Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 595
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Lili8522']Ooooo Pani Tereska tutaj napisała a ja męczę od rana :oops::oops:
A co szczeniaków to skoro Suczki przewiały się na posesji tego 'niby właściciela' i czasem w domu z którego zresztą zostały zabrane to ja nie widze innego miejsca gdzie mogły by być te szczeniaki :shake::shake: Bo zarówno _Bubu_ jak i mi Pan powiedział że NIE MA szczeniaków. Nic podejrzanego nie było ani w ogrodzie ani w domu ani widu ani słychu :shake:
Przecież nie będę mu po domu grzebać... ehhh moje zdanie jest takie że dyskretnie pozbył się szczeniaków niestety...
A nawet jakby były to prędzej czy później to wyjdzie na jaw bo Pan nie ma w zwyczaju zamykania bramy a przecież nie będzie ich całe życie trzymał w domu (jeśli nie sprzeda albo Bóg wie co) Przechodze obok tej posesji dwa razy dziennie i jeszcze nic nie zauważyłam co by mogło mnie zaniepokoić :shake::shake:[/QUOTE]

Właśnie zajrzałam na wątek, bo dostałam link do niego na skrzynkę...
Co do właściciela i szczeniaków - nie czytałam wszystkich str. tematu, ale z tego co zrozumiałam, suczki przebywały w jakimś wiejskim przybytku, tak?
Bo skoro tak, to jest praktycznie pewne, że szczenięta albo zostały utopione albo zakopane żywcem - standardowa procedura pozbywania się niechcianych psów na wsiach :p Niestety, na wsi dla ludzi zbrodnia jest pozbawienie psa jader, albo suki macicy, ale zakopanie noworodków żywcem nie jest niczym szczególnym.
Dodatkowo, powszechnie uważa się na wsi, że suka powinna mieć szczeniaki "dla zdrowotności", ale zastanawiające jest jakiej "zdrowotności" przysparza jej listwa mleczna pełna mleka, które zalega i doprowadza do stanów zapalnych, w konsekwencji nie rzadko raka...:shake::-(
Zresztą... ludziom po prostu sie nie chce pilnować psa, bo to 'tylko pies".
Wiem, choćby po ludziach ze swojej miejscowości. :angryy:

Ciesze sie ogromnie, że ktoś postanowił odmienić życie tych suczek.
Podziwiam! :Rose:

Posted

Dzieki rowniez z a zaproszenie.przeczytalam wszystko i idzie ku dobremu widze!!!!bedzie dobrze!!!!!Tez mam urwanie glowy z Turtusiem po wypadku i kasy poszlo na dogtorow ale wspieram poki co i trzymam kciuki!!!!! :)

Posted

Widzę Marycha35, że pojawiasz się zawsze nocą, tak jak ja. Ja mam aż trzy suki z jednego miejsca, w tym dwie od Blood. Ostatnio usłyszałam podczas spaceru (wszystkie chodzą razem i niemożliwie wrzeszczą), że są bardzo do siebie podobne i takie mało urodziwe. "No wie Pani, one są takie brzydkie"

Posted

[quote name='Katarzyna Starkiewicz']Widzę Marycha35, że pojawiasz się zawsze nocą, tak jak ja. [/QUOTE]

tzn nocy marek ;)
Dobry wieczór :)

A bazarek dla dziewczynek się kręci, więc zapraszam w moim i księżniczek imieniu :)

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/210495-Ubrania-bi%C5%BCuteria-itp!-Dla-ksi%C4%99%C5%BCniczek-z-ulicy!-do-12.07.11-godz.-23.00"][IMG]http://img59.imageshack.us/img59/2446/beznazwy1yx.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='Katarzyna Starkiewicz']Widzę Marycha35, że pojawiasz się zawsze nocą, tak jak ja. Ja mam aż trzy suki z jednego miejsca, w tym dwie od Blood. Ostatnio usłyszałam podczas spaceru (wszystkie chodzą razem i niemożliwie wrzeszczą), że są bardzo do siebie podobne i takie mało urodziwe. "No wie Pani, one są takie brzydkie"[/QUOTE]Ja to samo uslyszalam od swojej wetki jak sterylizowala moja suke.Cytuje-''Dobrze ze bedzie miala sterylke,bo ona taka malo urodziwa''.Malo jej nie pobilam:mad:

Posted

Tak jakby, ale nie do końca;) W nocy mam jedynie czas i spokój, żeby pracować (jestem tłumaczem) i jak już nie widzę liter to przełączam się na dogomanię i tak do 6 rano, później krótki sen i dalej do pracy. Bazarek odwiedzę.

Posted

[quote name='Patrycja Poszwa']Dostałam zaproszenie do wątku(dziękuję bardzo :) ), postaram sie tu pojawiac i ogarnac cos na bazarek, ale niestety najwczesniej we wtorek bo wyjezdzam za garnice... :)[/QUOTE]

Ja mam całą masę fantów na bazarek dla dziewczyn, musze to ogarnąć :D

Posted

Wszystkie mają spore braki w uzębieniu, właściwie to nie mają przednich zębów na górze i na dole i mają nienaturalnie rozbudowaną klatkę piersiową, mała głowa-duża klatka-mała dupka, takie "dziewczyny do wzięcia";), ale Księżniczki są naprawdę urodziwe.

Posted

Ooo Cioteczki jak super że jesteście tutaj! :loveu::loveu:

Ptisa może to nie jest taki typowy wiejski przybytek ale myślę że dla tych ludzi to taki sposób jaki opisałaś pozbywania się szczeniaków jest normalny... :angryy:

Co do ogłoszeń to o tym już będzie decydowała Pani Tereska kiedy je ogłaszać, napewno da nam znać jak tylko będzie można z tego co mi mówiła w sobote sunieczki pojadą na badania :roll:

I trochę spamu zapraszam na mój drugi wątek:

[url]http://www.dogomania.pl/threads/210748-Szadoł-AST-schronisko-czy-dom-Nie-dajmy-mu-zginąć[/url]!

Posted

[quote name='_Aleksandra_']Jetem na zaproszenie :) Trzymam kciuki za Pusie i Sare. Mam nadzieje, że los szybko podaruje im domek.[/QUOTE]

zapraszamy na bazarek dla dziewczyn:) (banerek)

Guest Patiti
Posted

Również dostałam linka do wątku panienek. Trzymam za nie mocno kciukasy. Mam nadzieję, że życie im podaruje trochę szczęścia i wspaniały kochający domek i nową rodzinkę. która będzie się o nie troszczyć. Może kto wie, kiedyś ich nowy właściciel założy im galerie na dogo.;)