Ania+Milva i Ulver Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 Jeszcze jutro wejdę do weta co prowadzi Topaza i zapytam jaka u niego byłaby cena - niech zadzwoni do hurtowni .... A to esentiale to psie czy ludzkie? - jakie polecacie: podajcie najlepiej dokładną nazwę, bo tez jest sporo tych leków . Quote
joaaa Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 Dzwoniłam do weta. Kazał założyć kołnierz i podawać coś przeciwbólowego i przeciwświądowego. Mam jeszcze scanodyl na dziś i jutro, a potem mogę dawać mu meloksam bo mam(dr powiedział, że jest ok). Albo mogę kupić u weta scanodyl, jeżeli chcecie. No i kazał dokładnie obejrzeć oko, czy nie ma zdartej rogówki. Sprawdzę może tymi paseczkami od Katcherine. Mam nadzieję, że sobie nie uszkodził. Quote
joaaa Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 Oko wygląda dobrze, nie wybarwia się. A kołnierzem Szejki wcale się nie przejmuje, może spodobał mu się kolor. ;) Aha, zapomniałam napisać, że ważyłam go u weta i okazało się, że przytył kilogram. Waży teraz 20kg z kawałeczkiem. Quote
Katcherine Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 Dzieki Asiu. Ten kolnierz.nie zamaly? Pytam przeczulona coGrysiek wyczynial w za krotkim . Asia.jak bedziesz uweta wez tez te paseczki do wybarwiania rogowki .... Juz osiwialam, wole wrzodow sie nie nabawic od ciaglychpomyslow Szejkusia. Ania jak wiesci u was? Jak Topi? Podpytaj weta napeno bedzie wiedzial jakie essentiale na watrobe dac. Quote
doddy Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 Essenciale czy Esselive - bez różnicy ;) Quote
joaaa Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 No kołnierz trochę mały, ale nie mam innego. Mówiłam wetowi, że mam mały, ale on stwierdził, że raczej sobie nie sięgnie do oka, nawet w małym. Dostałam dziś karmę. Oko wygląda dobrze. Quote
Katcherine Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Super ze doszlo. A jak z lekami? Moze Szejkowi zmowic wiekszy kolnierz? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Wet będzie jutro dzwonił w kilka dni . Jak dostanę jakieś konkretne wieści to dam znać. Quote
joaaa Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Leki dla Szejka mam, przeciwbólowo daje mu meloksam, na razie mam. Kołnierz mogę kupić większy, ale nie wydaje mi się, że w tym też nie siegnie. Ale jeżeli chcesz, to kupię u weta większy. Oko jest ładne, nie gmera sobie w nim, więc wszystko ok. Quote
Katcherine Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Joaa jezeli zacznie kabinowac z tym malym kup mu wiekszy. I zapowiedz mu zeby sie nie wyglupial. Ania zyjesz? Jak Topcio? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Żyję. Wet mi jeszcze nie oddzwonił co do leku- jak się nie odezwie jutro, to sama numer wykręcę. Topi czuje się chyba ok, tzn cały czas zachowuje się tak samo- nie widzę żadnych problemów ani symptomów złego samopoczucia. Drepcze sobie po swojemu, dzisiaj mnie rozbawił- taki staruszek, a węch ma niesamowity- wypadło mi kilka chrupek w trawę a on znalazł je i taki radosny zjadł;)!! W kojcu czuje się dobrze, ma tam swój azyl- lezy sobie dużo jeszcze na kocykach przed budą - czyli nie jest mu zimno. W nocy jednak na pewno zakopuje się w słomę, bo rano połowa jest wywalona na zewnątrz. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Leki dla Topaza będą jutro po południu albo w sobotę. Wezmę to na fakturę na Asta i wyślę potem z rachunkiem grudniowym. A w przyszłym miesiącu zagadam tą moją drugą wetkę czy jest w stanie mi zakombinować coś taniej ten lek czy nie. Dam znac jak odbiorę rzeczy. Quote
Katcherine Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Ok Aniu. podelsij mi kwoty jak je otrzymasz ok? Joaa jak Szejki lobuziak? Quote
joaaa Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 No i Szejki zakombinował z tym kołnierzem, to znaczy go rozwalił. ;) Pewnie zaczepił i potem szarpał, aż rozwalił. Oko wygląda ok, nie wiem, czy kupować nowy? Dostaje meloksam przeciwbólowo, więc pewnie dlatego sobie nie trze. Zobaczę dziś, w razie czego jutro pojadę do weta po kołnierz. A dziś poszukam, bo może jeszcze jakiś mam. Quote
Katcherine Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Asiu kup nowy, masz jakies doscie do wetow zeby bylo po cenie hurtowej? Moze ciut wiekszy? Najwazniejsze jest zeby oko wyzdroialo bo nie ukrywam leczenie dalo ostro wycisk po skarpetce. Obserwuj rownez czy mu cos w tym oku nie przeszkadza. Jestes w kontakie z wetem? Kontynuuj leczenie zeby nie bylo nawrotu bardzo prosze. Quote
doddy Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 A ja mam nietypową prośbę, Joaa możesz zrobić Szejkowi zdjęcie pyska? Chodzi mi o ocenienie, na ile wizualnie oko jest zmienione. Bo jak coś widać "gołym okiem" to trzeba nieco opis Szejka ogłoszeniowy zmodyfikować. Quote
doddy Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Topazik bierze udział w konkursie na FB. Zapraszamy do pomocy! Nic nie kosztuje ta pomoc, a Topek ma szansę na wór karmy :) http://www.facebook.com/photo.php?fbid=305419982831009&set=a.304578072915200.76002.180057532033922&type=3&theater Quote
Ania+Milva i Ulver Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Ale co trzeba z tym zrobic? udostepnic czy co...ja to tak nie bardzo na tym fb sie orientuje.. Quote
doddy Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 A wszystko napisane. Polubić stronę, polubić fotkę, udostępnić. :) Quote
agata51 Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Czasu nie starcza, żeby zajrzeć do Topaza. Aniu, Essentiale forte - lek ludzki, ale i psu dobrze robi. W grudniu nie dam rady (deklaracja wysłana), w styczniu dorzucę grosik. Quote
Katcherine Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Dzieki Agata. Ps. Jak masz wnuczke/ kogos z rodziny uzyeajacych facebook popros ich o wejscie na link podany powyzej przez doddy. Topazik bierze udzial w konkursie gdzie mozna wygrac worek karmy. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Leki odebrane, na wątrobę dostałam syrop heparenol . Fakturę wyślę w poniedziałek z rachunkiem grudniowym. Doddy- poprzednie dotarły? Jeny jaka u nas masakryczna pogoda!!!!!!! Quote
doddy Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Jak byłam ostatnio to nic nie było w skrzynce. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 hmm, spojrze po południu kiedy wysłałam poprzednie, bo portfel pojechał z Tz do Płocka;) Quote
doddy Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Być może doszło coś w tym tygodniu, ale dopiero w poniedziałek zobaczę. Quote
Recommended Posts