Paskuda_Bandzior Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 O ja :crazyeye: Ja ją widziałam pamiętam jeszce nie wytrymowaną, a tu taka zmiana :crazyeye: :eviltong: A co tam koleżanka tak liczy ? :lol: Boksery mam trzy - jednego pokazałam, drugi jest nieciekawy, a trzeci stanął na pudle puppy bodajże, ale go nie pokażę, bo jest cięty. Od lat w mojej okolicy widuję jedynie boksery (a nawet kundle w okolicy boksera) z całymi uszami! Nawet sześcio- czy siedmioletni bokser ćwiczący z nami agility ma całe uszy... Ja tak nieśmiało przyznam, że Bandzior (bo o nim mowa :eviltong: ) też miał miec krótkie uszy (tylko już za ciężkie do cięcia były) :oops: Ale teraz się cieszę, że mam "helikoptera" :evil_lol: :loveu: Bo sama wiesz jak się takie ucholki świetnie w locie układają - aż miło patrzeć na zdjęcia w ruchu :loveu: Duży szwajcarski pies pasterski? Tak... To jest jedna z handlerek jednej szanownej pani z rosji.. jeśli jej piesek wychodził na ring to wiadomo było kto zajmie pierwsze (albo jedno z pierwszych) miejsc:diabloti: :angryy: Marysiu czyżby siedząca, wpatrzona Unka? I gdzie swoją Panią zgubiła? :evil_lol: :cool3: Quote
Honey Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 ralph napisał(a):ale czesanie jest cacy kopiowanie juz nagle nie. a wiekszosc ras obecnie niekopiowanych wyglada pokracznie. tylko ze to nie jest dyskusja o kopiowaniu tylko o wklejaniu zdjec badz tez ich nie wklejaniu czego zrozumiec nie moge. Ja nie o kopiowaniu, a o wklejaniu. Uwazam, ze to autor zdjec decyduje o tym co wklei, czy wklei i dlaczego. Jezeli autor zdjec nie ma ochoty czegos pokazac ( nieistotne z jakiego powodu ) to jego sprawa i jego decyzja, bo to jego zdjecia. I chyba nie jest zbyt grzeczne napadanie na Marysie, ze nie wkleila jakiejs fotki, tlumaczac to swoimi pogladami, bo gdyby nie ona, nie zobaczylibysmy tu wielu cudownych zdjec. Quote
betty_labrador Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 [quote name='eria'] co to za rasa ???????????? to na pewno sarplaninac :) pamietam jak go wyczytywali. Quote
Marysia_i_gończy Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 [quote name='ralph']a wiekszosc ras obecnie niekopiowanych wyglada pokracznie A to, że mają (bądź nie) cudowne charaktery :evil_lol: jest absolutnie nieistotne :evil_lol: bo przecież "wyglądają pokracznie" :evil_lol: No więc będę wklejać "całe" psy, żebyś się do widoku owych "pokrak" przyzwyczaił :eviltong: [quote name='Paskuda_Bandzior'] Marysiu czyżby siedząca, wpatrzona Unka? I gdzie swoją Panią zgubiła? :evil_lol: :cool3: Tak - to Una :klacz: Wpatrzona w naszą dobrą koleżankę Hanię, która miętosi w ręcę piłeczkę :lol: A ja robię zdjęcia :razz: Dziękuję za tę fotkę :multi: Honey - dziękuję :buzi: Pozdrawiam Marysia Quote
ralph Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 troche inaczej napadam na ludzi :) nie napadlam marysi tylko staram sie ja przekonac ze nic strasznego sie nie stanie jak wklei tego best puppy. Quote
shangri_la Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Marysia_i_gończy napisał(a): Tak - to Una :klacz: Wpatrzona w naszą dobrą koleżankę Hanię, która miętosi w ręcę piłeczkę :lol: A ja robię zdjęcia :razz: Dziękuję za tę fotkę :multi: acha ja tez sie zastanawialam ze to tylko Una moze byc taka wpatrzona :cool3: hehe tylko osoba mi nie pasowala w ktora to Unka tak patrzy, a to o ta pilke chodzilo :p dlatego tak :eviltong: Marysiu nie wpadly ci w obiektyw jakies kopoviki tymczasem? pozdrawiam Quote
Honey Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 ralph napisał(a):troche inaczej napadam na ludzi :) nie napadlam marysi tylko staram sie ja przekonac ze nic strasznego sie nie stanie jak wklei tego best puppy. A ja na Twoim miejscu chcac zobaczyc to zdjecie wyslalabym Marysi pw z prosba o przeslanie go na maila i pewnie by ta prosbe spelnila. Tak poprostu, zeby z topicu pelnego cudownych zdjec nie robic "off topicu" ;) Quote
