_Mona Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Witam dziś zabrałam na DT naszą staruszkę,wszystko wskazywało na to ,że sunia jest w gorszym stanie. Niestety został jeszcze "Dziadeczek". Jedyne co moge powiedzieć o "Babci" na chwilę obecną to informacja,że tylko śpi, narazie w domu nawet nie zaszczekała. Za kilka dni będę mogła coś więcej o niej napisać? Babinka data przyjęcia do schroniska 17.06.2011, została przywiązana do schroniska i tym samym została przyjęta. Dziadeczek przyjęty 13.06.2011 do schroniska po śmierci właściciela. Obecnie przebywa w izolatce nr 9 ze szczeniakami. Piesek potrzebuje na cito DS/DT.... proszę o pomoc w ogłaszaniu.... Quote
gosia2313 Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Nie wpisujemy w necie numerów psów :) gdybyś mogła to je usuń :) Quote
abra64 Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 Będę dziadunia ogłaszać. co do babuni to wieśći nie są dobre.Mona była z nią u lekarza , sunia jest w bardzo złym stanie, ma anemię, poza tym jest podejrzenie o nowotwór niewiadomo co z nerkami. Będą potrzebne pieniążki na leczenie. !!!!!!! Mona wszystko dokładnie opisze wieczorem Quote
malagos Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 jestem i ja na zaproszenie abry - tylko mogę podnieść i kibicować........ Quote
abra64 Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 inga.mm napisał(a):Ja mam dt/hotel dla malutkich staruszków. a jakie koszty? Quote
inga.mm Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 7/dzień - dt + utrzymanie i wet hotel na fakture - 9/dzień wiecej jeśli będziecie chciały wiedzieć Quote
Lionees Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Kur*wa...jakie bidactwa!!! Przepraszam za bluzgi,ale świat jest niesprawiedliwy!!! Quote
TERESA BORCZ Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 jestem, dzięki za zaproszenie, myślę nad pomocą Quote
_Mona Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Witam wczoraj byłam z naszą małą, nazwałam ją Tosia- u weta na Giszowcu, miała robioną morfologię i biochemię. Wyniki z morfologii są bardzo złe, sunia ma anemie. Dziś po poł będą wyniki z biochemi. Jutro jadę zrobić usg jamy brzusznej. Jest podejrzenie nowotworu ale to najgorsza wersja? także podejrzenie ropomacicza dlatego koniecznie trzeba zrobić usg, oraz problemów z nerkami, czekam na wyniki z biochemii? Sunia jest bardzo słaba , wymiotuje i nie chce nic jeść, stolce luźne. Wczoraj dostała antybiotyk i leki p/ zapalne. Wczorajszy koszt wynosi 125 zł Mam nadzieję ,że uda nam się także wyciągnąć tego Dziadka na DT, piesek może być w podobnym stanie? Trzeba nadać mu imię , co myślicie o imieniu Tobi dla Dziadeczka? chyba ,że są inne propozycje? Quote
abra64 Posted July 12, 2011 Author Posted July 12, 2011 dziewczyny kochane trzeba pomóc Monie , uzbierac pieniązki na leczenie. Ja napewno coś wpłacę tylko podaj konto Quote
gosia2313 Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 abra64 napisał(a):dziewczyny kochane trzeba pomóc Monie , uzbierac pieniązki na leczenie. Ja napewno coś wpłacę tylko podaj konto Magda wpadła na taki pomysł : http://www.dogomania.pl/threads/211017-Kup-w-ORIFLAME-i-wspom%C3%B3%C5%BC-psiaki-ze-schronu-w-Sosnowcu-!!! Tak więc zapraszam do niej na zakupy, jak macie Oriflejmolubnych znajomych to kierujcie ich do Magdy ! :) Quote
