Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Justyna Klimek napisał(a):
Wiadomość z ostatniej chwili: dwie kolejne suki złapane i przewiezione do Krzykosów. Oczywiście, jest i zła wiadomość: kolejny miot znaleziony...

Super, czyli się cofamy.

Posted

o której bendziesz Szamotuł:evil_lol: ??? a ja nie spakowana jeszcze nie było czasu musiałam podpisać umowę adopcyjna psiak juz w nowym domku :-(a kota nie ma na dal :(:placz:

Posted

o 8.00 wyjeżdżam z Rokitna. Zahaczę jeszcze o Gittę, wezmę karmę dla szczeniaków. Myślę, że - zgodnie z planem - do Szamotuł dojadę na 11.00. Zadzwonię do Ciebie z Pniew (to już blisko), żebyś mi powiedziała gdzie konkretnie mam zajechać w Szamotułach. Pamiętaj, nie mam nawigacji satelitarnej, więc wymyśl jakieś punkty rozpoznawcze dla mnie:)

Posted

Rysiu, weźcie ze sobą wszystko, co Wam przyjdzie do głowy, że może się przydać.
Spotykamy się około 14.00 w Krzykosach. Konstruujemy plan działania zgodny z narzędziami, które posiadamy, pijemy kawę i ruszamy do akcji!
Gotów???:)

Posted

[quote name='Pola17']a jak tam wypad na Sliwki ?[/QUOTE]

sliwki rosly wysoko
drabina siegala prawie do nieba....
oj, bylo ... prawie jak na karuzeli....
udalo mi sie zebrac wiaderko... ale za to bez zawrotow glowy...

Guest Ryniu123
Posted

Przyjadę z silną grupą :) będzie nas czterech pancernych bez psa :cool2:

Posted

mam nadzieje, ze nie na czolgu?
choc to nie byloby zle, ze wzgledu na dziki teren(hi,hi) obyloby sie bez lopat i kopania..siekier i wycinania..

ale zarty na bok....
doskonale , ze udalo ci sie tak silna grupe zwerbowac....
to my tu czekamy na relacje....

Guest Ryniu123
Posted

Nie wiem czy pisane było, ale Zbyszkowi udało się wyłapać jeszcze dwie sunie, więc razem już trzy są złapane.

Guest Ryniu123
Posted

Wyjechaliśmy o 13, po 20-tej w domu. Zmęczony jestem jak diabli, zresztą wszyscy byli. Było nas 8 osób. Praktycznie o połowę za mało. Odstępy zbyt duże na tak wielki obszar. Udało się złapać sunie od szczeniaków i dwa psy. Całe psie towarzystwo pojechało do Krzykosów. Jutro będzie podobna akcja, możliwe że ktoś dojedzie z Koła. Niestety to zabawa w chowanego mimo siatek i koszenia i wycinania zielska. Jeśli kto może dojechać to bardzo prosimy, bo nie ma szans na złapanie reszty. Zostało jeszcze 6 psów. Jedna sunia da się złapać (matka Bohuna) ale pozostałe śmigają gdy jesteśmy w odległości kilkudziesięciu metrów.
Przydałoby się pól klasy uczniów, albo pół plutonu wojska ;)

Złapana sunia z filmu ma 4 szczeniaki - 3 pieski i jedną suczka

[video=youtube;kTUv6sykNDA]http://www.youtube.com/watch?v=kTUv6sykNDA[/video]

Guest Ryniu123
Posted

Dzisiaj kolejny sukces złapaliśmy w sumie dwa psy i jedną sunie! Akcja od godziny 11-tej do 18-tej (2) i jeszcze później w pomniejszonym składzie (1)
Można powiedzieć, że łapanie psów graniczy z cudem. Nie pomogłaby kompania wojska :) Dopiero zmiana koncepcji i łapanie psów na terenie starych zabudowań coś pomogła.
Sam pilnując wejścia do pustej ogrodzonej działki widziałem jak 5-6 osób nie mogło złapać psa przez dobre kilkanaście minut. Wszyscy stwierdziliśmy, że dla psów to pewnie wspaniała zabawa w chowanego :) Idzie ku dobremu zostały tylko 3 psy. Foto po zakończeniu akcji.

W całej akcji brało udział 11 osób + kilkadziesiąt metrów siatki + kilkanaście ogrodzeniowych przęseł drewnianych i stosy gałęzi.