Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

eliza_sk napisał(a):
To rzeczywiście super wieści, a myślisz, że decyzja zapadła po otrzymaniu faktury z Hoteliku ? Nasz rachunek ma coś nie halo ?

Nie mam pojęcia. Chodziło chyba o to,żeby data wystawienia rachunku/faktiury nie była wcześniejsza niż data otwarcia subkonta dla Czarka w gminie. Jakieś urzędnicze czary-mary. Anyway, nie dostałem już później żadnych więcej informacji od pani z urzędu. Co do faktury z hoteliku-nie udało mi się dodzwonić do właściciela hoteliku. Wszedłem sobnie dzisiaj do Czarka z jakimś pracownikiem. CZarek sie prawie że grubasek zrobił :)

• Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asior napisał(a):
mogę pomóc z karmą.. mam zakupioną dla mojego Luckiego ale on nie chce się jej tknąć, to jest royal, musiałam mu zmienić na Hilsa, więc zostało jakieś 5 kg.. Miałam dać Moonowi, ale Czarek w większej potrzebie chyba...

Karmę odebrałem, raz jeszcze dziękuję.

Posted

Nie panikujcie z tą Fakturą, są faktury pro-forma, zaliczki,zadatki,faktury korekty,Noty korygujące.Innymi słowy jest mnóstwo narzędzi w księgowości, dzięki którym, udaje się zapłacić za wykonaną "usługę lub towar".

Posted

W imieniu Pana Toffina chciałam poinformować, iż Czarkowe akcje się chwilkę opóźnią, ponieważ wczoraj rano przyszedł na świat mały Pancio Toffina - Wojtuś :) Z wiadomych względów Arek ma teraz inne zajęcia.

Posted

eliza_sk napisał(a):
W imieniu Pana Toffina chciałam poinformować, iż Czarkowe akcje się chwilkę opóźnią, ponieważ wczoraj rano przyszedł na świat mały Pancio Toffina - Wojtuś :) Z wiadomych względów Arek ma teraz inne zajęcia.

Gratulacje dla młodych rodziców :multi:

Posted

[quote name='siwuniaa84']Gdzie trzeba wpłacać pieniążki na Czarusia????

[FONT=Verdana]Stowarzyszenie Obrona Zwierząt[/FONT]

[FONT=Verdana]ul. 11 Listopada 29[/FONT]
[FONT=Verdana]28-300 Jędrzejów[/FONT]
[FONT=Verdana]Alior Bank 75 2490 0005 0000 4500 7398 2092

Czarek dziękuje !
[/FONT]

Posted

[quote name='eliza_sk']

[FONT=Verdana]Stowarzyszenie Obrona Zwierząt[/FONT]

[FONT=Verdana]ul. 11 Listopada 29[/FONT]
[FONT=Verdana]28-300 Jędrzejów[/FONT]
[FONT=Verdana]Alior Bank 75 2490 0005 0000 4500 7398 2092

Czarek dziękuje !
[/FONT]

pisałyśmy jednocześnie :lol:

Posted

OK. Dzięki za numer konta. Tak szybko chciałam się dowiedzieć o ten numer, że nie szukałam tylko od razu zadałam pytanie :)
Chciałabym pomóc wszystkim psiakom na dogomanii ale nie mogę :( Pomogę chociaż troszkę Czarusiowi.

Posted

Tutaj Pan Toffina! Rzeczywiście, przybyło mi troszkę obowiązków, ale o Czarku nie zapomniałem i pojadę na badania, mam nadzieję, jeszcze w tym tygodniu. Dzisiaj dostałem odpowiedź na piśmie z gminy Zabierzów. Postaram się część przynajmniej zeskanować i wrzucić. Najważniejsze rzeczy: Czarek może zostać w hotelu, leczenie będzie zrefinansowane. Oprócz tego poprosiłem (i otrzymałem) o umowę między gminą a panem Pałką z Olkusza. Gmina trzyma w Olkuszu jeszcze 6 psów. W piśmie jest też obietnica podjęcia tematu budowy przez gminę własnego schroniska, jeżeli w najbliższym czasie nie uda się podpisać umowy z żadną placówką.

Posted

Mam nie do końca dobre wieści dotyczące Czarka. Otóż wczoraj jego prącie znowu było nabrzmiałe i grube jak pięść. Na szczęście pan Maciek z hotelu szybko to zauważył i zabrał Czarka do Krak-Vetu. Tam Czarek dostał leki antyobrzękowe i zaaplikowano mu zimne okłady. Niestety, nie pomogły i prącie nie mogło schować się pod napletek. Czarek musiał mieć więc ponownie rozcinany napletek. Ma założone dwa szwy, noc spędził w przychodni. Teraz jest już ponownie w hotelu i we wtorek jedziemy na antybiotyk. Weterynarz mówi, że przypuszczalnie jakaś suka w pobliżu ma cieczkę i to stąd. Myślę sobie, że skoro Czarek był wykastrowany to za jakiś czas poziom testosteronu na tyle się zmniejszy, że nie podobne historie nie będą się powtarzać.

Posted

eliza_sk napisał(a):
Aj, tyle złego na tego biedaka. A czy ta akcja na pewno wynika z jakiegos pobudzenia ? Czy nie chodzi o to, że np. jakiś mechanizm został uszkodzony ?

Lekarze mówią, że z pobudzenia. POdejrzewają, że jakaś suka w pobliżu ma cieczkę. Ale do końca, jak znam życie, pewności mieć nie można.

Posted

Dzisiaj Czaruś ponownie był u weta. Zdjęto mu szwy, na szczęście wszystko się ładnie zagoiło. Dostał antybiotyk, w piątek będzie kolejny i to - miejmy nadzieję - zakończy kolejny epizod, nazwijmy go "napletkowy". Ogólnie to chciałem od razu zrobić badanie krwi, ale lekarze mówią, że teraz wyniki będą przekłamane i że trzeba poczekać na zakończenie leczenia antybiotykami.