Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='elik']Surowicę sprowadziła do Polski w celu ratowania życia psiaków Emilka2280 i to z nią proszę się skontaktować w sprawie uregulowania należności za surowicę.
Ja jestem tylko przechowalnią i dostawcą, dlatego pytam czy dotarła, bo nie dostałam informacji, a różnie bywa :)
Czy jest jakaś widoczna poprawa stanu zdrowia ?

Oo, przez Facebook trafilam na wátek dogomanii. Przykro mi z powodu szczeniaczki. Ale miejsmy nadziejé ze pozostale zostaná uratowane, bo surowica jest wspanialym lekiem zycia, ale nie zawsze i to pomaga niestety. Niektóre umierajá mimo najlepszego leczenia...

A Ty sié Elu droga nie umniejszaj, bo ja tylko wydalam kasé a to najlatwiej jak sié já ma ;p Nieprzespane Twoje noce przez moje telefony o psach z parwo i wstawanie w srodku nocy zeby surowicé zapakowac odpowiednio w lodzie, potem uzeranie sié z niemilymi konduktorami i spóznianie do pracy- TO jest najwiéksza praca i za to Ci moja droga dziékujé po stokroc. :loveu:

• Replies 346
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='emilia2280']Oo, przez Facebook trafilam na wátek dogomanii. Przykro mi z powodu szczeniaczki. Ale miejsmy nadziejé ze pozostale zostaná uratowane, bo surowica jest wspanialym lekiem zycia, ale nie zawsze i to pomaga niestety. Niektóre umierajá mimo najlepszego leczenia...

A Ty sié Elu droga nie umniejszaj, bo ja tylko wydalam kasé a to najlatwiej jak sié já ma ;p Nieprzespane Twoje noce przez moje telefony o psach z parwo i wstawanie w srodku nocy zeby surowicé zapakowac odpowiednio w lodzie, potem uzeranie sié z niemilymi konduktorami i spóznianie do pracy- TO jest najwiéksza praca i za to Ci moja droga dziékujé po stokroc. :loveu:[/QUOTE]
Emi kochana, przeca wiesz, że dla psiaków i Ciebie oczywizda, to ja wsio, nawet ......... :eviltong:
Ale dziękuję za miłe słowa :oops:

Posted

Ta surowica jest nam bardzo potrzebna! To jest przytulisko, pod Poznaniem, trafiają tam psy z okolicznych wsi, podejrzewam, że duża część z nich miała tylko szczepienia przeciwko wściekliźnie, o ile w ogóle :roll:.
Weterynarz w przytulisku szczepi każdego nowo przybyłego psa, ale wiadomo, nie przyjeżdża codziennie.

Posted

Melduję się na wątku. Na razie mam w domu sunie ode mnie ze schronu na DT, ale mam nadzieję, że na dniach znajdzie nowy dom. Miałam u siebie na DT już 26 szczeniaków, a aktualnie mam wakacje. Czy na pierwszej stronie są aktualne szczeniaki do adopcji? Nic nie obiecuję, ale może uda mi się zabrać 2 ew. 3 na tymczas. Najpierw jednak moja Mała musi trafić w dobre ręce. Oczywiście DT darmowe, zapewniam karmę i weta. Jak coś się wyjaśni dam znać.

Posted

Jasne, bardzo chętnie. Jestem teraz cały czas na miejscu. Mamy teraz bardzo ambitne plany i chętnie bym się poradziła. Postaram się w takim razie ustalić co ze szczeniakami do tego dnia.

Posted

Sprawa ciągle jeszcze świeża i bolesna, ale niestety trzeba poruszyć ten temat.

Koszty leczenia małej Lali wyniosły:
150zł rachunek z Polanki w tym test na parwo
290zł rachunek z Naramowickej.

Pewna dobra dusza, która chciała adoptować Lalę i była z nami w tym trudnym czasie, nie zostawiła nas również samych i z tym problemem, więc już troszkę będzie nam lżej. Bardzo Pani Ani dziękujemy!!!

Posted

[quote name='ania z poznania']Jeszcze tak, tak sobie myślę czy się tam we wtorek po prostu nie przejechać, to aż tak daleko nie jest.....?[/QUOTE]

Na szczęscie nie, jakbyś dała radę to by było super?!!! On musi stamtąd jak najszybciej zniknąć!

Posted

[quote name='ania z poznania']Ta surowica jest nam bardzo potrzebna! To jest przytulisko, pod Poznaniem...[/QUOTE] ?
To Ty Aniu działasz w Poznaniu i w Szczecinku u miriamc :lol: ?

