Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 1.05.2024 o 10:05, mari23 napisał:

Żegnaj, cudowny, kochany Psie....

Biegaj szczęśliwy, znów  razem z Jankiem ❤️ 

Połączył się ze swoim Panem    wieczkazapk.jpg.ae5b9af65a17626f14b914e6fe94138e.jpg

• Like 1
  • 2 weeks later...
Posted
Dnia 2.05.2024 o 19:32, Nadziejka napisał:
   prosze o potwierdzenie wplaty z tego bazarku   

Nadziejko, potwierdzam, dziękuję i za zwłokę bardzo PRZEPRASZAM ❤️ 

• 2 weeks later...
Posted

Nowy..... podobno trzy dni biegał po miejscowości, w końcu go przywieźli "do schroniska" 😉 

Jest młodziutki, przesympatyczny..... i dziwnie podobny do dwóch poprzednich..... tak sobie myślę, czyżby komuś nie sprzedały się zbyt wyrośnięte  "jorczki"?

IMG_20240526_113349.jpg

IMG_20240526_113445_1.jpg

• Like 5
Posted
Dnia 26.05.2024 o 18:19, Poker napisał:

Ale fajny, mój typ.

Już nie do adopcji..... państwo ponad 17 lat temu adoptowali z kieleckiego schroniska szkielet psiaka.... oczywiście przeżył szczęśliwie u nich ponad 16 lat, z tęsknoty po jego odejściu szukali podobnego psa do adopcji gotowi pojechać na drugi koniec Polski...

ten jest identyczny..... były łzy... wizyta będzie poadopcyjna już 🙂

IMG_20240602_145111.jpg

Pozdrawia Was Miluś...wg zamojskiej książeczki zdrowia ma 22 lata, z czego 5 u mnie ❤️ 

IMG_20240531_210453.jpg

IMG_20240531_210536.jpg

IMG_20240531_210812.jpg

• Like 8
  • Upvote 2
Posted
Dnia 2.06.2024 o 17:11, mari23 napisał:

Już nie do adopcji..... państwo ponad 17 lat temu adoptowali z kieleckiego schroniska szkielet psiaka.... oczywiście przeżył szczęśliwie u nich ponad 16 lat, z tęsknoty po jego odejściu szukali podobnego psa do adopcji gotowi pojechać na drugi koniec Polski...

ten jest identyczny..... były łzy... wizyta będzie poadopcyjna już 🙂

IMG_20240602_145111.jpg

Wspaniałe zakończenie bezdmności  ❤️   ❤️   ❤️ i psiak wygląda na zadowolonego  🙂 

• Like 1
Posted

Pozdrawia Was Miluś...wg zamojskiej książeczki zdrowia ma 22 lata, z czego 5 u mnie ❤️

Piekny wiek Milusia, mój Dżekunio miał 19 lat gdy umarł ...😔 

Żyj Milusiu jak najdłużej, zdrowia dla Was ❤️ 

• Like 1
Posted

Ode mnie też życzenia zdrowia  i spokoju dla Was wszystkich 😘 Kochane te wszystkie dziadeczki, widzę w nim moją 19 leynią Zulcię, one w pewnym wieku wszystkie podobne do siebie😘

• Like 1
  • 3 weeks later...
Posted
Dnia 1.05.2024 o 10:05, mari23 napisał:

Wczoraj o godz. 17.30 kochany Cezar pobiegł za Tęczowy Most 😞 😞 😞 😞

Po śmierci swojego kochanego Pana (mojego kuzyna Janka) Cezar znalazł cudowny dom u wspaniałych ludzi. W niedzielę nagle zasłabł, nie było z nim kontaktu. Zawieźli go do kliniki we Wrocławiu, stan był ciężki, ale zareagował na leki i pojawiła się iskierka nadziei. Niestety w poniedziałek stan się pogorszył, a wczoraj zgasła nadzieja, zgasło życie Cezara.....

Żegnaj, cudowny, kochany Psie....

Biegaj szczęśliwy, znów  razem z Jankiem ❤️ 

Bardzo współczuję... To jest tym bardziej smutne, że to wszystko tak się potoczyło...

Dnia 26.05.2024 o 17:54, mari23 napisał:

Nowy..... podobno trzy dni biegał po miejscowości, w końcu go przywieźli "do schroniska" 😉 

Jest młodziutki, przesympatyczny..... i dziwnie podobny do dwóch poprzednich..... tak sobie myślę, czyżby komuś nie sprzedały się zbyt wyrośnięte  "jorczki"?

No fakt, nieco schronisko 😛 W pozytywnym znaczeniu tego słowa.

Ha ha, dobrze, że tak wyrósł i baaardzo mi się podoba. Widzę, że nie tylko mi wpadł w oko więc szczęścia życzę w nowym domu 🙂 Choć ja bym chyba nie potrafił adoptować psa, który by przypominał poprzedniego.

