shila1404 Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 http://tablica.pl/oferta/szczeniaki-labradora-IDcoAr.html sp贸jrzcie czym sa karmione takie maluchy Quote
xxxx52 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 [quote name='shila1404']http://tablica.pl/oferta/szczeniaki-labradora-IDcoAr.html sp贸jrzcie czym sa karmione takie maluchy wypowiedzialam sie na temat tych szczeniakow Quote
bobroska. Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Czy na tablicy mo偶na komentowa膰 aukcje? S艂ysza艂am o czym艣 takim, zarejestrowa艂am si臋 tam, a 偶adnych komentarzy nie widz臋. Quote
monia&nero Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 bobroska. napisa艂(a):Czy na tablicy mo偶na komentowa膰 aukcje? S艂ysza艂am o czym艣 takim, zarejestrowa艂am si臋 tam, a 偶adnych komentarzy nie widz臋. Ja pisz臋 w "zg艂o艣 naruszenie" ale to chyba nic nie daje bo nie 艣ci膮gn臋li og艂oszenia z ewidentn膮 pseudo co wyra藕nie by艂o wida膰 na zdj臋ciach :( Quote
shila1404 Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 http://ale.gratka.pl/szukaj/?u=1101592 Quote
anorektyczna.nerka Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 http://tablica.pl/oferta/szczeniaki-labradora-IDcoAr.html akurat te laby maj膮 w miar臋 dobre 偶arcie, niedawno mi mign臋艂a aucja z sh, kt贸re mia艂y w rondlu rozmokni臋ty, zielony chleb. Quote
anorektyczna.nerka Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Mi to wygl膮da jakie艣 chappi czy co艣 w ten dese艅, a pewno lepsze ni偶 sple艣nia艂y chleb. Quote
Atomowka Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Jasne,偶e to s膮 jakie艣 kuleczki psiego suchego 偶arcia Quote
shila1404 Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 tylko , ze nie dosc ze lipne zarcie to jeszcze nie namoczone tylko suche Quote
LadyS Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 shila1404 napisa艂(a):tylko , ze nie dosc ze lipne zarcie to jeszcze nie namoczone tylko suche Dziwi mnie, dlaczego przy og艂oszeniach si臋 wyrzuca komu艣, 偶e lipne 偶arcie, a na dogo, gdy kto艣 si臋 chwali, 偶e karmi Chappi - to mu si臋 nic nie m贸wi. Przy og艂oszeniach to grzech, a na dogo nie? Quote
Atomowka Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 shila1404 napisa艂(a):tylko , ze nie dosc ze lipne zarcie to jeszcze nie namoczone tylko suche Wiesz po wygl膮dzie ci臋偶ko stwierdzi膰 czy 偶arcie lipne, mo偶emy si臋 tylko domy艣la膰 Quote
shila1404 Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 Atomowka napisa艂(a):Wiesz po wygl膮dzie ci臋偶ko stwierdzi膰 czy 偶arcie lipne, mo偶emy si臋 tylko domy艣la膰 ale czy znacie marki dobrej karmy dla szczeniat , ktorej krokiety sa barwione ? Quote
Atomowka Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Nie przypominam sobie, ale nie pr贸bowa艂am wszystkich marek i na pewno wszystkich nie znam Jak m贸wi臋, pewnie nie jest to super wysoko p贸艂ka ale po fotce ci臋偶ko to oceni膰, niemniej jednak psiaki i warunki nie wygl膮daj膮 藕le Quote
xxxx52 Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 shila1404 napisa艂(a):ale czy znacie marki dobrej karmy dla szczeniat , ktorej krokiety sa barwione ? Nie znam barwinej karmy dla szczeniakow ,w wiekszosci dla szczeniakow jest karma z kurczaka i ryz,albo jagniecie i ryz Quote
Monisiaczek Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Sp贸jrzcie na rozrzut rasowy u tego sprzedawcy: http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=13142182 Co mo偶na z tym zrobi膰? Gdzie zg艂osi膰? Quote