_Mona Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 [FONT=Times New Roman]Wczoraj Tosia miała zrobione usg jamy brzusznej, lek wet wykluczył na dzień dzisiejszy podejrzenie ropomacicza i nowotworu. Odebrałam wyniki z biochemii są w miare... Niestety anemia jest bardzo silna, wyniki z morfologii są bardzo złe. Mała ma przepukline, problem z jeltami i podejrzenie martwicy. Więc lek wet zalecił wykonanie operacji usunięcia przepukliny. Sunia jest bardzo słaba, nic nie jje, wymiotuje, ma biegunki. Wczoraj pojawiła się w kale krew w dużej ilośći. Na wczorajszej wizycie dostała kolejny antybiotyk i leki p/zapalne. Podaję jej do jedzonka pastę Calopet na poprawę apetytu. Dziś jedziemy na kolejną wizytę....[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Rachunek za wczorajszą wizytę 50 zł za usg j/brzusznej + antybiotyk i leki p/zapalne, 45 zł za pastę calopet= 95 zł razem[/FONT] Quote
abra64 Posted July 13, 2011 Author Posted July 13, 2011 razem dług wynosi 220,- z tego co się zorientowałam, dziewczyny pomóżmy Monie w leczeniu Tosi nie zostawiajmy jej z tym samej. Ja dam 10,- zł na poczatek ale jak kazdy z nas dałby choćby po 5 zł,- to się uzbiera. No i szukajmy domu dla Dziadeczka bo on długo w schronisku nie przezyje Quote
Jasza Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Jestem...pomyślę nad bazarkiem...ale mogę dopiero w przyszłym tygodniu.... Takie bidusie małe...... :-( Quote
abra64 Posted July 13, 2011 Author Posted July 13, 2011 inga.mm napisał(a):7/dzień - dt + utrzymanie i wet hotel na fakture - 9/dzień wiecej jeśli będziecie chciały wiedzieć a może zebrałybyśmy na DT -7/dzień dla Dziadzia? dziewczyny co o tym myslicie ? Quote
TERESA BORCZ Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 szukam czegos bardzo dobrego dla dziadzia, możemy zbierać na ten płatny dt po 7 zł dziennie, gdyby moja opcja chyba bezplatna nie dała mu szansy, pieniazki bedą jak znalazł! Quote
abra64 Posted July 13, 2011 Author Posted July 13, 2011 TERESA BORCZ napisał(a):szukam czegos bardzo dobrego dla dziadzia, możemy zbierać na ten płatny dt po 7 zł dziennie, gdyby moja opcja chyba bezplatna nie dała mu szansy, pieniazki bedą jak znalazł! ja też jestem za Quote
inga.mm Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 mam nadzieję, ze ten bezpłatny jednak znajdzie się. Quote
zapka Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 dziewczyny, jesli dziadzio też bedzie wymagał leczenia to nie damy rady finansowo z płatnym DT, a nie ukrywajmy że pies jest mało adopcyjny i nie wiadomo ile bedzie siedział w DT. Musiałby być najpierw deklaracje. A może Tosię trzeba kroplówka dozywic trochę, bo ona tak długo bez jedzenia nie da rady. A pije chociaż? abra może w sobotę zrobimy jakąs zrzutę na te wszystkie nasze psy. Podobno jest w schronie też psiak po wypadku który nie chodzi na tylne łapy. Dzisiaj się dowiedziałam. Jemu tez coś musimy organizować... Brak mi już sił to wszystko ogarnąć. Tobi dla dziadzia jest OK. Quote
inga.mm Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 wiecie, ze mną nie ma dużego problemu finansowego, bo robię bazarki, więc dorzutka jakaś będzie Quote
Kava Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 witam, i ja mam wiellkie serducho dla staruszkow.... szukacie imienia dla dziadunia? ktoras podala propozycje Tobi.... przed kilku dniami stracilismy wlasnie staruszeczka Tobiego, ktory opuszczony przez ludzi prawie zzarty przez kleszcze zostal uratowany.... niestety tylko na dwa miesiace..... zasnal sobie i juz sie wiecej nei obudzil..... ale te dwa miesiace byly dla niego rajem na ziemi.... a moze nazwiemy go Luka ? Quote
cavunia Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Dziadeczek jest chyba zupełnie mikropsem? Ile może ważyć? Ile ma lat? Quote
Recommended Posts