Agata69 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 [quote name='Karolina_i_dogi']Śledzę wątek od początku i jestem w kontakcie z Justyną. Słuchajcie, jaką diagnozę ma postawioną Bohun? Jaki zabieg ma mieć wykonany? Jakie są szanse, że po zabiegu nie będzie kulał? Co z ewentualną rechabilitacją po zabiegu? Bohun będzie kulał juz do końca życia. Operacja tylko pozbawi go bólu. Quote
Agata69 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Pola17 napisał(a):Hey chyba Raf pojedzie DO NOWEGO DOMKU dom sprawdzony prze zemnie pies bendzie spał domu i biegał po ogrodzie Krzykoskie psy musimy wyadoptowywać ze szczególną kontrolą. Czy ludzie wiedzą , ze ten pies nie zna niczego poza Krzykoską posesją? To świetny pies z całą pewnościa, ale ludzie musza wiedzieć, że to pies , którego trezba będzie wiele nauczyć a to wymaga od nich zrozumienia sytuacji i wiele cierpliwosci. Justyna mam nadzieję, ze to poprowadzisz jak trzeba... Quote
Justyna Klimek Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Agato, Sylwia (Pola17), która nagrała adopcję Rafa, jest uczestnikiem naszego wątku i zna sytuację. Ja mam do Niej 100% zaufania. Quote
Pola17 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Co do rafa to ludzie wiedza ze z psem trzeba pracować i choć nie mam czasu duzo pracy jest w Koźminie dla siebie czasu ja juz nie mam wcale ale i tak im w tym pomogę a po za tym to nie moja 1 adopcja psa i byle komu psa nie wydam Agata69 napisał(a):Krzykoskie psy musimy wyadoptowywać ze szczególną kontrolą. Czy ludzie wiedzą , ze ten pies nie zna niczego poza Krzykoską posesją? To świetny pies z całą pewnościa, ale ludzie musza wiedzieć, że to pies , którego trezba będzie wiele nauczyć a to wymaga od nich zrozumienia sytuacji i wiele cierpliwosci. Justyna mam nadzieję, ze to poprowadzisz jak trzeba... Quote
Agata69 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Pola17 napisał(a):Co do rafa to ludzie wiedza ze z psem trzeba pracować i choć nie mam czasu duzo pracy jest w Koźminie dla siebie czasu ja juz nie mam wcale ale i tak im w tym pomogę a po za tym to nie moja 1 adopcja psa i byle komu psa nie wydam Rekomendacja Justyny ma dla mnie wagęustawy sejmowej. :-) Quote
Justyna Klimek Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Agata69 napisał(a):Rekomendacja Justyny ma dla mnie wagęustawy sejmowej. :-) hehe dziękuję za zaufanie :) Quote
Pola17 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Zdjęcia doszły justyna co do rafa czy on ma książeczkę szczepień? Quote
Justyna Klimek Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 Tak, Raf ma książeczkę szczepień Quote
Justyna Klimek Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 Umknęła mi jedna bardzo ważna sprawa: od samego początku psy krzykoskie dostały ogromne wsparcie w postaci darów rzeczowych. Dobre dusze z Włocławka podarowały bardzo dużo kompletów nowiutkich smyczy i obroży, karmę. Inni - z Poznania, Rokitna, Mainz - przekazali mnóstwo karmy, kolejne smycze i obroże, tabletki na robaki, zabawki dla szczeniaków, posłania itp. Przepraszam że do tej pory nie wspomniałam o tym. Serdecznie dziękuję za wszystkie podarki :) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Agata69 napisał(a):Przepraszam, byłam poza netem, właśnie wróciłam i posyaram się nadrobic zaległości. A ile daje Zbyszek? Warto zeby i on zaczął wydawać pieniadze na swoje "wyprodukowane" psy. Przepraszam za tę złośliwośc, ale jak czytam, ze przez 9 dni nie złąpał żadnego psa, a szykuje operację Bohuna za nasze pieniadze to mnie szlag trafia. Ludzie drodzy, jeżeli on nie wyłapie i nie dowiezie na sterylki 11 psów, to za kilka miesięcy ciężka praca Justyny i ciężkie pieniadze, które wydalismy na psy Pana Bankruta, pójda na marne. Za kilka miesięcy w Lubońku nie bedzie 11 psów tylko kilkadziesiąt. O operacji Bohuna Zbyszek nawijał juz w dniu wyjazdu Justyny. Ja się na to absolutnie nie zgadzam. najpierw wszystkie psy zostana wysterylizowane, potem, ewentualnie, Bohun. Zreszta Bohun i jego problem ze stawem to tez wina Zbyszka. Pies zwichnał staw biodrowy, takie rzeczy naprawia się do 3 dni, potem jest juz za późno, mięśnie się kurcza nieodwracalnie, ścięgna. pies bedzie juz kaleką. Operacja tylko pozbawi go bólu przy chodzeniu. Zbyszek nie zareagował na czas, przywiózł psa po 2 tygodniach od zwichniecia i to tylko przy okazji sterylek. Moje stanowisko jest takie: najpierw dokończy dzieło Justyny, potem mozemy mysleć o innych luksusach.... Ryniu, mam wrazenie ze pan Z. troche cię urabia. Juz przestał dzwonić do mnie i do kasi G., zna nasze stanowiska i wie ze juz nic nie ugra. Jesteśmy twarde podłe baby. I tego trzeba się trzymać!!!!!!!!! Priorytet to sterylki, aby stado za chwilę nie było znowu takie samo . Quote
