Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a więc tak...

doszły kolejne wpłaty od:
8zł Agnieszka P Milanówek 30.05
20zł Agnieszka B W-wa 31.05

wizytę jutrzejsza niestety odmówiłam. Była to pani dr Warzecha.
Tak sobie myśle że z małym trzeba będzie się umówić na jakiś pt wieczór, bo jak wiadomo wszyscy pracują. A tak to pojedzie sie po pracy, wróci jeszcze jakoś w nocy a w sobotę schron nam nie ucieknie:)a gdyby pojechało się w sobotę to cały dzień wyprawy i psiaki w schronisku będą nie wyprowadzone:(

Pani Magda dzwoniła do mnie i podtrzymuje chęć bycia DS dla Puchatka:) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Czemu trzeba go zawieźć do Torunia skoro mieszkają w Pile?
Obecnie jest za granicą i wraca dopiero o 20.06 i dopiero wtedy sama mogłaby przyjechać. A jeśli chcemy wcześniej to na miejscy w domu został jej narzeczony, ale musiały byśmy same go zawieźć, bo narzeczony został z całym zwierzęcym inwentarzem:) A mają: ślepą klacz i 3 adoptowane psy: jagtterier, mix amstafo-beagl i coś tam jeszcze trzeciego:) w każdym razie wszystkie przyjazne i gotowe do zaakceptowanie czwartego stwora:) Prosiła aby wykonać całą możliwą diagnostykę a oni zajmą się dalszym leczeniem, jeśli wogóle takowe będzie konieczne. Bo dla nich bez różnicy czy ślepy czy nie. Pokochają bez znaczenia.

no to chyba tyle...

Posted

Piechciu piękne dzięki za dobre wieści:):):) Dzisiejsza Uwaga mnie rozwaliła, sunia staruszka, chora umarła z wygłodzenia. Właściciel taki znalazł sposób rozwiązania kłopotu. Nie udało się suni pomóc:( Więc chociaż tu dobre wieści.

Posted

Dostałam wiadomość od p. Magdy ona poprostu myślała że Puchatek jest w Wawie i dlatego tak napisała. Teraz kiedy już wie że to nie Wawa to Toruń nieaktualny. Czy na Fb napisać o tym że jest już domek dla Puchatka ?

Posted

Witam wszystkich i Trzymam kciuki za malca pięknego.
A czy drugi psiak ma wątek ? Chcę pomóc go ogłaszać.
Marycha35 też oglądałaś uwagę ? To jest masakra jakaś. Ja właśnie mialam ostatnio interwencje o glodzonym sie i naazie czekamy na dalszy ciag akcji z policja i straza .
Jak luzie moga byc tacy bez serca nie miesci mi sie to w glowie. :(
Każde zwierze zasluguje na godne zycie . Obojetnie czy jest to chory zwierzak czy zdrowy czy mlody czy stary.
Mam tylko nadzieje ze jak ludzie beda umierać Ci ktorzy zrobili krzywde dla zwierzat beda zyc w takich samych meczarniahc ja oni.

Posted

wspaniałe wieści!
co prawda nowi własciciele będą kochać i niewidzącego Puchatka, ale jesli można go wyleczyć to na pewno trzeba spróbować

teraz trzeba będzie zacząć szukać domku dla drugiego maluszka :)

Posted

Ta pani dr Warzecha chyba przyjmuje jeszcze na Niepodleglosci Elwet. Ale moze ponaciskac jakos.. Zeby przyspieszyc. Mam telefon prywatny, al akurat do dr Buczek, tez z lecznicy Garncarza - w razie czego move podac na pw

Posted

doszły kolejne wpłaty:

100zł Em_ - Mirka Ch. 1.06
25zł Małgorzata Ś 1.06
50zł Aga44 1.06
20zł papisia 1.06

dziś dowiedziałam się w schronie że cały czas Puchatka odwiedzają ci młodzi ludzie co go znaleźli.Ubolewają nad tym, ze go wziąć nie mogą i szukają mu domu...bezskutecznie.Pewnie sie ucieszą że takie pozytywne prognozy się zapowiadają:)

Posted

Witam ! Jestem i ja :) Potencjalny domek . Czy wiadomo już coś z wizytą u weterynarza?
Narzeczony mówi , że czeka na Puchatka :)
Nasze Poczwarki też ::)

Jeśli chodzi o wizytę przedadopcyjną to czy może to być użytkowniczka martaipieski ? wstępnie rozmawialiśmy przez telefon , że tak ...
Jutro będą na interwencjach koło Czarnkowa więc Pani Marta była tak miła że zgodziła się sprawdzić nasz domek . :)

Posted

myśle że może być to ta osoba:) ale wydajecie się byc dobrymi ludźmi:):D:D

musze uzgodnić z modliszką co do terminu wizyty bo ja sama nie odważę sie pojechać do stolicy:( jutro chyba to dogadamy

Posted

lepiej nie zapeszajcie bo mały juz załapał biegunkę i jedzie na antybiotyku:( kurcze super by było gdyby ktos mógłby zabrać go do siebie n ate tydzień dwa zanim uporamy sie z badaniami i szukaniem transportu.MOŻE KTOŚ MÓGŁBY GO PRZECHOWAĆ MAX 2 TYG????????????????

może zacznijmy juz poszukiwanie transportu dla malucha Pabianice-Piła lub jakos na raty do Gniezna, Poznania czy w inne miejsce a tam może ktoś inny bo pojechał? trzeba zacząc kombinować, bo ja co prawda mam ekonomiczny samochód ale lichy i za cienka jestem w te klocki aby sama na raz jechać 380km:(

Wpłata na Puchatka:
20zł Justyna.Z 2.06

Posted

jutro mam zamiar zadzwonić i umówić sie na za tydzień w piątek wieczorem no chyba że zdarzy sie cud i na jutro miałby miejsce lub jakieś okienko się zwolni. Bo chyba w naszym przypadku tylko pt wchodzi w grę:( bo pracujemy i rano przynajmniej ja już o 5 jestem na nogach:( a tak to w pt się pojedzie i w sobotę ni etrzeba będzie nigdzie wstawać z rańca:(

dlatego marzeniem by było gdyby go teraz ktoś mógł wziąć do siebie i przetrzymać powiedzmy ten tydzień góra dwa. Ja go nie wezmę bo za długo mnie w domu nie ma