Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja chciałam offtopikowo zaznaczyć, że Wrocław to takie zagłębie rzadkich owczarków. I tornjac u nas mieszka, i katalończyk, a pyrki to nawet dwa :loveu: Jeszcze ktoś laekenois sprowadzi i będzie git :)

Marysiu, piękne zdjęcia :loveu:

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ralph']

:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
bernardyn
:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
jednak ktos jakiegos ufocil, łiiiiiiiiiiii ale mi sie mordka uśmiecha
ma ktoś jeszcze jakiegos bernardyniątka? :loveu: :loveu: :loveu: plosieeeeeeee :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

[quote name='haska_12']
Czy to owczarek staroangielski ? :cool3:

tak to owczarek staroangielski -bobtail.

no wlasnie te dogi niemieckie roznia sie z lekka od tych hodowanych zgodnie ze wzorcem AKC. ale mnie sie podobaja chyba te europejskie-jelsi mialabym wybierac.

Posted

[quote name='KaRa_TC']

prosze-field spaniel.
chcialam zrobic jednemu fotke-temu co wychodzil z ringu glownego po ocenie gr. 8. ale pan sie tak spieszyl gdzies ze go nie moglam dogonic i dalam sobie spokoj. pewnie nie mialby czasu zeby stanac i ustawic psa. szkoda :( bo fajne psy.

Posted

eeee... no coz- kazdy bierze psa jaki mu pasuje.... a psy dlugowlose musza byc pielegnowane bo raczej mialyby koltun do wyciecia. nie rozumiem o co te klotnie. a kopiowanie uszu jest pod narkoza... gorzej z ogonem bo to tylko znieczulenie miejscowe.

Posted

betty_labrador napisał(a):

no wlasnie te dogi niemieckie roznia sie z lekka od tych hodowanych zgodnie ze wzorcem AKC. ale mnie sie podobaja chyba te europejskie-jelsi mialabym wybierac.

Ja tez wole te z "kontynentu" :loveu:
Nie znam sie, niestety az tak na innych rasach, ale chyba nie ma drugiej tak rozniacej sie ( na niekozysc ) jak dogi. Wiem, ze Amerykanie potrafia wszystko wyhodowac bardziej eleganckie i z dlugim wlosem...... coz z dogami im nie poszlo. Dla mnie ich dogi przypominaja zyrafy :eviltong:.

Jako ciekawostke z Poznania zapamietam sedziego od zoltych/pregowanych samcow.
Biedak nie panowal nad mimika twarzy. Francuskie, Wloskie, Wegierskie czy Polskie dogi NAPRAWDE mu sie nie podobaly. Na ich widok sie krzywil, marszczyl, machal z obrzydzeniem reka. Wsumie bylo nam bardzo przykro.
Na psa, do ktorego ustawila sie kolejka suk do krycia, popatrzyl tak, ze sie przerazilam czy czasem brudnego psa nie wystawiam:angryy:
ehhh szkoda
Od tygodnia zastanawiam sie PO CO ON SIE ZGODZIL SEDZIOWAC W POLSCE????

Posted

[quote name='nefesza']I nie uwazam, ze czesanie czy papilotowanie jest tragiczne - sama sie czesze codziennie, nie raz mam koltuny, ale nie uwazam sie za "biedna" z tego powodu... (nie mowiac o regularnej depilacji)

No co Ty Nefesza, NA PEWNO jesteś biedna:evil_lol:, szarpiesz te swoje włosiny, myjesz i znowu szarpiesz, suszysz, czeszesz, stosujesz szampon i odżywkę, no i bankowo chodzisz do fryzjera żeby zrobić fryzurkę. BIEDACTWO, przytulę Cię w Kielcach:lol:

Posted

Gośka napisał(a):
No co Ty Nefesza, NA PEWNO jesteś biedna:evil_lol:, szarpiesz te swoje włosiny, myjesz i znowu szarpiesz, suszysz, czeszesz, stosujesz szampon i odżywkę, no i bankowo chodzisz do fryzjera żeby zrobić fryzurkę. BIEDACTWO, przytulę Cię w Kielcach:lol:

Licze na to, oj licze... bo ja sie tak mecze prawie codziennie :placz:
A na dodatek dzisiaj pomecze mojego psa, a co !:diabloti:

Posted

[quote name='eria']
wygląda jak najzwyczajniejszy w świecie kundelek a nie przedstawiciel II grupy !!!!!!! Powiedz co to bo nie mam pomysłu :crazyeye:

Żebym wiedziała, to bym nie pytała ;) Ale betty dała odpowiedź - pinczer austriacki :-o

[quote name='betty_labrador']piczer austriacki :)

:crazyeye: Skąd Ty to wszystko wiesz?? Jesteś niezastąpiona! :loveu:

[quote name='betty_labrador']
Marysiu a masz moze najlepsza grupe hodowlana z niedzieli? ktora byly flat coated retrievery? :)

Jeśli mnie pamięć nie myli to mam :cool1:

[quote name='betty_labrador']a powiedz mi Marysiu jak mozna bylo tam dostac karte Vipa? zeby mozna robic zdjecia bez przeszkod na ringu?

Nie wiem :lol: Trzeba było być sędzią albo oficjelem FCI :lol:

A żeby dostać akredytację, trzeba było mieć zgodę ze swojej redakcji i wypełnić formularz akredytacyjny, potem wystarczyło odebrać plakietkę z biura prasowego i już! Ale na ring nie można było tak "bez przeszkód" wchodzić :lol:

[quote name='PANGEA']Sepy super.

Sama byłam jednym z nich :razz:

[quote name='PANGEA']A co do Dogow
Niestety z tym zachwytem sie nie zgodze :shake: One snia mi sie od soboty i jest to sen koszmarny :-( To dogi z dunskiej hodowli, a oni ciut :diabloti: inaczej rozumieja wzorzec doga, a wlasciwie poprostu stosuja wzorzec AKC

Wiesz, ja nie znam się kompletnie na dogach :) Więc nie mam żadnych szans ocenić, czy są one ładne z punktu widzenia rasy czy też nie :)
Ale GRUPA tych psów, wszystkie razem, podobały mi się bardzo - nie jako dogi, ale jako psy, ladne, ładnie się ruszające i bardzo wyrównane w obrębie owej grupy psy :)

Jeszcze kilka fot :)
Wybory BOG II
Rasa mi nie znana

Hovawart - tu ciekawostka - strzeliłam fotkę dokładnie wtedy, kiedy ktoś inny z zupełnie innego miejsca, tyle, że ten ktoś inny strzelał z lampą - i dopalił mi przód fotografowanej pary. Efekt - nietypowy :lol:

I BOG II oraz II BIS - nowofundland EMPERIOR KING OF HELLULAND Skipper's

I to jest koniec zdjęć z soboty!

Pozdrawiam
Marysia i Una