Rudzia-Bianca Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='irenaka']Aneczko, mam gorącą prośbę. Wiem, że będziesz zaraz po 15 na Kobierzyńskiej. Daj mi znać, bo nie wiem, czy będą wydawać psy po 16 a dwa DT właśnie po tej godzinie chcą tam jechać.Tam nie można się dodzwonić. I jeszcze jedno, czy jest jakiś wolny transport Kobierzyńska - rejon Dobrego Pasterza? Jest DT dla małej suni tylko brak transportu. Nie wiecie, czy jest ktoś wolny z samochodem?[/QUOTE] Pani Irenko tu są namiary tel na osoby które mogą wozić psy [url]http://www.dogomania.pl/threads/185869-KTO-CO-MO%C5%BBE-dla-EWAKUOWANEGO-KRAKOWSKIEGO-SCHRONU?p=14701025#post14701025[/url] Quote
shaaka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='Ank@']Nie chcę wprowadzać zamieszania ani nieporozumień. Jakaś Pani ma mi podwieźć psa :) Może z tej stadniny ? Już się w tym nie łapię, będę czekać cierpliwie. Jak pies przyjedzie to dobrze, jak nie to ... też dobrze.[/QUOTE] Aha, ja też jestem Anka z Bieżanowa i możliwe, że z Anią powyżej czekamy na ten sam "transport". Ja rozmawiałam wcześniej z Maćkiem i od niego wiem, że właśnie jakaś pani, która będzie jechać na Bieżanów ma się ze mną kontaktować w sprawie psów. Też czekam, bo na razie nic nie wiem :) Quote
irenaka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='Rudzia-Bianca']Pani Irenko tu są namiary tel na osoby które mogą wozić psy [url]http://www.dogomania.pl/threads/185869-KTO-CO-MO%C5%BBE-dla-EWAKUOWANEGO-KRAKOWSKIEGO-SCHRONU?p=14701025#post14701025[/url][/QUOTE] Dziękuję, już tam wskoczyłam. Quote
Ank@ Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Jestem pod wrażeniem całej akcji. Sama niestety nie mogłam pomóc na miejscu, jedynie biorę psa na DT. Widać, cały Kraków się zmobilizował i to jest piękne !! Mam wiadomość, że już psiaki jadą do nas :) Quote
Anetka83 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='shaaka']Aha, ja też jestem Anka z Bieżanowa i możliwe, że z Anią powyżej czekamy na ten sam "transport". Ja rozmawiałam wcześniej z Maćkiem i od niego wiem, że właśnie jakaś pani, która będzie jechać na Bieżanów ma się ze mną kontaktować w sprawie psów. Też czekam, bo na razie nic nie wiem :)[/QUOTE] ok ok... wiec poprostu nie Maciek Wam zawiezie tylko jakas Pani. Juz jedzie!!!!!!!!! Quote
shaaka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Ok, do mnie psy już jadą!:lol: Poza tym poproszono mnie, bym potwierdziła tu informację, iż NA KOBIERZYŃSKIEJ WCIĄŻ SĄ PSY CZEKAJĄCE NA DOM TYMCZASOWY!!! I JEST ICH TAM NAPRAWDĘ DUŻO! JEŚLI KTOŚ WIĘC MOŻE, TO PROSIMY O KONTAKT/PRZYJAZD ITD!!!! Quote
krakowianka.fr Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='Akrum']i na prawdę już nie ma ich gdzie umieścić? co się z nimi stanie??[/QUOTE] Trwaly 'negocjacje' pom Azylem / KTOZ'em i KKJK - z tego co rozumiem, to biorac pieski z KKJK otwieraly sie miejsca na te duze / bullowate / agresywniejsze miski kt sa jeszcze na Rybnej. [B]Moja siostra wlasnie tam jest teraz i powiedziala, ze w AZYLY nie ma juz [U]ani psow (zadnych) ani kotow (zadnych) tylko golebie.[/U][/B] [B]Jej nr kontaktowy to 503497207 (Iwona) oraz 507499774 (Bogusia) - transport za darmo w Krakowie[/B] Prosimy tez, aby kierowac wszystkich do KKJK na Kobierzynska, skad wydawane sa psiaki na DT a nie do Azylu. Dziekujemy. Quote
lupak Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 W schronie psów nie ma (poza dwoma, które są ponoć agresywne) . Na wałach praca wre- człowiek koło człowieka pracują. Smycze i obroże oddałam przy wejściu do schronu. _ [B]Serdeczne podziękowania dla Fizi[/B] niniejszym [B]przekazuję [/B] Ponieważ w schronie psów juz nie było pojechałyśmy do KKJ. Sporo ludzi chętnych, psów ( na moje oko) ponad setka. Małe i średnie. Wszystkie (te które ogladałam) spokojne. Zabrałyśmy młoda sunię - średniego wzrostu, grubiutką, grzeczną. Nawet ząbki pozwoliła pooglądać bez problemu. Pojechała na tymczas, ale może.... W drodze powrotnej przekazałam, że w KKJ brak obrozy i smyczy - zostaną przerzucone na Kobierzyńską. To tyle. Gdybym jeszcze mogła jakoś pomóc proszę o wiadomość. Quote