Honey Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Marysia_i_gończy napisał(a):Tak - to Una :klacz: Wpatrzona w naszą dobrą koleżankę Hanię, która miętosi w ręcę piłeczkę :lol: A ja robię zdjęcia :razz: Dziękuję za tę fotkę :multi: tez bylam pewna, ze to Una, ale tylko "prawie" pewna, bo cos sobie ubrdalam, ze ona tylko we wlascicielke sie tak wpatruje, hihi a tu wyszlo na jaw, ze to w pileczke a nie w pańcie :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
ralph Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Marysia_i_gończy napisał(a):A to, że mają (bądź nie) cudowne charaktery :evil_lol: jest absolutnie nieistotne :evil_lol: bo przecież "wyglądają pokracznie" :evil_lol: moje kopiowane baby ma naprawde super psychike - pobyt w hali z bokserami spedzil bez smyczki, za to klapouche jest lekliwo-aresywno- nieprzewidywalne. poza tym na zdjeciach ogladamy eksterier a nie psychike. No więc będę wklejać "całe" psy, żebyś się do widoku owych "pokrak" przyzwyczaił :eviltong: przyzwyczaila :) nie boj sie wiem jak wyglada pies z uszami i ogonem. tu nie chodzi o moja socjalizacje tylko o wklejenie best puppy. ja nie mowie ze nie chce ogladac ogoniastych tylko ze chce ogladac wszystkie, nikogo nie dyskryminujac. Quote
ralph Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 uwazam ze to niesprawiedliwe i tyle. ja wam wklejam wszystko - czy lubie czy nie lubie, smierdzace czy pachnace, nablyszczone czy natalkowane, czesane czy kopiowane. przeciez nie robilam ani nie wklejam teraz tych zdjec dla siebie tylko dla was. przykro mi ze akurat nie mam zadnych gonczych bo moze latwiej by sie wtedy pertraktowalo. spadam na swoje forum. pa! Quote
Marysia_i_gończy Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 [quote name='Honey']tez bylam pewna, ze to Una, ale tylko "prawie" pewna, bo cos sobie ubrdalam, ze ona tylko we wlascicielke sie tak wpatruje, hihi a tu wyszlo na jaw, ze to w pileczke a nie w pańcie :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Na mnie tak patrzy jak nie mam piłeczki :eviltong: :eviltong: A w ogóle Hania to nasza bardzo dobra koleżanka i strasznie się cieszę, że mój potwór w ogóle z nią poszedł :multi: ralph a ja chcę i będę dyskryminować cięte psy :eviltong: Mówisz, że wiesz, jak wygląda taki z uszami i ogonem - jak pokraka :evil_lol: tak przecież napisałaś wcześniej :evil_lol: Dobra, wracam do tematu :) Kto wie co to za rasa? Grupa II Mastif tybetański Shiba Akita Najlepsza grupa hodowlana soboty - zachwycające dogi niemieckie W większej wersji można je zobaczyć tu: (w ten mały obrazek i możliwe, że potem jeszcze w ten większy, który się otworzy w nowym oknie) Buldog Wybór najlepszej pary hodowlanej - spiker powiedział "wygrywa para mastifów tybetańskich" i taka była reakcja prowadzących te psy :) I na koniec - stado sępów :evil_lol: Pozdrawiam Marysia i Una Quote
shangri_la Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 a ja zapomnialam ze mam jeszcze pare fotecek ten oto pan byl chyba przebrany za swojego psa....:hmmmm: a tak BTW- co to za rasa? tutaj jakies goncze i lakenois - cuuudne sa, normalnie strasznie mi si spodobaly :loveu: pozdrawiam Quote
eria Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 wygląda jak najzwyczajniejszy w świecie kundelek a nie przedstawiciel II grupy !!!!!!! Powiedz co to bo nie mam pomysłu :crazyeye: a te dogi nic a nic ładne nie są, ale to może ja mam gust spaczony, ale widziałam ładniejsze..... Quote
betty_labrador Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 [quote name='Marysia_i_gończy']Na mnie tak patrzy jak nie mam piłeczki :eviltong: :eviltong: A w ogóle Hania to nasza bardzo dobra koleżanka i strasznie się cieszę, że mój potwór w ogóle z nią poszedł :multi: ralph a ja chcę i będę dyskryminować cięte psy :eviltong: Mówisz, że wiesz, jak wygląda taki z uszami i ogonem - jak pokraka :evil_lol: tak przecież napisałaś wcześniej :evil_lol: Dobra, wracam do tematu :) Kto wie co to za rasa? Grupa II piczer austriacki :) Quote