Pola17 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 czy ten szczeniak z czarnym pyskiem jest do adopcji ? chętnie zabrała bym kolejnego ale mam juz 4 psy i 3 koty wiec na razie musze przystopować czy ksiazeczka przyjedzie z psem chciała bym wiedzieć co pies dostał na co był szczepiony itp Justyna Klimek napisał(a):Tak, Raf ma książeczkę szczepień Quote
Agata69 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Stanęło na tym, ze Bohun jedzie jutro na operacje. Szkoda, te 300 zł mogło by wesprzeć nasze działania. Mamy juz 1000 zł długu, a jeszcze przed nami koszty. Ja nie żałuje tej operacji psu, zebysmy się dobrze zrozumieli. Tylko jesli Justyny praca i poświecenie pójdzie na marne to chyba pojadę i nie ręcze za siebie... Quote
Justyna Klimek Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 Raf był szczepiony 11.08.2011 na wszystko - dostał tzw. kombajn, czyli wirusówki plus wścieklizna. Oczywiście, książeczka przyjedzie razem z nim. Szczeniak ze zdjęcia z Rafem to Ola - już w nowym domu w Swarzędzu. Do adopcji są cztery szczeniaki, te które są u pani Eli Quote
Agata69 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Po prawie 2 tygodniach od powrotu Justyny nie posunelismy się do przodu ze sterylkami. Za to jutro na operacje przyjeżdża Bohun. Pan Z. zaczął sam prowadzić rozmowy z wetem, w sprawie sterylek nie umiał. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 no tak, ale kto bedzie opłacał ta operację? może trzeba by jasno ustalic iz fundusze sa tylko na sterylizacje Quote
Justyna Klimek Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 Ania+Milva i Ulver napisał(a):no tak, ale kto bedzie opłacał ta operację? może trzeba by jasno ustalic iz fundusze sa tylko na sterylizacje Dziś dostaliśmy wpłatę od Ryszarda z Włocławka - 300zł dla Bohuna Quote
Justyna Klimek Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 Wczoraj wreszcie Zbyszek zadzwonił do "Futrzakowa" z Koła. Powiedzieli, że przyjadą w tym tygodniu i pomogą w odławianiu psów z Lubońka. My aktualnie mamy fundusze na -(minus)1000zł Jeśli uda nam się jeszcze jakieś pozyskać, pójdą na spłatę długu i wyłącznie na sterylizacje/kastracje Quote
Justyna Klimek Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 Futrzakowo to centrum adopcyjne przy TOZ. Grupa młodych dziarskich ludzi http://tozkolo.eu.interii.pl/Kontakt.html Quote
Saphira Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Czy potrzebne są jeszcze jakieś pakiety ogłoszeniowe? Zamawiam dla mojego Bambo to mogę przy okazji zamówić więcej:lol: Quote
Justyna Klimek Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 No pewnie, że się przydadzą! 1. Dla szczeniaków 2. Iskierki 3. Karmela 4. Mopsika 5. Kazana 6. Perełki 7. Psotki 8. Sali :) Quote
Saphira Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Czyli 8 pakietów. A na jakie województwo ? A może mix ? Quote
Pola17 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Justyna błagam cie niech będzie juz piątek bo pan mi zyc nie daje :):diabloti::diabloti:pyta kiedy psiak przyjedzie mieli mu kupic legowisko ale stwierdzili ze nie a po co i tak będzie z nimi spał :loveu: miski ma chyba z 4 karma itp psiak bendzie w super domku oczywiście podpisze najpierw z panem umowę adopcyjną czy moze byc ona naszej org czy musi byc waszej ? Quote
Justyna Klimek Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 Saphira napisał(a):Czyli 8 pakietów. A na jakie województwo ? A może mix ? najlepiej na wielkopolskie - województwo duże i z transportem będzie łatwiej Quote
Recommended Posts