Łał! Ciekawe tylko ile ma tak na prawdę. Pełnoletni to jest na pewno 🙂 

• Like 2
Posted
Dnia 2.06.2024 o 21:52, limonka80 napisał:

Piekny wiek Milusia, mój Dżekunio miał 19 lat gdy umarł ...😔 

Żyj Milusiu jak najdłużej, zdrowia dla Was ❤️ 

Dnia 4.06.2024 o 10:58, Tola napisał:

Ode mnie też życzenia zdrowia  i spokoju dla Was wszystkich 😘 Kochane te wszystkie dziadeczki, widzę w nim moją 19 leynią Zulcię, one w pewnym wieku wszystkie podobne do siebie😘

Przedwczoraj wieczorem Miluś zaniemógł bardzo, nie mógł chodzić, głośno płakał.... dałam mu przeciwbólową tabletkę, która została po Betty(*) i rano wizyta w gabinecie, bo płakać przestał, ale chodzić nie mógł. Podejrzenie padło na kręgosłup.

Miluś został prześwietlony, a wynik mną wstrząsnął ( młodym doktorem chyba też). Otóż Milusiek ma stare złamanie miednicy, do tego główka kości udowej zamiast w panewce tkwi przy miejscu złamania, wszystko to tworzy "staw rzekomy". Doktor jest nowy i bardzo przejęty, przyniósł mi model miednicy i przy pomocy tego modelu oraz RTG pokazał mi dokładnie, jak to wygląda. 

Milusiek dostał tabletki, noszę go po schodach ( mój kręgosłup trochę przy tym trzeszczy" ;)), widać, że jest troszkę lepiej, a najważniejsze, że JEST ! ❤️ 

Pewnie mi z 10 lat przybyło ze strachu o niego...

Posted

Większość psów które do nas trafiły, przeszła wcześniej przez piekło  😭  Biedny Miluś  😞 a Ty Marysiu musisz o siebie dbać. Absolutnie nie wolno Ci nosić psiaków.  Nie zapominaj o tym, że one mają tylko Ciebie. 

• Like 3
  • Upvote 1
  • 4 weeks later...
Posted
Dnia 20.07.2024 o 18:58, Aska7 napisał:

po rozłamaniu kości przez protezę

Złamanie kości przez protezę? Co to było?

• Like 1
Posted

No nic, po dwóch miesiącach od operacji jak byłam na grzybach to zaliczyłam glebę i kość z protezą się rozłamała. I ta mniejsza część rozłamana nie chciała się zrosnąć i po kilku miesiącach połączyła się miekką tkanką tzw. stawem z większą kością. 

• Like 1
Posted
Dnia 27.07.2024 o 13:01, Aska7 napisał:

No nic, po dwóch miesiącach od operacji jak byłam na grzybach to zaliczyłam glebę i kość z protezą się rozłamała. I ta mniejsza część rozłamana nie chciała się zrosnąć i po kilku miesiącach połączyła się miekką tkanką tzw. stawem z większą kością. 

To miałaś pecha  😞 Współczuję.

• Like 1
Posted
Dnia 20.07.2024 o 18:58, Aska7 napisał:

Ja też mam staw rzekomy w kolanie po rozłamaniu kości przez protezę. Da się żyć.

Da się i Linda też jest taki przykladem.

Miała wybite i przemieszczone obie kości  z miednicy. Miała operacje odcinania główek  kości udowych  po to właśnie, żeby zrobiły się stawy rzekome i mogła żyć bez bólu.

• Like 1
Posted
Dnia 27.07.2024 o 13:01, Aska7 napisał:

Czyli też jesteś "po przejściach" ;), dzielna, mega-dzielna kobieto ❤️ z tym kolanem przemierzasz setki kilometrów za kierownicą, pomagając biedakom w poprawie ich losu.

Dnia 28.07.2024 o 10:49, Jaaga napisał:

Da się i Linda też jest taki przykladem.

Miała wybite i przemieszczone obie kości  z miednicy. Miała operacje odcinania główek  kości udowych  po to właśnie, żeby zrobiły się stawy rzekome i mogła żyć bez bólu.

Miluś ten staw rzekomy ma zapewne od dawna i zrobić tu się nic już nie da ( w jego wieku to i tak za duże ryzyko).

On już tak dziwnie chodził, jak do mnie trafił, pazurki w tej chorej łapce rosną mu w bok... ale jest bardzo dzielnym i kochanym staruszkiem, wspaniale sobie radzi i oby jak najdłużej tak było.

Niestety coraz gorzej chodzi Odiś... ale też dzielnie sobie radzi i wesołym usposobieniem przyćmić potrafi te zdrowsze, sprawniejsze psy.

Posted

Przed chwilą Marysia napisała, że Odiś odszedł... nagle 😭.

Prosiła żeby Wam przekazać bo ona nie jest w stanie wejść na dogo... Nie wiem nic więcej... 

IMG-20240803-WA0004_1uJwMa4w6S.jpeg