Agata69 Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 [quote name='Justyna Klimek']Żadnych... dziś do niego dzwonię. Niech się okresli. Co do kotów to jednak podjełam decyzję na nie. Chyba że cos złąpał, wstrzymam się więc do wieczora. fajnie ze udało się wyadoptować chociaz te 16. Wyadotowaliśmy 16 zwięrząt, nie do uwierzenia. 9 szczeniaków, Azja, Raf, 5 kotów. Wierzę ze małe szczeniaki tez szybko znajda domy. jaka szkoda, ze nie mozemy pomóc innym. Quote
Saphira Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Pola17 napisał(a):Nie przesadzaj !!! moze tobie damy z 2 psy i gratis z 5 kotów Psów to ja mam w tej chwili 5 :diabloti:. To byłoby po jednym kocie na jednego psa :roflt::roflt::roflt: Quote
Drzagodha Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Chłopak dostał urlop, więc w poniedziałek możemy zawitać w Krzykosach ;) Quote
Pola17 Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 ok :) ja tez mam domek dla grubcia w dom sprawdzony maja tylko wybrac który pojedzie ale raczej grubcio potem mam domek dla pandy tylko go sprawdze Quote
kosu32 Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Agata Dzwoniłam do Ciebie dwukrotnie, ale bez rezultatu. Chciałam zapytac jak przebiega cała akcja bo niestety nie miałam dostepu do netu z tytułu wakacji. Podczas ostatnich dni urlopu otrzymałam bardzo przykrą wiadomośc... Rezultat jest taki że mamy do adopcji 30 kotów i 3 psy po zmarłej opiekunce. Quote
Agata69 Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 [quote name='kosu32']Agata Dzwoniłam do Ciebie dwukrotnie, ale bez rezultatu. Chciałam zapytac jak przebiega cała akcja bo niestety nie miałam dostepu do netu z tytułu wakacji. Podczas ostatnich dni urlopu otrzymałam bardzo przykrą wiadomośc... Rezultat jest taki że mamy do adopcji 30 kotów i 3 psy po zmarłej opiekunce. Ania, miałam troche zawirowań, a dzwoniłąś za każdym razem kiedy byłam w aucie. Umówmy się na rozmowę wieczorem. Quote
Justyna Klimek Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 Wiadomość z ostatniej chwili: dziś od ok. 10.00 ma zacząć się akcja wyłapywania psów w Lubońku z udziałem ludzi z "Futrzakowa". Rozmawiałam wczoraj późnym wieczorem i ze Zbyszkiem i z tymi ludźmi. Wydaje się, że sprawę traktują poważnie. Zła wiadomość jest taka, że Zbyszek wczoraj znalazł 5 około miesięcznych szczeniaków... Quote
Justyna Klimek Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 Drzagodha napisał(a):Chłopak dostał urlop, więc w poniedziałek możemy zawitać w Krzykosach ;) To jest BARDZO dobra wiadomość! Quote
Drzagodha Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Justyna Klimek napisał(a):To jest BARDZO dobra wiadomość! Tylko albo musicie mi powiedzieć jak z przystanku autobusowego trafić do Zbyszka, albo niech po nas facet wyjdzie chociaż, żebyśmy nie błądzili :eviltong: Quote
Justyna Klimek Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 Daj mi swój nr telefonu, ja dam jemu i się zgadacie. Quote
Agata69 Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Justyna Klimek napisał(a):Zła wiadomość jest taka, że Zbyszek wczoraj znalazł 5 około miesięcznych szczeniaków... Nawet tego nie skomentuję... Quote
Pola17 Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 A ja skomentuje jak można być takim idiotom ludzie zapierdzielają a on co sobie myśli !!! Agata69 napisał(a):Nawet tego nie skomentuję... Quote
Pola17 Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Justyna i co sprawdziłaś:multi::multi: domek dla szczeniaka ? mamy go przywieść ??:p:pw piatek grubcio chyba pojedzie do nowego domu w Szamotułach dom sprawdzony prze zemnie :) Quote
