Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pytanie Arka przeszło bez echa, więc powtórzę, bo czas nagli.

Wydatki na Czarka to w tej chwili 466 zł (sam wet, bez hotelu) - zaraz wystawiamy gminie rachunek - więc zakładamy, że jesteśmy na czysto, bo gmina przelewa, my oddajemy Arkowi kasę, bo płacił gotówką za wszystko.

Wpłat od darczyńców mam na dziś dzień 400 zł + bazarek mamy_Alfika. Wczoraj oglądał Czarka dr Orzeł - uznał, ze jeśli wyniki krwi wyjdą ok, to nie ma na co czekać z operacją, szacunkowe koszty, ok. 400 zł.

I ponownie pytanie do darczyńców. Czy zgadzacie się, aby Wasze wpłaty zostały przeznaczone na operację więzadła Czarka ? Proszę dajcie znać, bo nie ma na co czekać.

Posted

eliza_sk napisał(a):
A naiwnie zapytam - czy ktoś zadzwonił ? Zaraz obejrzę program, pod warunkiem, że łącze mi na to pozwoli ...

Nikt nie zadzwonił :( Może ludzie sie wystraszyli tasiemca? A może tego, że Czarek mocno kuleje? Może jak kolanko się naprawi to pójdzie lepiej.

Posted

eliza_sk napisał(a):
........]

I ponownie pytanie do darczyńców. Czy zgadzacie się, aby Wasze wpłaty zostały przeznaczone na operację więzadła Czarka ? Proszę dajcie znać, bo nie ma na co czekać.

ja oczywiscie sie zgadzam

Posted

Ja wprawdzie za bazarek jeszcze nie wpłaciłam, ale też się zgadzam i moja przyjaciółka Małgosia K. też się zgadza. Wpłaty są przeznaczone dla Czarka i to osoby, które się nim opiekują powinny decydować, jak te środki zostaną spożytkowane.

Posted

rencia42 napisał(a):
Oczywiście zgadzam się i trzymam kciuki.

mama_Alfika napisał(a):
Ja wprawdzie za bazarek jeszcze nie wpłaciłam, ale też się zgadzam i moja przyjaciółka Małgosia K. też się zgadza. Wpłaty są przeznaczone dla Czarka i to osoby, które się nim opiekują powinny decydować, jak te środki zostaną spożytkowane.

Dzięki !
Dziś Czarek miał badania krwi, których wyniki zadecydują o operacji kolana. Pewnie Arek się dziś pojawi i powie co i jak.

Posted

eliza_sk napisał(a):
Dzięki !
Dziś Czarek miał badania krwi, których wyniki zadecydują o operacji kolana. Pewnie Arek się dziś pojawi i powie co i jak.

Tak, pojawiam się. Niestety nie wiem, jakie są wyniki krwi bo - zgodnie z przewidywaniami - nie mogę dodzwonić się do przychodni. Będzie wiadomo w poniedziałek. Ale mogę powiedzieć tyle, że Czarek to nie ten sam pies: dziś był radosny, merdający ogonem, chwilami nawet na mnie próbował skakać (co nie jest łatwe jak się ma połamane kolano :) ). Przytył, robaków już nie ma, jego sierść się lśni. Nie jest źle. Odezwę się co i jak gdy tylko będę miał info o wynikach.

Posted

Wczoraj byłem po wyniki badań krwi. Niestety, jest coś nie tak z wątrobą. Wyniki są na tyle złe, że Czarek musi poczekać z operacją kolana. Przez dwa tygodnie będzie jeść leki na wątrobę, a potem badamy ponownie krew. Czarek powinien też jeść karmę specjalnie dla psów z problemami wątroby. Pytanie, czy ktoś z Was ma może taką karmę po swoim psie i już nie potrzebuje?

Powyzej wyniki badań krwi Czarka. Parametr, który zaniepokoił weta to pierwszy z listy "Alat". Norma to około 50.

Posted

eliza_sk napisał(a):
Pani Toffina co u Czarka ?

Nic nie pisalem, bom wczoraj cały dzień na wyjeździe był. U Czarka w zasadzie nic nowego. Zajada pigułki, mam nadzieje, że mu wątróbka się leczy. Za 10 dni powtórka badań i, jeżeli będą dobre, ponownie rozważymy temat operacji więzadła. Spróbuje podjechać do Czarka w weekend i zrobić jakieś nowe zdjęcia.

Posted

mogę pomóc z karmą.. mam zakupioną dla mojego Luckiego ale on nie chce się jej tknąć, to jest royal, musiałam mu zmienić na Hilsa, więc zostało jakieś 5 kg.. Miałam dać Moonowi, ale Czarek w większej potrzebie chyba...

Posted

Asior napisał(a):
mogę pomóc z karmą.. mam zakupioną dla mojego Luckiego ale on nie chce się jej tknąć, to jest royal, musiałam mu zmienić na Hilsa, więc zostało jakieś 5 kg.. Miałam dać Moonowi, ale Czarek w większej potrzebie chyba...

Super Asior ! Czyli masz hepatica ?

Posted

Wieści z urzedu gminy: dzisiaj miałem telefon + maila z gminy Zabierzów z potwierdzeniem tego, ze pani wojt wyrazila zgode na pozostanie Czarka w hotelu takze po zakonczeniu leczenia. To bardzo dobre wiesci. Jest jeszcze zamieszanie male z platnosciami: wystawiony rachunek musi jakies tam warunki spelniac. Mam dostac szczegoly mailem.

Posted

Pani Toffina napisał(a):
Wieści z urzedu gminy: dzisiaj miałem telefon + maila z gminy Zabierzów z potwierdzeniem tego, ze pani wojt wyrazila zgode na pozostanie Czarka w hotelu takze po zakonczeniu leczenia. To bardzo dobre wiesci. Jest jeszcze zamieszanie male z platnosciami: wystawiony rachunek musi jakies tam warunki spelniac. Mam dostac szczegoly mailem.

To rzeczywiście super wieści, a myślisz, że decyzja zapadła po otrzymaniu faktury z Hoteliku ? Nasz rachunek ma coś nie halo ?