Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziewczyny od Drwala na pewno zajrza tutaj i sie sie wypowiedzą. Super , ze są osoby chętne do pomocy:multi::multi:. Oby do przodu z drwalem. Trzeba te pomysly dopracowac, "doogranizowac":razz: i ....niech wreszcie ruszy drwal do przodu. powolutku ale do przodu

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Topi napisał(a):
Mieszkam w Dębnikach. Do schroniska mam blisko. Mogę spróbować oswajania Drwala w sposób który wydaje mi się dobry ale tylko w sytuacji gdy Drwal bedzie w schronisku i to w osobnej klatce. Mianowicie mogę jeździć do niego codziennie w późnych godzinach popołudniowych i na początek delikatnie oswajać go ze swoją obecnością przy klatce. Jak już troche przywyknie mogę powoli próbować podsuwać mu jakieś smakołyki i tak powoli (w tym sukces) spróbować go dotykać by nabrał trochę zaufania do mnie, wtedy będzie też łatwiej z innymi ludźmi. Sęk w tym, że to wymaga czasu i systematyczności a jak słyszałam Drwal ma tylko miesiąc. No i jest jeszcze ten problem: co na to obsługa schroniska ? Jestem osobą zupełnie obcą.
Aha ... jescze jedno, miałam niewidomego psa, nawiasem mówiąc wziętego 14 lat temu z "Kundla".

To byłby cudowny pomysł, ale właśnie... czas... Miesiąc to baaardzo mało, miał trzy lata, żeby straciś zaufanie (nie wiadomo co sie działo wcześniej), a ma zaufać na nowo w miesiąc? Dodatkowym utrudnieniem dla niego jest to, ze nie widzi :-(
Jeżeli chodzi o pracowników, to bez obaw... Się powie, ze się jest od Drwala ;) to popatrzą z politowaniem, poprzeklinają pod nosem, ale nie będą przeszkadzać... może nawet pomogą... myślę, że mimo wszystko Pani Aneta ma do niego serce.
I ten czas... my możemy dac mu duuużo czasu, ale chodzi też o zmianę miejsca... znowu przewóz... bedzie sie przez miesiąc przyzwyczajał do nowego otoczenia (nowe odgłosy, nowe psy, nowi ludzie(!!!)) a nagle rach ciach i znowy nowe miejsce.... nowe psy... nowe odgłosy i nowi ludzie... :shake:
Do Wieliczki nikt nie będzie jeździł codziennie raczej... dlatego z taką propozycją od Topi ten kojec w schronie staje się sensowny... ale żeby mógł tam być dłużej... jutro idziemy na rozmowe do kierownika z karusiap, mamy pewien plan i bedziemy pertraktować, ale jak się zgodzi oprócz Drwala jeszcze jeden niewidomy biedak (na szczęście w pełni z ludźmi zsocjalizowany) będzie potrzebował Naszej pomocy...

Posted

kiwi napisał(a):
pusto miałam na stanie, to nabrałam tyle psow ze 6 mam a tu jeszcze jeden slepaczek :(

No będzie będzie... może nawet go kiwi kojarzysz, bo to pies z tradycjami...

Posted

kiwi napisał(a):
a ktory? pamietam apollo slepaczka

Trufel... chodziło Nam o Trufla.. ale plan się nie powiódł... Drwal nadal ma miesiąc do dyspozycji w pojedynczej klatce...

Posted

Drwal jest zgarnięty z Zakopianki, został tam przywiązany do drzewa.
Dodatkowo okazało się, że on również najprawdopodobniej słabo słyszy na jedno ucho, bo miał bardzo ostry stan zapalny.... mnóstwo ropy i dlatego też to leczenie ucha dla niego nie było przyjemne.

Jeszcze jest jeden plan... jakby ktos chciał pomóc Drwalowi. Potrzeba domu z ogódkiem, w którym moznaby postawić kojec i budę. Kojec my sfinansujemy i wybudujemy, mamy troche materiałów, facetów chętnych do pracy również. Wstępna wycena to koszt pobytu psa przez miesiąc w hotelu. Drwal już ma w swojej skarpecie troszkę pieniążków. Będziemy też pomagać z karmą i ewentualnymi lekami...

Posted

Dom z ogrodkiem prosze zgłoś się:help1::help1::help1: :modla::modla::modla:

Pomoc finansowa i doradcza jest. Nie zostaniecie sami !!!

To jedyna szansa dla Drwala. !!! ALARM o dom z ogródkiem !!!

Posted

Super. teraz tylko szukac i czekac:roll:. nie znam sie na ogloszeniach. w sumie powinnam sie poznac. poprosze Fizie:oops:. Fizia tak ładnie oglasza psiaki.

Nie dajmy Drwalowi umrzec w schronisku. Czego on w sumie potrzebuje? Pełna miskę. Zaufanego czlowieka. Cieplę budę. To tak niewiele. A dla tego sponiewieranego staruszka to wszystko. Nieswiadome marzenie, by nie umrzec w przytułku. Ale godnie u boku odpowiedzialnego opiekuna.

Posted

black_cat napisał(a):
to ogloszenie dalam w dziale DEKORACJE OGRODOWE :) sliczna by byla z niego dekoracja :)

:roflt::roflt::roflt::mdleje: BOMBA!!! black_cat, bardzo mi się pomysł podoba :loveu::loveu::loveu:
fizia napisał(a):
Obiecuję poogłaszać biedaka, gdzie mogę.

Tylko jaki podać kontakt?

fizia, dziękuje Ci bardzo!!!! Namiary na mnie: 505 929 773 mail: jagnas(małpa)gmail.com