Agata69 Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Pola17 napisał(a):A ja skomentuje jak można być takim idiotom ludzie zapierdzielają a on co sobie myśli !!! Albo nie myśli, albo mysli, ze znalazł pierwsze naiwne. I niestety się nie myli. Quote
Drzagodha Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Mój jest ogólnie dostępny ;) 667 096 617 ;) Mam nadzieję, że Zbyszek szybko wstaje, bo będziemy w Krzykosach przed 6 :diabloti: Quote
Agata69 Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Jesli dzisiaj zostana wyłapane psy, dam Zbyszkowi namiary na dom dla kotów. Dom czeka. Quote
Guest Ryniu123 Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Jeśli komuś się zdaje, że to tak prosto wyłapać zdziczałe psy z zarośniętego terenu to zapraszam do pomocy. Wczoraj byli "fachowcy" którzy podobno zawsze wszystkie psy łapią i nie udało im się. Potrzebna pilnie jest siatka np z boiska koszykówki lub tenisa. Może w ten sposób się uda. Może ktoś może taką pożyczyć z jakiejś szkoły? Quote
Justyna Klimek Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 Pola17 napisał(a):Justyna i co sprawdziłaś:multi::multi: domek dla szczeniaka ? mamy go przywieść ??:p:pw piatek grubcio chyba pojedzie do nowego domu w Szamotułach dom sprawdzony prze zemnie :) Dzisiaj jadę na 15.00 do Barlinka w tej sprawie. Dam znać telefonicznie. Super, że Grubcio będzie miał dom:) Quote
Guest Ryniu123 Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Myślałem też o sieci, ale tu gorzej z załatwieniem pewnie. Sieć musiałaby być sznurkowa - grubsza aby nie zrobić psu krzywdy. Quote
Justyna Klimek Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 [quote name='Ryniu123']Jeśli komuś się zdaje, że to tak prosto wyłapać zdziczałe psy z zarośniętego terenu to zapraszam do pomocy. Wczoraj byli "fachowcy" którzy podobno zawsze wszystkie psy łapią i nie udało im się. Potrzebna pilnie jest siatka np z boiska koszykówki lub tenisa. Może w ten sposób się uda. Może ktoś może taką pożyczyć z jakiejś szkoły? Ja myślę, że nikt z nas tu obecnych nie sądzi, że to proste zadanie. Wydaje mi się, że jesteśmy mocno sfrustrowani zarówno czasem jak i dalszym rozmnażaniem się stada...Ci "fachowcy" to ludzie tacy, jak i my - którzy gdzieś pracują, mają rodziny, a pomocą dla zwierząt zajmują się w tzw. wolnym czasie. Nie ma co szukać winnego, ani jakiegoś zbawcy. Na profesjonalnego hycla zwyczajnie nas nie stać. Jednak, rzeczywiście, potrzebna jest ogólna mobilizacja sił: kilka osób połączonych siatką do tenisa lub siatkówki - psy nie wykazują chęci do skakania, raczej są nisko przy ziemi. A wcześniej jeszcze przydałoby się przejść po terenie, posprawdzać wszystkie nory w ziemi i pozasypywać je, żeby psy nie mogły się w nich schronić. Potrzebne są ręce do pomocy. Czas bardzo goni. Quote
Justyna Klimek Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 Drzagodha napisał(a):Ile tych psów zostało do złapania? 11 sztuk plus nie wiadomo ile szczeniąt Quote
Justyna Klimek Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 Myślę też, że niezłym pomysłem jest złapanie przynajmniej jednej suki "na szczenięta". Gdy złapiecie tę piątkę, one powinny bardzo głośno wzywać matkę, która prawdopodobnie przyjdzie... Quote
Pola17 Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 co do wyłapania to sa klatki zywo łapki ale one kosztuja ok 200 /300 zł Quote
Recommended Posts