Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no na szczescie wszystkie suki juz wylapane.... przynajmniej to .... a tych trzech ostatnich tez sie zlapie....

wspaniale, ze akcja zostala uwienczona takim sukcesem..... Ryniu zasluzyles sobie na odpoczynek... a reszta trupy zostala jeszcze na miejscu? i beda jutro dalej dzialac?

Guest Ryniu123
Posted

Dla ścisłości wczoraj zostały do złapania trzy psy, ale dwie sunie i jeden samiec. Wiadomość ostateczna na chwilę obecną została złapana jedna sunia - babcia!! :cool1:
Justyna jest wspaniała i pełna wigoru. Sekatorem posługuje się lepiej niż niejeden facet :) To jej się należą największe podziękowania za całą akcję wyłapywania psów.
Zostało socjalizowanie i wyadoptowanie.
Zostały 2 psy: sunia i pies!

Posted

Serdecznie gratuluję!!! Jesteście wielcy :)

Drzagodha napisał(a):
Jak Wam się dziś uda złapać wszystkie, to mi od jutra zostanie tylko socjalizacja ;) Zabieram ze sobą aparat, to będziemy uwieczniać pobyt w Krzykosach ;)

I kamyczka nie zapomnij ;) Choć może lepiej nie wiedzieć co mówią ;)))

Guest Ryniu123
Posted

Informuję, że wszystkie psy wyłapane. Dzisiaj pomogli ludzie z Koła, za co wielkie dzięki. :loveu: :multi:

Następna fajna wiadomość - jutro Castor jedzie do swojego stałego domku!:multi:
Razem z nim jedzie jeszcze jeden pies, ale nie wiadomo jeszcze jaki :multi:

Posted

Ryniu123 napisał(a):
Informuję, że wszystkie psy wyłapane. Dzisiaj pomogli ludzie z Koła, za co wielkie dzięki. :loveu: :multi:

Ryniu posłaniec dobrych wiadomości :) Super, że wszystkie psiaki wyłapane, gratuluję Wszystkim, którzy brali udział !!! należą się Wam ogromne podziękowania :)

Posted

Igam napisał(a):

I kamyczka nie zapomnij ;) Choć może lepiej nie wiedzieć co mówią ;)))

Mołdawit obowiązkowy ;)

Torba smaczków przygotowana, mam nadzieję, że będą psiurom smakować ;)

Posted

Ryniu123 napisał(a):

szok...
was mozna poslac....
a nie mowilam silna grupa pod wezwaniem?
cudownie kochani... obejmuje was wszystkich razem i kazdego z osobna....

Posted

hej Krzykosomaniacy:)
Jestem w domu. Castor też - w swoim nowym. Już bardzo lubi Gittę i chodzi za Nią po całym obejściu. Kilka suczek Gitty ma na Niego oko:)
Ponieważ w drodze powrotnej zmyliłyśmy z Sylwią drogę (to już będzie chyba taka nasz tradycja), wylądowałyśmy od razu w Rokitnie (tzn. u mnie i u Gitty). I tak, chwilowo, w Rokitnie jest także Figa, która miała trafić do DT w Koźminie oraz Sylwia ze swoją suczką. Jutro, prawdopodobnie odwiozę Je wszystkie trzy do Koźmina i zabiorę stamtąd Grubcia do DS w Gorzowie Wielkopolskim.

Niestety, Zbyszek doliczył się, że w Lubońku został jeszcze jeden pies (chłopak). Domysł ten został potwierdzony dzisiaj przez sąsiadów - pies szczekał na terenie posesji. Myślę jednak, że nie jest to wielki problem, gdyż ludzie z Koła bardzo się uaktywnili i pomogą go złapać.

Serdeczne dzięki dla całej ekipy, która uczestniczyła w wyłapywaniu psów. Spracowaliśmy się na maksa, ale rezultaty dodały nam wszystkim skrzydeł!!!
Mam kilka zdjęć z akcji - wstawię jutro lub dzisiaj w nocy.

Teraz przed nami sterylki, intensywna socjalizacja, no i adopcje.

Dziś do Krzykosów przyjechała Jagoda z Grzesiem - świetni młodzi ludzie, ze znakomitym podejściem do psów - socjalizacja w toku:)

Posted

Agata69 napisał(a):
Bardzo się cieszę, nareszcie do przodu.

To yeraz koniecznie ciachnać aborcyjnie tę sukę cieżarną.

Suczka ciężarna zdążyła urodzić - 1 maluch. Ma bardzo małe szanse na przeżycie - zarobaczony do granic możliwości:( Obecnie jest w Kole pod okiem weta.

Guest Ryniu123
Posted

Justyna Klimek napisał(a):
Suczka ciężarna zdążyła urodzić - 1 maluch. Ma bardzo małe szanse na przeżycie - zarobaczony do granic możliwości:( Obecnie jest w Kole pod okiem weta.

widziałem maluszka

Posted

Pokrótce streszczę akcję:
dzień pierwszy - 8 osób - trochę wycinania gałęzi, trochę koszenia, wydeptywania ścieżek, przygotowanie siatki-pułapki w narożniku ogrodzenia. Wynik: 3 sztuki:)
dzień drugi - 11 osób - mnóstwo wycinania gałęzi i krzaków, tworzenie zasieków-takich drogowskazów dla psów, wydeptywanie cd., łapanie w zaułku ruin. Wynik: 3 sztuki:)
dzień trzeci - 6 osób - tworzenie zasieków-drogowskazów, ograniczanie terenu przy pomocy siatki, muzyka na grzechotkach i "bębnach" z garnków i kamienia, przemarsze+chytra łapanka w ruinach. Wynik: 3 sztuki:)
Za chwilę kilka zdjęć.

Posted

" class="ipsImage" alt="">" class="ipsImage" alt="">Jakoś mi nie idzie dzisiaj wstawianie zdjęć...
Jutro wstawię...
Agato, kombinujemy z różnymi wetami, żeby przyjechali na miejsce i ciachnęli wszystkich.
Jak coś będzie pewne - oczywiście poinformuję.

Guest Ryniu123
Posted

Opcja na miejscu chyba najbardziej rozsądna, może znowuż się uda

Posted

No tak kurde 0 pijaków szok totalny . Co do akcji porobiłam trochę zdj Justyny aparatem biegając jeszcze za psami oceńcie sami czy ładne czy też nie :-o!!!figa jest juz w Koźminie u nas na farmie teraz dluga praca z suczka

mtf zalesie napisał(a):
moze miejscowe pijaczki za flaszke wam pomoga albo pluton jesli jakis jest w poblizu.palmerem mozna ale z odleglosci 30-50 m,najtaniej jak znam za 250 zl jezdzi facet z plocka