betty_labrador Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 [quote name='shangri_la'] a tak BTW- co to za rasa? to jest TORNJAK (nie zarejestrowany w FCI). sama nie wiedzialam co to za rasa z pozcatku, ale pani dzien w dzien kladla te psy w tym samym miejscu z wielka plahta i nazwa rasy az sie nauczylam jaka to rasa ;) Marysiu a masz moze najlepsza grupe hodowlana z niedzieli? ktora byly flat coated retrievery? :) Quote
Nugatowa Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 [quote name='sirion']Tak to angielski. Jak dla mnie bardzo gęęęsto cętkowany, ale ja dotąd znałam mniej kropkowane znajomych. Wika jest poprostu bardzo mocno przesiana tak jak mój Nugat tlyko ze na nim to az tak nie widać :) Quote
betty_labrador Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 [quote name='pinczerka_i_Gizmo'] :cool3::cool3::cool3: fajnie to wygladalo jak te sepy lecialy zeby zrobic fotki :P a powiedz mi Marysiu jak mozna bylo tam dostac karte Vipa? zeby mozna robic zdjecia bez przeszkod na ringu? Quote
PANGEA Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 [quote name='Marysia_i_gończy'] Najlepsza grupa hodowlana soboty - zachwycające dogi niemieckie W większej wersji można je zobaczyć tu: (w ten mały obrazek i możliwe, że potem jeszcze w ten większy, który się otworzy w nowym oknie) I na koniec - stado sępów :evil_lol: Pozdrawiam Marysia i Una Sepy super. Jak to kiedys sedzia Skrzynki powiedzial " Tak zginela Ksiezna Diana" A co do Dogow Niestety z tym zachwytem sie nie zgodze :shake: One snia mi sie od soboty i jest to sen koszmarny :-( To dogi z dunskiej hodowli, a oni ciut :diabloti: inaczej rozumieja wzorzec doga, a wlasciwie poprostu stosuja wzorzec AKC Quote
shangri_la Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 [quote name='betty_labrador']to jest TORNJAK (nie zarejestrowany w FCI). rzeczywiscie. bosniacko-chorwacki pies pasterski tornjak :evil_lol: u nas we wroclawiu jest taka suczka AMBRA i zawsze jest na roznych pokazach i innych imprezach psich, alew poznaniu bylo tyle ras przeroznych ze sie nie skapowalam :eviltong: pozdrawiam Quote
Ludiana Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 No to jeszcze raz fotki sznaucerków z Poznania Suki klasa szczeniąt Quote
milamini Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 [quote name='shangri_la']rzeczywiscie. bosniacko-chorwacki pies pasterski tornjak :evil_lol: u nas we wroclawiu jest taka suczka AMBRA i zawsze jest na roznych pokazach i innych imprezach psich, alew poznaniu bylo tyle ras przeroznych ze sie nie skapowalam :eviltong: pozdrawiam Ja już wcześniej wstawiałam i różne rasy były typowane, a może to też jest tornjak? Quote
betty_labrador Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 [quote name='milamini']Ja już wcześniej wstawiałam i różne rasy były typowane, a może to też jest tornjak? mysle ze to tornjak ;) Quote
Aussie Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Obie to tornjaki (ta z Wrocka, ktora widzialam na krajowce pastuchow w czerwcu i ta z Poznania) a ja zachodze w glowe czy otylosc to jedna z cech tej rasy, bo obie sa strasznie zatuczone :evil_lol: Przeciez tej suce grzbiet sie zapada i nadarstki siadaja. Pewnie te zdrowe pastuchy normalnie zyly byle czym i swietnie wykorzystuja najgorsza karme a tu nagle dostaja pozadne jedzenie do woli no i taki jest efekt.... :evil_lol: Quote
Aussie Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 [quote name='Marysia_i_gończy'] Wybór najlepszej pary hodowlanej - spiker powiedział "wygrywa para mastifów tybetańskich" i taka była reakcja prowadzących te psy :) Pozdrawiam Marysia i Una Te mastify byly naprawde oszalamiajaco piekne - oba i pies i suka mialy taka grzywe :-) Quote
Recommended Posts