kachul Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 podziękowania należą się naszej Asi :loveu: ale w sumie nie ma za co-zdjęcia należą się u nad psiakom "z urzędu" ;) byliśmy dzisiaj u weta, wszystko zagoiło się idealnie. Czaruś nie dostał już dzisiaj antybiotyku. Do końca tygodnia mamy oprócz leków na wątrobę podawać mu jeszcze furosemid i płukać rivanolem. Czaruś zachowuje się wzorowo u weterynarza, nie okazuje śladu agresji do innych psów, grzecznie czekaliśmy dzisiaj w kolejce ;) Sądzę że czas pomyśleć o ogłoszeniach dla Czarusia. ma ktoś pomysł na tekst? zdjęcia już są. Czarek jest tak grzecznym i bezproblemowym a do tego po wszystkim co przeszedł radosnym psem że MUSI znaleźć dom na jesień życia. Quote
Pani Toffina Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 kachul napisał(a):podziękowania należą się naszej Asi :loveu: ale w sumie nie ma za co-zdjęcia należą się u nad psiakom "z urzędu" ;) byliśmy dzisiaj u weta, wszystko zagoiło się idealnie. Czaruś nie dostał już dzisiaj antybiotyku. Do końca tygodnia mamy oprócz leków na wątrobę podawać mu jeszcze furosemid i płukać rivanolem. Czaruś zachowuje się wzorowo u weterynarza, nie okazuje śladu agresji do innych psów, grzecznie czekaliśmy dzisiaj w kolejce ;) Sądzę że czas pomyśleć o ogłoszeniach dla Czarusia. ma ktoś pomysł na tekst? zdjęcia już są. Czarek jest tak grzecznym i bezproblemowym a do tego po wszystkim co przeszedł radosnym psem że MUSI znaleźć dom na jesień życia. O rany, jakie piekne te fotki. Dziękuję za nie. I dziękuję za opiekę nad Czarkiem. Fakt, trochę w tym tygodniu się zakopałem w pieluszkach. Ale wierzę, że będzie lepiej ;-) Quote
Asior Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 a jak karma??? je?? Bo mój Lucki usychał z głodu jak miał ją tylko do jedzenia :roll: Quote
Pani Toffina Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Asior napisał(a):a jak karma??? je?? Bo mój Lucki usychał z głodu jak miał ją tylko do jedzenia :roll: Dowiedialem sie od opiekunow w hotelu, ze zjada ja chetniej niz zwykla karme. I bardzo dobrze. Quote
Pani Toffina Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Mam niesamowite wieści. Wszystko wskazuje na to, że Czarek znalazł dom. Na początku sierpnia pojedzie do Tarnobrzegu - do domku z ogródkiem i niezwykle zazdrosną suczką yorkówną. Rodzina Czarka wypatrzyła w "Kundel bury i kocury", dwa dni temu spotkałem się z nimi w Krakowie. Poznali Czarka. Bardzo ich to spotkanie poruszyło, podobno mama i córka spać w nocy nie mogły dyskutując o tym, jaki Czarek jest biedny i zarazem cudowny. Dlaczego od sierpnia? Bo w lipcu jadą na wakacje i nie chcą na pierwsze wakacje zabierać Czarka, żeby oszczędzić mu stresu podróży kiedy jeszcze dobrze się nie znają. Quote
tomcug Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Ale super wieści, żeby tylko się udało.:loveu::loveu::loveu: Trzymam, pieseczku.:multi: Quote
zachary Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 O, matko! To Czaruś i będzie miał domek i na wakacje będzie jeździł, super!!!! Quote
Roszpunka Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 To dopiero nowina :multi: Trzymam kciuki, byle do sierpnia :thumbs: Trzeba Czarka szybciutko zoperować, żeby go nowej rodzince przekazać w idealnym stanie zdrowia ;) Quote
Rudzia-Bianca Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Wieści cudowne :) Czaruś kochanie miesiąc szybko zleci :) Quote
eliza_sk Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 [quote name='Roszpunka']To dopiero nowina :multi: Trzymam kciuki, byle do sierpnia :thumbs: Trzeba Czarka szybciutko zoperować, żeby go nowej rodzince przekazać w idealnym stanie zdrowia ;)[/QUOTE] Tak, tak właśnie na dniach mamy ponownie badać krew i Arek będzie organizował operacje kolanka. Quote
mama_Alfika Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 "Przespałam" taką cudowną nowinę :oops: To się psiakowi poszczęściło :multi: Quote
eliza_sk Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 [quote name='mama_Alfika']"Przespałam" taką cudowną nowinę :oops: To się psiakowi poszczęściło :multi:[/QUOTE] Nie pisaliśmy nic wcześniej, żeby nie zapeszyć :) Quote
