julia.zuzanna Posted November 10, 2006 Author Posted November 10, 2006 no to super pies!!! tylko że dzisiaj już padam :razz: , jutro napiszę Quote
Monia123 Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 Jak się cieszę, że w wątku "drgnęło", bo Baruś zasługuje na najlepszy dom. Gdyby tylko ktoś zechciał przemienić tego smutaska w pełnego życia psa.... Niech się nie zraża siwą mordką i smutkiem w oczach, bo to o niczym nie świadczy. Mój Amber, gdy go zabierałam ze stacji benzynowej, przedstawiał sobą obraz nędzy i rozpaczy: wyglądał jak stary, schorowany, sponiewierany i w ciężkiej depresji pies. Nawet przez moment się wahałam (niech mi to będzie wybaczone :oops: ), czy dobrze robię zabierając go stamtąd. A teraz mam wspaniałego towarzysza (już nie wspomnę o tym, że skubany przystojny to on jest :cool3: ). Czuję się przy nim bezpiecznie, gdy mój mąż wyjeżdża i zostaję sama w domu z trójką pociech i gdy idę do lasu na spacer. Jest świetnym stróżem, a jednocześnie do nas i tych, których zna - kochaną przylepą, a z wyglądu i zachowania wszyscy dają mu ok. 1 roku :evil_lol: . Wierzę, że i Bary szybko by odmłodniał w dobrych warunkach i przy choć odrobinie miłości :loveu: Quote
dusje Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 julia, czy dalas znac na ten watek, moze naprawde ten mis ma szanse? Skoro zrownowazony i taki tip top to trzeba probowac. Moj chlopak sznauc kocha wedrowki po lesie po 4 latach zamkniecia w schronie. Jak on sie cieszy na grzybobranie, ja juz mniej..... bo grzybki pod ochrona i dobrze musze sie rozgladac w poszukiwaniu chetnych do wykonania telefonu na policje, hi hi. Ufam sznauciowi bo kazdy szelest stawia mu uszak na sztorc i....juz wiadomo.....wrog czyha!!! Quote
julia.zuzanna Posted November 12, 2006 Author Posted November 12, 2006 dałam znać na wątek, ale nikt nawet nie zwrócił uwagi... :( Quote
Monia123 Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 Podnoszę cię, biedaku, może ktoś cię zauważy... Quote
Dorothy Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 no tak, a o Tobie znowu zapomnieli:mad: Quote
julia.zuzanna Posted November 18, 2006 Author Posted November 18, 2006 na dogo tak, ale w rzeczywistości ja go zawsze odwiedzam w schronisku nie podoba mu się w tej klatce, to już nie to samo... :( Quote
Dorothy Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 a wiec posmutnial jeszcze bardziej, biedak.... czy on akceptuje inne psy? Quote
julia.zuzanna Posted November 18, 2006 Author Posted November 18, 2006 w zupełności - teraz siedzi ze staruszkiem Derbim (też ma wątek na dogo) i z innym dużym wilkowatym z budy, nie ma najmniejszych konfliktów w boksie, zero oznak zazdrości, żadnemu nie przeszkadza, jak wręcz po sobie łażą, rozpychają się, żaden nawet nie warknie czy nie spojrzy się niezadowolony Quote
Monia123 Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 Szukasz idealnego psiaka? Futrzasty Bary jest właśnie dla ciebie.....:razz: Quote
Monia123 Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 Podnoszę, bo to zbyt mądry i piękny pies, by miał się zmarnować w schronisku...:-( Quote
Monia123 Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 Nikt tu do ciebie nie zagląda...:-( Hopaj na pierwszą stronę!!! Quote
Lucyja Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 Zaglądam prawie codziennie tutaj na temat Futrzaka, ale nie wiem jak moge pomóc. Piękny pies o mądrych oczach i taki smutny. Wiem jak bardzo są wdzięczne i posłuszne psy wyciągniętę z biedy ulicznej lub schroniskowej, bo sama mam taką sunię. Gdybym tylko miala warunki w domu na drugiego psa, to byłby nim Futrzak. Quote
dusje Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 julia.zuzanna napisał(a):dałam znać na wątek, ale nikt nawet nie zwrócił uwagi... :( A moze prosic autorke watku o kontakt z tym Panstwem ktorzy adoptowali i oddali Monga? Zawsze jest szansa ze zechceieliby poznac futrzaka:lol: Quote
Monia123 Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Julio.Zuzanno!!! Prosimy, zadziałaj w sprawie futrzaczka, bo przecież Ty go znasz najlepiej. Jakiś czas temu wysłałam Ci pw w sprawie umieszczenia go na Allegro. Czy ktoś na dogo może nam pomóc w tej sprawie???!!! :help1: Quote
julia.zuzanna Posted November 24, 2006 Author Posted November 24, 2006 to było pw, w którym napisałaś, żeby wystawić psa na allegro, ale nie napisałaś którego :) a jakoś jak odebrałam tą wiadomość nie miałam czasu, zeby odpisać, a potem jakoś mi wyleciało z głowy owszem - allegro wskazane, niestety nie mam czasu na wystawienie psiaka póki co od końca przyszłego tyg będę miała internet u mamy, u której spędzam ponad połowę tygodnia, więc może do tego usiądę, na razie mam tylko w pracy + w łikendy, a mam zwykle za dużo rzeczy do zrobienia, żeby robić aukcje... Quote
Monia123 Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 Ooooops :oops: , moja pw rzeczywiście nie była dla Ciebie czytelna - przepraszam. A może by tak zmienić tytuł wątku na bardziej chwytający za serce lub też zawrzeć w nim prośbę o wystawienie pieska na Allegro (na dogo jest co najmniej kilka osób, które mają w tym dużą wprawę)? Póki co, psinka na górę!!!!! Quote
hanka456 Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 Barry jest w podobnej sytuacji do Derbisia, kolegi z klatki. Jest duzym psem i niestety niemlodym. ale obserwuję go zawsze gdy jestem w schronisku i on czeka chocby na chwilkę uwagi. Wie, ze jest ktos kto go lubi i swieci oczyskami z daleka. Mam nadzieję, ze na wątek Barrego wejdzie ktos, kto jest sympatykiem Dogomanii i pies go urzeknie. A naprawdę jest urzekajacy. Quote
Kam Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 mogę wystawić go na allegro, tylko, proszę, podajcie namiary - chyba najlepszy będzie telefon do wolontariusza, a nie do schronu Quote
Monia123 Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Kam, byłoby wspaniale...:multi: Prosimy autorkę wątku, Julię.Zuzannę o kontakt z Kam w sprawie wystawienia Barryego na Allegro... Quote
julia.zuzanna Posted November 26, 2006 Author Posted November 26, 2006 julia, 605 243 798 wykorzystaj zdjęcia ze strony schroniska (wstaw tak jak w htmlu img src i kopiuj adres obrazka) http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=107 Quote
Kam Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 i jest: http://www.allegro.pl/item145616824_jestem_zupelnie_sam_pomoz_mi_.html w razie, gdyby trzeba było coś zmienić - piszcie :) Quote
julia.zuzanna Posted November 27, 2006 Author Posted November 27, 2006 "Futrzak to spokojny, poważny pies" - to jest Bary i nie jest spokojny i poważny ;) to była stara wersja opisu, możliwe, że nadal jest w pierwszym poście za co przepraszam szczeka teraz i woła żeby do niego przychodzić to szare tło bym wywaliła (przynajmniej u mnie się wyświetla ciemnoszare) Quote
Recommended Posts