betty_labrador Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 [quote name='Marysia_i_gończy'] I dla betty - Najlepsza Grupa Hodowlana niedzieli - flaty CDN [SIZE="5"]dzieki!!!!! CI MARYSIU!! jestes wielka :) te flaty byly cudne! Martyna...:cool1: ja chcialm Ci zrobic jak opuszczalas ring-ale nie wiem gdzie go opuscilas... bo polecialam do wyjscia glownego i nie bylo Cie :( a tam bylo takie podium gdzie mozna bylo robic foty ....szkoda Quote
puli Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 BeataSabra napisał(a):Świnek morski długowłosy:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: A po czym poznałas że to nie samica???:crazyeye: :eviltong: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 Ale ślicznie się tu flaty prezentują :loveu: Dziekuję za info co do liczby weimarów ! Quote
Atena Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 Już wiem nawet z jakiej hodowli:loveu: :loveu: Quote
betty_labrador Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 [quote name='Atena'] Już wiem nawet z jakiej hodowli:loveu: :loveu: z jakiej? :cool1: zdradzisz? z polski? Quote
Agappe Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 [quote name='gochgoch']otobucket.com/albums/o277/gochgoch/dogshow/wyzly/IMG_6767.jpg nawet długowłosy sie pojawił... a to dozwolone??? Quote
Honey Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 Agappe napisał(a):a to dozwolone??? Pewnie, ze tak ! Ale tak samo "czesto" spotykane jak wyzly niemieckie dlugowlose itp. Quote
sylrwia Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 puli napisał(a):A po czym poznałas że to nie samica???:crazyeye: :eviltong: Pewnie dlatego, że nie ma kokardki:roflt: Quote
Agappe Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 poszukuje zdjęć: CZARNY THAI RIDGEBACK DOG <mignął mi gdzies na wystawie, ale byłam bez aparatu :/ > CZWARTEK FINAŁY - Pary hodowlane i Grupa Hodowlana - a konkretniej akity Quote
Aga_j Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 betty_labrador napisał(a):czy to nie jest haldenstover? ja nie wiem, ale tak mysle, pomozcie co to? Nie to nie haldenstover. Juz bardziej gonczy finski ;ub Hamiltonstovare. Quote
Shanny.. Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 Marysia masz jeszcze zdjecia z niedzieli z konkurencji hodowlanych? :cool3: Plisss Quote
Anna Rapp Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 Witaj Marysiu! Jestem pod wielkim wrażeniem oglądając Twoje zdjęcia.BRAWO!!!! Są wyjątkowe,im dłużej i dokładniej im się przyglądam,tym więcej niesamowitych szczegółów zauważam,momentów jakie udało Ci się uchwycić.Moje gratulacje! W Polsce są Lagotto u Pani Raomskiej z hodowli "Górska Fantazja". Może ona odpowie na Twoje pytania dotyczące tej rasy. http://gorskafantazja.home.pl/ Pozdrawaima Cię serdecznie i dziękuję za zdjęcie hiszpańskiego dowodnego BIS III Xenia Zorrazo. Quote
Marysia_i_gończy Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 [quote name='Martyna']Marusiu moge podeslac link hodowli na fotce? :-) Sliczniasta!!! No kurka takie cieple sa te kolory!! Link zawsze można podsyłać!! :) Natomiast na wykorzystanie fotki jest potrzebne pozwolenie :razz: A w ogóle te flaty stały, kiedy sędzia chodził i oglądał - i wszystkie równo, jak jeden pies, machały ogonami :loveu: [quote name='Martyna']A nie wpadl Ci w obiektyw moze flacik na BIS junior ? :oops: :cool3: to bylabym ja