Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 346
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

"Jedyne, co wyniósł złego ze schroniska, to walka o jedzenie. Wręcz rzuca się, gdy wkładam mu rękę do miski, ale powoli go uczę i jest coraz lepiej :)

Poza tym siada za każdym razem gdy coś chce, przynosi zabawki i ładnie nosi obróżkę. Szaleje na widok innych psów :)

W domu załatwia się tylko, kiedy nas nie ma, bo zwyczajnie nie wytrzymuje tak długo. Kiedy zostaje sam nie rozrabia, głównie śpi. Przesypia też spokojnie całą noc.

Osobiście mam świra na jego punkcie i sama nie wierzę, że wstaję o 5.30, żeby się wyszalał przed naszym wyjściem do pracy ;)"

To relacja nowej Pani Boczka :)

Posted

Tofik raczej będzie mieszkańcem Piły :) Wszystko w toku! Trzymajcie kciuki, bo ludzie konkret i fajni.

Natomiast Pani, która była na wizycie u nas wczoraj... raczej z Tofikiem się nie odnajdzie i pisze to dla dobra Pani i Tofcia.

A tutaj, zapominając, że Gaja wywaliła go z domu:

i złe oko na sesji zdjęciowej:

W kogo on z rodzeństwa się wdał to nie wiem :)

Posted

ania z poznania napisał(a):
Jaki piękny jest!!!! Cudeńko! Hm........ Każdy inny jest, zaraz wstawię link do Karmelka na FB, Lilka i Luna też inne...

Koniecznie wstaw zdjątka - trzeba je porównać ;) Może jakieś aktualne zdjęcie Luny mi się uda też dostać.

ania z poznania napisał(a):
To już Gajeczka lubi Tofika???

Względnie, ale czasem mają wspólny cel :)

Tofik od dziś będzie mieszkańcem Piły - właśnie nowa rodzinka po niego wyruszyła. Cieszę się ogromnie, DT ryczy za to...

Posted

Tofik od wczoraj w nowym doku :multi:

[FONT=Courier New]Tofik ma się bardzo dobrze, przespał spokojnie całą noc. Reaguje na imię i mamy już za sobą pierwszą próbę siadania na komende. Odkryliśmy również że kocha kapcie i poruszające się nogi[/FONT][FONT=Courier New]. Jest bardzo czyściutki jeszcze nigdzie nie "narobił".[/FONT]
Zdjęcia (trzeba kliknąć - powiększają się):

Na tym pierwszym zdjęciu to i nawet sznaucera w nim widzę :lol:

• 3 weeks later...
Posted

właśnie miałam okazję poznać Boczka! jest superaśnym energicznym i szczęśliwym pieskiem! nie bał się mojego wielkopsa (właściciele przyzwyczajają go do psów różniastych) i chciał iść z nami do domu - mieszkamy blok obok :-)

Posted

[quote name='ania z poznania']No bo tylko w wakacje będzie Twoim sąsiadem ;), jego pan studiuje w Poznaniu, a w wakacje wraca do rodziców do Wolsztyna :).[/QUOTE]
aaaa, to już wszystko wiem :)
mówiłaś mi jak weta szukali ;)

• 1 month later...
Posted

Z tych dwóch słodkich szczeniaczków została tylko sunia, dzisiaj zawiozłam ją do Alicji na DT, rewelacyjni ludzie i ojciec- Polak, bernardyn Beethoven :).

Sunia już oczywiście chora :placz::placz::placz:! Nie ma biegunki ale jest osowiała, nie ma apetytu, ma lekką temperaturę.... Ala jest z nią właśnie u weta na Polance, dostała kroplówkę. Ma na imię Maja.....

Posted

Rozmawiałam wczoraj wieczorem z Alą.

Maja oczywiście podejrzana o parwo, dostała kroplówkę, jedzenie w puszce z witaminami i jak zwykle zostaje pod ścisła obserwacją. Niestety wetki martwi stan neurologiczny Mai :-( nie wiadomo czy była tak słaba, ale nie rozplątywała łapek, nie reagowała na podszczypywanie. Tofik, mimo że też przelewał się przez ręce na takie rzeczy reagował w dobrym tempie...

Na razie leczymy jedno, potem będziemy konsultować kolejne.

A DT rewelacyjny, wiem :) Benio również niezastąpiony. "Ojciec-Polak" podoba mi się :cool3: