lika Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 Wilejkaros napisał(a):No pewnie, że jedzie do dobrych! W poniedziałek zdam konkretną relację, jak będzie wyglądał nowy domek. Trzymam za słowo. :lol: Dziś przyjechała maleńka sunia ze schroniska. Jest na SGGW na oddziale zakaźnym. Fela pojechała zawieźć jej jeszcze surowicę. Sunia (nazwana Misią) jest maleńka wzrostem a nie wiekim, ma ok. roku. Śliczna. Quote
Wilejkaros Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 Sunia ma nosówkę? Jak malutki się czuje? Mamy jakieś imię dla niego? Może problemy z żołądeczkiem? Chciałabym wiedzieć, jak najwięcej, żeby uprzedzić nową właścicielkę. Quote
lika Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 Wilejkaros napisał(a):Sunia ma nosówkę? Jak malutki się czuje? Mamy jakieś imię dla niego? Może problemy z żołądeczkiem? Chciałabym wiedzieć, jak najwięcej, żeby uprzedzić nową właścicielkę. Misia prawdopodobnie ma nosówkę. Wyniki badań będą dopiero jutro, bo dziś dotarłyśmy na SGGW dopiero przed 21.00 Ma też chory pęcherz. Przykuca co chwilkę. I jeszcze jakieś krostki na brzuszku. Ona była w schronisku tylko dwa dni, wcześniej błąkała się po Ostrowii. Mały chyba nie ma imienia. Czuje się świetnie. Brany na ręce przytula się chętnie. On ostatnie dni spędził przy piecu w pomieszczeniu "socjalnym" i tylko na noc wracał do mamy. Jest bardzo wesoły i odważny. Do dużo większych od siebie psów pobiegał. A łaciata sunia - jego mama strasznie za nim tęskni. Quote
Wilejkaros Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 Najlepiej byłoby mamusi też znaleźć dobry ciepły kącik. Smutno mi strasznie, że sprawiłyśmy ból suni, ale małemu na pewno będzie lepiej w ciepłym domku. Quote
lika Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 Ona bardzo źle znosi rozłąkę. Dziś, jak wolontariuszka spacerowała z maluszkiem na rękach po całym schronisku, sunia cały czas siedziała na dachu swojej budy i oka z nich nie spuszczała. Pracownik schroniska mówił, że tak jest każdego dnia, od kiedy biorą go w dzień do siebie. Dla maluszka jednak lepiej było siedzieć w cieple. Zrobiłam dziś zdjęcia łaciatej suni. Potem wstawię. Quote
Wilejkaros Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 To teraz na pewno bardzo płacze za małym. Ech... I mi też już smutno... A czy któraś panna przyjeżdża teraz na sterylkę? Może któregoś dnia na Tatarku pojawi się właśnie ta łaciata sunia? Quote
lika Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 Wilejkaros napisał(a):To teraz na pewno bardzo płacze za małym. Ech... I mi też już smutno... A czy któraś panna przyjeżdża teraz na sterylkę? Może któregoś dnia na Tatarku pojawi się właśnie ta łaciata sunia? Jaki są plany sterylkowe nie wiem. Intuicja podpowiada mi jednak, że następna do sterylizacji powinna przyjechać czarna sunia z czerwoną obrożą - mama Portosa i Aramisa. Dziś nazwałysmy ją z Felą Leta. Ona lada moment będzie miała cieczkę, jeśli już nie ma. Dziś się już "starał o jej względy" jeden rudzielec. A łaciata sunia też pewnie szybciej lub później przyjedzie. Quote
ara Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 lika napisał(a):następna do sterylizacji powinna przyjechać czarna sunia z czerwoną obrożą - mama Portosa i Aramisa. Moja ulubienica:loveu: :loveu: :loveu: Quote
rudaa1 Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Co tu taka cisza w wątku?? Czyżby już żaden szczeniol nie potrzebował pomocy?? Quote
esperanza Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Kamyk, King, Siena, Julka i Alfred potrzebują, ale czy sa jakieś maluchy potrzebujące w schronisku? Któż to wie? :roll: Quote