Lu_Gosiak Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='pani toffina']mam niesamowite wieści. Wszystko wskazuje na to, że czarek znalazł dom. Na początku sierpnia pojedzie do tarnobrzegu - do domku z ogródkiem i niezwykle zazdrosną suczką yorkówną. Rodzina czarka wypatrzyła w "kundel bury i kocury", dwa dni temu spotkałem się z nimi w krakowie. Poznali czarka. Bardzo ich to spotkanie poruszyło, podobno mama i córka spać w nocy nie mogły dyskutując o tym, jaki czarek jest biedny i zarazem cudowny. Dlaczego od sierpnia? Bo w lipcu jadą na wakacje i nie chcą na pierwsze wakacje zabierać czarka, żeby oszczędzić mu stresu podróży kiedy jeszcze dobrze się nie znają.[/quote] cudownie!!!!!!!!:):):) Quote
azalia Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Czarusiu,obyś był szczęśliwy w swoim domku na zawsze,a suni się nie daj zdominować. Quote
Felka z Bagien Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='zachary']O, matko! To Czaruś i będzie miał domek i na wakacje będzie jeździł, super!!!![/QUOTE] No właśnie nie będzie jeździł:shake: na wakacje. Mógłby jechać, a nie pojechał:shake: Quote
Roszpunka Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='Pani Toffina'] w lipcu jadą na wakacje i nie chcą na pierwsze wakacje zabierać Czarka, żeby oszczędzić mu stresu podróży kiedy jeszcze dobrze się nie znają.[/QUOTE] Ja sądzę, że to rozsądne podejście - po adopcji pies powinien oswajać się z nowym domem i rodziną, a wspólne wakacje na samym początku to niepotrzebny stres. Na pierwsze nie jedzie, ale na kolejne - kto wie.. Quote
zachary Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Roszpunko, dobrze piszesz, zgadzam się z Tobą w pełni! Quote
milosnicy zwierzat Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='Pani Toffina']Mam niesamowite wieści. Wszystko wskazuje na to, że Czarek znalazł dom. Na początku sierpnia pojedzie do Tarnobrzegu - do domku z ogródkiem i niezwykle zazdrosną suczką yorkówną. Rodzina Czarka wypatrzyła w "Kundel bury i kocury", dwa dni temu spotkałem się z nimi w Krakowie. Poznali Czarka. Bardzo ich to spotkanie poruszyło, podobno mama i córka spać w nocy nie mogły dyskutując o tym, jaki Czarek jest biedny i zarazem cudowny. Dlaczego od sierpnia? Bo w lipcu jadą na wakacje i nie chcą na pierwsze wakacje zabierać Czarka, żeby oszczędzić mu stresu podróży kiedy jeszcze dobrze się nie znają.[/QUOTE] super super Quote
eliza_sk Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 No tak, myślę że bezwzględnie należy zdyskredytować ten dom, ponieważ nie zabiorą Czarka na wakacje ... Quote
mama_Alfika Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Zapraszam na bazarek dla SOZ: http://www.dogomania.pl/threads/210461-Woreczki-podr%C3%B3%C5%BCne-i-chusteczniki-na-SOZ-z-J%C4%99drzejowa-do-10-lipca-godz.-20-00 Quote
Roszpunka Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='eliza_sk']No tak, myślę że bezwzględnie należy zdyskredytować ten dom, ponieważ nie zabiorą Czarka na wakacje ...[/QUOTE] bezwzględnie na CK ten domek... :evil_lol: Quote
Roszpunka Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 zajrzyjcie proszę do mojej tymczasowiczki, zapewne ofiary wakacyjnego wyjazdu- potrzeba ogłoszeń http://www.dogomania.pl/threads/210606-Uratowana-spod-k%C3%B3%C5%82-samochod%C3%B3w-male%C5%84ka-Lilu-szuka-DS! Quote
Pani Toffina Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Roszpunka napisał(a):bezwzględnie na CK ten domek... :evil_lol: Na obronę dodam tylko, że przyszli właściciele już teraz kilka razy odwiedzili Czarka w Krakowie. Quote
eliza_sk Posted July 8, 2011 Author Posted July 8, 2011 Pani Toffina napisał(a):Na obronę dodam tylko, że przyszli właściciele już teraz kilka razy odwiedzili Czarka w Krakowie. To ich nie usprawiedliwia - co to za dom co psa na wakacje nie zabiera :) Quote
Felka z Bagien Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Aspektów jest wiele tej sprawy.Dla mnie, jest to z jednej strony usprawiedliwione, a z drugiej takie, zbyt zdroworozsądkowe.Chyba że mieli wykupioną wycieczkę samolotową, albo coś w tym stylu i faktycznie nie mogli wziąć Czarka. Ale czy my musimy się koniecznie domyślać takich rzeczy....?Trzeba napisać co i jak,i po sprawie! Quote
Recommended Posts