Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy ktos pamieta jeszcze o Murzynku ?

2lu8lr4.jpg

Ja pamiętam. I nigdy o biedaku nie zapomnę. Jeśli jest jakiś nowy  pomysł aby mu pomóc to włączę sie w każdą inicjatywę i pomocą finansowa i jeśli będzie potrzeba wsparciem"ludzkim"

Posted

UWAGA! Przyjaciółce mojej mamy zaginęła kotka syjamska (w trakcie leczenia). Uciekła z mieszkania na Nowych Grzegórzkach (Francesco Nullo)

Zostały już rozwieszone ogłoszenia, ale pomyślałam, że zostawię wieść również tutaj

Gdyby ktoś coś słyszał bardzo proszę o kontakt [email protected]

Posted

Ja pamiętam. I nigdy o biedaku nie zapomnę. Jeśli jest jakiś nowy  pomysł aby mu pomóc to włączę sie w każdą inicjatywę i pomocą finansowa i jeśli będzie potrzeba wsparciem"ludzkim"

Ja też pamiętam (nadal informuję znajomych z okolic BB i przypominam o jego sprawie, a każda wyprawa tam = dodruk plakatów i rozwieszanie na nowo), ale czy w jego sprawie były jeszcze jakieś wieści ostatnio? Ktoś go widział, ktoś jeździł tam i sprawdzał, były jakieś kolejne kontrole właścicieli itd?

Posted

Ja też pamiętam (nadal informuję znajomych z okolic BB i przypominam o jego sprawie, a każda wyprawa tam = dodruk plakatów i rozwieszanie na nowo), ale czy w jego sprawie były jeszcze jakieś wieści ostatnio? Ktoś go widział, ktoś jeździł tam i sprawdzał, były jakieś kolejne kontrole właścicieli itd?

a jakie jest prawdopodobieństwo, że w ogóle tam był?
Posted

a jakie jest prawdopodobieństwo, że w ogóle tam był?

Jeśli to pytanie do mnie to odpowiem tylko tyle że nie wiem. 

Ale skoro był tam widziany a ja tam bywam i mam znajomych to nie zaszkodzi rozpowszechniać tam.

Osobiście podważam nieco jego bycie tam - przeszłam kawałek wsi, pytałam ludzi, mam znajomych którzy też rozpowszechnili, dużo osób wie o sprawie,  chodziłam nawet po bocznych uliczkach i zerkałam czy czasem może coś po podwórku takiego nie lata, i nic... 

Więc albo go tam wcale nie było i to nie on był widziany, albo był przez chwilę i zniknął i komuś zależy żeby go nie odnaleziono ani też żeby plakaty nie wisiały...

Posted

PILNIE POTRZEBNY DOM LUB TYMCZAS!

Ten pies gaśnie. Niegdyś radosny, energiczny - teraz powolutku człapie, nie chce jeść, jest bardzo chory. Bysiu ma nowotwór, chorą wątrobę. Nie wiemy ile czasu mu zostało, ale raczej mniej niż więcej. Może w domu, otoczony troskliwą opieką odżyje. Bysiu przyjmuje leki, musi odwiedzać regularnie weterynarza, walczymy o niego! Nie pozwólmy, by odchodził samotny, w zimnym boksie. Nie tak powinno to wyglądać.
Więcej informacji  pod numerem: 518729178

Ktoś ma jakiś pomysł gdzie tego psa zgłosić, udostępnić???

Jest ogłaszany w wielu miejscach i nic. Cisza.

11091171_803103483113772_560514168483250

11076160_803103469780440_569641089754892

Posted

Jeśli to pytanie do mnie to odpowiem tylko tyle że nie wiem. 

Ale skoro był tam widziany a ja tam bywam i mam znajomych to nie zaszkodzi rozpowszechniać tam.

Osobiście podważam nieco jego bycie tam - przeszłam kawałek wsi, pytałam ludzi, mam znajomych którzy też rozpowszechnili, dużo osób wie o sprawie,  chodziłam nawet po bocznych uliczkach i zerkałam czy czasem może coś po podwórku takiego nie lata, i nic... 

