jayo Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 Intensywnie szukamy domkow dla naszych maluchow, ktore sa na DT - zeby zwolnic miejsce dla nastepnych.... Ludziki o wielkich sercach !!!! pomocy !!! szczeniaki latwiej znajduja domy niz dorosle psy, ale za to szybciej umieraja w schronie :-( :-( :-( :-( Musimy je zabrac do domkow tymczasowych choc. Szkoda tej slicznej bialej kulki [']..... Quote
malagos Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 Czyli rozumiem, ze szczeniaki nie chorują, raczej odchodza z głodu ? :placz: To wychudzenie, odwodnienie - to hańba dla tego schronu! Czy naprawdę nie ma rady na tamtych ludzi?! Quote
Camara Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 Fela - powiedz, że to nie ta :placz::placz::placz: ja już na nią czekałam :placz: rozmawiałam z esperanzą :placz: Quote
Camara Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Rozglądajcie się za transportem do Krakowa dla 2 kaukazowatych szczeniaków!!!! Lub chociaż choć trochę w kierunku Krakowa (np. z Kielc sama odbiorę) Quote
esperanza Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Maluch, który wyglądał na kaukazowatego nie urośnie duży a do tego może w każdej chwili zachorować, dlatego ustaliłam z osobami z Krakowa, że nadal będziemy im pomagać w szukaniu psiaka, a misiowaty chłopak pojechał do Whippety "Tylko Ty" razem z siostrą Gąbki (jest u jayo) oraz jednym z 9 maluchów czarnej suczki. W schronisku zostały: 5 czarnych maluchów, jedno podpalane (suczka) i jedna brązowo-bura- wszystkie po mamie czarnej oraz misia, siostra Spryciarza, ktory przebywa na tymczasie u Whippety. Wszystkie maluchy są chude i zarobaczone. Przydałaby się im dobra karma. Quote
gdgt Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Moja koleżanka może wziąć na tymczas 1 szczeniaka. Czy ktoś będzie wkrótce jechał do schronu? Ona nie miała jeszcze doświadczenia z wirusówkami, nie chcę jej za bardzo straszyć na początek, więc chciałabym, by na początku ten szczeniak był 1-2 dni na gagarina na obserwacji. Oczywiście wiem, że na obserwacji nie musi wyjść nosicielstwo choroby. Quote
Gospella Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 jak tam szczeniaczki?? podnoszę jakby co Quote
Kasie Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Mam pytanie, co z tymi kaukazowatymi? Chłopak jest na tymczasie a ta sunia? Quote
EwelinaJ Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 tak jak juz wcześniej wspomniałam mogę wziąć te dwa szczeniaki tylko żeby była wśród nich sunia która urośnie nie duża bo mam już potencjalny domek dla niej Quote
EwelinaJ Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 aha i tylko żeby były zdrowe bo nie mam doświadczenia z chorobami aha i żeby były troche odchowane bo pracuję i nie będe miała czasu ich co 2 godziny karmić a pracuję 8 godz. Quote
Fela Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Szczeniaki, które zostały w schronisku, są już troszkę starsze, nie wymagają karmienia co 2 godziny. Ale tego, że będą zdrowe, zagwarantować niestety nie możemy :( Quote
whippety "Tylko Ty" Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 witam po weekendzie jestem maluchami zachwycona. Sunia która chyba zosatnie Łatką najweselsza, najwieksza rozrabiara, skacze z zabawkami w pysku jak żabka. Piesio , który nazwany był tu na forum "kaukazowaty" okazał sie małym pieskiem który jak sądzę urosnie najwyzej do kolana, bardzo przytulaśny, ciagle chciałby byc na rękach Drugi piesek, czarny podpalany, merda ogonkiem, ale ucieka i chowa sie kiedy wyciaga sie do niego rękę i podchodzi. Dzis rano zrobił postepy bo podszedła sam do mnie zeby go głaskać. Potrzebuje socjalizacji i wyrozumiałości w nowym domu. Mysle ze za kilka dni, po przutulaniu i głaskaniu przestanie byc taki nieufny. Wszystkie maluchy pod matową sierscia maja żebra na wierzchu i duze , wzdete brzuszki wskazujace na silne zarobaczenie. Apetyt maja ogoooooooooooooooooomny. Nigdy nie widziałam ze szczeniaki w takim tempie jadły:) Poprostu odkurzacze. Jedza namoczona sucha karme Nutre Gold Holistic Formula. Wczoraj po konsulatcji z wetem odrobaczyłam wszystkie i dzis rano ich brzuszki były miekkie i juz nie takie wydete na boki. Jestem przekonan ze robaki jeszcze w nich pozostały ale na pewno jest lepiej. Zdjecia zrobiłam, znajomym najbardziej podoba sie czarny-podpalany ale wole miec go kilka dni na obserwacji i po odrobaczeniu zanim trafi do nowego domu. Moja podhalanka pokochała je z całego serca a one zupełnie jej zaufały więc siedza sobie razem i rozrabiają. Justyna debiut "tymczasowy" :) Quote
