zenobiusz flores Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Tak mi sie wydaje, ze Pola miala byc gryfonem belgijskim...... Pola skojarzyla, ze pierwszym ogniwem lancucha pt Pelny Brzuszek jestem ja w kuchni . Dwa dni temu zza winkla szafki kuchennej wystawalo jedno ucho i jedno oko ale dzis Pola ukazala sie cala . Robi siqu w salonie z zadowolna mina i jest pelna optymizmu . :grins:
zenobiusz flores Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 oto Szczurek Polny Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
PACZEK Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Zenobiusz rozumiem że dziś będziesz się widzieć z Panią która chce obejrzeć Polę.Czekam na relację dziś bo trzeba decydować co dalej.Napisz też co z wetem. Mamy coraz mniej czasu dlatego też skupiam się na najważniejszych rzeczach.
zenobiusz flores Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Sounds ok, ale zobaczymy ......test jest dosc prosty....zastosowalismy go przy Zenku . Bo po 2 tygodniach podszedl na ulicy do moich dzieci pan , wyciagnal zdjecia i powiedzial , ze to jego pies .......i niewatpliwie byl to jego pies .....tylko, ze my bylismy juz z Zenkiem u weta i .......................... cdn ....... A czy jest ktos kto podjedzie na wizyte przed adoptycjna ?
PACZEK Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 . A czy jest ktos kto podjedzie na wizyte przed adoptycjna ?[/QUOTE] Przeczytaj wątek oczywiście że jest.Ale żeby ktoś pojechał to jest potrzebna .... no sama wiesz.I poproś Panią żeby podała adres E-mail bo dalej go nie mam.Korzystaj też z PW bo dalej nie wiemy jak i kiedy się umówiłaś z Panią.
zenobiusz flores Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Umowilam sie dzis ......zaraz ci napisze . Co do " Starucha " , zeby Wam ubarwic watek , zasilic naglymi zwrotami akcji i dodac tajemniczosci , to chlopak szedl wlasnie na komende zeby sie zglosic bo ma taki nakaz od czasu jak puscil mu nerw , wiec zadnej " oblawy " jak to podawaly media nie bylo. Natomiast wczoraj widzialam ' na dzielnicy ' jak mundurowi i tajniacy zatrzymywali i legitymowali chlopakow grajacych w pilke na boisku :grins::grins::grins: Czego to czlowiek w tej Warszawie nie zobaczy i na jakie atrakcje sie natknie ktore mu funduje calkiem za darmo polityk ten i tamten ............ :lol: Oczywiscie , " Starucha " musieli wypuscic bo zatrzymanie bylo niezgodne z prawem.....od wczoraj pracowal nad tym maly sztab ludzi ......i brawa dla nich :klacz:. Pola dzis bardzo ladnie poszla na poranny spacerek , ale Zenek biegl pierwszy i bylysmy we dwie , wiec bylo latwiej .
PACZEK Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 :hmmmm: czekamy, czekamy co tam Pani na widok Polusi powiedziała. Ciekawi też jesteśmy oceny zdrowia Poli przez weta.Pewnie też czas na odrobaczenie psiny. Zenobiusz jak wróci od weta pewnie nas powiadomi.
zenobiusz flores Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Powiadomi . Zostala zwazona - 3, 700 kg . Dostala cwiartke na robale , nastepna cwiartka za tydzien . Zostala zabepieczona przed kleszczami na miesiac, wykapac mozna za 3 dni . Ogolnie zdrowa , na razie nie trzeba robic testu krwi bo gdyby cos bylo nie tak bylyby objawy . A nie ma . Skubana, jak zobaczyla , ze idziemy do weta to malo jej serce z klatki nie wyskoczylo - bo pamieta, ze dostala tam w zyle . Kroplowke . Czego nie lubila i zapamietala . :scream_3: A do czego byla potrzebna akcja anty terrorystyczna przeciwko kibicom ? Odpowiedz jest prosta jak drut. Dzis pan prezydent sprywatyzowal szpitale jak slusznie powiedziala w swoim czasie niejaka Beata Sawicka :mdrmed: ...ale wiekszosci to umknelo bo wszyscy zajeli sie kibicami . Teraz jak nie zaplacisz za szpital to zabiora ci mieszkanie, dom itp itd a ubezpieczenia sa takie cwane, ze lezysz sobie w szpitalu a tu cie wypisuja w srodku kuracji , bo ubezpieczenie - o czym nie wiedziales - ubezpieczylo cie tylko do pewnej kwoty i wlasnie ta kwota sie skonczyla . A jak stracisz prace i bedziesz nie ubezpieczony to bedziesz zdychal pod plotem . To by bylo na tyle . A pani sympatyczna , wiecej nie wiem .
