Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witamy w Nowym Roku .
Puchatek ma się dobrze, jego alergia minłęa sama z siebie. Weterynarz nie wie o co chodzi , podejrzewa po prostu wyrósł :) czasami tak jest :)
Teraz wsuwa wszystko co popadnie . Może jeść każdą karmę i apetyt mu dopisuje , W końcu troszkę przytył .
Jest też jedna rzecz o której muszę napiać z bólem serca,
Otóż moje zycie przewróciło się do góry nogami , najprawdopodobniej bedę musiała się przeprowadzić . Nie wiem czy znajdę taką pracę żebym mogła zabrać ze sobą 4 psy . pRiszę nie oceniajcie mnie . Staram się zapewnić moim zwierzętom wszystko co najlepsze. Szcześliwie biegają sobie całymi dniami. Ja myslałam że w tym miejscu będę zyła do końca swojego zycia. Cóż życie pisze różne scenariusze. Dwa pieski weżmie moja mama . Chciałabym znaleść takie miejsce gdzie bedę mogła zabrać dwa kolejne pieski Grubego i Pucha . Jednak biorę pod uwagę opcję że jeśli nie znajdę miejsca tam gdzie bedę mogła zabrać ze soba dwa psy to bede musiała poszukać Puchatkowi nowego domu . Dlaczego Puchatkowi? Ponieważ Gruby jest mieszańcem asta , miał długo problemy behawioralne , długo dojrzewał , jest psem dominantem i bez odpowiedniego prowadzenia nie bedzie już taki jak jest teraz, Puchatkowi chciałabym znaleść nowy dom - jeśli bedzie taka potrzeba- on sie zadomawia wszędzie ,Spacery po lesie sprawiły że nie wpada już na przedmioty . Wyćwiczył swoje zmysły tak że zdaje się widzieć całym sobą . Cioteczki prosze nie negujcie mojego zachowania, jest mi niezmiernie przykro ze tak się stało . Czy w razie czego pomozecie odszukać najlepszego domku dla Pucha?

zdjęcie kiepskie ponieważ Puchu jest tak ruchliwy ze nawet na 3 sekundy nie ustoi w miejscu . Tu ujęcie w trakcie szykowania zamchu na Grubego :)

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

matko co to z niego wyrosło:) jakiś...rudy kundel:)

to co piszesz to masakra jak dla mnie:( ostatnio to jakiś wysyp tych nieszczęść:( Nie wyobrażam sobie kolejnej adopcji Puchatka:(kto weźmie ślepego psa;( Napewno bez kampanii reklamowej się nie obejdzie, muszą być cudowoskie zdjęcia, a najlepiej też film jak np. bawi się z psami, aby pokazać że bawi się i żyje normalnie. To trzeba zacząć za wczasu bo to nie potrwa tydzień czy dwa, może się wogóle nie udać;( Masz możliwość zrobienia mu ładnej sesji?ktoś musi ci pomóc go trzymać. Zrób kilka takich pozowanych jak ładnie stoi, siedzi, portret mordki, z psami innymi. Rób ile się da, tylko dobrej jakości nie telefonem.
ehh smutne wieści smutne:(

• 1 month later...
Posted

Witam wszystkich .
Szukamy nowego domku dla Pucha razem z Fundacja Ochrony Zwierząt Animal-Security/
Myślę że to bedzie najpewniejsze rozwiązanie . jeśli nie uda się jednak znależć odpowiedniego domku Puchu zostanie ze mną tak długo aż domek się znajdzie .

Posted

był ale sytuacja się zmieniła, szkoda że psiak musi zmienić dom:(
tylko błagam jeśli znajdzie sie dom to przemaglujcie go na wszystkie sposoby aby nie okazał sie kichą!!powtarzajcie 100 razy że jak się rozmyślą aby go wam oddali:( on jest zaczipowany??kastrowany??

Posted

Tak jest zaczipowany i kastrowany . Powtarzam raz jeszcze że PUCHU BĘDZIE ZE MNĄ TAK DŁUGO AŻ ZNAJDZIE SIE ODPOWIEDNI DOM . Jest mi bardzo przykro że moja sytuacja zyciowa jest taka jaka jest . Jeśli domek sie nie znajdzie to tak Puchu zostanie ze mną , ponieważ o wyjatkowy pies i w byle rece go nie oddam . Raczej tez nie pódzie do domu gdzie byłby jedynym psem ponieważ on potrzebuje oparcia w drugim piesku .