i Tijak Pijak :-) Niestety nie :shake: Nawet ten flat, który startował w BOG 7 nie załapał się na porządną fotkę... [quote name='betty_labrador']dzieki!!!!! CI MARYSIU!! jestes wielka :) te flaty byly cudne! Zawsze mi mówili, że jestem raczej drobną dziewczynką :razz: ;) [quote name='Shanny..']Marysia masz jeszcze zdjecia z niedzieli z konkurencji hodowlanych? :cool3: Plisss Shanny nie mam :shake: Pojechałam na wystawę ciężko chora i musiałam robić sobie przerwy na złapanie oddechu :shake: [quote name='Anna Rapp']Witaj Marysiu! Jestem pod wielkim wrażeniem oglądając Twoje zdjęcia.BRAWO!!!! Są wyjątkowe,im dłużej i dokładniej im się przyglądam,tym więcej niesamowitych szczegółów zauważam,momentów jakie udało Ci się uchwycić.Moje gratulacje! W Polsce są Lagotto u Pani Raomskiej z hodowli "Górska Fantazja". Może ona odpowie na Twoje pytania dotyczące tej rasy. http://gorskafantazja.home.pl/ Pozdrawaima Cię serdecznie i dziękuję za zdjęcie hiszpańskiego dowodnego BIS III Xenia Zorrazo. Anno - dziękuję bardzo! I za ciepłe słowa :oops: :multi: i za namiary :multi: Myślę, że kliknę w wolnej chwili do tej pani :) Teraz jeszcze zdjęcia. Przegapione wczoraj :) Braque D'Auvergne Spaniel bretoński jeśli się nie mylę - fajny piesek, cały czas merdał ogonem :) Sussex? Portugalski pies dowodny? Seter irlandzki czerwono-biały (trzeci na grupie) Flat - drugi na grupie Bracco italiano - pierwszy na grupie, Best in Show Lagotto Romagnolo (trzeci na grupie) I maltańczyk - pierwszy na grupie, z wkurzająca mnie, wciąż czeszącą go panią Wiem, przepraszam, pomieszałam grupy, ale teraz zmykać muszę... Pozdrawiam Marysia i Una Quote
Hania Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 [quote name='Marysia_i_gończy'] A w ogóle te flaty stały, kiedy sędzia chodził i oglądał - i wszystkie równo, jak jeden pies, machały ogonami :loveu: I wyglądało to naprawdę niesamowicie. Seter irlandzki czerwono-biały (trzeci na grupie) Ten pies był przepiękny - a przyjechał z tego co pamiętam z Anglii. Quote
Shanny.. Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 Marysia_i_gończy napisał(a): Shanny nie mam :shake: Pojechałam na wystawę ciężko chora i musiałam robić sobie przerwy na złapanie oddechu :shake: Marysia i Una Nie szkodzi. Ale twoje zdjęcia są naprawdę piękne:loveu: Zwłaszcza wyżełków:loveu: Quote
Marysia_i_gończy Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 Haniu mi też się ten seter podobał bardzo :loveu: Shanny dziękuję za ciepłe słowa :loveu: A teraz najważniejsza chwila tej wystawy dla miłośników gończych polskich! Oto Hans Muller ogłaszający, że gończy polski - polish hunting dog - jest rasą uznaną przez FCI :multi: :multi: :multi: Hans Muller nawet wymówił polską nazwę "gończy polski"! :klacz: I oficjele FCI wśród gończych (nieskromnie mówiąc, sama ich poprosiłam, żeby tam poszli :p) Po prawej stronie widać fragmencik Uny uciszanej przez Hanię :evil_lol: Czyżby Una miała - hau hau - dość - hau hau - nieróbstwa - hau hau? :evil_lol: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Quote
Hania Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 [quote name='Marysia_i_gończy'] Po prawej stronie widać fragmencik Uny uciszanej przez Hanię :evil_lol: Czyżby Una miała - hau hau - dość - hau hau - nieróbstwa - hau hau? :evil_lol: No nie do końca :evil_lol: - raczej chciała wreszcie piłeczkę, bo smakołyki się skończyły :evil_lol: Quote
