xxxx52 Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 surowice u nas podaja wet.nawet kiedy pies choruje,gdyz podanie przyczynia sie do wytwarzania przeciwcial .przeciwciala zwalczaja wirusa tej choroby.Dlaczego wet nie podaje to sie dziwie.Napewno podanie nie zaszkodzi ,ale moze pomoc. Quote
SkarpetKa Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='xxxx52']surowice u nas podaja wet.nawet kiedy pies choruje,gdyz podanie przyczynia sie do wytwarzania przeciwcial .przeciwciala zwalczaja wirusa tej choroby.Dlaczego wet nie podaje to sie dziwie.Napewno podanie nie zaszkodzi ,ale moze pomoc.[/QUOTE] zielonego pojęcia nie mam, ale wszyscy weci, z którymi rozmawiałam mają podobne zdanie, no ale i tak nie ma o czym mówić skoro tej surowicy nie mamy :( Quote
supergoga Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Skarpetka pisała - Lali się nie udało. Siedzę i ryczę. A byłam u niej w piątek obiecałam, że będzie dobrze, że walczymy o nią. Nie dotrzymałam... Śpij cudzie maleńki. Dlaczego w tym cholernym kraju nie ma surowicy!!!! Quote
agaga21 Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 :( :( :( :( śpij kruszynko (*) dziewczyny, nie czekajcie aż pan jan coś zdziała, zamawiajcie virkon jeszcze dziś! może uda się inne maleństwa uchronić :( co chwilę macie tam nowe szczeniaki... Quote
xxxx52 Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Tak mnie przykro ,ze odeszla ta biedna psineczka,a miala tyle zycia przed soba. co bedzie teraz z reszta biedakow ,ktore nie sa szczepione.Schronisko powinno byc zamkniete,bosy dobrze odkazone,szczeniaki natychmist przeniesione i dokladnie obserwowane pod katem biegunek ,wymotow.choroba rozwiaja sie okolo 7-10 dni U poludniowych sasiadow maja surowice ,moze macie kogos co tam jezdzi .Transportowac mozna szczepionki i surowice tylko w lodoweczkach. Quote
SkarpetKa Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Czuję się paskudnie. Zdjęcia od Supergogi mnie dobiły. Lala odeszła w nocy. Sama. Quote
ULKA12 Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Dziewczyny, bardzo mi przykro, że Lala odeszła, dopiero teraz trafiłam na ten wątek, szkoda, że nie wcześniej. Surowica jest dostępna na Słowacji, tylko trzeba mieć receptę od polskiego weta no i trzeba ją przewozić w lodówce. Szczegóły mogę podać na pw. Quote
SkarpetKa Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Przepraszam, że milczę, ale muszę się zebrać w garść. Niestety los mi tego dziś nie ułatwia. Mój kot dziś stracił uszko. Quote
SkarpetKa Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='ULKA12']Dziewczyny, bardzo mi przykro, że Lala odeszła, dopiero teraz trafiłam na ten wątek, szkoda, że nie wcześniej. Surowica jest dostępna na Słowacji, tylko trzeba mieć receptę od polskiego weta no i trzeba ją przewozić w lodówce. Szczegóły mogę podać na pw.[/QUOTE] Dzięki Ulka,że jesteś z nami!!! Surowicy możemy jeszcze wkrótce bardzo potrzebować, tylko czy jest ktoś w stanie pomóc w transporcie. [quote name='xxxx52']Tak mnie przykro ,ze odeszla ta biedna psineczka,a miala tyle zycia przed soba. co bedzie teraz z reszta biedakow ,ktore nie sa szczepione.Schronisko powinno byc zamkniete,bosy dobrze odkazone,szczeniaki natychmist przeniesione i dokladnie obserwowane pod katem biegunek ,wymotow.choroba rozwiaja sie okolo 7-10 dni U poludniowych sasiadow maja surowice ,moze macie kogos co tam jezdzi .Transportowac mozna szczepionki i surowice tylko w lodoweczkach.[/QUOTE] Od nas tylko Ania jeździ, ale za zachodnią granicę. xxxx52 wiesz może czy jest nam w stanie stamtąd ją jakoś przywieźć. Ania jest teraz w Niemczech. Quote
supergoga Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 SkarpetKa - przepraszam za zdjęcia, nie wiedziałam. Quote
