Charly Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 dziewczyny od Drwala na pewno zajrza tutaj i sie sie wypowiedzą. Super , ze są osoby chętne do pomocy:multi::multi:. Oby do przodu z drwalem. Trzeba te pomysly dopracowac, "doogranizowac":razz: i ....niech wreszcie ruszy drwal do przodu. powolutku ale do przodu Quote
Jagienka Posted March 31, 2008 Author Posted March 31, 2008 Topi napisał(a):Mieszkam w Dębnikach. Do schroniska mam blisko. Mogę spróbować oswajania Drwala w sposób który wydaje mi się dobry ale tylko w sytuacji gdy Drwal bedzie w schronisku i to w osobnej klatce. Mianowicie mogę jeździć do niego codziennie w późnych godzinach popołudniowych i na początek delikatnie oswajać go ze swoją obecnością przy klatce. Jak już troche przywyknie mogę powoli próbować podsuwać mu jakieś smakołyki i tak powoli (w tym sukces) spróbować go dotykać by nabrał trochę zaufania do mnie, wtedy będzie też łatwiej z innymi ludźmi. Sęk w tym, że to wymaga czasu i systematyczności a jak słyszałam Drwal ma tylko miesiąc. No i jest jeszcze ten problem: co na to obsługa schroniska ? Jestem osobą zupełnie obcą. Aha ... jescze jedno, miałam niewidomego psa, nawiasem mówiąc wziętego 14 lat temu z "Kundla". To byłby cudowny pomysł, ale właśnie... czas... Miesiąc to baaardzo mało, miał trzy lata, żeby straciś zaufanie (nie wiadomo co sie działo wcześniej), a ma zaufać na nowo w miesiąc? Dodatkowym utrudnieniem dla niego jest to, ze nie widzi :-( Jeżeli chodzi o pracowników, to bez obaw... Się powie, ze się jest od Drwala ;) to popatrzą z politowaniem, poprzeklinają pod nosem, ale nie będą przeszkadzać... może nawet pomogą... myślę, że mimo wszystko Pani Aneta ma do niego serce. I ten czas... my możemy dac mu duuużo czasu, ale chodzi też o zmianę miejsca... znowu przewóz... bedzie sie przez miesiąc przyzwyczajał do nowego otoczenia (nowe odgłosy, nowe psy, nowi ludzie(!!!)) a nagle rach ciach i znowy nowe miejsce.... nowe psy... nowe odgłosy i nowi ludzie... :shake: Do Wieliczki nikt nie będzie jeździł codziennie raczej... dlatego z taką propozycją od Topi ten kojec w schronie staje się sensowny... ale żeby mógł tam być dłużej... jutro idziemy na rozmowe do kierownika z karusiap, mamy pewien plan i bedziemy pertraktować, ale jak się zgodzi oprócz Drwala jeszcze jeden niewidomy biedak (na szczęście w pełni z ludźmi zsocjalizowany) będzie potrzebował Naszej pomocy... Quote
Charly Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 kciuki za plan. musi wszystko sie poukładac. Quote
kiwi Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 pusto miałam na stanie, to nabrałam tyle psow ze 6 mam a tu jeszcze jeden slepaczek :( Quote
Jagienka Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 kiwi napisał(a):pusto miałam na stanie, to nabrałam tyle psow ze 6 mam a tu jeszcze jeden slepaczek :( No będzie będzie... może nawet go kiwi kojarzysz, bo to pies z tradycjami... Quote
Jagienka Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 kiwi napisał(a):a ktory? pamietam apollo slepaczka Trufel... chodziło Nam o Trufla.. ale plan się nie powiódł... Drwal nadal ma miesiąc do dyspozycji w pojedynczej klatce... Quote
Jagienka Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 Drwal jest zgarnięty z Zakopianki, został tam przywiązany do drzewa. Dodatkowo okazało się, że on również najprawdopodobniej słabo słyszy na jedno ucho, bo miał bardzo ostry stan zapalny.... mnóstwo ropy i dlatego też to leczenie ucha dla niego nie było przyjemne. Jeszcze jest jeden plan... jakby ktos chciał pomóc Drwalowi. Potrzeba domu z ogódkiem, w którym moznaby postawić kojec i budę. Kojec my sfinansujemy i wybudujemy, mamy troche materiałów, facetów chętnych do pracy również. Wstępna wycena to koszt pobytu psa przez miesiąc w hotelu. Drwal już ma w swojej skarpecie troszkę pieniążków. Będziemy też pomagać z karmą i ewentualnymi lekami... Quote
