julia.zuzanna Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 Futrzak to spokojny, poważny pies. Jest bardzo lagodny i sympatyczny, na spacerach bardzo grzeczny, reaguje na komendy, czasem sprawia nawet wrazenie, jakby dokladnie rozumial co sie do niego mowi. W schronisku cale dnie spedza spiac przy budzie, ale na spacerach odzyskuje energie i dzielnie kroczy zadowolony naprzod. Psiak jest na maxa do przytulania, niestety ma już ok. 8 lat i ma marne szanse na adopcje... Jak na starszego psa przystało, nie ma w głowie wariactwa, jest mądry i delikatny. Gdy ktoś przechodzi, wciąż tylko wypatruje, bo może akurat podejdzie do niego, pogłaszcze. Gdy się do niego podchodzi, cieszy się, podstawia pysk, czasem piszczy z radości. Szkoda by było, gdyby musiał umrzeć w schronisku... Quote
mama_Dorota Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 Skoro ma ok.8 lat, to spokojnie drugie tyle może przeżyć. Ogólnie wielorasowe psinki są mocniejsze od rasowych. I nie "jak na starszego psa przystało" tylko jak na dorosłego psa przystało :lol: Trzeba myśleć pozytywnie ;-) O bokserach wiadomo, że b. często żyją tylko 10 lat :-( A przecież są przypadki, zwłaszcza w b. kochających domkach, że boksie żyją 13-14 lat. I ja biorąc do nas 7-letnią boksię (7 lat skończone!) powiedziałam do niej tak: Wenuś jeśli masz żyć tylko 10 lat, to masz je przeżyć z nami! Całe! Tych 7 lat nie było!!! Byłaś w poczekalni, czekałaś na nas!!! I zrobimy wszystko, żeby te całe 10 lat z nami przeżyła!!! A tego pięknisia gdyby tylko wykąpać lub choćby tylko wyczesać, to zakasowałby niejednego młodego psiaka :cool3: On jest piękny :loveu: i widać, że bardzo mądry. Pinio skacz na górę po domek!!! Quote
julia.zuzanna Posted October 15, 2006 Author Posted October 15, 2006 Futrzak jest super, bardzo mądry z niego psiak i reaguje na komendy z miną posłusznego psa (choć na zdjęciach wyszedł jakbym go biła :evil_lol: ) tu robię "siad": tutaj daję łapę: a tutaj robię "leżeć": Potem jak mnie zaczynają głaskać, to przewracam się na grzbiet z całym wielkim brzucholem na wierzchu. :loveu: Futrzak jest po prostu ekstra. Jest bardzo mądry, zrównoważony, podszczekuje radośnie jak się do niego idzie. Jest starszy, ale jeszcze ma dużo czasu i może zostać wspaniałym przyjacielem. Więc co z tym domem? Quote
majafaja Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 no nie!! nie jakbys go bila, on ma po prostu taka skupiona minke :) Quote
Blondella Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Futrzaczek pragnie własnego domku:roll: Quote
Monia123 Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Ludzie!!! Nie ma lepszego przyjaciela od 8-letniego psiaka, któremu podarowało się serce i swój dom.:loveu: Mojego Amberka (w avatarze) zabrałam w maju ze stacji benzynowej, wychudzonego, z wielką raną na nodze i z sierścią w koszmarnym stanie. Lekarz bał się powiedzieć mi, że ma ok. 8 lat, bo myślał, że go z tego powodu nie zatrzymam. A psisko jest po prostu CUDOWNE!!!! Jest spokojnym, zrównoważonym, kochanym pieszczochem i chodzi za mną krok w krok wpatrując się z taką miłością i oddaniem, że.... słów brak. Z wielką cierpliwością znosi "pieszczoty" naszych dziateczek;) i nie ściga naszych kotów. Naprawdę spokojny pies w kwiecie wieku to skarb, którego każdemu POLECAM!!! Quote
Monia123 Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 tutaj daję łapę: Podnoszę te piękne oczy!!!! Domku, gdzie jesteś?????? Quote
julia.zuzanna Posted October 29, 2006 Author Posted October 29, 2006 chłopakowi zlikwidowali budę i przenieśli go do boksu :placz: Quote
Monia123 Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Wędruj, biedaku, na pierwszą stronę, może ktoś cię tam dostrzeże.... Quote
Monia123 Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 julia.zuzanna napisał(a):chłopakowi zlikwidowali budę i przenieśli go do boksu :placz: Czy w boksie ma jakieś schronienie przed zimnem? :-( Wędruj na górę, pięknoto!!!!! Quote
julia.zuzanna Posted October 30, 2006 Author Posted October 30, 2006 ma budę, ale siedzi teraz strasznie smutny, za kratami :( Quote
Monia123 Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Będę cię podnosić tak długo, aż znajdziesz dom, biedaku.... Quote
Monia123 Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Czy ktoś go może wystawić na allegro, bo ja niestety nie umiem:niewiem: Quote
Monia123 Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Do góry, psinko!!!!! I niech cię futerko mocno grzeje w te chłodne dni. Quote
Monia123 Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 [ Komu ciepłe futerko o pięknych oczach, komu? Quote
julia.zuzanna Posted November 9, 2006 Author Posted November 9, 2006 niestety to starsze zdjęcia, teraz Futrzak (jak się okazało Bary to jego prawdziwe imię, ale reaguje na wszystko) siedzi w klatce i jest mu bardzo smutno, bo nikt do niego nie zagląda... Quote
dusje Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 Koniecznie podnosze za te lapke, smutne slipia i cala reszte. Gdzies tu byl watek o wilczkowatym psie Mango bodajze, rodzina adoptujaca oddala go z powrotem z powodow szeroko opisanych na watku. Moze zatem zaproponowac im wlasnie futrzaka ktory byc moze bedzie chetnie chodzil z panstwem na ich ulubione grzybobranie. Tak niesmialo pytam Quote
julia.zuzanna Posted November 9, 2006 Author Posted November 9, 2006 oczywiście, bardzo chętnie, ale z jakich powodów oddali psiaka? nie mogę znaleźć wątku... może link? pod mango nic nie chce wyszukać, więc... Quote
dusje Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 julia.zuzanna napisał(a):oczywiście, bardzo chętnie, ale z jakich powodów oddali psiaka? nie mogę znaleźć wątku... może link? pod mango nic nie chce wyszukać, więc... Poczekaj chwilke, moze cos pomylilam. Zaraz poszukam i dam znac Quote
dusje Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 Dokopalam sie.Oczywiscie pomylilam, nie mango a MONG/ watek str 11/ Powod agresja itp. Moze ma jakis sens kontakt z ludzmi Quote
dusje Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 Watek Monga jest z Krakowa, a pan poszukuje wolkowatego zrownowazonego w srednim wieku. Jak ulal pasuje Futrzak:lol: Quote
Recommended Posts