elik Posted May 1, 2024 Posted May 1, 2024 Dnia 1.05.2024 o 10:05, mari23 napisał: Żegnaj, cudowny, kochany Psie.... Biegaj szczęśliwy, znów razem z Jankiem ❤️ Połączył się ze swoim Panem 1 Quote
maarit Posted May 16, 2024 Posted May 16, 2024 Dnia 1.05.2024 o 10:05, mari23 napisał: Żegnaj, cudowny, kochany Psie.... Biegaj szczęśliwy, znów razem z Jankiem ❤️ 1 Quote
mari23 Posted May 16, 2024 Author Posted May 16, 2024 Dnia 2.05.2024 o 19:32, Nadziejka napisał: prosze o potwierdzenie wplaty z tego bazarku Nadziejko, potwierdzam, dziękuję i za zwłokę bardzo PRZEPRASZAM ❤️ Quote
mari23 Posted May 26, 2024 Author Posted May 26, 2024 Nowy..... podobno trzy dni biegał po miejscowości, w końcu go przywieźli "do schroniska" 😉 Jest młodziutki, przesympatyczny..... i dziwnie podobny do dwóch poprzednich..... tak sobie myślę, czyżby komuś nie sprzedały się zbyt wyrośnięte "jorczki"? 5 Quote
elik Posted May 27, 2024 Posted May 27, 2024 Teraz jest już wesolutki, a kilka dni temu... Tak szybko odżywają psiaki u Marysi 🙂 4 Quote
mari23 Posted June 2, 2024 Author Posted June 2, 2024 Dnia 26.05.2024 o 18:19, Poker napisał: Ale fajny, mój typ. Już nie do adopcji..... państwo ponad 17 lat temu adoptowali z kieleckiego schroniska szkielet psiaka.... oczywiście przeżył szczęśliwie u nich ponad 16 lat, z tęsknoty po jego odejściu szukali podobnego psa do adopcji gotowi pojechać na drugi koniec Polski... ten jest identyczny..... były łzy... wizyta będzie poadopcyjna już 🙂 Pozdrawia Was Miluś...wg zamojskiej książeczki zdrowia ma 22 lata, z czego 5 u mnie ❤️ 8 2 Quote
elik Posted June 2, 2024 Posted June 2, 2024 Dnia 2.06.2024 o 17:11, mari23 napisał: Już nie do adopcji..... państwo ponad 17 lat temu adoptowali z kieleckiego schroniska szkielet psiaka.... oczywiście przeżył szczęśliwie u nich ponad 16 lat, z tęsknoty po jego odejściu szukali podobnego psa do adopcji gotowi pojechać na drugi koniec Polski... ten jest identyczny..... były łzy... wizyta będzie poadopcyjna już 🙂 Wspaniałe zakończenie bezdmności ❤️ ❤️ ❤️ i psiak wygląda na zadowolonego 🙂 1 Quote
Poker Posted June 2, 2024 Posted June 2, 2024 Fantastyczna wiadomość. Milusiu, Dziadeczku, żyj ile się da , bez chorób i cierpienia. 5 Quote
limonka80 Posted June 2, 2024 Posted June 2, 2024 Dnia 2.06.2024 o 17:11, mari23 napisał: Pozdrawia Was Miluś...wg zamojskiej książeczki zdrowia ma 22 lata, z czego 5 u mnie ❤️ Piekny wiek Milusia, mój Dżekunio miał 19 lat gdy umarł ...😔 Żyj Milusiu jak najdłużej, zdrowia dla Was ❤️ 1 Quote
Tola Posted June 4, 2024 Posted June 4, 2024 Ode mnie też życzenia zdrowia i spokoju dla Was wszystkich 😘 Kochane te wszystkie dziadeczki, widzę w nim moją 19 leynią Zulcię, one w pewnym wieku wszystkie podobne do siebie😘 1 Quote