karusiap Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 taki nasz maly plan....szukamy kawalka ogrodka,byc moze dozywotnio....na pewno nie zostawimy nikogo samego z psem i problemami... Quote
Charly Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Dom z ogrodkiem prosze zgłoś się:help1::help1::help1: :modla::modla::modla: Pomoc finansowa i doradcza jest. Nie zostaniecie sami !!! To jedyna szansa dla Drwala. !!! ALARM o dom z ogródkiem !!! Quote
Charly Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Jagienka moze zmienic tytul co?. Jest plan. to juz cos I wpisac aktualny stan i prosbe wraz z propozycja jak wyzej napisałas na pierwszy post. Quote
Jagienka Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 [quote name='Charly']Jagienka moze zmienic tytul co?. Jest plan. to juz cos I wpisac aktualny stan i prosbe wraz z propozycja jak wyzej napisałas na pierwszy post. Charly, może być? Jakies sugestie? Tutaj wątek Trufla..., o którym pisałam wyżej http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9836584#post9836584 Quote
Charly Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Super. teraz tylko szukac i czekac:roll:. nie znam sie na ogloszeniach. w sumie powinnam sie poznac. poprosze Fizie:oops:. Fizia tak ładnie oglasza psiaki. Nie dajmy Drwalowi umrzec w schronisku. Czego on w sumie potrzebuje? Pełna miskę. Zaufanego czlowieka. Cieplę budę. To tak niewiele. A dla tego sponiewieranego staruszka to wszystko. Nieswiadome marzenie, by nie umrzec w przytułku. Ale godnie u boku odpowiedzialnego opiekuna. Quote
black_cat Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Hej, dałam ogłoszenie o drwalu na ale.gratka.pl http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1145780_stary_samotny_pies_szuka_przydomowego.html nie wiem czy dobrze zrobilam, ale musialam cos, bo niewiele moge :( a ten pies jest taki biedny. powrzucam jeszcze gdzie sie da Quote
black_cat Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 to ogloszenie dalam w dziale DEKORACJE OGRODOWE :) sliczna by byla z niego dekoracja :) Quote
black_cat Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 jeszcze tu http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1145841_stary_pies_szuka_przydomowego_ogrodu.html Quote
black_cat Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 i tu http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1145830_uratuj_stary_pies_szuka_przydomowego.html Quote
Foksia i Dżekuś Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Jagienka napisał(a):Trufel... chodziło Nam o Trufla.. ale plan się nie powiódł... Drwal nadal ma miesiąc do dyspozycji w pojedynczej klatce... Jagienko to si ucieszy Ulka ,że załozyliscie mu watek ,ona co niedziele go wyprowadza Quote
fizia Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Obiecuję poogłaszać biedaka, gdzie mogę. Tylko jaki podać kontakt? Quote
Jagienka Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 black_cat napisał(a):to ogloszenie dalam w dziale DEKORACJE OGRODOWE :) sliczna by byla z niego dekoracja :) :roflt::roflt::roflt::mdleje: BOMBA!!! black_cat, bardzo mi się pomysł podoba :loveu::loveu::loveu: fizia napisał(a):Obiecuję poogłaszać biedaka, gdzie mogę. Tylko jaki podać kontakt? fizia, dziękuje Ci bardzo!!!! Namiary na mnie: 505 929 773 mail: jagnas(małpa)gmail.com Quote
Recommended Posts