PACZEK Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Dziękujemy zenobiusz za umożliwienie Pani obejrzenia Poli.Dziękujemy za wizytę u weta i dobre wieści na temat stanu zdrowia Poli(to nam znacznie poprawiło nastrój).Jak koszty czy wetowi nie trzeba zapłacić? Jeśli tak to ile? Tobie też dziękujemy za opiekę nad Polusią i prosimy o jeszcze. Czy mamy szukać weta do sterylki?Czy Pani weterynarz która obecnie opiekuje się Polą to zrobi.To nie jest sprawa na już ale zaraz po odrobaczeniu. Czy myśliwy sprywatyzował również klinikę rządową?Bo jak mam płacić za swoje leczenie to i ONI za swoje też niech płacą!To teraz niech zniosą obowiązek płacenia ZUS bo na co idą te pieniądze?
zenobiusz flores Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Nie, za leczenie mysliwego zaplacisz Ty . Z ta sterylka to powoli . Moi weci sie tym zajma ale rozmowa byla wstepna . Do tych chlopakow , niektorzy z nich nie byli wcale na zadnym meczu tylko mieli sprawy w zawieszeniu , zawitaly nad ranem zolnierze z brygady anty terrorystycznej w pelnym rynsztunku :cool3: Zadyma w Bydgoszczy byla potrzebna zeby zamykac stadiony bo na stadionach ludzie wyjawiaja swoje niezadowolenie. :cool3: Np pisza takie transparenty - Miala byc Irlandia a jest Bialorus . A kto im pozwolil tak pisac, co ? :mad:
Marinka Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Zenobiusz...niestety masz zupełną rację :(: http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/335202,prezydent-podpisal-ustawe-dot-przeksztalcen-szpitali.html http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/335147,walka-z-kibicami-to-kielbasa-wyborcza-po.html
PACZEK Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Ja bym wolał za pogrzeb myśliwego zapłacić taniej by wyszło. Nie możesz sama ponosić kosztów opieki weterynaryjnej dla Poli.Dałaś Poli BDT ale bez przesady może Twoja kasa przyda się jeszcze innym psiakom.
PACZEK Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 O 19,30 dzwoniła Pani zainteresowana Polą.Widziała Polę u weta.Rozmawiała z zenobiuszem.Podobno Polę chce ale powiedziałem że psa bez sterylki nie wydamy i uprzedziłem o wizycie przed adop. Miała zadzwonić za 10 minut i podać adres czekam już godzinę mam nadzieję że jednak się nie rozmyśliła.
Havanka Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 PACZEK napisał(a):O 19,30 dzwoniła Pani zainteresowana Polą.Widziała Polę u weta.Rozmawiała z zenobiuszem.Podobno Polę chce ale powiedziałem że psa bez sterylki nie wydamy i uprzedziłem o wizycie przed adop. Miała zadzwonić za 10 minut i podać adres czekam już godzinę mam nadzieję że jednak się nie rozmyśliła. Czuję, że pani sie jednak rozmyśliła. Obym się myliła...
PACZEK Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Havanka napisał(a):Czuję, że pani sie jednak rozmyśliła. Obym się myliła...Jeśli się rozmyśliła to lepiej że teraz niż później najwyżej zrobimy wydarzenie na fb.
Havanka Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 PACZEK napisał(a):Jeśli się rozmyśliła to lepiej że teraz niż później najwyżej zrobimy wydarzenie na fb. To jest myśl ! Czy ktoś umie to zrobić? Ja zalogowałam sie na fb i na tym koniec. Nie umiem sie tam poruszać.
zenobiusz flores Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Jakby tu powiedziec....jestem w mniejszosci, fejs jest mi do niczego niepotrzebny , reklamy takie jak wszedzie , lansowac sie nie musze, jestem wystarczajaco atrakcyjna , grono znajomych mam w realu , przesylanie zdjec i informowanie co ostatnio porabiam mnie nie kreci , nawet wole, jak nikt nie wie co ostatnio jadlam i gdzie bylam , wiec nawet nie chce mi sie tam logowac....mam dosc loginow, hasel i calego tego badziewia - znudzilo mnie to - takze nie pomoge w tym .