LadyS Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 [quote name='Monisiaczek']Sp贸jrzcie na rozrzut rasowy u tego sprzedawcy: http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=13142182 Co mo偶na z tym zrobi膰? Gdzie zg艂osi膰? Jacki ma z metrykami - zadzwoni膰 pod podany nr, uda膰 zainteresowan膮, zapyta膰 o jacki - z jakiej hodowli s膮, zapyta膰, czy reszta piesk贸w z allegro te偶 jest jego, bo mo偶e by Ci doradzi艂 co艣 innego. Jak b臋dziesz mia艂a nazw臋 hodowli i potwierdzenie, 偶e reszta jest jego, zrobi膰 zrzuty ekranu z aukcji allegro i wys艂a膰 kopie dokument贸w i opis sytuacji do oddzia艂u zwi膮zku, gdzie ten kto艣 jest zarejestrowany. Quote
shila1404 Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 zdaje mi sie ze ten hodowca jest z mojego oddzia艂u czyli Bia艂ystok Quote
WeraJa Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 "Szceniaki po rodowitych rodzicach" :angryy: 1. te szczeniaki nawet nie wygl膮daj膮 jak mopsy 2. pseudo hodowca nawet napisa膰 poprawnie nie potrafi艂 Quote
Lili8522 Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 [quote name='Monisiaczek']Sp贸jrzcie na rozrzut rasowy u tego sprzedawcy: http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=13142182 Co mo偶na z tym zrobi膰? Gdzie zg艂osi膰? A偶 si臋 boje pomy艣le膰 ile jest u niego tych biednych stworze艅 :angryy::angryy: Quote
bobroska. Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Nie wiem, czy to nie jest w艂a艣ciciel hodowli z Herbu Sapa艂y... Patrzcie tu: http://www.z-herbu-sapaly.cba.pl/ kto艣 kto to pisa艂 pisze o jackach, labradorach i beaglach.. czyli akurat. http://retriever.republika.pl/ wg zkwp na emerytur臋 przesz艂y... Edit: Chocia偶 niby miasta si臋 nie zgadzaj膮. Quote
xxxx52 Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 czemu hodowcy pokazujac zdjecia psiakow (najlepiej na trawce lub na kanapce)nie pokazuja gdzie te psiaczki naprawde mieszkaja,ich mamy ,czy np.nie podadza ,ze szczeniaki sa 3x odrobaczone czy 2x zaszczepione,ze posiadaja ksiazeczki zdrowia itd .Czy nie mozna ich na tym forum gnebic o dane i zdjecia? Quote
Fauka Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 http://www.z-herbu-sapaly.cba.pl/ - z tym to ja si臋 nie do ko艅ca zgodz臋, tekst strasznie przesadzony. Zaznacz臋 na pocz膮tku 偶e owszem, hodowczyni zachowa艂a si臋 fatalnie i jej nie broni臋 ale, no w艂a艣nie ALE. Ci Pa艅stwo kupuj膮c labradora nie mogli zarz膮da膰 100% deklaracji od hodowcy 偶e pies b臋dzie zdrowy, hodowczyni poinformowa艂a tylko o tym 偶e rodzice s膮 wolni od dysplazji co niesie za sob膮 wi臋ksze prawdopodobie艅stwo 偶e pieski te偶 b臋d膮 wolne, ale nie zawsze tak przecie偶 jest. Dysplazja to tak paskudna choroba kt贸r膮 ci臋偶ko wyeliminowa膰 i mimo tak d艂ugiej pracy hodowc贸w ona zawsze si臋 zdazy. 呕eby wyeliminowa膰 dysplazj臋 musia艂yby by膰 od niej wolne wszystkie psy w linii czyli przodkowie i rodze艅stwo przodk贸w, rodzice i ich rodze艅stwo, dos艂ownie wszystkie psy kt贸re wyszly w danej linii, nie tylko rodzice. Trudno raczej skontrolowa膰 dos艂ownie ca艂膮 lini臋 a je偶eli w niej cho膰 jeden pies trafi si臋 dysplatyczny to j膮 wyeliminowa膰 z hodowli. Wyobra藕cie sobie ile wtedy ps贸w by zosta艂o, ciekawe, a im mniej linii tym wi臋ksze prawdopodobie艅stwo krycia bardzo spokrewnionych ze sob膮 ps贸w co prowadzi do nast臋pnych chor贸b genetycznych. Obci膮偶anie hodowcy kosztami zwi膮zanymi z dysplazj膮 jest dla mnie absurdalne. Sama mam labradora, przed zakupem zajrza艂am do dokument贸w i rodowod贸w rodzic贸w. Psy by艂y przebadane oraz w rodowodzie by艂y wpisane wyniki bada艅 przodk贸w co da艂o mi jedynie nadziej臋, 偶e bedziemy mie膰 szcz臋艣cie i pies b臋dzie zdrowy. I na szcz臋艣cie ma stawy czyste, lecz gdyby by艂o inaczej nie ci膮gn臋艂abym hodowc贸w do odpowiedzialno艣ci tylko sama wzi臋艂abym to na siebie. Dlaczego? bo hodowca nie mo偶e przewidzie膰 czy pies b臋dzie mia艂 dysplazj臋 czy nie, mo偶e zrobi膰 wszystko by zmniejszy膰 jej ryzyko czyli dopuszcza膰 zdrowe psy, ale nie ma poj臋cia czy przypadkiem te psy nie nios膮 chorych gen贸w. Poinformowa艂abym jedynie 偶e w miocie zdarzy艂 si臋 taki pies by nie po艂膮czyli drugi raz ze sob膮 tych samych ps贸w. Quote
