Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam dziś zabrałam na DT naszą staruszkę,wszystko wskazywało na to ,że sunia jest w gorszym stanie. Niestety został jeszcze "Dziadeczek". Jedyne co moge powiedzieć o "Babci" na chwilę obecną to informacja,że tylko śpi, narazie w domu nawet nie zaszczekała. Za kilka dni będę mogła coś więcej o niej napisać?

Babinka data przyjęcia do schroniska 17.06.2011, została przywiązana do schroniska i tym samym została przyjęta.

Dziadeczek przyjęty 13.06.2011 do schroniska po śmierci właściciela. Obecnie przebywa w izolatce nr 9 ze szczeniakami. Piesek potrzebuje na cito DS/DT.... proszę o pomoc w ogłaszaniu....

• Replies 218
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Będę dziadunia ogłaszać.

co do babuni to wieśći nie są dobre.Mona była z nią u lekarza , sunia jest w bardzo złym stanie, ma anemię, poza tym jest podejrzenie o nowotwór niewiadomo co z nerkami. Będą potrzebne pieniążki na leczenie. !!!!!!!

Mona wszystko dokładnie opisze wieczorem

Posted

Witam wczoraj byłam z naszą małą, nazwałam ją Tosia- u weta na Giszowcu, miała robioną morfologię i biochemię. Wyniki z morfologii są bardzo złe, sunia ma anemie. Dziś po poł będą wyniki z biochemi. Jutro jadę zrobić usg jamy brzusznej. Jest podejrzenie nowotworu ale to najgorsza wersja? także podejrzenie ropomacicza dlatego koniecznie trzeba zrobić usg, oraz problemów z nerkami, czekam na wyniki z biochemii? Sunia jest bardzo słaba , wymiotuje i nie chce nic jeść, stolce luźne. Wczoraj dostała antybiotyk i leki p/ zapalne.
Wczorajszy koszt wynosi 125 zł

Mam nadzieję ,że uda nam się także wyciągnąć tego Dziadka na DT, piesek może być w podobnym stanie? Trzeba nadać mu imię , co myślicie o imieniu Tobi dla Dziadeczka? chyba ,że są inne propozycje?

Posted

[FONT=Times New Roman]Wczoraj Tosia miała zrobione usg jamy brzusznej, lek wet wykluczył na dzień dzisiejszy podejrzenie ropomacicza i nowotworu. Odebrałam wyniki z biochemii są w miare... Niestety anemia jest bardzo silna, wyniki z morfologii są bardzo złe. Mała ma przepukline, problem z jeltami i podejrzenie martwicy. Więc lek wet zalecił wykonanie operacji usunięcia przepukliny. Sunia jest bardzo słaba, nic nie jje, wymiotuje, ma biegunki. Wczoraj pojawiła się w kale krew w dużej ilośći. Na wczorajszej wizycie dostała kolejny antybiotyk i leki p/zapalne. Podaję jej do jedzonka pastę Calopet na poprawę apetytu. Dziś jedziemy na kolejną wizytę....[/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Rachunek za wczorajszą wizytę 50 zł za usg j/brzusznej + antybiotyk i leki p/zapalne, 45 zł za pastę calopet= 95 zł razem[/FONT]

Posted

razem dług wynosi 220,- z tego co się zorientowałam, dziewczyny pomóżmy Monie w leczeniu Tosi nie zostawiajmy jej z tym samej. Ja dam 10,- zł na poczatek ale jak kazdy z nas dałby choćby po 5 zł,- to się uzbiera.

No i szukajmy domu dla Dziadeczka bo on długo w schronisku nie przezyje

Posted

inga.mm napisał(a):
7/dzień - dt + utrzymanie i wet
hotel na fakture - 9/dzień
wiecej jeśli będziecie chciały wiedzieć

a może zebrałybyśmy na DT -7/dzień dla Dziadzia?
dziewczyny co o tym myslicie ?

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):
szukam czegos bardzo dobrego dla dziadzia, możemy zbierać na ten płatny dt po 7 zł dziennie, gdyby moja opcja chyba bezplatna nie dała mu szansy, pieniazki bedą jak znalazł!

ja też jestem za

Posted

dziewczyny,
jesli dziadzio też bedzie wymagał leczenia to nie damy rady finansowo z płatnym DT, a nie ukrywajmy że pies jest mało adopcyjny i nie wiadomo ile bedzie siedział w DT. Musiałby być najpierw deklaracje.

A może Tosię trzeba kroplówka dozywic trochę, bo ona tak długo bez jedzenia nie da rady. A pije chociaż?
abra może w sobotę zrobimy jakąs zrzutę na te wszystkie nasze psy. Podobno jest w schronie też psiak po wypadku który nie chodzi na tylne łapy. Dzisiaj się dowiedziałam. Jemu tez coś musimy organizować... Brak mi już sił to wszystko ogarnąć.

Tobi dla dziadzia jest OK.

Posted

witam,
i ja mam wiellkie serducho dla staruszkow.... szukacie imienia dla dziadunia? ktoras podala propozycje Tobi....
przed kilku dniami stracilismy wlasnie staruszeczka Tobiego, ktory opuszczony przez ludzi prawie zzarty przez kleszcze zostal uratowany.... niestety tylko na dwa miesiace..... zasnal sobie i juz sie wiecej nei obudzil..... ale te dwa miesiace byly dla niego rajem na ziemi....

a moze nazwiemy go Luka ?