Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Futrzak to spokojny, poważny pies. Jest bardzo lagodny i sympatyczny, na spacerach bardzo grzeczny, reaguje na komendy, czasem sprawia nawet wrazenie, jakby dokladnie rozumial co sie do niego mowi. W schronisku cale dnie spedza spiac przy budzie, ale na spacerach odzyskuje energie i dzielnie kroczy zadowolony naprzod. Psiak jest na maxa do przytulania, niestety ma już ok. 8 lat i ma marne szanse na adopcje... Jak na starszego psa przystało, nie ma w głowie wariactwa, jest mądry i delikatny. Gdy ktoś przechodzi, wciąż tylko wypatruje, bo może akurat podejdzie do niego, pogłaszcze. Gdy się do niego podchodzi, cieszy się, podstawia pysk, czasem piszczy z radości. Szkoda by było, gdyby musiał umrzeć w schronisku...

• Replies 607
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Skoro ma ok.8 lat, to spokojnie drugie tyle może przeżyć. Ogólnie wielorasowe psinki są mocniejsze od rasowych. I nie "jak na starszego psa przystało" tylko jak na dorosłego psa przystało :lol: Trzeba myśleć pozytywnie ;-) O bokserach wiadomo, że b. często żyją tylko 10 lat :-( A przecież są przypadki, zwłaszcza w b. kochających domkach, że boksie żyją 13-14 lat. I ja biorąc do nas 7-letnią boksię (7 lat skończone!) powiedziałam do niej tak: Wenuś jeśli masz żyć tylko 10 lat, to masz je przeżyć z nami! Całe! Tych 7 lat nie było!!! Byłaś w poczekalni, czekałaś na nas!!! I zrobimy wszystko, żeby te całe 10 lat z nami przeżyła!!!

A tego pięknisia gdyby tylko wykąpać lub choćby tylko wyczesać, to zakasowałby niejednego młodego psiaka :cool3:
On jest piękny :loveu: i widać, że bardzo mądry. Pinio skacz na górę po domek!!!

Posted

Futrzak jest super, bardzo mądry z niego psiak i reaguje na komendy z miną posłusznego psa (choć na zdjęciach wyszedł jakbym go biła :evil_lol: )

tu robię "siad":

tutaj daję łapę:

a tutaj robię "leżeć":

Potem jak mnie zaczynają głaskać, to przewracam się na grzbiet z całym wielkim brzucholem na wierzchu. :loveu:

Futrzak jest po prostu ekstra. Jest bardzo mądry, zrównoważony, podszczekuje radośnie jak się do niego idzie. Jest starszy, ale jeszcze ma dużo czasu i może zostać wspaniałym przyjacielem. Więc co z tym domem?

• 2 weeks later...
Posted

Ludzie!!! Nie ma lepszego przyjaciela od 8-letniego psiaka, któremu podarowało się serce i swój dom.:loveu:
Mojego Amberka (w avatarze) zabrałam w maju ze stacji benzynowej, wychudzonego, z wielką raną na nodze i z sierścią w koszmarnym stanie. Lekarz bał się powiedzieć mi, że ma ok. 8 lat, bo myślał, że go z tego powodu nie zatrzymam. A psisko jest po prostu CUDOWNE!!!! Jest spokojnym, zrównoważonym, kochanym pieszczochem i chodzi za mną krok w krok wpatrując się z taką miłością i oddaniem, że.... słów brak. Z wielką cierpliwością znosi "pieszczoty" naszych dziateczek;) i nie ściga naszych kotów.
Naprawdę spokojny pies w kwiecie wieku to skarb, którego każdemu POLECAM!!!

Posted

julia.zuzanna napisał(a):
chłopakowi zlikwidowali budę i przenieśli go do boksu :placz:

Czy w boksie ma jakieś schronienie przed zimnem? :-(

Wędruj na górę, pięknoto!!!!!

• 2 weeks later...
Posted

Koniecznie podnosze za te lapke, smutne slipia i cala reszte.

Gdzies tu byl watek o wilczkowatym psie Mango bodajze, rodzina adoptujaca oddala go z powrotem z powodow szeroko opisanych na watku. Moze zatem zaproponowac im wlasnie futrzaka ktory byc moze bedzie chetnie chodzil z panstwem na ich ulubione grzybobranie. Tak niesmialo pytam

Posted

julia.zuzanna napisał(a):
oczywiście, bardzo chętnie, ale
z jakich powodów oddali psiaka? nie mogę znaleźć wątku... może link? pod mango nic nie chce wyszukać, więc...

Poczekaj chwilke, moze cos pomylilam. Zaraz poszukam i dam znac