Pani Toffina Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 eliza_sk napisał(a):To rzeczywiście super wieści, a myślisz, że decyzja zapadła po otrzymaniu faktury z Hoteliku ? Nasz rachunek ma coś nie halo ? Nie mam pojęcia. Chodziło chyba o to,żeby data wystawienia rachunku/faktiury nie była wcześniejsza niż data otwarcia subkonta dla Czarka w gminie. Jakieś urzędnicze czary-mary. Anyway, nie dostałem już później żadnych więcej informacji od pani z urzędu. Co do faktury z hoteliku-nie udało mi się dodzwonić do właściciela hoteliku. Wszedłem sobnie dzisiaj do Czarka z jakimś pracownikiem. CZarek sie prawie że grubasek zrobił :) Quote
Pani Toffina Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Asior napisał(a):mogę pomóc z karmą.. mam zakupioną dla mojego Luckiego ale on nie chce się jej tknąć, to jest royal, musiałam mu zmienić na Hilsa, więc zostało jakieś 5 kg.. Miałam dać Moonowi, ale Czarek w większej potrzebie chyba... Karmę odebrałem, raz jeszcze dziękuję. Quote
Felka z Bagien Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Nie panikujcie z tą Fakturą, są faktury pro-forma, zaliczki,zadatki,faktury korekty,Noty korygujące.Innymi słowy jest mnóstwo narzędzi w księgowości, dzięki którym, udaje się zapłacić za wykonaną "usługę lub towar". Quote
Pani Toffina Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Roszpunka napisał(a):Jak miewa się Czarek, co z jego zdrowiem? Przytyl nam, grubasek :) A jutro po pracy jade na badania krwi. Jezeli beda pomyslne - tniemy kolano :) Quote
eliza_sk Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 W imieniu Pana Toffina chciałam poinformować, iż Czarkowe akcje się chwilkę opóźnią, ponieważ wczoraj rano przyszedł na świat mały Pancio Toffina - Wojtuś :) Z wiadomych względów Arek ma teraz inne zajęcia. Quote
mama_Alfika Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 eliza_sk napisał(a):W imieniu Pana Toffina chciałam poinformować, iż Czarkowe akcje się chwilkę opóźnią, ponieważ wczoraj rano przyszedł na świat mały Pancio Toffina - Wojtuś :) Z wiadomych względów Arek ma teraz inne zajęcia. Gratulacje dla młodych rodziców :multi: Quote
Roszpunka Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 mama_Alfika napisał(a):Gratulacje dla młodych rodziców Przyłączam się do gratulacji !!! :Cool!: Quote
siwuniaa84 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Gdzie trzeba wpłacać pieniążki na Czarusia???? Quote
eliza_sk Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 [quote name='siwuniaa84']Gdzie trzeba wpłacać pieniążki na Czarusia???? [FONT=Verdana]Stowarzyszenie Obrona Zwierząt[/FONT] [FONT=Verdana]ul. 11 Listopada 29[/FONT] [FONT=Verdana]28-300 Jędrzejów[/FONT] [FONT=Verdana]Alior Bank 75 2490 0005 0000 4500 7398 2092 Czarek dziękuje ! [/FONT] Quote
Roszpunka Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 siwuniaa84 napisał(a):Gdzie trzeba wpłacać pieniążki na Czarusia???? Konto stowarzyszenia podane jest w pierwszym poście, dopisek - dla Czarka. Quote
Roszpunka Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 [quote name='eliza_sk'][FONT=Verdana]Stowarzyszenie Obrona Zwierząt[/FONT] [FONT=Verdana]ul. 11 Listopada 29[/FONT] [FONT=Verdana]28-300 Jędrzejów[/FONT] [FONT=Verdana]Alior Bank 75 2490 0005 0000 4500 7398 2092 Czarek dziękuje ! [/FONT] pisałyśmy jednocześnie :lol: Quote
