Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Umowę Państwo podpisali? :smile:
Ależ oczywiście :) Bardzo fajna rodzinka, zorientowana w temacie. Umowie i sterylce się nie dziwili.

Luna od razu pokochała Nanę (yorkównę). A w całym zwierzyńcu jest jeszcze papuga i ogromne akwarium. Lunę czekają też weekendy w domku z ogrodem... Cieszę się bardzo, bo to był jeden z najlepszych domów jaki się nią zainteresował.

Na zdjęcia z nowego domku czekam. Jak sie pojawią oczywiście wkleję :p

Oooo! A ja już trzy wizyty dla niej umówiłam na poniedziałek, w ciągu ostatniej godziny!
Ja nie wiem aniu jak Ty to robisz :crazyeye: ja przez prawie 2 tyg. małą reklamowałam gdzie się dało, ale ważne że i mi się udało :oops:

• Replies 346
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nevi, cieszę się bardzo! Fajnie, że tak z yorczką się polubiły, moje nie chciały mieć z Lilką nic wspólnego, nowy brat Lilki omija ją bardzo szerokim łukiem, jak Homer.

W czwartek ruszyły ogłoszenia maluchów, odzew jest spory. Skarpetka znalazła domek dla Krówek (wspólny!), do mnie zadzwoniła bardzo fajna pani w sprawie Karmelka (brata Lilki i Luny), w poniedziałek sprawdzimy te domy.

Posted

ania z poznania napisał(a):
Nevi, cieszę się bardzo! Fajnie, że tak z yorczką się polubiły, moje nie chciały mieć z Lilką nic wspólnego, nowy brat Lilki omija ją bardzo szerokim łukiem, jak Homer.

W czwartek ruszyły ogłoszenia maluchów, odzew jest spory. Skarpetka znalazła domek dla Krówek (wspólny!), do mnie zadzwoniła bardzo fajna pani w sprawie Karmelka (brata Lilki i Luny), w poniedziałek sprawdzimy te domy.

o kurcze jaki odzew! byle domki były super, no i krówki mają iść razem aaa :loveu:

Posted

Kasiu, jutro najpierw jedziemy na wizytę w sprawie Krówek a później brata Lilki i Luny, Karmelka. I mam taki plan, trzymajcie kciuki, żeby wypalił...... Chcę namówić panią Edytę, żeby wzięła, chociaż na DT, Tofika, ostatniego z miotu, jak Krówki i Karmelek pójdą do domów to on zostałby sam!

Posted

ania z poznania napisał(a):
Kasiu, jutro najpierw jedziemy na wizytę w sprawie Krówek a później brata Lilki i Luny, Karmelka. I mam taki plan, trzymajcie kciuki, żeby wypalił...... Chcę namówić panią Edytę, żeby wzięła, chociaż na DT, Tofika, ostatniego z miotu, jak Krówki i Karmelek pójdą do domów to on zostałby sam!

Aniu, czy ja gdzieś jestem w tych planach? :) Dajcie znać.

A Luncia podobno przeszczęśliwa, biega po ogrodzie z Naną, dostała niebieskie szelki i preparat na pchły i kleszcze :) Mam mieć zdjęcia dziś/jutro to się pochwale.

Posted

Telimenka napisał(a):
Witam, potrzebne są jeszcze DT? :)

DT zawsze potrzebne :) W pierwszej kolejności brakuje dla szczeniaczka Toffika i za chwilkę dla szczeniaczków Mamuśki, poza tym każdy pies z DT ma większe szanse na domek. :) A jakie masz warunki - jakiego psiaka mogłabyś przyjąć do siebie?

Posted

Dobre wiadomości:

Krówki w nowych domach :)! Ale o tym napisze nowy dom dziewczynki- Krówki, nie odbiorę im tej przyjemności :evil_lol:.

Jedna z onek też w nowym domu, ale to była adopcja schroniskowa.

Karmelek, brat Lilki i Luny też w nowym domu, u pani Edyty, wczoraj ze Skarpetką sprawdziłyśmy dom, świetny, z dwoma kotkami, cieszymy się bardzo :).

No i został Tofik, czwórka od mamuśki i jedna oneczka. Najbardziej martwi mnie Tofik, oneczka jest w boksie z dwoma innymi psami, czwóreczka z mamuśką, a ten biedny, malutki chłopaczek sam w boksie..... Weźmie jakaś kochająca Cioteczka Tofika na DT????

Posted

O jaaa... biorę najprawdopodobniej Kolesia z Buku... powoli zaczynam rozumieć dlaczego ludzie mają po 6 tymczasowiczów. Serce mnie ściska na myśl o biedaczku samym w kojcu.. cholercia.

Posted

Szczeniaczki, oj nasze szczeniaczki :) Musze tutaj trochę nadrobić.