Więc albo go tam wcale nie było i to nie on był widziany, albo był przez chwilę i zniknął i komuś zależy żeby go nie odnaleziono ani też żeby plakaty nie wisiały...

mocno tajemnicze wszystko. To nie był dziki pies. ani mały ...

Posted

Kolejny pies z krakowskiego schroniska, który być może niedługo powędruje za TM.

Antoś od 6 lat mieszka w schronisku. Jest bardzo miłym, przyjaźnie nastawionym do ludzi psem. Od jakiegoś czasu stan zdrowia Antka zaczął się pogarszać. Wykonano badania i jest podejrzenie raka kości. Nie ma jeszcze oficjalnych wyników biopsji ale jest duże ryzysko że przypuszczenia się potwierdzą. Nie chcemy, by ten pies umierał w schronisku. Potrzebny DT.

11050797_807619419328845_440127029679645

• Upvote 1
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Cytat z Facebooka:

"27 czerwca o godz. 11.00 zapraszamy na V MARSZ AZYLANTA!!!
Tradycyjnie spotykamy się na bulwarach wiślanych przy Moście Dębnickim by wyruszyć pod Pomnik Psa Dżoka, gdzie czekać będzie wiele atrakcji.

Więcej szczegółów wkrótce"

Posted

Bardzo pilne ! W Trzebini znaleziono berneńczyka suczkę , znajoma do jutra przetrzyma go u siebie w hotelu , dłużej nie może bo na weekend wszystkie miejsca zajęte . Kto może pomóc ?

Posted

Bardzo pilne ! W Trzebini znaleziono berneńczyka suczkę , znajoma do jutra przetrzyma go u siebie w hotelu , dłużej nie może bo na weekend wszystkie miejsca zajęte . Kto może pomóc ?

Sunia wróciła do domu .

Posted

Kto mógłby zrobić bazarek na dogo dla tego psiaka odebranego interwencyjnie w zimie i przebywajacego w hotelu u Murki w Lubelskim? http://www.dogomania.com/forum/topic/144675-sos-bez-budy-na-%C5%82a%C5%84cuchu-dom-stoi-w%C5%82a%C5%9Bciciel-jest-pies-umiera-jamnica-podkarpackie/

Fanty bym przekazała :)

• 2 weeks later...
Posted

Kto jest zmotoryzowany i miałby czas dla psa (transport do weta i  z powrotem na  terenie Krakowa w dniu 21 lipca popołudniu?

Posted

Bardzo proszę o pomoc!

20.07 zaczynają u mnie w bloku wymianę windy, będzie to trwało ponad miesiąc i dźwig będzie w tym czasie wyłączony z użytku. 

Moja Lusia (w typie ON) jest starym psem z dysplazją, a ja mieszkam na ósmym piętrze, w związku z czym szukam godnego zaufania opiekuna lub hotelu.

Czy ktoś może doradzić w tej kwestii? 

Jestem przerażona wizją, że pies trafi do kogoś, kto będzie ją, np. karcił, a ja nie będę miała o tym pojęcia.

Suczka jest bardzo delikatna, nie można jej ostro traktować, bo się wycofa.

Ma już swoje lata, ale chętnie biega, chciałaby aportować, czego jej nie wolno z uwagi na stawy biodrowe. Trzeba z nią spacerować, poćwiczyć komendy i w taki spokojniejszy sposób wyładować energię, która w niej jest.

Jest łagodna do psów, do dorosłych i do dzieci, kiedyś mieszkała z kotem, ale nie mam 100% pewności czy becnie też byłoby ok. W mieszkaniu leży spokojnie na swoim posłaniu, nie sprawia problemów, ale lubi chodzić za człowiekiem krok w krok, dlatego nie chciałabym, żeby cały dzień spędzała sama w hotelowym kojcu :(

Możecie mi polecić kogoś kto przyjmuje psy pod opiekę do siebie do domu (oczywiście odpłatnie) lub w ostateczności jakiś naprawdę dobry hotel dla psów? 

Będę ogromnie wdzięczna.

• 4 weeks later...