Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

karusiap napisał(a):
Topi cos nie tak?Jak sie zachowuje Drwal?
Jutro bede u niego,ale zaniepokoil mnie Twoj post...

Nie ma powodu do niepokoju.
U Drwala bez zmian, jeżeli chodzi o tz poufałości.
Całuski rozdaje przez kraty, ale jak się włoży rękę do klatki to lekko sztywnieje I TRUDNO WYMAGAĆ ŻEBY BYŁO INACZEJ.
Przecież to dopiero 8 dni, a on w obecny stan wpędzany był kilka lat !!!!
To musi potrwać.
Ja u Drwala będę dzisiaj dopiero późnym popołudniem, ale za to
w poniedziałek wybieram się rano.
Ostatnio kierownik mówił coś o wyprowadzaniu.
Porozmawiam z nim albo z jakimś innym opiekunem Drwala.
Mam już smycz - z tym, że na żadne siłowe rozwiązania nie pozwolę.
Drwal po prostu nie może kojarzyć przemocy z nikim z nas.

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wymyśliłam smycz własnej produkcji taką, żeby można było ją zarzucić Drwalowi na głowę, zacisnąć wokół szyi i później zdjąć jednym pociągnięciem nie zbliżając się do niego zanadto.
Całość stanowiła plątaninę taką, że szłam do schroniska pełna obaw – co na to powiedzą pracownicy
i czy to w ogóle zda egzamin.

Poszłam rano i od wejścia (taką młodą dziewczynę z długimi kręconymi włosami ) zapytałam:
„kto pomoże mi zabrać Drwala na spacer ?”
Nikt nie chciał.
Wyjęłam z plecaka ten mój wynalazek i zademonstrowałam działanie.
Dziewczyna popatrzyła i powiedziała: „dobry patent, to ja go (Drwala) pani wyjmę”.

Drwal pozwolił założyć sobie pasek na szyję bez żadnych oporów i ceregieli.
Wyszedł z klatki bez problemu.
Dziewczyna wróciła do swoich zajęć, a my poszliśmy denerwować inne psy i koty.
Cioteczki !!!!!
Drwal jest REWELACYJNY !!!!
Był taki zaaferowany i zadowolony, że nawet ciasteczek nie chciał.
Prowadziłam go bliziutko nóg, żeby mnie czuł i wiedział komu to szczęście zawdzięcza.
Idąc kilkakrotnie ocierał się o moje nogi. Kilkakrotnie poprawiałam mu paski na szyi.
I NIC
Zachowywał się jak normalny, grzeczny, niewidzący pies na spacerze.
ŻADNEJ AGRESJI.
ZERO WARCZENIA
SAMA RADOŚĆ I PODNIECENIE NOWĄ SYTUACJĄ.
Szliśmy (na początek) tam gdzie chciał, żeby mógł obwąchać i poznać teren.
Po drodze spotkaliśmy kierownika. Przywitaliśmy się grzecznie (i ja i Drwal).
Kierownik zalecił nam spacery przed biurem, żeby nie denerwować innych psów i sąsiadów schroniska.
(rzeczywiście – jazgot był niemiłosierny).
Później wróciliśmy pod boks.
Do boksu Drwal sam wejść nie chciał, ale jak ja weszłam – wszedł za mną.
ANIOŁ NIE PIES.
Jutro też idziemy (tylko trzeba do smyczy wprowadzić poprawki konstrukcyjne).
c.d.n.

Aha
zdjęcia wieczorem wyślę Karusi bo jestem w pracy i nie mogę ich zgrać.
Jakościowo kiepskie bo nie miałam trzeciej ręki na aparat

Posted

:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Topi co my zrobimy bez Ciebie :placz:
A Drawal miał dobry humor, czy normalny, taki przeciętny? Jakoś trudno mi sobie wyobrazić Drwala ocierającego się mimochodem o nogi na spacerze :crazyeye:
Kierownik, pogratulował chociaż, powiedział cos miłego? Czy tylko "pokierowniczył"?