Luna - jest już w nowym domu od ponad tygodnia. Z yorczycą się dogadują. Podobno, zwinęła jej posłanie :) Ale to była taka mała zołza, Homer jej nie znosił z tego powodu. Weekendy spędza w domu z ogrodem a w tygodniu w mieszkaniu. Większych zniszczeń nie odnotowano :razz:

Zdjęcie można powiększyć:

Krówki - krówki także już w nowych ciepłych domkach.
Samczyk Mailo ma do towarzystwa starszą suczkę jamnika szorstkowłosego, która się nim opiekuje oraz dwóch młodych przyszywanych braci - też w typie jamników. Do tego kucyka i całą zgraję rąk do głaskania. Jest rewelacyjny. Od razu załapał o co chodzi w chodzeniu na smyczy. Zniszczenia: próbuje wykopać dziurę w panelach :evil_lol:
Suczka - Gaja - zdobyła serce mojego TŻ (moje serducho to krowy miały jak je tylko na zdjęciach wypatrzyłam) i tak z DT staliśmy się DS. Mała to prawdziwa sucz jamnicza :diabloti: Szybko się uczy, jest bardzo karna, ale niemiłosiernie zazdrosna! Boi się też przeróżnych rzeczy - ale jak tylko trochę ochłonie to będziemy z nią intensywnie pracować. Póki co widać, że nie może nacieszyć się wolnością. Homer ja polubił - nawet :) Śpią razem, jedzą razem - Homer nawet odmłodniał przy niej i wrócił do zabaw zabawkami i gryzakami. Zniszczenia: zjedzone skórzane sandałki :placz: Ale były z zeszłego sezonu i mam wymówkę, żeby kupić nowe :cool3:

A reszta zdjątek TUTAJ, niewiele ale można oko zawiesić.

I na DT był u nas także Tofik - małe lwiątko, brat Lilki, Luny i Karmelka. Gaja wstrętna jednak nie pozwoliła mu na spokojny pobyt i na cito trafił pod skrzydła mojej znajomej i jej bernardyna :cool1: Niestety Tofik jak i Lilka ma kłopoty z układem pokarmowym - biegunka i wodniste wymioty włączyły się już po kilku godzinach od zmiany środowiska. Na poczatku chciałysmy załagodzić to kleikiem, ale maluch słabł w oczach - nie było rady - wet! Tofik dostał dwie kroplówki, ma wciąż wenflona, dostał też antybiotyki, sterydy i przeciwwymiotny środek. Ożył!! Na wczorajszej kontroli miał wciąż powiększone jelito grube a analiza kału wykazała, że praktycznie nie trawi. Dostał więc zapas leków do końca tygodnia, enzymy trawienne i probiotyki. Bez tego musiałby wciąż przychodzić na kroplówki :/ Wetki prognozują, że do końca tygodnia układ pokarmowy zacznie działać sam - potrzebna jest jeszcze kontrola. Młodemu też nie zeszły jeszcze jądra.

To tyle o chorobach Tofika, a przecież warto jeszcze wspomnieć o przyjaźni z bernardynem Bethovenem :loveu: Jak on o niego dba i pilnuje. Dokarma swoimi chrupkami, które są wielkości głowy Tofika. U weta nie spuszcza go z oczu. Nawet króliki go pokochały i iskają jak swojego! Zdjęcia są kiepskie i malutkie bo MMSowe, ale wrzucam:

-------------------------------
No to tyle z DT

Mam pytanko na temat szczeniaczków naszej schroniskowej mamy - jak myślicie jak duże mogą wyrosnąć suczki - mam jeszcze kilka zapytań o Lune i podesłałabym zdjęcia (piękne!) dziewuszek, ale zainteresowani chcą docelowo małego psiaka do towarzystwa dla yorka lub ratlerka i nie wiem co im odpowiedzieć??

Posted

Tofik ma kolejny kryzys :/ Kochany DT puszcza mu kroplówki w domu. Jutro kolejna wizyta. Wykluczyliśmy parwo. Koszty rosną...

Więcej jutro, bo nie ogarniam. Tofik od 30min pod kolejna kroplówką...

Posted

kurcze biedny malusz... jak dobrze, że trafił do dobrego miejsca, no i strach pomyśleć co by było gdyby ktoś ze wsi prosto ze schroniska zabrał i nie raczył iść z czymś takim do weta....

trzymaj się maluszku!

Posted

W tej chwili rachunek za leczenie Tofika wynosi 152zl. To niestety nie koniec :/ Zaczynają chorować kolejne szczeniory w przytulisku :placz:

W przypadku Tofika wiemy, że to nie parwo !! - dzięki uprzejmości dr Kasi i dr Karoliny z Kliniki na Polance test został wykonany za darmo :loveu:

Potrzebujemy jednak wsparcia finansowego - zarówno DT i dziewczyny, które jeżdżą do Mosiny to niezrzeszone wolontariuszki. Nie stoi za nami żadna fundacja, ale mamy nadzieje, że się nam uda. Maluchy chcą walczyć - musimy im to umożliwić.

Wszelkie wsparcie mile widziane. Nawet te najdrobniejsze. Ew. zainteresowanych zapraszam na PW. Dzięki!

No i zapraszamy na mini - bazarek :)