malagos Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Dlaczego nie jeździcie do schroniska? Ostatnio bywała tylko Fela, a teraz i ona chyba nie ma czasu...Były zdjecia, opisy, apele.... Coś sie stało? Quote
Wilejkaros Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Z wiadomości sprzed 2 tygodni: został tylko 1 szczeniak, ale wtedy zbyt mały do oddania. Fela chciała jechać w zeszłym tygodniu, ale przez sprawę choroby Sieny i wzięcia jej na DT do siebie, nie mogła. Quote
Wilejkaros Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Ta jasna sunia to maleństwo po Fancie, siostra Kubusia. Razem ze swoją dużą "siostrą" Sabcią. Quote
Wilejkaros Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 A to ostatni wzięty szczeniak "Cyganek". Obecnie Puszek, towarzysz 2 kotów. Quote
beam6 Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 O rany Wilejkaros - masz rozrzut - albo zdjęcia wielkości prześcieradła albo znaczka pocztowego :evil_lol: :loveu: ! Quote
Fela Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 malagos napisał(a):Dlaczego nie jeździcie do schroniska? Ostatnio bywała tylko Fela, a teraz i ona chyba nie ma czasu...Były zdjecia, opisy, apele.... Coś sie stało? Ja wychodzę z bezdomności, mam Siene na DT i chorych rodziców (chorzy są non stop, ale czasem bywają chorsi, mama właśnie złąpała zapalenie płuc), więc czasu mi brakuje na schronisko. :oops: Pozostali chętni do wyjazdów albo nie mają samochodu, albo czasu, albo nie są chętni... Quote
malagos Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Jejciu, Feluś, całuję i mocno Cię sciskam....Trzymaj się! a ja tylko tak pytam, dla "paddierżanija razgawora" :cool3: Quote
AśkaK Posted March 27, 2007 Author Posted March 27, 2007 Znajomi znajomych (jednych z naszych rodziców adopcyjnych) szukają szczeniaka (chłopaka) który urośnie na małego pieska, takiego do pół-łydki. Umarł niedawno ich psi przyjaciel, potrzebują kogoś do kochania. Najlepiej gdyby szczeniorek był kudłaty, ale myślę że nie jest to warunek konieczny. Jeśli w W-wie jest na tymczasie u kogoś odpowiadający opisowi maluch, to poproszę o zdjęcia tutaj lub na maila [email protected]. Quote
ronja Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 AśkaK napisał(a):Znajomi znajomych (jednych z naszych rodziców adopcyjnych) szukają szczeniaka (chłopaka) który urośnie na małego pieska, takiego do pół-łydki. Umarł niedawno ich psi przyjaciel, potrzebują kogoś do kochania. Najlepiej gdyby szczeniorek był kudłaty, ale myślę że nie jest to warunek konieczny. Jeśli w W-wie jest na tymczasie u kogoś odpowiadający opisowi maluch, to poproszę o zdjęcia tutaj lub na maila [email protected]. asiu, chyba Alfred byłby dobry Quote
AśkaK Posted March 27, 2007 Author Posted March 27, 2007 Ronju, a są gdzieś jego zdjęcia w necie? I u kogo jest ten psiak obecnie? Mnie teraz prawie nie ma w necie, jak podasz linka to będę wdzięczna.:p Quote
ronja Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Asiu, tu sa jego najnowsze fotki. On jest na tymczasie u ludwy http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=39111&page=24 Quote
OlimpiaK Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 A moze Cypisek? Nie jest on juz szczeniakiem,ale jest bardzo kochany, kudlaty i potrzebyje duuuuzo milosci! On potrafi rozweselic najwiekszego smutasa. ;) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=44081 Quote
AśkaK Posted March 28, 2007 Author Posted March 28, 2007 Wysłałam zdjęcia Cypiska i Kajtka, trzymam mocno kciuki! Quote
Recommended Posts