Posted

Jagienka napisał(a):
:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Topi co my zrobimy bez Ciebie :placz:
A Drawal miał dobry humor, czy normalny, taki przeciętny? Jakoś trudno mi sobie wyobrazić Drwala ocierającego się mimochodem o nogi na spacerze :crazyeye:
Kierownik, pogratulował chociaż, powiedział cos miłego? Czy tylko "pokierowniczył"?

A cóż Ty mnie Jagienko tak żegnasz ???
Jak przyszłyśmy to Drwal siedział zamkniety w budzie z bo była pora sprzatania a akurat kończyli jego boks.
Jak wyszedł z budy to wpadł w pętelkę smyczy więc nie miałam czasu zobaczyć jego humoru przed spacerem.
Na spacerze był rewelacyjny.
O nogi ocierał mi się tak, że dziś włożone spodnie nadają mi się tylko do prania bo Drwal (co tu ukrywać) jest potwornie brudny.
Kierownik pokierowniczył tylko, a jak Drwal próbował się do niego (UWAGA !!!) łasić to powiedział: "dzisiaj cię nie pogłaskam" i nie pogłaskał.

Posted

Charly napisał(a):
Topi brak mi słów. Jestes niesamowita.

ps. Czy mozesz wrzucic tutaj zdjecie Twojego patentu+ instrukcje produkcji+ instrukcje obslugi. Prosze

Ty mi Charly tutaj wrzuć instrukcję wrzucania zdjęć na dogo to ja Ci wrzucę co tylko będziesz chciała.
Ja zdjęcia Drwala przesyłam mailem do Karusiap (wykorzystując ja nicnie) i Ona je tutaj wkleja.

Posted

karusiap napisał(a):
:loveu:Topi jestes nieoceniona:loveu:
Teraz Drwal juz wie,ze spacer moze byc mily i bez bolu!!

Oby jutro się to potwierdziło.
Ale myslę że się potwierdzi bo nasz Pieszczoszek naprawdę dzisiaj był REWELACYJNY.

Posted

[quote name='Topi']A cóż Ty mnie Jagienko tak żegnasz ???
Jak przyszłyśmy to Drwal siedział zamkniety w budzie z bo była pora sprzatania a akurat kończyli jego boks.
Jak wyszedł z budy to wpadł w pętelkę smyczy więc nie miałam czasu zobaczyć jego humoru przed spacerem.
Na spacerze był rewelacyjny.
O nogi ocierał mi się tak, że dziś włożone spodnie nadają mi się tylko do prania bo Drwal (co tu ukrywać) jest potwornie brudny.
Kierownik pokierowniczył tylko, a jak Drwal próbował się do niego (UWAGA !!!) łasić to powiedział: "dzisiaj cię nie pogłaskam" i nie pogłaskał.
hahahahhahah a moze jutro:cool3:?
ja moge wrzucac zdjecia,nie ma problemu;)

Posted

[quote name='Topi']Ty mi Charly tutaj wrzuć instrukcję wrzucania zdjęć na dogo to ja Ci wrzucę co tylko będziesz chciała.
Ja zdjęcia Drwala przesyłam mailem do Karusiap (wykorzystując ja nicnie) i Ona je tutaj wkleja.

wrzuce. mam nadzieje, ze sie uda

wiec tak:cool3:

1) wchodzisz na www.imageshack.
2) tam z przegladarki wybierasz zdjecie z Twojego kompa. Klikasz na to zdjecie i na otwórz.
3) zdjecie wskakuje w przegladarke
4) rozmiar jest zaznaczony. Nie zmieniaj, chyba ze rozmiar nie bedzie ci odpowiadal. to pózniej możesz zmienić.
5) pytają o adres mailowy itd. nie musisz podawać
6) wiec idziesz dalej w dól i klikasz na "host it"
7) czekasz az otworzy sie druga strona...czekasz
8) pierwszy link pod obrazkiem: "hotlinks for forums 1: kopiujesz (klikasz w link az zrobi sie niebieski a potem kopiujesz przyciskajac prawa strona myszki i wybierasz "kopiuj")
9. wchodzisz w odpowiedz na forum i wklejasz link.(prawa strona myszki "wklej")
10. klikasz w "podgladasz". obrazek powinnien sie pojawic. mozesz sobie coś dopisać;). Klikasz w zatwierdz. Finito

powinno wyjsc

teraz ty