Atena Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 [quote name='betty_labrador']z jakiej? :cool1: zdradzisz? z polski? Z Niemieckiej W Polsce nie ma psów tej rasy.:shake: Hodowla Kloster Lorsch http://www.fieldspaniel.de/ Chyba, ze sie myle to jest to francuska(?) hodowla Des Haies de la Conchee http://www.goldenfield-bretagne.com/ Zależy jaka konkuręcja :) Bo Ci drudzy byli Tylkoz dwoma swoimi psami. Quote
Rul Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 Marysiu, jesteś wielka!! Prześliczne fotki! i wielkie brawa dla cudownych gp :D !! Quote
Dobermania Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 Jak to:crazyeye:? Ja myślałam, że gończe polskie już były uznane przez FCI :hmmmm: Quote
Atena Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 Dobermania napisał(a):Jak to:crazyeye:? Ja myślałam, że gończe polskie już były uznane przez FCI :hmmmm: Myślał Indyk...:evil_lol: Pomyliłaś sobie z Ogarami;) Quote
Dobermania Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 No, tak. A chart polski jest już uznany? Quote
Dobermania Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 Ale to zaraz. Skor gończego nazwali "polish HUNTING dog", to jak ogara? "Polish hound"? Quote
Marysia_i_gończy Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 Atena to psy z tej niemieckiej hodowli, bo to był wybór najlepszej grupy hodowlanej :) Rul gończy świat na tę informację zawył, zagwizdał i zatańczył z radości :lol: Naprawdę nie wiem, dlaczego Ci Włosi patrzyli na mnie jak na idiotkę wtedy :evil_lol: Dobermania gończe polskie zostały uznane przez FCI oficjalnie dopiero teraz. Jeszcze w piątek na ringu oglądali gończaki spece z FCI, chcąc się upewnić, czy na pewno mogą uznać tę rasę. I podjęli dobrą decyzję :multi: Czas na Best in World Dog Show Poznań 2006... Przygasają światła, grają fanfary, przy wejściu na ringu głowny fantazyjnie oświetlony barwny dym... a z niego wyłania się zwycięzca grupy...FCI - biegnie przez ring honorowy niesiony dopingiem publiczności i oklaskami, brawami, hukiem zachwyconej publiczości, prowadzony pojedynczym reflektorem zdaje się płynąć, a nie biec... Taaa, tyle mojej wyobraźni ;) Oprawa do niej nie dorosła, za to widownia ją przerosła :) Doping dla ulubionych psów publiczności słychać było chyba nawet nie tylko poza targami, ale i poza granicami miasta - widzowie wyli, gwizdali, krzyczeli, klaskali i tupali nogami - aplauz cudowny :) To teraz szara rzeczywostość :razz: Zwycięzca grupy I FCI - bobtail Zwycięzca grupy II FCI - nowofundland Zwycięzca grupy III FCI - welsch terier Zwycięzca grupy IV FCI - jamnik szorstkowłosy standardowy Zwycięzca grupy V FCI - akita amerykańska Zwycięzca grupy VI FCI - Grand Basset Griffon Vendeen Zwycięzca grupy VII FCI - bracco italiano Zwycięzca grupy VIII FCI - cocker spaniel angielski Zwycięzca grupy IX FCI - maltańczyk Zwycięzca grupy X FCI - wilczarz irlandzki CDN Quote
Marysia_i_gończy Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 Dobermania napisał(a):A chart polski jest już uznany? Tak, chart jest uznany. Teraz już wszystkie polskie rasy są uznane :multi: Dobermania napisał(a):Ale to zaraz. Skor gończego nazwali "polish HUNTING dog", to jak ogara? "Polish hound"? Ogar w rejestrze FCI figuruje jako "ogar". Konferansjer tłumaczył je na angielski albo jako "ogars", albo jako "polish hounds". Quote
Recommended Posts