Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 218
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tobi ma mieć kastrację i zabieg na zęby - usunięcie części lub wszystkich z powodu stanu zapalnego a Tosia puki co nie nadaje się ponoć do adopcji i zostanie chyba u Mony na dożywotni DS

Posted

Witam Tobi jest w trakcie leczenia, miał kastrację i zabieg usunięcia zębów. Natomiast z Tosią jest źle podejrzenie białaczki.

paulinken nr konta podeślę na PW dziękujemy.

Posted

Trafiłam tu do Was przypadkiem i nie mogę uwierzyć! Jak można obiecywać i potem sie zwyczajnie ulotnić! Dobrze, że są tacy ludzie jak Mona- i podziwiam za domki tymczasowe niepłatne. A staruszek jest przekochany...

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Witam u staruszków Wszystkich, którzy nadal o nich pamiętają....

Tosia miała robioną trzecią morfologię, poziom leukocytów się zmniejszył jest lepiej. Codziennie gotuję jej czerwone mięsko, nie może jeść niczego innego, tylko indyk lub wołowina. Niestety z fiziologią jest bardzo źle, zupełnie jej nie zachowuje, załatwia się w domu, jest tylko na pampersach. Tosia jest słaba, powolutku się porusza, szybko sie męczy, często łapie powietrze, ma problemy z oddychaniem. Jej stan zdrowia jest dużo gorszy.

Tobi ma dobry stan zdrowia, jest w lepszej kondycji zdrowotnej i fizycznej, jak na takiego dziadka jest jeszcze żywotny. Niestety też ma problem z fizjologią i dlatego na chwilę obecną nie może jechać do nowego DS. Znalazł się DS w Bielsku, jednak musiałby wytrzymywać na czas nieobecności w pracy. A narazie ma z tym problem...

Posted

Jutro Tosia ma operację podejrzenie ropomacicza, będzie przy okazji wysterylizowana i ma do usuniecia ogromną przepuklinę. Zabieg jest bardzo inwazyjny, ponieważ jej stan zdrowia jest nie najlepszy.

Posted

_Mona napisał(a):
Witam u staruszków Wszystkich, którzy nadal o nich pamiętają....

Tosia miała robioną trzecią morfologię, poziom leukocytów się zmniejszył jest lepiej. Codziennie gotuję jej czerwone mięsko, nie może jeść niczego innego, tylko indyk lub wołowina. Niestety z fiziologią jest bardzo źle, zupełnie jej nie zachowuje, załatwia się w domu, jest tylko na pampersach. Tosia jest słaba, powolutku się porusza, szybko sie męczy, często łapie powietrze, ma problemy z oddychaniem. Jej stan zdrowia jest dużo gorszy.

Tobi ma dobry stan zdrowia, jest w lepszej kondycji zdrowotnej i fizycznej, jak na takiego dziadka jest jeszcze żywotny. Niestety też ma problem z fizjologią i dlatego na chwilę obecną nie może jechać do nowego DS. Znalazł się DS w Bielsku, jednak musiałby wytrzymywać na czas nieobecności w pracy. A narazie ma z tym problem...

Ja też o nich pamiętam. A próbowałaś Mona z nieprzemakalnymi podkładami. Moje trzy suki z umieralni Będzin też się załatwiają w domu. Tak robiły przez całe swoje życie i trudno to zmienić. Sikają też na dworze ale dla nich nie ma różnicy dom/podwórko. Dlatego w jednym miejscu zrobiłam dla nich "sikalną matę", coś jak dla kotów, i tam teraz sikają, ale zdarza im się oczywiście nasikać w pokoju, więc wszystko jest zabezpieczone folią.:lol:

• 1 month later...