BORA Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Pomogę w transporcie szczeniaków i dorosłych psów jeżeli będzie trzeba. Często jeździmy na trasie Kraków-Białystok-Kraków przez Ostrów. Już pisałam w sprawie szczeniaka, którego Camara ma wziąć na tymczas. Mogę go zawieźć, ale będę wracała dopiero w niedzielę 17 grudnia. Quote
esperanza Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Jeśli Camara podtrzyma decyzję to sunia miśkowata, siostra "kaukazowatego" własnie do niej na tymczas, dzięki uprzejmości BORA pojedzie. Whippety 'Tylko Ty" bardzo się cieszę, że czarny powoli się oswaja. Jego rodzeństwo jest równie zahukane. Jakby ktoś jeszcze chciał psa o identycznym umaszczeniu, to w schronisku jest jego siostra ;-) Dziś podrzucono kolejne 2 szczeniaki do schroniska. W ten sposob mamy 12 maluchów na tymczasie i 10 w schronisku. Quote
Camara Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Oczywiście, że TAK! czekam na malutką!!! Quote
BORA Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Camara widzę, że nie mieszkasz w samym Krakowie. Możesz napisać w którą stronę te Twoje okolice Krakowa? :evil_lol: Quote
Camara Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 BORA napisał(a):Camara widzę, że nie mieszkasz w samym Krakowie. Możesz napisać w którą stronę te Twoje okolice Krakowa? :evil_lol: już wysyłam namiary na pw ;) Quote
BORA Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Camara napisał(a):już wysyłam namiary na pw ;) Ok ;) W Krakowie będziemy pewnie po 21, chyba, że będą jakieś niespodzianki na drodze :roll: Quote
EwelinaJ Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 BORA to jak kierujesz się w stronę kraków -białystok przez ostrów to może o łomże jakoś byś zachaczyła? :cool3: bo ja jedną malutką sunie na tymczas napewno wezmę jeszcze nie wiem jak z drugim szczeniorkiem a le malutką sunię to na bank to jak coś to może i ją byś przewiozła, bo do jeszcze nie dawna ciągle pewni państwo podpytywali mnie o małą sunieczkę jak będą dalej zainteresowani wtedy biorę dwa szczeniory Quote
gdgt Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 :razz: hmmm, widzę że szczeniaki rozchodzą się jak ciepłe bułeczki. Quote
BORA Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 EwelinaJ napisał(a):BORA to jak kierujesz się w stronę kraków -białystok przez ostrów to może o łomże jakoś byś zachaczyła? :cool3: bo ja jedną malutką sunie na tymczas napewno wezmę jeszcze nie wiem jak z drugim szczeniorkiem a le malutką sunię to na bank to jak coś to może i ją byś przewiozła, bo do jeszcze nie dawna ciągle pewni państwo podpytywali mnie o małą sunieczkę jak będą dalej zainteresowani wtedy biorę dwa szczeniory Trochę nie po drodze, ale myślę, że by się dało. Tylko my późno będziemy w okolicach Ostrowi w piątek...gdzieś tak pewnie około 21 :roll: Schronisko chyba nie jest otwarte w takich godzinach :shake: Quote
gdgt Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 moja koleżanka potwierdza gotowość przyjęcia jednego szczeniaka na tymczas Quote
jayo Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 podnosze!!!! Szczeniaki czekaja nie tylko na domki tymczasowe, ale na te wlasciwe i kochajace :roll: I chociaz mrozow wielkich nie widac, to i tak zabija je tam zimno, choroby, robale i niedozywienie.. Ratujmy maluchy!! Quote
jayo Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 czy nie ma tu nikogo?????? Szczeniaki czekaja na pomoc :-( Quote
EwelinaJ Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 maluchy na górę nie uciekajcie tak szybko na koniec Quote
Recommended Posts