Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Karolina_i_dogi']Śledzę wątek od początku i jestem w kontakcie z Justyną.

Słuchajcie, jaką diagnozę ma postawioną Bohun? Jaki zabieg ma mieć wykonany? Jakie są szanse, że po zabiegu nie będzie kulał? Co z ewentualną rechabilitacją po zabiegu?

Bohun będzie kulał juz do końca życia. Operacja tylko pozbawi go bólu.

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pola17 napisał(a):
Hey chyba Raf pojedzie DO NOWEGO DOMKU dom sprawdzony prze zemnie pies bendzie spał domu i biegał po ogrodzie

Krzykoskie psy musimy wyadoptowywać ze szczególną kontrolą. Czy ludzie wiedzą , ze ten pies nie zna niczego poza Krzykoską posesją? To świetny pies z całą pewnościa, ale ludzie musza wiedzieć, że to pies , którego trezba będzie wiele nauczyć a to wymaga od nich zrozumienia sytuacji i wiele cierpliwosci.
Justyna mam nadzieję, ze to poprowadzisz jak trzeba...

Posted

Co do rafa to ludzie wiedza ze z psem trzeba pracować i choć nie mam czasu duzo pracy jest w Koźminie dla siebie czasu ja juz nie mam wcale ale i tak im w tym pomogę a po za tym to nie moja 1 adopcja psa i byle komu psa nie wydam

Agata69 napisał(a):
Krzykoskie psy musimy wyadoptowywać ze szczególną kontrolą. Czy ludzie wiedzą , ze ten pies nie zna niczego poza Krzykoską posesją? To świetny pies z całą pewnościa, ale ludzie musza wiedzieć, że to pies , którego trezba będzie wiele nauczyć a to wymaga od nich zrozumienia sytuacji i wiele cierpliwosci.
Justyna mam nadzieję, ze to poprowadzisz jak trzeba...

Posted

Pola17 napisał(a):
Co do rafa to ludzie wiedza ze z psem trzeba pracować i choć nie mam czasu duzo pracy jest w Koźminie dla siebie czasu ja juz nie mam wcale ale i tak im w tym pomogę a po za tym to nie moja 1 adopcja psa i byle komu psa nie wydam

Rekomendacja Justyny ma dla mnie wagęustawy sejmowej. :-)

Posted

Umknęła mi jedna bardzo ważna sprawa:
od samego początku psy krzykoskie dostały ogromne wsparcie w postaci darów rzeczowych.
Dobre dusze z Włocławka podarowały bardzo dużo kompletów nowiutkich smyczy i obroży, karmę.
Inni - z Poznania, Rokitna, Mainz - przekazali mnóstwo karmy, kolejne smycze i obroże, tabletki na robaki, zabawki dla szczeniaków, posłania itp.
Przepraszam że do tej pory nie wspomniałam o tym.
Serdecznie dziękuję za wszystkie podarki :)

Posted

Agata69 napisał(a):
Przepraszam, byłam poza netem, właśnie wróciłam i posyaram się nadrobic zaległości.

A ile daje Zbyszek? Warto zeby i on zaczął wydawać pieniadze na swoje "wyprodukowane" psy.
Przepraszam za tę złośliwośc, ale jak czytam, ze przez 9 dni nie złąpał żadnego psa, a szykuje operację Bohuna za nasze pieniadze to mnie szlag trafia.

Ludzie drodzy, jeżeli on nie wyłapie i nie dowiezie na sterylki 11 psów, to za kilka miesięcy ciężka praca Justyny i ciężkie pieniadze, które wydalismy na psy Pana Bankruta, pójda na marne. Za kilka miesięcy w Lubońku nie bedzie 11 psów tylko kilkadziesiąt. O operacji Bohuna Zbyszek nawijał juz w dniu wyjazdu Justyny. Ja się na to absolutnie nie zgadzam. najpierw wszystkie psy zostana wysterylizowane, potem, ewentualnie, Bohun. Zreszta Bohun i jego problem ze stawem to tez wina Zbyszka. Pies zwichnał staw biodrowy, takie rzeczy naprawia się do 3 dni, potem jest juz za późno, mięśnie się kurcza nieodwracalnie, ścięgna. pies bedzie juz kaleką. Operacja tylko pozbawi go bólu przy chodzeniu.
Zbyszek nie zareagował na czas, przywiózł psa po 2 tygodniach od zwichniecia i to tylko przy okazji sterylek.

Moje stanowisko jest takie: najpierw dokończy dzieło Justyny, potem mozemy mysleć o innych luksusach....

Ryniu, mam wrazenie ze pan Z. troche cię urabia. Juz przestał dzwonić do mnie i do kasi G., zna nasze stanowiska i wie ze juz nic nie ugra. Jesteśmy twarde podłe baby.

I tego trzeba się trzymać!!!!!!!!! Priorytet to sterylki, aby stado za chwilę nie było znowu takie samo .

Posted

czy ten szczeniak z czarnym pyskiem jest do adopcji ? chętnie zabrała bym kolejnego ale mam juz 4 psy i 3 koty wiec na razie musze przystopować

czy ksiazeczka przyjedzie z psem chciała bym wiedzieć co pies dostał na co był szczepiony itp

Justyna Klimek napisał(a):
Tak, Raf ma książeczkę szczepień

Posted

Stanęło na tym, ze Bohun jedzie jutro na operacje.
Szkoda, te 300 zł mogło by wesprzeć nasze działania. Mamy juz 1000 zł długu, a jeszcze przed nami koszty.

Ja nie żałuje tej operacji psu, zebysmy się dobrze zrozumieli. Tylko jesli Justyny praca i poświecenie pójdzie na marne to chyba pojadę i nie ręcze za siebie...

Posted

Raf był szczepiony 11.08.2011 na wszystko - dostał tzw. kombajn, czyli wirusówki plus wścieklizna. Oczywiście, książeczka przyjedzie razem z nim.

Szczeniak ze zdjęcia z Rafem to Ola - już w nowym domu w Swarzędzu.
Do adopcji są cztery szczeniaki, te które są u pani Eli

Posted

Po prawie 2 tygodniach od powrotu Justyny nie posunelismy się do przodu ze sterylkami.
Za to jutro na operacje przyjeżdża Bohun. Pan Z. zaczął sam prowadzić rozmowy z wetem, w sprawie sterylek nie umiał.

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
no tak, ale kto bedzie opłacał ta operację? może trzeba by jasno ustalic iz fundusze sa tylko na sterylizacje

Dziś dostaliśmy wpłatę od Ryszarda z Włocławka - 300zł dla Bohuna

Posted

Wczoraj wreszcie Zbyszek zadzwonił do "Futrzakowa" z Koła. Powiedzieli, że przyjadą w tym tygodniu i pomogą w odławianiu psów z Lubońka.

My aktualnie mamy fundusze na -(minus)1000zł
Jeśli uda nam się jeszcze jakieś pozyskać, pójdą na spłatę długu i wyłącznie na sterylizacje/kastracje

Posted

Justyna błagam cie niech będzie juz piątek bo pan mi zyc nie daje :):diabloti::diabloti:pyta kiedy psiak przyjedzie mieli mu kupic legowisko ale stwierdzili ze nie a po co i tak będzie z nimi spał :loveu: miski ma chyba z 4 karma itp psiak bendzie w super domku

oczywiście podpisze najpierw z panem umowę adopcyjną czy moze byc ona naszej org czy musi byc waszej ?