quote
black_cat Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Jejku co z tym okiem :( trzeba mu pomoc, moze go to boli Quote
Perfi Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Selenga napisał(a):No nie jest to całkiem prawda :D Ja tu jestem regularnie i myślę, że mogę się tym bazarkiem zająć. Co prawda jestem mało mobilna, ale w moim bloku mieszka inna dogomaniaczka więc pewnie razem byśmy to jakoś zorganizowały. Jakby co to poproszę na PW informację gdzie i kiedy :) ale super byloby cudownie :* Quote
Worel Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Selenga napisał(a):No nie jest to całkiem prawda :D Ja tu jestem regularnie i myślę, że mogę się tym bazarkiem zająć. Co prawda jestem mało mobilna, ale w moim bloku mieszka inna dogomaniaczka więc pewnie razem byśmy to jakoś zorganizowały. Jakby co to poproszę na PW informację gdzie i kiedy :) swietnie!!!!! Wiec jak fanty z saskiej kepy trafia juz do Srodmiescia (w te dni), to dam znac. To cala organizacja...hehe Selenga, mysle ze juz sie porozumiemy na PW co do odbioru, by nie zasmiecac watku ;). Daj znac w jakiej czesci Wawy mieszkasz. Pixie niestety nie ma samochodu, wiec daleko nie podjedzie...ale wszystko zorganizujemy! Mnie tu w domu jeszcze zostaly fanty, nie mialam jak przekazac, za duzo miejsca zajmowaly....zastanawiam sie, czy nie wyslac "tania" poczta, ale wtedy idzie ze 2-3 tyg......? dzieki za pomoc! Quote
Jagienka Posted April 9, 2008 Author Posted April 9, 2008 Cioteczki, dziękujemy za pomoc!!!!!!!!!!!!! Niczego mądrego się o oczkach nie dowiedziałysmy, bo była potworna kolejka do ambulatorium. Drwal Nas przywitał w świetnym humorze, rozdawał całusy w dłonie :loveu: I Pan Paweł Nam spacer obiecał :loveu: Quote
karusiap Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 a tak dzis zajadal sie kosteczka,ktora broni bardzo przed ludzmi i psami Quote
karusiap Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Faktycznie Topi slusznie zauwazyla,ze na tym zdj co lezy wyglada jak lew:crazyeye::loveu: Quote
Jagienka Posted April 9, 2008 Author Posted April 9, 2008 No jak już się Drwalowi da kosteczkę to on jest stracony. Karusiap sie odważyła go skubnąć, był tak zaaferowany, ale raz Nam ząbki pokazał... Quote
Jagienka Posted April 9, 2008 Author Posted April 9, 2008 karusiap napisał(a):Faktycznie Topi slusznie zauwazyla,ze na tym zdj co lezy wyglada jak lew:crazyeye::loveu: Lwowska dekoracja ogrodowa jak ulał, przed wejściem sobie można postawić ;) Quote
Recommended Posts