siwuniaa84 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 OK. Dzięki za numer konta. Tak szybko chciałam się dowiedzieć o ten numer, że nie szukałam tylko od razu zadałam pytanie :) Chciałabym pomóc wszystkim psiakom na dogomanii ale nie mogę :( Pomogę chociaż troszkę Czarusiowi. Quote
Pani Toffina Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Tutaj Pan Toffina! Rzeczywiście, przybyło mi troszkę obowiązków, ale o Czarku nie zapomniałem i pojadę na badania, mam nadzieję, jeszcze w tym tygodniu. Dzisiaj dostałem odpowiedź na piśmie z gminy Zabierzów. Postaram się część przynajmniej zeskanować i wrzucić. Najważniejsze rzeczy: Czarek może zostać w hotelu, leczenie będzie zrefinansowane. Oprócz tego poprosiłem (i otrzymałem) o umowę między gminą a panem Pałką z Olkusza. Gmina trzyma w Olkuszu jeszcze 6 psów. W piśmie jest też obietnica podjęcia tematu budowy przez gminę własnego schroniska, jeżeli w najbliższym czasie nie uda się podpisać umowy z żadną placówką. Quote
Pani Toffina Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Rudzia-Bianca napisał(a):Czyli w miarę dobre wieści z gminy :) W kontekście Czarka zdecydowanie dobre :) Quote
Pani Toffina Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Mam nie do końca dobre wieści dotyczące Czarka. Otóż wczoraj jego prącie znowu było nabrzmiałe i grube jak pięść. Na szczęście pan Maciek z hotelu szybko to zauważył i zabrał Czarka do Krak-Vetu. Tam Czarek dostał leki antyobrzękowe i zaaplikowano mu zimne okłady. Niestety, nie pomogły i prącie nie mogło schować się pod napletek. Czarek musiał mieć więc ponownie rozcinany napletek. Ma założone dwa szwy, noc spędził w przychodni. Teraz jest już ponownie w hotelu i we wtorek jedziemy na antybiotyk. Weterynarz mówi, że przypuszczalnie jakaś suka w pobliżu ma cieczkę i to stąd. Myślę sobie, że skoro Czarek był wykastrowany to za jakiś czas poziom testosteronu na tyle się zmniejszy, że nie podobne historie nie będą się powtarzać. Quote
eliza_sk Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 Aj, tyle złego na tego biedaka. A czy ta akcja na pewno wynika z jakiegos pobudzenia ? Czy nie chodzi o to, że np. jakiś mechanizm został uszkodzony ? Quote
Pani Toffina Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 eliza_sk napisał(a):Aj, tyle złego na tego biedaka. A czy ta akcja na pewno wynika z jakiegos pobudzenia ? Czy nie chodzi o to, że np. jakiś mechanizm został uszkodzony ? Lekarze mówią, że z pobudzenia. POdejrzewają, że jakaś suka w pobliżu ma cieczkę. Ale do końca, jak znam życie, pewności mieć nie można. Quote
Rudzia-Bianca Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 I jeszcze to ile może jeden psiak wycierpieć :( Quote
Pani Toffina Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Dzisiaj Czaruś ponownie był u weta. Zdjęto mu szwy, na szczęście wszystko się ładnie zagoiło. Dostał antybiotyk, w piątek będzie kolejny i to - miejmy nadzieję - zakończy kolejny epizod, nazwijmy go "napletkowy". Ogólnie to chciałem od razu zrobić badanie krwi, ale lekarze mówią, że teraz wyniki będą przekłamane i że trzeba poczekać na zakończenie leczenia antybiotykami. Quote
eliza_sk Posted June 21, 2011 Author Posted June 21, 2011 Kurczę i znowu kolano się odwlecze :( Quote
eliza_sk Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 Aaaaa Kachul - wielkie dzięki za profesjonalną sesję Czarosława. Arek zakopany w pieluchach, więc zaginął w akcji. Wielkie dzięki ! Jak się chłopak czuje ? Quote
Recommended Posts