Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

surowice u nas podaja wet.nawet kiedy pies choruje,gdyz podanie przyczynia sie do wytwarzania przeciwcial .przeciwciala zwalczaja wirusa tej choroby.Dlaczego wet nie podaje to sie dziwie.Napewno podanie nie zaszkodzi ,ale moze pomoc.

• Replies 346
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='xxxx52']surowice u nas podaja wet.nawet kiedy pies choruje,gdyz podanie przyczynia sie do wytwarzania przeciwcial .przeciwciala zwalczaja wirusa tej choroby.Dlaczego wet nie podaje to sie dziwie.Napewno podanie nie zaszkodzi ,ale moze pomoc.[/QUOTE]

zielonego pojęcia nie mam, ale wszyscy weci, z którymi rozmawiałam mają podobne zdanie, no ale i tak nie ma o czym mówić skoro tej surowicy nie mamy :(

Posted

Skarpetka pisała - Lali się nie udało. Siedzę i ryczę.
A byłam u niej w piątek obiecałam, że będzie dobrze, że walczymy o nią. Nie dotrzymałam...

Śpij cudzie maleńki.

Dlaczego w tym cholernym kraju nie ma surowicy!!!!

Posted

:( :( :( :(
śpij kruszynko (*)

dziewczyny, nie czekajcie aż pan jan coś zdziała, zamawiajcie virkon jeszcze dziś! może uda się inne maleństwa uchronić :( co chwilę macie tam nowe szczeniaki...

Posted

Tak mnie przykro ,ze odeszla ta biedna psineczka,a miala tyle zycia przed soba.

co bedzie teraz z reszta biedakow ,ktore nie sa szczepione.Schronisko powinno byc zamkniete,bosy dobrze odkazone,szczeniaki natychmist przeniesione i dokladnie obserwowane pod katem biegunek ,wymotow.choroba rozwiaja sie okolo 7-10 dni
U poludniowych sasiadow maja surowice ,moze macie kogos co tam jezdzi .Transportowac mozna szczepionki i surowice tylko w lodoweczkach.

Posted

Dziewczyny, bardzo mi przykro, że Lala odeszła, dopiero teraz trafiłam na ten wątek, szkoda, że nie wcześniej. Surowica jest dostępna na Słowacji, tylko trzeba mieć receptę od polskiego weta no i trzeba ją przewozić w lodówce. Szczegóły mogę podać na pw.

Posted

[quote name='ULKA12']Dziewczyny, bardzo mi przykro, że Lala odeszła, dopiero teraz trafiłam na ten wątek, szkoda, że nie wcześniej. Surowica jest dostępna na Słowacji, tylko trzeba mieć receptę od polskiego weta no i trzeba ją przewozić w lodówce. Szczegóły mogę podać na pw.[/QUOTE]

Dzięki Ulka,że jesteś z nami!!! Surowicy możemy jeszcze wkrótce bardzo potrzebować, tylko czy jest ktoś w stanie pomóc w transporcie.

[quote name='xxxx52']Tak mnie przykro ,ze odeszla ta biedna psineczka,a miala tyle zycia przed soba.

co bedzie teraz z reszta biedakow ,ktore nie sa szczepione.Schronisko powinno byc zamkniete,bosy dobrze odkazone,szczeniaki natychmist przeniesione i dokladnie obserwowane pod katem biegunek ,wymotow.choroba rozwiaja sie okolo 7-10 dni
U poludniowych sasiadow maja surowice ,moze macie kogos co tam jezdzi .Transportowac mozna szczepionki i surowice tylko w lodoweczkach.[/QUOTE]

Od nas tylko Ania jeździ, ale za zachodnią granicę. xxxx52 wiesz może czy jest nam w stanie stamtąd ją jakoś przywieźć. Ania jest teraz w Niemczech.

Posted

Sklarpetka-ojej dopiero z Polski wrocilam ,obecnie nikt nie jedzie.
ojej ,a surowice nalezy juz teraz podac wszystkim szczeniakom profilaktycznie ,ktore mialy kontak z chorym pieskiem .Surowice podajemy tylko 1 x ,a nie codziennie.Nastepnie po 2 tygodniach szczepimy imunizacjyna szczepionka bez wscieklizny.Wtedy pieski nie zachoruja.nastepnie powtarzamy po 4 tygodniach z wscieklizna jak psiaki sa wieku 3 miesicy.

Posted

:-(:-(:placz::placz:

ja do końca myślałam, że będzie dobrze że to nie parwo :placz::placz:
biedna mała, tyle osób chciało zaadoptować tą Kruszynkę, czekało na nią życie, domek :-(

mam nadzieję, że Stokrotka z tego wyjdzie

Posted

[quote name='xxxx52']Sklarpetka-ojej dopiero z Polski wrocilam ,obecnie nikt nie jedzie.
ojej ,a surowice nalezy juz teraz podac wszystkim szczeniakom profilaktycznie ,ktore mialy kontak z chorym pieskiem .Surowice podajemy tylko 1 x ,a nie codziennie.Nastepnie po 2 tygodniach szczepimy imunizacjyna szczepionka bez wscieklizny.Wtedy pieski nie zachoruja.nastepnie powtarzamy po 4 tygodniach z wscieklizna jak psiaki sa wieku 3 miesicy.[/QUOTE]

Ania już dalej działa - próbuje z Krakowa sciągnąć. Pojawiła sie na fb osoba, która ma dostęp do surowicy właśnie od południowych sąsiadów.

Posted

Rozmawiałam z Panią od Stokrotki,
Wszystko jest dobrze, nasza mała wróciła do siebie, już bryka sobie z kotkiem.za tydzień/dwa bedzie miała kolejne szczepienie na parwo.

Posted

Ja dopiero dziś mogę pisać. Wczoraj cały dzień był do d***.

Patrzę na jej zdjęcia i znów ryczę... Miałam nadzieję, że wyjdzie z tego, że się obroni. Tofik też dwa takie zjazdy zaliczył, ale się odbił - jutro jeszcze jedna kontrola.

Tak smutno...

Posted

[quote name='xxxx52']bosze ,szkoda ,ze tak pozno .Dziwi mnie dlaczego wet nie podaja juz chorym psom?[/QUOTE]
Nie podają, bo jej nie mają. Same piszecie jak o nią trudno.
Czy surowica już dotarła ?

Posted

[quote name='ania z poznania']Tak, dotarła, Skarpetka odebrała, już wet podał!

Czy to Tobie ją zawdzięczamy?[/QUOTE]
Surowicę sprowadziła do Polski w celu ratowania życia psiaków Emilka2280 i to z nią proszę się skontaktować w sprawie uregulowania należności za surowicę.
Ja jestem tylko przechowalnią i dostawcą, dlatego pytam czy dotarła, bo nie dostałam informacji, a różnie bywa :)
Czy jest jakaś widoczna poprawa stanu zdrowia ?