Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

emdziolek napisał(a):
To bym Convalescense czy jakos tak to sie pisze on wspomaga regeneracje organizmu.
Szelki mu zaraz pójde kupić bo żarnych nie mam a obroży no nie mozna mu założyc.
Smycz też musze mu kupić.

Szelki to mu kupić takie co sie na łapki nakłada co nie..?

a ten chłopak co jedzie to całkowicie mi obcy człowiek. To co nie dzwonic?
Lepiej bedzie jak Paulina pojedzie..?

Ten chłopak wiózł kiedyś 'mojego' psiaka, wozi dużo psów z dogo i jest godzien zaufania! W Warszawie Farcika odbiorę ja i zabieram go na noc do siebie. Jestem już umówiona z ajlii na 6 rano w sobotę.
Jeżeli jest konieczność kupienia szelek, to kup, ale smycz to chyba każda z nas ma, prawda?? Nie ma sensu wydawania kasy na kolejną. Wystarczy, że dziewczyny będą miały ze sobą smycze, ja wezmę swoją.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aniu to jak dzwonic do niego czy nie?? On za 3 godziny jedzie a przez ten czas jeszcze musze skoczyc do weta, do sklepu zoologicznego i odwołac wyjazd Pauliny. trzeba wszystko pozałatwiac

Posted

Rozmawiałam z ajlii przez telefon i jesteśmy umówieni na 6 rano w sobotę. Nie ma sensu do niego dzwonić - wszystko ustalone :)

EDIT: A my aby na pewno piszemy o tym samym chłopaku, trasie i dniu?? Paulina miała zawieźć malca do Białegostoku, ludka odbierze go od niej i dowiezie do mnie, do Wwy. A w sobotę malec jedzie do Waszki z ajlii.

Posted

Super!! Teraz trzeba by jeszcze załatwić szeleczki - bez nich ani rusz! Nie wiadomo jak mały zareaguje na peronie. Ja jeżdżę ze swoim Guckiem już 8 lat PKP i za każdym razem mam stres'a.

Posted

tak tak rozumiem:) ale chodzi mi zeby Paulinie było łatwiej go przewieśc, od Pauliny jak wyczytałam odbierze go Ludka ona z pewnoscia bedzie przygotowana do dalszego transportu:) trzymam kciuki........

Posted

OSTRZEŻENIE z FB.
"Ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, że jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to Lukasz
C. lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !"

Posted

Litania Wigilijna

Boże Ojcze,
Panie Wszelkiego Stworzenia
w tę noc Narodzenia Twego Syna
prosimy Cię:

od kopnięć
od ciosów łopatą
od razów kijami
od przekleństw i pomstowań
wybaw nas Panie...

od głodu i zimna
od wiatru i śniegu
od skwaru i pragnienia
wybaw nas Panie...

od drutu kolczastego
od łańcucha na szyi
wybaw nas Panie...

od okrucieństwa dzieci
wybaw nas Panie...

za nasze wykłute oczy
za wybite zęby,
połamane żebra i nogi
rozpłatane brzuchy
wybacz im Panie...

Matko Boża,
Opiekunko każdego bezdomnego stworzenia
wstaw się za nami...

za podpalone
za uduszone
za powieszone
za zagłodzone
za skatowane
spływające krwią strzępy,
co były zwierzęciem
za zamęczone dla nauki,
za wszystkie ofiary ludzkiego bestialstwa
módl się o Pani...

za skomlące z trwogi
za jęczące z bólu
za pragnące miłości
za umierające w męce
módl się o Pani...

Opiekunów,
co dom dzielić beda z nami
i chleb i posłanie
i dzień swój każdy,
po nasze skonanie
racz dać nam Panie...

ugaś pragnienie, ucisz cierpienie
i miej nas w Swojej opiece
W godzinie śmierci człowieka....
wybacz mu Panie.

Krystyna Sroczyńska
(z tomiku "Okruchy cierpienia" 2010 r wyd.1)

Przepraszam Panią Krystynę Sroczyńską - autorkę wiersza "Litania wigilijna" za okaleczenie tekstu i wykorzystanie go na forach internetowych bez zgody autorki, czym naruszyłam ustawę o
o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4 lutego 1994 r., publikator: Dz. U. 1994, nr 24,poz. 83, tekst jednolity: Dz. U. 2006, nr 90, poz. 631

Proszę o usunięcie cytatów z tym wierszem.

Ja również trzymam kciuki !

Posted

Maluszek już w pociągu z ludką :cunao::drink1:

ludka z nieba mi spadłaś kochana!!!!! :Rose: bo Wy nie wiecie, a ja wiem, że ludka jutro rano się wybiera na wycieczkę do Goczałkowic Zdroju połączoną z przywiezieniem sznupka do Katowic, więc naprawdę z nieba spadła do tego wątku :Rose:

Rany... jak się cieszę :sweetCyb:

Dziękuję Wam Wszystkim tym ujawnionym i nieujawnionym :iloveyou: malutki dziś śpi u AniGucio i jutro przed południem będzie u mnie

Posted

Tyle :kciuki::kciuki::kciuki: było zaciśniętych, żeby maluch wyruszył do Waszki! Powodzenia Farciku, czy jak Ci tam! Moniko, chyba niewiele już brakuje do stworzenia drużyny (np piłkarskiej:evil_lol:) sznupów miniatur :lol: