Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Justyna Klimek']Żadnych... dziś do niego dzwonię.

Niech się okresli.
Co do kotów to jednak podjełam decyzję na nie. Chyba że cos złąpał, wstrzymam się więc do wieczora.

fajnie ze udało się wyadoptować chociaz te 16. Wyadotowaliśmy 16 zwięrząt, nie do uwierzenia.

9 szczeniaków, Azja, Raf, 5 kotów. Wierzę ze małe szczeniaki tez szybko znajda domy. jaka szkoda, ze nie mozemy pomóc innym.

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pola17 napisał(a):
Nie przesadzaj !!! moze tobie damy z 2 psy i gratis z 5 kotów

Psów to ja mam w tej chwili 5 :diabloti:. To byłoby po jednym kocie na jednego psa :roflt::roflt::roflt:

Posted

Agata

Dzwoniłam do Ciebie dwukrotnie, ale bez rezultatu. Chciałam zapytac jak przebiega cała akcja bo niestety nie miałam dostepu do netu z tytułu wakacji. Podczas ostatnich dni urlopu otrzymałam bardzo przykrą wiadomośc... Rezultat jest taki że mamy do adopcji 30 kotów i 3 psy po zmarłej opiekunce.

Posted

[quote name='kosu32']Agata

Dzwoniłam do Ciebie dwukrotnie, ale bez rezultatu. Chciałam zapytac jak przebiega cała akcja bo niestety nie miałam dostepu do netu z tytułu wakacji. Podczas ostatnich dni urlopu otrzymałam bardzo przykrą wiadomośc... Rezultat jest taki że mamy do adopcji 30 kotów i 3 psy po zmarłej opiekunce.

Ania, miałam troche zawirowań, a dzwoniłąś za każdym razem kiedy byłam w aucie.
Umówmy się na rozmowę wieczorem.

Posted

Wiadomość z ostatniej chwili: dziś od ok. 10.00 ma zacząć się akcja wyłapywania psów w Lubońku z udziałem ludzi z "Futrzakowa". Rozmawiałam wczoraj późnym wieczorem i ze Zbyszkiem i z tymi ludźmi. Wydaje się, że sprawę traktują poważnie.
Zła wiadomość jest taka, że Zbyszek wczoraj znalazł 5 około miesięcznych szczeniaków...

Posted

Justyna Klimek napisał(a):
To jest BARDZO dobra wiadomość!

Tylko albo musicie mi powiedzieć jak z przystanku autobusowego trafić do Zbyszka, albo niech po nas facet wyjdzie chociaż, żebyśmy nie błądzili :eviltong:

Posted

Justyna i co sprawdziłaś:multi::multi: domek dla szczeniaka ? mamy go przywieść ??:p:pw piatek grubcio chyba pojedzie do nowego domu w Szamotułach dom sprawdzony prze zemnie :)

Posted

Pola17 napisał(a):
A ja skomentuje jak można być takim idiotom
ludzie zapierdzielają a on co sobie myśli !!!

Albo nie myśli, albo mysli, ze znalazł pierwsze naiwne.

I niestety się nie myli.

Guest Ryniu123
Posted

Jeśli komuś się zdaje, że to tak prosto wyłapać zdziczałe psy z zarośniętego terenu to zapraszam do pomocy. Wczoraj byli "fachowcy" którzy podobno zawsze wszystkie psy łapią i nie udało im się. Potrzebna pilnie jest siatka np z boiska koszykówki lub tenisa. Może w ten sposób się uda. Może ktoś może taką pożyczyć z jakiejś szkoły?

Posted

Pola17 napisał(a):
Justyna i co sprawdziłaś:multi::multi: domek dla szczeniaka ? mamy go przywieść ??:p:pw piatek grubcio chyba pojedzie do nowego domu w Szamotułach dom sprawdzony prze zemnie :)

Dzisiaj jadę na 15.00 do Barlinka w tej sprawie. Dam znać telefonicznie.
Super, że Grubcio będzie miał dom:)

Guest Ryniu123
Posted

Myślałem też o sieci, ale tu gorzej z załatwieniem pewnie. Sieć musiałaby być sznurkowa - grubsza aby nie zrobić psu krzywdy.

Posted

[quote name='Ryniu123']Jeśli komuś się zdaje, że to tak prosto wyłapać zdziczałe psy z zarośniętego terenu to zapraszam do pomocy. Wczoraj byli "fachowcy" którzy podobno zawsze wszystkie psy łapią i nie udało im się. Potrzebna pilnie jest siatka np z boiska koszykówki lub tenisa. Może w ten sposób się uda. Może ktoś może taką pożyczyć z jakiejś szkoły?

Ja myślę, że nikt z nas tu obecnych nie sądzi, że to proste zadanie. Wydaje mi się, że jesteśmy mocno sfrustrowani zarówno czasem jak i dalszym rozmnażaniem się stada...Ci "fachowcy" to ludzie tacy, jak i my - którzy gdzieś pracują, mają rodziny, a pomocą dla zwierząt zajmują się w tzw. wolnym czasie. Nie ma co szukać winnego, ani jakiegoś zbawcy. Na profesjonalnego hycla zwyczajnie nas nie stać.
Jednak, rzeczywiście, potrzebna jest ogólna mobilizacja sił: kilka osób połączonych siatką do tenisa lub siatkówki - psy nie wykazują chęci do skakania, raczej są nisko przy ziemi. A wcześniej jeszcze przydałoby się przejść po terenie, posprawdzać wszystkie nory w ziemi i pozasypywać je, żeby psy nie mogły się w nich schronić.
Potrzebne są ręce do pomocy.
Czas bardzo goni.