Maciek777 Posted June 19, 2024 Posted June 19, 2024 Dnia 1.05.2024 o 10:05, mari23 napisał: Wczoraj o godz. 17.30 kochany Cezar pobiegł za Tęczowy Most 😞 😞 😞 😞 Po śmierci swojego kochanego Pana (mojego kuzyna Janka) Cezar znalazł cudowny dom u wspaniałych ludzi. W niedzielę nagle zasłabł, nie było z nim kontaktu. Zawieźli go do kliniki we Wrocławiu, stan był ciężki, ale zareagował na leki i pojawiła się iskierka nadziei. Niestety w poniedziałek stan się pogorszył, a wczoraj zgasła nadzieja, zgasło życie Cezara..... Żegnaj, cudowny, kochany Psie.... Biegaj szczęśliwy, znów razem z Jankiem ❤️ Bardzo współczuję... To jest tym bardziej smutne, że to wszystko tak się potoczyło... Dnia 26.05.2024 o 17:54, mari23 napisał: Nowy..... podobno trzy dni biegał po miejscowości, w końcu go przywieźli "do schroniska" 😉 Jest młodziutki, przesympatyczny..... i dziwnie podobny do dwóch poprzednich..... tak sobie myślę, czyżby komuś nie sprzedały się zbyt wyrośnięte "jorczki"? No fakt, nieco schronisko 😛 W pozytywnym znaczeniu tego słowa. Ha ha, dobrze, że tak wyrósł i baaardzo mi się podoba. Widzę, że nie tylko mi wpadł w oko więc szczęścia życzę w nowym domu 🙂 Choć ja bym chyba nie potrafił adoptować psa, który by przypominał poprzedniego. Dnia 2.06.2024 o 17:11, mari23 napisał: Pozdrawia Was Miluś...wg zamojskiej książeczki zdrowia ma 22 lata, z czego 5 u mnie ❤️ Łał! Ciekawe tylko ile ma tak na prawdę. Pełnoletni to jest na pewno 🙂 2 Quote
mari23 Posted June 27, 2024 Author Posted June 27, 2024 Dnia 2.06.2024 o 21:52, limonka80 napisał: Piekny wiek Milusia, mój Dżekunio miał 19 lat gdy umarł ...😔 Żyj Milusiu jak najdłużej, zdrowia dla Was ❤️ Dnia 4.06.2024 o 10:58, Tola napisał: Ode mnie też życzenia zdrowia i spokoju dla Was wszystkich 😘 Kochane te wszystkie dziadeczki, widzę w nim moją 19 leynią Zulcię, one w pewnym wieku wszystkie podobne do siebie😘 Przedwczoraj wieczorem Miluś zaniemógł bardzo, nie mógł chodzić, głośno płakał.... dałam mu przeciwbólową tabletkę, która została po Betty(*) i rano wizyta w gabinecie, bo płakać przestał, ale chodzić nie mógł. Podejrzenie padło na kręgosłup. Miluś został prześwietlony, a wynik mną wstrząsnął ( młodym doktorem chyba też). Otóż Milusiek ma stare złamanie miednicy, do tego główka kości udowej zamiast w panewce tkwi przy miejscu złamania, wszystko to tworzy "staw rzekomy". Doktor jest nowy i bardzo przejęty, przyniósł mi model miednicy i przy pomocy tego modelu oraz RTG pokazał mi dokładnie, jak to wygląda. Milusiek dostał tabletki, noszę go po schodach ( mój kręgosłup trochę przy tym trzeszczy" ;)), widać, że jest troszkę lepiej, a najważniejsze, że JEST ! ❤️ Pewnie mi z 10 lat przybyło ze strachu o niego... Quote
malagos Posted June 27, 2024 Posted June 27, 2024 Maryś, jesteś aniołem dla tych psiaczków! Ale dbaj tez o siebie... Sciskam Cię, dzielna Kobieto! 🙂 3 1 Quote
elik Posted June 27, 2024 Posted June 27, 2024 Większość psów które do nas trafiły, przeszła wcześniej przez piekło 😭 Biedny Miluś 😞 a Ty Marysiu musisz o siebie dbać. Absolutnie nie wolno Ci nosić psiaków. Nie zapominaj o tym, że one mają tylko Ciebie. 3 1 Quote