marlenka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='lupak']W schronie psów nie ma (poza dwoma, które są ponoć agresywne) . Na wałach praca wre- człowiek koło człowieka pracują. Smycze i obroże oddałam przy wejściu do schronu. _ [B]Serdeczne podziękowania dla Fizi[/B] niniejszym [B]przekazuję [/B] Ponieważ w schronie psów juz nie było pojechałyśmy do KKJ. Sporo ludzi chętnych, psów ( na moje oko) ponad setka. Małe i średnie. Wszystkie (te które ogladałam) spokojne. Zabrałyśmy młoda sunię - średniego wzrostu, grubiutką, grzeczną. Nawet ząbki pozwoliła pooglądać bez problemu. Pojechała na tymczas, ale może.... W drodze powrotnej przekazałam, że w KKJ brak obrozy i smyczy - zostaną przerzucone na Kobierzyńską. To tyle. Gdybym jeszcze mogła jakoś pomóc proszę o wiadomość.[/QUOTE] A te dwa gdzies pojada , czy zostaną ???? I będa czekac czy dane im będzie przezyć ??? Quote
krakowianka.fr Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='marlenka']A te dwa gdzies pojada , czy zostaną ???? I będa czekac czy dane im będzie przezyć ???[/QUOTE] Dyrektor schroniska sie nimi zaopiekuje. Quote
Evelynkaa Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 W TVN info był reportaż. Widzę że tez mieliście nerwówkę ale naprawdę jestem dumna z Was wszystkich!!!!!!w Koźlu mają problem bo nie mają jak dojechać do psów :( Quote
szajbus Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Właśnie pokazywali na TVP info reportaż z ewakuacji schroniska. Ani jedno zwierze nie zostanie w schronisku, ani jedno nie zostanie pozostawione samo sobie, ani uśmiercone, ani utopione. To się nazywa akcja i podejście do zwierząt. Jesteście WIELCY przez wielkie W. Krakowianie kocham WAS Quote
dota&koka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 przed chwilą była relacja z ewakuacji schroniska w krakowie.kierownik powiedział że absolutnie nie zostawi ani jednego zwierzęcia na pastwę wody... Boże pomóż.. Quote
krakowianka.fr Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='dota&koka']przed chwilą była relacja z ewakuacji schroniska w krakowie.kierownik powiedział że absolutnie nie zostawi ani jednego zwierzęcia na pastwę wody... Boże pomóż..[/QUOTE] [B]Rozmawialismy z kierownikiem, to dobry czlowiek, zadnych zwierzat nei zostawi, raz jeszcze to powtarzam.[/B] [B]dziekuje on za pomoc juz teraz, bardzo sie wzruszyl calym odezwem Krakowian i nie tylko![/B] Quote
Rudzia-Bianca Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='roxeane']W Kędzierzynie-Koźlu kotki utonęły... ;([/QUOTE] ['] a tak dziewczyny wczoraj chciały tam dopłynąć nikt im nie pozwolił :( Quote
marlenka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='roxeane']W Kędzierzynie-Koźlu kotki utonęły... ;([/QUOTE] Ciotki macie może jakis pomysł zeby zmusic władze żeby popłyneli po psy ... nie wiem może masowo dzwonić zasypac ich mailami .... cokolwiek . Biedne koteczki ... a ten sku***yn patrzył na tonące koty i go sumienie nie ruszyło .... żeby mu się tak noga obsunęla i wpadł o tej wody ( przepraszam ale .... aż mnie serce boli jak pomyślę co te zwierzęta przeżywają i te przerażone tonące koty ) Quote
Ajula Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 jesteście wspaniali zwierzęta w Krakowie mają szczęście a te biedaki w Kędzierzynie Koźlu pewnie będą musiały umrzeć :( Quote
Iwona77 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='marlenka']Ciotki macie może jakis pomysł zeby zmusic władze żeby popłyneli po psy ... nie wiem może masowo dzwonić zasypac ich mailami .... cokolwiek . Biedne koteczki ... a ten sku***yn patrzył na tonące koty i go sumienie nie ruszyło .... żeby mu się tak noga obsunęla i wpadł o tej wody ( przepraszam ale .... aż mnie serce boli jak pomyślę co te zwierzęta przeżywają i te przerażone tonące koty )[/QUOTE]no naprawde! lepiej bym tego nie ujęła! jak bym osobe odpowiedzialną za to dorwała w swoje ręce to bym rozszarpała, dlaczego w Krakowie się da a tam nie? Quote
polubek Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 DODAŁAM COŚ TAKIEGO [URL="http://nasza-klasa.pl/#profile/5248047/gallery/album/7/194"]http://nasza-klasa.pl/5248047/gallery/album/7/194[/URL] SORKI ALE DOPIERO WRÓCIŁAM Z PRACY Quote
Szarotka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 To okropne z Kedziezynem, tym bardziej, ze bylo wczesniej wiadomo co sie dzieje niz w Krakowie, czyli wiecej czasu na akcje............ Quote
Europa Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Piszcie do mediów. Piszemy z przyjaciółką, może zwrócą uwagę, może ktoś wypożyczy łódź... Quote
kurza stopa 39 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Czapki z głów za akcję w Krakowie! Ale co z K-K :(? Quote
Iwona77 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='Europa']Piszcie do mediów. Piszemy z przyjaciółką, może zwrócą uwagę, może ktoś wypożyczy łódź...[/QUOTE]wklejcie adresy gdzie piszecie! nawał maili może ich zmusi do działania! Quote
Recommended Posts