Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

AniaGucio napisał(a):
Dobrze - pies spał ja nie ;). Jest bardzo grzeczny - zupełnie nie rozumiem jak taki sznup moglbyc bezdomny

odeśpisz jak miną pierwsze wielkie emocje ;)

a Gucek wyspany? :razz:

właśnie... tysiące bezdomnych i skrzywdzonych zwierząt i ich liczba niestety ciągle rośnie

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety, rana na szyi nie wyglądała dzisiaj ładnie - jest miejsce gdzie cieknie ropa :(... ale wiem, że jak trafi w ręce Wasi to za kilka dni ciotki będą krzyczeć, że pies został podmieniony ;). Dzisiaj rano spotkaliśmy kota, Farcik przeganiał też ptaki.
Świetny z niego pies!!

Posted

ciesze sie ze wszytko ok:) i mam nadzieje ze rana sie zrosnie i zagoi bez zadnych komplikacji, martwi mnie to ze nie jest zeszyta tak jak powinna, ale miejmy nadzieje ze bedzie dobrze w koncu jest i bedzie w dobrych rekach:)

Posted

Jesteśmy w domu - mały gnom próbuje się z moimi sukami "bliżej" zapoznawać :lol: na 15 jesteśmy umówieni do weta, ale nie dostałam rozpiski co i kiedy pies dostawał!!!! Dostałam pustą książeczkę zdrowia z wpisanym tylko odrobaczeniem :shake: Do 15 muszę wiedzieć czy wczoraj w końcu pies dostał jakiś antybiotyk czy nie??!! jeśli dostał to jaki?!

AniaGucio czy małego rano karmiłaś?

Póki co się poznajemy - jest kogut z niego i uparciuch, ale już ja go nauczę szacunku do starszych :lol:

Moje psy są kochane jednak :lol: Drops nawet na początku nie pokapował że jest jakiś nowy :D atak klonów na całego :D

Rana wygląda słabo... mam wrażenie, że czuć ropą, no zobaczymy co wet zdecyduje, na pewno trzeba odmoczyć te okropne siedliska bakterii :shake: w ogóle to w podróży straszliwie się zapluł - broda cała ośliniona

Posted

[quote name='zerduszko']Nie chcę nawet myśleć, że ta rana znów będzie do poprawienia... Bidok, co by z nim było, gdyby Waszka go nie wyratowała :(

O tym to ja nie chcę mysleć nawet :shake:

AniaGucio pisała, ze w jednym miejscu ropka cieknie...

iestety, rana na szyi nie wyglądała dzisiaj ładnie - jest miejsce gdzie cieknie ropa :-(

Posted

no ja mam nadzieję, że wystarczy jak obmyjemy i odkazimy - rozpruwać nie ma chyba potrzeby, chyba, że by się zrobił ropień pod spodem, ale nie widzę, żeby było coś takiego aż, ale wydaje mi się że ma gorączkę - to może być też po podróży, ale też od tej rany, no ale siłę ma, żwawy jest, nie chciał tylko na spacer iść - wszedł pod przyczepkę i w cieniu się zaparł, więc poszliśmy do domu; teraz go dałam do klatki, ale nie usmiecha mu się za bardzo :lol: stęka i kwęka, ale niech się wyciszy i da spokój moim dziewczynkom, zresztą na Dropsa też próbował włazić :D

Posted

Farcik jadł rano suchą karmę - trochę jej zjadł :/, pewnie też ludka dała mu coś w podróży.

Jest uparciuch, ale słodki uparciuch. Tak myślałam, że dogada się z domownikami - dzisiaj zachęcał do zabawy psiaki na dworcu.

Posted

Psina spała raptem 3 godziny (położyliśmy się po 1 w nocy), wczoraj się straszliwie zgrzał, dzisiaj na pewno też. Masz nr teleonu do Emilii?? Może Paulinie udałoby się skontaktować z Emilią?

Posted

Dobrze, że Farcik dotarł szczęśliwie na miejsce, ale bardzo mi go żal :-( z powodu spapranej rany, mam nadzieję, że wet opanuje infekcję. Po wpisach o ciągłych jazdach do weta można było spodziewać się długiej listy w książeczce zdrowia, a tu nic nie ma nawet o antybiotykach, szkoda :shake:

Posted

teraz to odetchnęłam mam nadzieje na dobre!!! oby z raną nie było tak źle jak to wyglada:(
,,moj" Misiek jak miał operowana szyje od wrośnietego łańcucha to wet kazał go po operacji bacznie obserwować czy nic nie wycieka, nie paprze sie, zeby pies tego nie drapał, by rana była sucha ,nie kazał niczym przemywać zmieniac opatrunek, pies dostawał tylko antybiotyk. i Wet kazał mierzyc mu temperature, powiedział ze to bardzo wazne by pies nie miał goraczki,

Posted

ale fotek:loveu::loveu::loveu::loveu:
sliczny jest:) rana nie wyglada tak jak wygladac powinna ale myslałam że bedzie gorzej, mysle ze dokładne oczyszczenie o odkazenie wystarczy i mam nadzieje ze wszytko ładnie sie zagoi