Vesper Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 S艂uchajcie- ja dzisiaj po prostu ju偶 straci艂am wiar臋 w hodowc贸w, w to 偶e r=r si臋 przyjmie- a to wszystko przez jeden telefon do hodowli chihuahua... Dzwoni艂am zapyta膰 o pieski do sprzedania- szczerze m贸wi膮c bardziej z ciekawo艣ci, bo mam ju偶 upatrzonego kawalera. Pani- po g艂osie lat ok.60, podobno hoduje (w ramach ZK) od lat 15-stu. Jednak chc膮c pozna膰 rodowody ps贸w do sprzedania, z uporem powtarza艂a 偶e "jej" i "po jej psach"- szansy dowiedzenia si臋 jakiegokolwiek przydomku kt贸ry na艣wietli艂by mi lini臋-zerowe. Zapyta艂am co my艣li-tu poda艂am kilka baaardzo znanych ps贸w chihuahua w Polsce, kt贸re ka偶dy mi艂o艣nik rasy zna- chocia偶by przydomki (m贸wi臋 tu o "Od Oridy", "Z B艂臋kitnego Rodu", :i in.).Pani nie zna艂a, m贸wi膮c przy tym- ja hoduj臋 od 15-stu lat, teraz du偶o tych hodowli- a chocia偶by Od Oridy istnieje lat 30 :D.Zdj臋膰 przes艂a膰 nie chcia艂a- z uporem zaprasza艂a mnie na 艢l膮sk 偶ebym sobie obejrza艂a, bo na zdj臋ciach to r贸偶nie wychodzi ;). Cena niepor贸wnywalnie wysoka... I kiedy o tym napomkn臋艂am, pani zacz臋艂a:"No tak, ale ja musz臋 by膰 w porz膮dku w stosunku do innych hodowc贸w, itd itp. " Dalsza rozmowa i w ko艅cu Pani stwierdza 偶e chyba "przerzuci si臋 na bezpapierowe szczeniaki- lepiej si臋 sprzedaj膮"> Pr贸bowa艂am t艂umaczy膰, ale po kilku minutach zorientowa艂am si臋, 偶e chyba ju偶 za p贸藕no na t艂umaczenie... Dzwoni膮c do pani nie m贸wi艂am 偶e mam zarejestrowan膮 hodowl臋- wzi臋艂a mnie za kolejnego jelenia... W kt贸r膮 stron臋 to idzie? My walczymy o r=r, a tu s艂ysz臋, 偶e hodowcy zrzeszeni w ZK przechodz膮 na bezpapierowe szczeniaki! Z nerw贸w nie zapyta艂am o imi臋 i nazwisko- tak na przysz艂o艣膰, 偶eby wyrobi膰 sobie zdanie o pani. Dla zainteresowanych- og艂oszenie w najnowszym n-rze "MP" i "PP" (jedyne og艂oszenie o sprzeda偶y chihuahua). Fauka, to o czym piszesz- w troch臋 innych s艂owach, jest zawarte w standardowej umowie kupna-sprzeda偶y szczeni臋cia- tzn 偶e za choroby niewidoczne w dniu wydania pieska hodowca nie odpowiada.... Inn膮 rzecz膮 jest uczciwo艣膰 hodowcy- tj dopuszczanie tylko ps贸w z dyspl.A ( nie wiem jak z B, moje rasy na szcz臋艣cie s膮 wolne od tej przypad艂o艣ci)... Quote
Vesper Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 [quote name='LadySwallow']Jacki ma z metrykami - zadzwoni膰 pod podany nr, uda膰 zainteresowan膮, zapyta膰 o jacki - z jakiej hodowli s膮, zapyta膰, czy reszta piesk贸w z allegro te偶 jest jego, bo mo偶e by Ci doradzi艂 co艣 innego. Jak b臋dziesz mia艂a nazw臋 hodowli i potwierdzenie, 偶e reszta jest jego, zrobi膰 zrzuty ekranu z aukcji allegro i wys艂a膰 kopie dokument贸w i opis sytuacji do oddzia艂u zwi膮zku, gdzie ten kto艣 jest zarejestrowany. Spojrza艂am na podlinkowane og艂oszenie- i wniosek mam jeden- nie jest to nawet pseudohodowca- on po prostu je偶dzi po "hodowcach" i wozi szczeniaki do przysz艂ych w艂a艣cicieli- zetkn臋艂am si臋 z czym艣 takim na w艂a艣nej sk贸rze- siostra chcia艂a zrobi膰 mi prezent kilka 艂adnych lat temu- na szcz臋艣cie "dor臋czyciel" nie dojecha艂... Mia艂 przywie偶膰 do wyboru" 3 sznaucerki mini, i dwa jamnisie :( Chocia偶 zastanawia mnie sprawa jack贸w z metryczk膮- ale one te偶 nie musz膮 by膰 jego... Monisiaczek- je偶eli on ma tak膮 ilo艣膰 ps贸w i je rozmna偶a, nie wierz臋 偶eby sam to wszystko ogarnia艂- wi臋c wtedy warunkami w jakich przebywaj膮 psy na pewno zainteresowa艂by si臋 TOZ, lub inna fundacja- ale z tych, kt贸re przeprowadzaj膮 interwencje. Jakby艣 mia艂a bli偶sze dane, skontaktuj臋 Ci臋 z kim trzeba ;) Quote
Recommended Posts