Aska7 Posted July 20, 2024 Posted July 20, 2024 Ja też mam staw rzekomy w kolanie po rozłamaniu kości przez protezę. Da się żyć. 1 Quote
elik Posted July 20, 2024 Posted July 20, 2024 Dnia 20.07.2024 o 18:58, Aska7 napisał: po rozłamaniu kości przez protezę Złamanie kości przez protezę? Co to było? 1 Quote
Aska7 Posted July 27, 2024 Posted July 27, 2024 No nic, po dwóch miesiącach od operacji jak byłam na grzybach to zaliczyłam glebę i kość z protezą się rozłamała. I ta mniejsza część rozłamana nie chciała się zrosnąć i po kilku miesiącach połączyła się miekką tkanką tzw. stawem z większą kością. 1 Quote
elik Posted July 27, 2024 Posted July 27, 2024 Dnia 27.07.2024 o 13:01, Aska7 napisał: No nic, po dwóch miesiącach od operacji jak byłam na grzybach to zaliczyłam glebę i kość z protezą się rozłamała. I ta mniejsza część rozłamana nie chciała się zrosnąć i po kilku miesiącach połączyła się miekką tkanką tzw. stawem z większą kością. To miałaś pecha 😞 Współczuję. 1 Quote
Jaaga Posted July 28, 2024 Posted July 28, 2024 Dnia 20.07.2024 o 18:58, Aska7 napisał: Ja też mam staw rzekomy w kolanie po rozłamaniu kości przez protezę. Da się żyć. Da się i Linda też jest taki przykladem. Miała wybite i przemieszczone obie kości z miednicy. Miała operacje odcinania główek kości udowych po to właśnie, żeby zrobiły się stawy rzekome i mogła żyć bez bólu. 1 Quote
mari23 Posted July 30, 2024 Author Posted July 30, 2024 Dnia 27.07.2024 o 13:01, Aska7 napisał: No nic, po dwóch miesiącach od operacji jak byłam na grzybach to zaliczyłam glebę i kość z protezą się rozłamała. I ta mniejsza część rozłamana nie chciała się zrosnąć i po kilku miesiącach połączyła się miekką tkanką tzw. stawem z większą kością. Czyli też jesteś "po przejściach" ;), dzielna, mega-dzielna kobieto ❤️ z tym kolanem przemierzasz setki kilometrów za kierownicą, pomagając biedakom w poprawie ich losu. Dnia 28.07.2024 o 10:49, Jaaga napisał: Da się i Linda też jest taki przykladem. Miała wybite i przemieszczone obie kości z miednicy. Miała operacje odcinania główek kości udowych po to właśnie, żeby zrobiły się stawy rzekome i mogła żyć bez bólu. Miluś ten staw rzekomy ma zapewne od dawna i zrobić tu się nic już nie da ( w jego wieku to i tak za duże ryzyko). On już tak dziwnie chodził, jak do mnie trafił, pazurki w tej chorej łapce rosną mu w bok... ale jest bardzo dzielnym i kochanym staruszkiem, wspaniale sobie radzi i oby jak najdłużej tak było. Niestety coraz gorzej chodzi Odiś... ale też dzielnie sobie radzi i wesołym usposobieniem przyćmić potrafi te zdrowsze, sprawniejsze psy. Quote
maarit Posted August 3, 2024 Posted August 3, 2024 Przed chwilą Marysia napisała, że Odiś odszedł... nagle 😭. Prosiła żeby Wam przekazać bo ona nie jest w stanie wejść na dogo... Nie wiem nic więcej... Quote
Recommended Posts