Posted

[quote name='ania z poznania']W Poznaniu, u Mariamc hotelujemy psy, ale trudno powiedzieć, że tam działam, ze względu na odległość.[/QUOTE]
Pytam z ciekawości, bo faktycznie odległość dość znaczna, a wiele dobrego słyszałam o schronisku miriamc :)

Posted

[B]Tofik[/B] oficjalnie został uznany za zdrowego psiaka! :) Wczoraj został zaszczepiony. Także cały komplet prócz wścieklizny już ma.

Zaczynam intensywnie szukać mu domu stałego.

Wszystkie koszta dotychczasowe Tofika: [B]270zl[/B] + dziś musimy kupić karmę, gdyż z gotowanego kurczaczka może już przechodzić na kulki. Może ktoś nas poratuje karmą dla szczeniorów?

Postaram się wieczorem wstawić nowe zdjęcia. Tofik waży aktualnie 2,6kg - zmężniał i weterynarz przewiduje, że wagowo może osiągnąć z 15kg. Coś ten mikropiesek nam się rozrasta hi hi hi.

Ania z poznania, jak tam Lilka - też z mikropieska zmienia się w pieska? ;)

Posted

Nevi, w sobotę przeleję Tobie na konto wpływ z bazarku na leczenie Tofika :). Zobaczę też u mojego weta w poniedziałek czy jeszcze mają tą promocję Royala, zestaw 1+1, tzn. kilogram jest gratis.

Nie, Lileczka z uporem pozostaje mikro :), jak ją ostatnio widziałam to tak śmiesznie "urosła", tylne łapki jej się ciut wydłużyły i zadek ma wyżej, ale maleńtas z niej, jak 1,7kg waży to huk! Wygląda jak mikro jagdterier ;) i taki ma charakter terierkowaty :).

Nevi, a jak Gajeczka :)??

Posted

Gajeczka, laleczka :) A w niej czort taki siedzi, że hej :diabloti: Kochana i tyle. Już po szczepieniach. Zębów jeszcze nie gubi, ale jej brat zaczął więc my też spodziewamy się w niedługim czasie wzmożonych zniszczeń :mad: Ma charakterek, burczy na inne nieznane jej psiaki, choć szybko strach przełamuje. Gorzej znosi dzieci do lat 5 i wózeczki. Dziś mamy wizytę u psychologa - poleży sobie na kozetce to ją wyprostujemy :cool3:

Na karmę Tofikową dostałam wsparcie w kwocie 10zl od Pani z gabinetu kosmetycznego "Natalia" na Wildzie w Poznaniu. Dziękujemy!! To był zupełny spontan - ot spodobało jej się stado z jakim podróżujemy przez osiedle i od słowa do słowa... Raz jeszcze dziękujemy! Pani obiecała, że będzie zdjęcia psiaków klientkom podrzucać :)

Posted

Nevi dasz radę wrzucić zdjęcia Toffika? Chcę podesłać pewnej Pani. :) Czas na niego - rośnie i coraz trudniej będzie dla niego o domek...
I poproszę napisz jaki charakterek z niego wychodzi :diabloti:

Posted

A oto nowy nabytek....

Pogodny, wesoły malec, trafił w środę do przytuliska. Za przytuliskiem jest kanał, rzadko kto tam chodzi, tam właśnie, przywiązanego do słupa, w kartonie znalazły go dziewczynki............. Słów brak!

Posted

Szczenior piękny - u nas na łące biega bardzo podobny tylko w kolorze czekolady - więc jak małego zobaczyliśmy z TŻ na zdjęciu to od razu stwierdziliśmy, że w typie Leosia ;)

Jeśli chodzi o Tofika - to pewne, że nie będzie mógł zostać u Ali na DS - TŻ odpowiada tylko wizja DT... dziękujemy za to co mamy :loveu: ale wznawiamy poszukiwania. Intensyfikując dziś mózgownicę zrobiłam małemu ogłoszenia na jakiś 20 portalach. Zobaczymy, mam nadzieję, że ktoś pokocha, zakocha, rozkocha.... Tutaj przykładzik: http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Tofik-niewielki-pies-szczeniaczek-szuka-domu-W0QQAdIdZ298438064 Mały podrósł i wyłazi z niego terierek, o siebie potrafi zadbać, pyskuje... ale pociecha niesamowita :)

--------------
Czy ktoś mógłby dodać ogłoszenie Tofika na adopcje.org - za chiny ludowe nie mogę założyć tam konta :/ Dzięki!

Posted

Mamy pierwszych chętnych na Tofika! Tylko jak im kurza twarz wytłumaczyć, że kastracja to nie jest krzywda... Poza tym dom OK - i tak byłby do sprawdzenia a to aż Piła. Ania z poznania - Ty znasz najwięcej cioteczek - masz kogoś z Piły?