Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dobermania napisał(a):
Nie zdążyłam wsyzstkiego dokładnie przeczytać, ale że sprawa pilna, to ja się mogę jako DT zaofiarować z pomocą, tylko suczka (mój dominant nie toleruje samców, nawet małych).
I trzeba biegusiem wystawiać i ogłaszać, gdzie się da!

:loveu: :multi: Super!!!Aro, czy w takim razie możesz wziąć też maluszka dla Dobermanii?Ale to już same się umówicie pewnie prywatnie.:cool3:

• Replies 749
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fela napisał(a):
Ara, już wszystko jasne, wiem co to za zamówienie :p świat jest mały
Jeśli się uda i będziesz chciałą się podjąć oswojenia maluszka, to byłoby super, gdybyś wzięła to biedactwo czarne zahukane. O ile jeszcze jest :-(
O koszty aż tak bardzo się nie martw, coś się uzbiera.

Fela, właśnie mnie mąż oświecił, że zostałam zdekonspirowana:lol: Poważnie myślę o tym czarnym maluszku ale to nie tylko moja decyzja...

AśkaK, jasne:p

Dobermania, masz jakąś konkretną szczeniaczkę upatrzoną/poleconą? Odezwij się na pw lub 698 383 646.

Posted

Maluchy jutro będą szczepione. Jest 8 albo 9 w schronisku. Pamiętajcie proszę, by brać książeczki dla malucho ze schronsika (powinny tam być wpisane szczepienia)
Bardzo sie cieszę, ze kilk maluchów będzie miało tymczas :multi:
Fela pojechała po surowicę dla Kulki. Trzymajcie kciuki by Balcerek, Owieczka i kulka wyzdrowiały.

Posted

witam ja jadę jutro po sunię szczeniaka mam pytanie czy ona też bedzie zaszczepiona :cool3: zdjęcie suni w poście 6447 na wątku schroniska? kurcze chyba troche głupie pytanie bo skąd możecie wiedzieć ;) ale warto zapytać

Posted

Surowica dostarczona i podana maluchom.
Kulka jest słabiutka. Została ze swoją panią pod kroplówką. Biedne maleństwo jest takie słodkie.
Zrobione zostało badanie krwi z testem nosówkowym. Na wyniki jeszcze musimy chwilę zaczekać.

U małego Balcerka (Bolusia) troszkę lepiej, ale kciuków nie puszczamy!

Posted

A Owieczka nie pozwolila sie zostawic w kontenerku w szpitalu....
Jak tylko pojechalismy, zadzwonil Pan Doktor i powiedzial, ze malenstwo cudownie ozdrowialo i daje lekki koncert.
Dal nam czas do momentu, kiedy skonczy sie kroplowka i .... zadzwonili natychaiast jak sie skonczyla,zeby koniecznie mala zabrac...

No to kicha - Owieczka nie jadla od dwoch dni za wiele albo wcale i miala bardzo brzydka krwawo-sluzowata kupe i postanowilismy zostawic ja na noc w szpitalu na dowadnianie odzywianie i podanie lekow. Dostala tez surowice (DZIEKI, FELICJO !!!). Ale nie dala nam szans.
Znow musialam odbyc trase spod Warszawy do lecznicy i zabrac awanturnice.
Juz jest z powrotem w domu. Boje sie, ze dwa pozostale maluchy beda jej wygryzac wenflon... moze uda sie upilnowac.
Mam nadzieje, ze bedzie sie czula lepiej.

Posted

halo, halo!!
czy szanowne Ciotki znaja kogos, kto sie na Swieta wybiera w strone Mazur (okolice Przasnysza albo Makowa) ????
Gdziestam pomiedzy jest fajny domek dla Baltazara !!!!

Transport potrzebny!!

Posted

Na mapie pomocy sprawdź i daj cynk na wątku transportowym.

Dobrze, że zaszczepione, bo ja mam złego sąsiada i nie chcę, żeby maleństwo jakieś świństwo złapało. Będę na rączkach do ogrodu wynosić, bo kwarantannę musi odbyć, tak? Ile one mają?

Posted

Transport dla Baltazara juz zalatwiony!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jedzie w sobote!!

Jedzie do baaardzo fajnego domku - mamy zaproszenie do odwiedzin kiedy tylko bedziemy chcieli :-)

I bedziemy wtedy raczyc ciotki zdjeciami slicznoty.

Posted

jayo napisał(a):
Transport dla Baltazara juz zalatwiony!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jedzie w sobote!!

Jedzie do baaardzo fajnego domku - mamy zaproszenie do odwiedzin kiedy tylko bedziemy chcieli :-)

I bedziemy wtedy raczyc ciotki zdjeciami slicznoty.

:laola: ale do stał prezent pod :tree1:

Posted

Tak właśnie myślałam.
Rozmawiałam przed chwilą z Olą- naszą wetką. Maluchy nie zostały zaszczepione ze zględu na straszne zarobaczenie. Ponieważ pracownik ich nie odrobaczył, zrobiła to Ola i trzeba odczekać kilka dni.
Pilnie powinien być zabrany maluch, któremu szczury poobgryzały uszy. Psiak jest zastraszony przez inne szczenięta i bardzo chudy. Jesli zostanie w schronisku, według Oli padnie tam. Jeśli ktoś z osob oferujących tymczas mógłby go zabrać będę bardzo, bardzo wdzięczna. Psiak nawet nie wychodzi ze wstawionej do budynku budki z materiału.

Posted

sunia jest już u mnie narzie troche wystraszona w drodze wymiotowała pare razy ale to pewnie ten środek na robaki narazie chodzi z podkulonym ogonemi obwą****e mieszkanie jutro wizyta u weta mała ma jakiś malutki guz na brzuszku :-o

Posted

Wiem od jayo, że nie jest dobrze. Mała dostała odwirowaną krew Barego-Lutka i zobaczymy, co będzie dalej.
Z Balcerkiem jest bardzo źle, nie wiadomo czy przeżyje noc. Został w Multivecie.

Posted

Jestemy lekko wykonczeni dzisiejszymi akcjami....

Tak jak pisala esperanza...
Kulka trafila do Wojciechowskiej w stanie przedagonalnym - to jednak moze byc parwo.
Balcerek - babeszia :(( Do tego doszla zoltaczka - krew mial jak wode :-(
Dr Wojciechowska ratowala jak umiala - zobaczymy jutro - jesli przezyja, jest szansa. Balcerek przyjechal potem na Gagarina - zeby zostac na noc pod opieka lekarzy. Wyszlismy stamtad grubo po 23, dr Frydrych niestety okreslil jego szanse jako male.
Najbardziej mi zal wspanialych ludzi, ktorzy tydzien wczesniej stracili swojego psiego wieloletniego przyjaciela :(((

Owieczka .... hmmmm.... jak na chorego psa calkiem niezle wlasnie sobie radzi z wlazeniem na lawe ... apetyt jeszcze slaby, ale lepiej wyglada.
Mam nadzieje, ze bedzie jutro znow lepiej.

Posted

Biedne malenstwa:-(
Ale tak by Was pocieszyc Rufus ma sie bardzo dobrze, je, rosnie i przybiera na wadze, po swietach moze byc juz zaszczepiony:p
Oby szybko dobry domek sie znalazl:lol: