Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy wzabrzu jest ktos kto zajmuje sie hirudoterapią?, ale wiem napewno ze zastosowanie mini dawki pijawek wspaniale ureguluje problemy z krwią, ale muszą być prawdziwe, lecznicze, 2 typy z setek znanych nie przerażajcie sie cioteczki, zabieg idealny i nie bolesny, a szybki i pewny/ już widzę jak sie podsmiewacie, ale taka metoda zaczyna być coraz szerzej stosowana! Spec jest w trzebnicy można zapytać mam namiar, ale i na śląsku musi ktos być!
Jak tam maluszek?

• Replies 961
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):
Czy wzabrzu jest ktos kto zajmuje sie hirudoterapią?, ale wiem napewno ze zastosowanie mini dawki pijawek wspaniale ureguluje problemy z krwią, ale muszą być prawdziwe, lecznicze, 2 typy z setek znanych nie przerażajcie sie cioteczki, zabieg idealny i nie bolesny, a szybki i pewny/ już widzę jak sie podsmiewacie, ale taka metoda zaczyna być coraz szerzej stosowana! Spec jest w trzebnicy można zapytać mam namiar, ale i na śląsku musi ktos być!
Jak tam maluszek?

Ja napewno się nie śmieje bo już jakiś czas temu oglądałam na ten temat w program to było niesamowite czego mogą dokonać pijawki, ale właśnie tylko wybrane gatunki jak napisałaś lecznicze.
*
Teresko chyba masz pełną skrzynkę a chciałam wysłać do Ciebie PW

Posted

Bärbel Odermatt-Maehler napisał(a):
Z ostatnich wiadomosci wynika ze stan Bertiego jest powazny idlatego uwazam ze powinien trafic do kliniki.Tam bedzie mial szanse calodobowej opieki lekarskiej.

Ja też tak uważam dobra Klinika całodobowa i to na cito tym bardziej,że jest pomoc finansowa oferowana.Dziewczyny działajcie i to szybko póki mały jeszcze żyje!

Posted

Mama małego jest pod moją opieką , pojedzie do domku stałego bardzo dobrego w niedzielę wieczorem chyba z naszą królową transportu,najpierw do warszawy a potem dalej/

szczeniorek o ile wiem jest pod doskonałĄ opieką równie dobrego weta jak w klinice Ąłynarskich z obojgiem mam wspaniałe doświadczenia, wywiazali sie doskonale z przypadków beznadziejnych, a psiaki po rozmaitych nowatorskich zabiegach biegajĄ szczęśliwe i zdrowe/wiem coś o tym bo czynnie uczestniczyłam w świetnie przeprowadzonym leczeniu w dwóch tragicznych przypadkach i ich rekonwalescencji/

jeśli jest super sponsor, którą witamy serdecznie !!!! Jak to miło że zawsze w najtragiczniejszych momentach wspierasz maluchy cioteczko!!!to trzeba jak najszybcieej zwielokrotnić wysiłki dla dobra małego/

ja zaproponowałam pijawki jako środek nie koniecznie do uzdrowienia totalnego malucha, ale do natychmiastowego i bezinwazyjnego rozrzedzenia tej zagęśzczonej i być może zatoksycznionej krwi, aby zapobiec skrzepom i niedotlenieniu organizmu, a co gorsze mózgu to nie zaszkodzi a pomoca może być wielką

oczywiście żadnemu z tych wetów nie miałabym odwagi doradzać, ale takie metody mogą być całkiem poprostu zapomniane, więc skromnie z kącika dla dobra małego przypominam

czasem stosuje różne takie niekonwencjonalne metody i nigdy mnie nie zawodzą, i sporo czworonogów dobrze na tym wyszło!teraz pędzę ratować konińskiego gucia który ma tylko imię, ból i niewiarygodne rany!

Trzymam kciuki za dobre wiadomosci!

Posted

Chodzi o to ze w klinice jest mozliwosc natychmiastowej reakcji i nie traci sie czasu na dojazd do weterynarza.Poza tym maly powinien byc caly czas pod obserwacja.Jezeli Halbina pracuje to nie jest w stanie caly czas byc przy maluchu.Ja nie mam nic przeciwko lekarzom ktorzy opiekuja sie teraz Bertim ale w tej chwili potrzebuje ta psina stalej calodobowej opieki lekarza.Juz raz pomagalam Bertiemu i teraz tez nie zostawie go w potrzebie.

Posted

dzwoniłam do Klaudus , jest w drodze do ds w Bielsku z psiakiem zaraz po powrocie i z drogi też bedzie się kontaktować z Halbiną, w sprawie tej superowej propozycji, narazie nie mogła się dodzwonić, TO RACJA CO KLINIKA TO KLINIKA WSZYSTKO NA MIEJSCU, może halbina wejdzie na wątek bo nie wie jeszcze o propozycji, Klaudus już powiedziałam

Posted

Trzeba czekać cierpliwie,Halbina kończy remont sprzątanie po nim jeszcze Jej dwa duże psy które muszą wychodzić na spacerki,tymczasy,chodzenie z maluszkiem codziennie do veta,akcja fundacyjna w Platanie i papiery z pracy....

Posted

Nie chcę ale musze przekazać wszystkim tą smutną wiadomość:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(
Bertuś zmęczony długą walką,zasnął...Już się nie obudzi.Już nie cierpi....:-(:-(:-(
Do Halbiny nie piszcie jest załamana robiła ile sił tylko Jej było dane...Halbina napisała:"A ja....Nie mam na razie sił na kolejną walkę,z bezwzględnością ludzi i natury...Mam dość...Przepraszam jeśli macie wrażenie że zawiodłam..."

Posted

Ja uważam że nie może się obwiniać tym co się stało że maluszek odszedł za TM. Dawała z siebie tak wiele żeby wygrać tę walkę, ale w życiu niestety nie każda walkę się wygrywa :-(
Przekaż jej ode mnie żeby się trzymała i nie obwiniała.

Posted

Gosiara napisał(a):
Nie chcę ale musze przekazać wszystkim tą smutną wiadomość:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(
Bertuś zmęczony długą walką,zasnął...Już się nie obudzi.Już nie cierpi....:-(:-(:-(
Do Halbiny nie piszcie jest załamana robiła ile sił tylko Jej było dane...Halbina napisała:"A ja....Nie mam na razie sił na kolejną walkę,z bezwzględnością ludzi i natury...Mam dość...Przepraszam jeśli macie wrażenie że zawiodłam..."

Biedny Maluszek

• Liczyłam na cud :( :( :(
    Dziękuję Halbino, za wszystko co zrobiłaś, jesteś wspaniała ! Trzymaj się .....