Jasza Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 Bardzo dziekujemy! Do operacji już tylko: 9 dni!!! Quote
emilia2280 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Dunka na Kastorze, tylko nie ma narazie albumiku ::> [URL]http://www.fundacjakastor.org/pl/dzialalnosc/adopcje-wirtualne[/URL] [B][B]2. Dunia z sosnowieckiego schroniska, tymczasowo w Krakowie:[/B][/B] [LIST] [*] [LIST] [*][IMG]http://www.fundacjakastor.org/uploads/media_items/dunia.720.479.s.jpg[/IMG] [/LIST] [/LIST] [B][B]Link do albumu zdjęć:[/B] [/B] [B][B]Imię:[/B] Dunia [/B] [B][B]Płeć:[/B] suczka[/B] [B][B]Wiek[/B]: ok. 8 lat[/B] [B] [/B] [B][B]Schorzenie:[/B] Katarakta i ślepota na obydwa oczka - wada możliwa do usunięcia operacyjnie[/B] [B][B]Leczenie i profilaktyka:[/B] 16 wrzesnia przewidziana operacja usunięcia zaćmy, ale tylko z jednego oka (wysokie koszty) w klinice w Warszawie u dr. Oliwii Łobaczewskiej.[/B] [B] [B]Najpilniejsze potrzeby:[/B] karma, pomoc finansowa na operację drugiego oczka oraz utrzymanie Duni w domu tymczasowym. [/B] [B]Dunia jest malutką, przepiękną suczką. Garnie się do ludzi – ale tych, których najpierw pozna . Bardzo dobrze zgadza się z kotami oraz psami. Ślepota nie przeszkadza jej w poruszaniu i normalnym funkcjonowaniu. Mamy nadzieję, że operacja się powiedzie i Dunia zobaczy, że świat może być piękny! Szukamy dla niej najlepszego domu na świecie.[/B] [B] [/B] [B][B]Jeśli ktoś z Państwa byłby w stanie zaoferować pomoc w postaci: karmy, kosztów operacji lub domu dla tej małej suni, bardzo prosimy o kontakt mailowy z dopiskiem: Dunia.[/B][/B] Quote
lika1771 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Jaka ona sliczna:loveu: Słuchajcie czy jest watek ogolny staruszkow w potrzebie?Wiem ze jest koszyczek staruszkow,ale tam sa biedaki z palucha.... Quote
MALWA Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Zdjęcie powyżej - spojrzenie powalające! Gdybym nie wiedziała, to nawet przez myśl by mi nie przeszło, że sunia jest ślepa. Quote
Jasza Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 Bo te białe plamki - ta katarakta - wyglądają jak odbity flesz aparatu. "Na żywo" oczy Duni wyglądają inaczej.... Quote
MALWA Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Dziewczyny! Przepraszam, ze zaśmiecam, ale zrobiłam bazarek dla rodziny Husky - matki i szczeniaka uratowanych z nory: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/214030-Różności-na-rodzinę-Husky-w-potrzebie!-Do-15.09.-godz.-22.00[/URL] Z góry dziękuję za okazaną pomoc! Quote
Jasza Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 [B][COLOR=teal]Dzwoniła do mnie przed chwilą koleżanka Unixeny, ktora mieszka w Niemczech i przyjechała na chwilę do Polski.[/COLOR][/B] [B][COLOR=teal]Poprosiła o konto, chce pomóc Duni - BARDZO, BARDZO DZIEKUJEMY![/COLOR][/B] [B][COLOR=teal]Unixena - Tobie rownież!!!:loveu::loveu::loveu:[/COLOR][/B] Quote
feliksik Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 mamy nową wpłatę od Goldenek2 - 20zł dziękujemy serdecznie Quote
Jasza Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 Dziekujemy!!! Napisałam do Slaya. Operacja za: 8 dni! Quote
Hotel KADIF Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Cały czas kibicuję mocno maleńkiej sunieczce! :p I trzymam kciuki za udaną operację! :thumbs: Quote
diana79 Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 trzymamy kciuki za operację to już niedługo :thumbs: Dunia na stronie radia Bielsko [URL]http://www.radiobielsko.pl/przygarnij-zwierzaka/pies-dunia[/URL] Quote
Nutusia Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Dziś chyba list z receptą powinien dotrzeć... Quote
feliksik Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 [quote name='Nutusia']Dziś chyba list z receptą powinien dotrzeć...[/QUOTE] oby, bo jakieś fatum z tymi receptami, ale ci........ Quote
Nutusia Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Był już listonosz?... ;) Dziewczyny, ta recepta to żadna tajemna receptura - każdy wet ją wypisze w razie draki... Szkoda, że wcześniej o tym nie wiedziałyśmy... Quote
unixena Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 [quote name='DIF']Cały czas kibicuję mocno maleńkiej sunieczce! :p I trzymam kciuki za udaną operację! :thumbs:[/QUOTE] Ja tez !! ...tak mocno ..mocno ...by malenstwo w koncu zobaczylo swiat .... Quote
Nutusia Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Przepraszam Cię, Duniaszka, ale chciałabym pokazać Ciotkom Czekę - nie bójcie się - nie są potrzebne pieniądze, deklaracje, nie ma tragedii, ale domu też nie ma - i to od roku :( [url]http://www.dogomania.pl/threads/213840-quot-Czeka-quot-pi%C4%99kna-m%C4%85dra.-Kto-j%C4%85-pokocha-kto-da-dom-[/url]! Quote
Jasza Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 Recepty dotarły!!! Dziękuję raz jeszcze Nutusiu!! Dziękuję Wam wszystkim, że jestescie, że pamiętacie o Duni, że wśród tylu wątkow gdzie pomoc pilnie potrzebna, gdzie walczymy o dom, zdrowie, ratunek - dla tylu psów - macie czas i ochotę, by zagladac do Duni i jej mocno kibicować. Dunieczka - juz niedługo. Wieści na dzisiaj są takie, że Dunia skacze jak piłeczka kiedy do domu wraca Karolina :-) Pani Celina mówi, że Jej córka jest dla Duni zaraz po Panu Bogu, a ja się śmieję, że tym bogiem jest dla Duni właśnie Pani Celina :-) Quote
inga.mm Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Pewnie, że jesteśmy. Ona przecież nadal nas potrzebuje Quote
Nutusia Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Kamień z serca z tą receptą ;) Duniaszka, trzymaj się dziecino! Tak sobie myślę, że jak jeszcze zobaczy Karolinę, to już przepadnie na amen ;) Quote
maciaszek Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Ciekawe jak się Duni będzie podobał świat :). Quote
magda222 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 [quote name='Jasza']Recepty dotarły!!! Dziękuję raz jeszcze Nutusiu!! Dziękuję Wam wszystkim, że jestescie, że pamiętacie o Duni, że wśród tylu wątkow gdzie pomoc pilnie potrzebna, gdzie walczymy o dom, zdrowie, ratunek - dla tylu psów - macie czas i ochotę, by zagladac do Duni i jej mocno kibicować. Dunieczka - juz niedługo. Wieści na dzisiaj są takie, że Dunia skacze jak piłeczka kiedy do domu wraca Karolina :-) Pani Celina mówi, że Jej córka jest dla Duni zaraz po Panu Bogu, a ja się śmieję, że tym bogiem jest dla Duni właśnie Pani Celina :-)[/QUOTE] Bardzo się cieszę, że Dunieczka tak dobrze zniosła zmiany :) Ciągle jestem z nią myślami i mocno trzymam kciuki!!! Quote
Awit Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 16 września, o której ma być w klinice? Quote
Recommended Posts