PACZEK Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Wiesz zenobiusz Pani mówiła że może Ty przyjdziesz na wizytę PA.no ale ja dalej nie mam adresu do Pani.Więc jak jutro pani się nie odezwie to szukamy dalej.
zenobiusz flores Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Tzn pani mi mowila miejscowosc.....ale bylam przekonan, ze ty masz adres, wiec nie zanotowalam ......natomiast nie mam do pani numeru telefonu.....ale pani ma moj jakby co ....w ostatecznosci, powtarzam, w ostatecznosci mozemy podjechac....ale lepiej zeby zrobil to kto inny . Tak czy inaczej, ten stwor jest bardzo zajmujacy a jaki uroczy ....
PACZEK Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 zenobiusz flores napisał(a):Tzn pani mi mowila miejscowosc.....ale bylam przekonan, ze ty masz adres, wiec nie zanotowalam ......natomiast nie mam do pani numeru telefonu.....ale pani ma moj jakby co ....w ostatecznosci, powtarzam, w ostatecznosci mozemy podjechac....ale lepiej zeby zrobil to kto inny . Tak czy inaczej, ten stwor jest bardzo zajmujacy a jaki uroczy ....Nr tel. oczywiście mam adresy man dwa ale tylko miejscowości to jest Radość ale psina miała by być w Wielgolesie.Tak czy inaczej jeśli Pani nie odezwie się do wieczora szukamy dalej domku dla Polusi.Może to moja wina ale byłem nieubłagany w sprawie sterylki mimo że Pani była gotowa podpisać oświadczenie że sterylkę wykonają "jej" weterynarze.Nie wiem jak byśmy mogli wyegzekwować takie oświadczenie no i martwią mnie te "zdrowe" kleszcze(czyżby miały opiekę wet.).
zenobiusz flores Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Pola to Szczurek Polny - jest tez nazywana Szczurkiem . Nie lubi rano wstawac - tzn , wstala przed chwila, ale zaraz wrocila do lozka .:sleep2:
PACZEK Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Wychodzi na to Cioteczki Polusiowe kochane że wieczorem poprosimy mari23 o ponowną zmianę tytułu wątku bo dalej szukamy domku dla maleńkiej Polusi. Zenobiusz opinia weterynarzy u których leczysz psinkę w 100% pokrywa się z moją i temat uważam za zamknięty!
zenobiusz flores Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 To sa weterynarze w drugim pokoleniu a corka jednego z nich - ta ktora na poczatku prowadzila Pole - bedzie juz trzecim pokoleniem . Znam ich od 10 lat . A, czy zauwazyles, ze juz jest b e z p i e c z n i e i mozna juz rozgrywac mecze na stadionach ? heheheeh , jak tylko Komorowski podpisal ustawe o prywatyzacji szpitali ............ z najlepszymi zyczeniami dla narodu od Beaty Sawickiej :evil_lol: .
Nutusia Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Czyli tak zwana d...a blada z domku, póki co? Maluch oczywiście nic sobie z tego nie robi i cieszy się życiem :) I dajcie już spokój z tym prezydentem ;) Mój nie jest ani ten, ani nie był poprzedni i marzę (choć to marzenie ściętej głowy), żebym mogła wreszcie zagłosować z głębokiego przekonania dla kandydata, a nie wciąż wybierać "mniejsze zło" :shake: Ale to chyba bym musiała w innym kraju :diabloti:
zenobiusz flores Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Ale dlaczego mam przestac ? Ostatecznie dotyka to moze nie mnie bezposrednio, ale np moja mame juz tak.....jesli chodzi o kibicow to z racji tego, ze urodzilam sie w Warszawie to jeszcze jako dziecko bylam zabierana przez swoja opiekunke na Legie, czyli stara ' zylete " i wsrod kibicow Legii mam sporo znajomych i sprawe znam nie tylko z pierwszych stron gazet . Z domu nici , chyba Pola sie nie spodobala w realu .
Recommended Posts