Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 618
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochani co z tym transportem????????? Pisałam o tym kociaku z Tychów i na tamtym wątku mi napisali coś takiego:
[quote name='"Betaka"'][quote name='"AlfaLS"']Na dogomanii szukają transportu z Jastrzębia Zdroju do Warszawy - może te transport dałoby się połączyć? Wyszłoby taniej..........Tam jedzie starszy mały psiaczek....Też do DS :D . Wątek Kulka:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/208741-Na-male%C5%84kiego-Kulka-czeka-cudowny-DS-w-Wa-wie.-Wspom%C3%B3%C5%BCcie-grosikiem-na-paliwo!?p=17204775#post17204775[/url][/quote]
Na 99% Maurycy jedzie w piątek do Warszawy, ale musi się zameldować w konkretnym miejscu o 13:00. Dlatego udało mi się przekonać TŻa, żeby połączył ten wyjazd ze swoimi sprawami w stolicy, bo cięzko jest znaleźć kogoś, kto może być "na godzinę".
Może zabrać zwierzaka, ale tylko w transporterku, wyjazd w piątek 8.07, start z Tychów o 8:00, meta w Warszawie na 13:00.
Chyba, że jeszcze do jutra zgłosi się ktoś bezpośrednio do Gdańska.[/quote]

Może to da się połączyć???????????[B] Niech ktoś decyzyjny, znający Kulka mi coś napisze bo nie wiem czy tym ludziom z miau zawracać głowę........[/B]

Posted

[quote name='Sarunia-Niunia']A może lepiej skorzystać z transportu i kastrację zrobić już w nowym domku?
Sorry, ale dla Kulka chyba lepiej, żeby jechał do domku i nie płakał, nie dręczył się dłużej???[/QUOTE]

Tylko, że zabieg już na jutro z dziś przesunięty. Będą teraz kupowane do domu: posłanie, szelki, obroża, smycz. Będzie trochę stresu z aklimatyzacją i relacjami Kulek-koty. Mogą przybyć koszty weterynaryjne. I wszystkiego tak po trochu. Nie ukrywam, że odciążenie nowego domu w kwestii kastracji byłoby wielką ulgą (nie tylko finansową). Kulek nie dręczyłby się dłużej, bo nawet nie miałby kiedy. Ledwie ochłonąłby po kastracji i pojechałby w dzień weekendowy do domu...

Posted

Wiem, że chcecie dobrze. Ja też. Zapewne każdy z nas chce najlepiej!!!
A gdzie będzie Kulek po kastracji? W schronie, czy w jakimś dt? Przydałaby Mu się po zabiegu jakaś spokojna przystań...
On jest taki wrażliwy i tyle przeszedł... Okrutnie mi Go żal...

Posted

[quote name='Sarunia-Niunia']Wiem, że chcecie dobrze. Ja też. Zapewne każdy z nas chce najlepiej!!!
A gdzie będzie Kulek po kastracji? W schronie, czy w jakimś dt? Przydałaby Mu się po zabiegu jakaś spokojna przystań...
On jest taki wrażliwy i tyle przeszedł... Okrutnie mi Go żal...[/QUOTE]

DT??? Ale to jest kwestia jednego, dwóch dni, ale nie następnego dnia rano w podróż. Będzie też przez jakiś czas z kołnierzem. Za bardzo będzie zaabsorbowany nową swoją sytuacją. Zresztą już milknę, bo pewnie jutro w tej sprawie wypowie się shanti.:lol:

Posted

Nam też go żal. Dlatego cała akcja z domkiem:) Jeśli kastracja ma mieć miejsce jutro to niech się odbędzie. Nie wyobrażam sobie, żeby psiak po zabiegu trafił do boksu!!! Zapewne będzie pod kuratelą weterynarz. :) Moja sunia po zabiegu została specjalnie jeszcze parę godzin u weterynarza, żeby tfu, tfu, jak coś, żeby była natychmiastowa pomoc. Mnie serce krwawiło, ale tak było dla suni bezpieczniej.
Myślę, że tak będzie zgrabniej i mimo wszystko dla psiaka mniej stresująco. Potem tak jak napisał Ubocze: nowe miejsce, nowi ludzie, zwierzęta, STRES!!!

Posted

Nie martwimy się i już. :lol::lol::lol: Musi być dobrze.;) Coś na Dobranoc optymistycznego. Zobaczcie jak moja Miśka też z dogomanii z kotami się oswoiła. To Kulek nie da rady??? I zrobi się wszystko, żeby jego ogon doprowadzić do merdania!!!:loveu::loveu::loveu:

[IMG]http://img849.imageshack.us/img849/3193/p1040918w.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Marycha35']Ha, ale cuda:):):) Sunia do zacałowania:) Kotek kochany, ale ja psiara jestem......;)[/QUOTE]

A ja kocio-psi...:lol: Miśka właśnie mieszkała naprzeciwko boksu, gdzie jest teraz Deki...:roll:

Posted

Propozycja jazdy pociągiem kusząca, ale szczerze to wolałabym Kulka sama zawieźć pod same drzwi domku. Będzie świeżo po kastracji, a taki psiak często siusia. Samochodem, mimo że dłużej, zawsze można podjechać do najbliższego weta w razie kłopotów.
Postaram się wyżebrać gdzie się da tą kasę na paliwo, z Waszą Ciotki pomocą. Gdyby to jednak nie wypaliło, pomyślę o propozycji jazdy pociągiem. Dziękuje.

Posted

[quote name='AlfaLS']Kochani co z tym transportem????????? Pisałam o tym kociaku z Tychów i na tamtym wątku mi napisali coś takiego:

Może to da się połączyć???????????[B] Niech ktoś decyzyjny, znający Kulka mi coś napisze bo nie wiem czy tym ludziom z miau zawracać głowę........[/B][/QUOTE]

Kulek będzie w kołnierzu, transporterek niestety odpada. Damy radę, nazbieramy i zapewnimy Kulkowi należny luksus w podróży. :lol:

Posted

Może już nie kombinujmy. Podróż do Tych/ów/ , nieznajoma osoba, dworzec , pociąg - dużo stresu. A tu - znajomi opiekunowie, wygodna podróż. I nie bez znaczenia osobista rozmowa z nową Panią.

Posted

Jadę z Kulkiem o 11.00 na kastrację.

[B][COLOR=navy]Ciotki, pilnujcie, rozsyłajcie, reklamujcie bazarek, bo kaska bardzo potrzebna, bardzo proszę!!!!!!!!!!!!!![/COLOR][/B]
[B][COLOR=navy][/COLOR][/B]
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/210749-Torby-dla-psa-i-akcesoria-na-podróż-Kulka-do-domu.-Do-17.07-gdz-24.00?p=17209066#post17209066[/URL]

Posted

Zaraz wyślę i dziękuję bardzo!

Kulek wybudza się z narkozy. Kulek już nie ma ;)

Pani Ula z Wodzisławia, która do nas jeździ odwiedzać psiaki przekazała[B] 10 zł[/B] na podróż.