ania z poznania Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 Próbowałam załatwić surowicę, w ilości kilku ampułek, niestety, nie jest to takie proste. Opowiem Ci szczegóły jak się spotkamy. Quote
xxxx52 Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Sklarpetka-ojej dopiero z Polski wrocilam ,obecnie nikt nie jedzie. ojej ,a surowice nalezy juz teraz podac wszystkim szczeniakom profilaktycznie ,ktore mialy kontak z chorym pieskiem .Surowice podajemy tylko 1 x ,a nie codziennie.Nastepnie po 2 tygodniach szczepimy imunizacjyna szczepionka bez wscieklizny.Wtedy pieski nie zachoruja.nastepnie powtarzamy po 4 tygodniach z wscieklizna jak psiaki sa wieku 3 miesicy. Quote
snuszak Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 :-(:-(:placz::placz: ja do końca myślałam, że będzie dobrze że to nie parwo :placz::placz: biedna mała, tyle osób chciało zaadoptować tą Kruszynkę, czekało na nią życie, domek :-( mam nadzieję, że Stokrotka z tego wyjdzie Quote
SkarpetKa Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 [quote name='xxxx52']Sklarpetka-ojej dopiero z Polski wrocilam ,obecnie nikt nie jedzie. ojej ,a surowice nalezy juz teraz podac wszystkim szczeniakom profilaktycznie ,ktore mialy kontak z chorym pieskiem .Surowice podajemy tylko 1 x ,a nie codziennie.Nastepnie po 2 tygodniach szczepimy imunizacjyna szczepionka bez wscieklizny.Wtedy pieski nie zachoruja.nastepnie powtarzamy po 4 tygodniach z wscieklizna jak psiaki sa wieku 3 miesicy.[/QUOTE] Ania już dalej działa - próbuje z Krakowa sciągnąć. Pojawiła sie na fb osoba, która ma dostęp do surowicy właśnie od południowych sąsiadów. Quote
sztompek Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Rozmawiałam z Panią od Stokrotki, Wszystko jest dobrze, nasza mała wróciła do siebie, już bryka sobie z kotkiem.za tydzień/dwa bedzie miała kolejne szczepienie na parwo. Quote
ania z poznania Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 A dzisiaj przyjeżdża surowica!!!!! Zaraz wkleję tutaj link z FB! http://www.facebook.com/profile.php?id=100001080867220&ref=ts#!/event.php?eid=169325223135201 Quote
xxxx52 Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 bosze ,szkoda ,ze tak pozno .Dziwi mnie dlaczego wet nie podaja juz chorym psom? Quote
ania z poznania Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 Podają jeżeli chcesz i masz. Na życzenie nie ma problemu. Ale uprzedzają, że podanie nie gwarantuje wyleczenia. Quote
Nevi Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Ja dopiero dziś mogę pisać. Wczoraj cały dzień był do d***. Patrzę na jej zdjęcia i znów ryczę... Miałam nadzieję, że wyjdzie z tego, że się obroni. Tofik też dwa takie zjazdy zaliczył, ale się odbił - jutro jeszcze jedna kontrola. Tak smutno... Quote
elik Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 [quote name='xxxx52']bosze ,szkoda ,ze tak pozno .Dziwi mnie dlaczego wet nie podaja juz chorym psom?[/QUOTE] Nie podają, bo jej nie mają. Same piszecie jak o nią trudno. Czy surowica już dotarła ? Quote
ania z poznania Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 Tak, dotarła, Skarpetka odebrała, już wet podał! Czy to Tobie ją zawdzięczamy? Quote
elik Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 [quote name='ania z poznania']Tak, dotarła, Skarpetka odebrała, już wet podał! Czy to Tobie ją zawdzięczamy?[/QUOTE] Surowicę sprowadziła do Polski w celu ratowania życia psiaków Emilka2280 i to z nią proszę się skontaktować w sprawie uregulowania należności za surowicę. Ja jestem tylko przechowalnią i dostawcą, dlatego pytam czy dotarła, bo nie dostałam informacji, a różnie bywa :) Czy jest jakaś widoczna poprawa stanu zdrowia ? Quote
ania z poznania Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 Już wszystko wiem odnośnie płatności, to akurat działka Majqi :). Wczoraj była podana, psom które trafiły w ostatnich dniach i nie były jeszcze szczepione. Quote
Recommended Posts