doddy Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Melduję posłusznie, że dzisiaj ogłaszam Topaza z tym oto tekstem: TOPAZ to starszy psiak w typie wyżła niemieckiego szorstkowłosego. Życie go nie oszczędzało, niewidomy, wychudzony, bezdomny... Część swojego życia spędził w schronisku, gdzie wszyscy przechodzili obok niego obojętnie, adoptując młode, wesołe psy. On kaleki, bez patrzenia na świat podupadał na zdrowiu. Topaz dzięki miłośnikom rasy trafił do hoteliku dla zwierząt, gdzie obecnie wyleczony, wykastrowany oczekuje na prawdziwy dom, rodzinę. Topaz pomimo wieku, ślepoty jest psiakiem bardzo kochającym ludzi, świetnie radzącym sobie w życiu codziennym, szybko odnajdującym się w nowych sytuacjach. W warunkach hotelikowych nie obija się o ogrodzenia, bo świetnie poznał teren. Gdyby udało mu się znaleźć rodzinę z domkiem z ogrodem była by to dla nas i dla niego pełnia szczęścia. Topaz jedyną wadę jaką ma to fakt, że nie dogaduje się ze zwierzętami. Musi być jedynym czworonogiem w domu. Jeśli masz serce pełne miłości, warunki na posiadanie wyżła, wyrozumiałość, skontaktuj się z nami: 0506 092 595 [email protected] Topaz obecnie mieszka w Brodnicy, jednak możliwa jest adopcja w każde miejsce w PL. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 a mi się dzisiaj śniło, że Doddy napisała , że Szejka trzeba obciąć do łysego ....a Joaa okazała się seryjnym mordercą:) do tego była zima , pełno śniegu ... Quote
Katcherine Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Aniu wybaczamy za takie kalumnie...w koncu jestes w ciazy... jak Topaz i jego nowe lokum? Cos slychac w sprawie drugiej czesci do odnajecia? Jacych chetni? Ania+Milva i Ulver napisał(a):a mi się dzisiaj śniło, że Doddy napisała , że Szejka trzeba obciąć do łysego ....a Joaa okazała się seryjnym mordercą:) do tego była zima , pełno śniegu ... Quote
doddy Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Doszło jak najbardziej dzisiaj rano. Ciotki i wujki, rozmawiałam z Joaa czy Szejk nie gardzi puszkami psimi i na szczęście nie. Może ktoś zechciałby mu podarować kilka puszek? Quote
Katcherine Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Doszlo panca- i juz uzupelniam. Te 100 zl to sierpein tak? 135 ze zbiorki rozliczone w czerwcu i 150 zl na transport tez rozliczone w czerwcoweych wpisach ale z adnotacja sierp[niowa. Poprosze przekaz jeszcze raz podziekowania dla ofiarodawcow. No i dla Ciebie. Kasia Quote
Katcherine Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 a jak mieszanie puszeczek z suchym? Udaje sie czy kreci nosem Lobuz jeden? doddy napisał(a):Doszło jak najbardziej dzisiaj rano. Ciotki i wujki, rozmawiałam z Joaa czy Szejk nie gardzi puszkami psimi i na szczęście nie. Może ktoś zechciałby mu podarować kilka puszek? Quote
doddy Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 On cały czas ma mieszane puszki z suchym i je takie dania. Quote
Katcherine Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Ufff- pot skroplil mi sie na czole... LOL...pies z hrabiowskimi wymaganiami... Doddy dzieki za oglaszanie burkow...zdecydowanie im za dobrze , czas do Domkow. Quote
doddy Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Kasia, musimy sobie pomagać. O to chodzi w działaniach przy psiakach. :) Ty też mi pomagałaś ogłaszać te mało wyżłowe asty. :) A ja Was ciotki przy okazji zapraszam na nowy bazar dla Fundacji AST: http://www.dogomania.pl/threads/213834-NOWE-KOSZULKI-I-LOVE-AMSTAFF-PIT-BULL-BULTERIER-na-Fundacj%C4%99-AST-do-7.09.-do-20 Quote
Katcherine Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 doddy- zrob bannerek podlinkowany to wrzuce w podpis i sie poszwendam po forach... jak tylko skoncze ten maraton... wyzel, ast... co za roznica... choc przy Pepsi wymieklam ;) Lol Quote
doddy Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 A przy Pepsi wymiękasz z powodu jej "uroczego" charakteru, czy wyglądu? Banerków to ja umić nie umim. Więc pozostaje mi spam. :) Quote
Katcherine Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 do wygladu nic nie mam ale z moim steranym kregoslupem czolgac sie z psem przez 40 minut bym nie dala rady.... Quote
doddy Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Ty to jednak lubisz charakterne psy, nie ma co.... Quote
andzia69 Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 odnowiłam Szejkowi allegro z nowym tekstem made by Doddy;) Quote
joaaa Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Dzisiaj nie było mnie prawie cały dzień, bo zawiozłam korsiaka na kastrację i Szejki porządził się w boksie. ;) Miałam nosa, że nie dałam mu porządnego posłania psiego, tylko kołdrę, trochę już naruszoną przez inne psy. No i Szeju naruszył ją bardziej, trochę bardziej, czyli w boksie było biało. Ale poza tym start nie ma. Quote
Katcherine Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 hmmm ale to nie byla jego codzienna kolderka? tyz bym pogryzla cos nieswojego ;)... Quote
Katcherine Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 ale to akonto kolderki, czolgania czy co? Grysiek, Gwozdzik 1, Multek, Keyka, Dropek, Alfusia,Gwozdzik Junior....one w sumie bardzo grzeczne... Naprawde nie wiem na czym Ty bazujesz z takim stwierdzeniem doddy.... Hydzik, Topazik i Szejk to tymczasy LOL... doddy napisał(a):Ty to jednak lubisz charakterne psy, nie ma co.... Quote
joaaa Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Hmmm, Katcherine, kołderka była nieco zużyta przez inne psy, więc jest ok, trochę tylko pośmiecił (ale siedział prawie cały dzień i się nudził). :) Wieczorem poćwiczył na zwłokach piłki, konarze i rurach do kanalizacji. Teraz jest cicho. :) Ale cieszę się, że nie dałam mu pięknego posłanka. Nauczyłam się na dobermanie, który darł japę i ja myślałam, że jak będzie miał puchate posłanko, to będzie mu lepiej. Było lepiej, bo je nadżarł i miał zajęcie... Quote
joaaa Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Dokumentacja foto z dzisiaj. Rura od kanalizacji, przyniósł ją w zębach, jak to zrobił, nie wiem, bo ma dużo większą średnicę niż jego rozwarcie pyska. Sam nie wiem czym mam się bawić (zanurkował pod rurę, żeby złapać piłkę). :D Quote
Ania+Milva i Ulver Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Szejk jest bardzo pomysłowy:) Quote
Katcherine Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Moje sloneczko :loveu:- no co ja poradze ze to taki Grysiek tylko bardziej owczarkowy... Grysiek kiedys zrobil napad na pana co chodzil i zbieral smieci takim specjalnym patyczkiem... :lol: Az zazdroszcze osobie co Szejka zaadoptuje...ech. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Topi dziś pierwsza noc w nowym kojcu. Trochę był zdezorientowany, ale wsadziłam mu jego poduszki i kołdrę do budy , więc powinien szybko załapać , że dużo się nie zmieniło;) Jutro zrobię zdjęcia. Quote
Katcherine Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Oj, to trzymam kcuki za pelna adaptacje Topazika no i nie moge sie doczekac zdjec Lol. Quote
Recommended Posts