Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='daśka']Toyota przeklejam Twój wpis z akcji sterylizacji,żeby wszyscy mogli zobaczyć od kiedy tak naprawdę wiesz o stanie mojego samochodu,póki co reszty wyciągać nie będę,kazdy oceni to na swój sposób...............

Sunię- matkę trzeba było zabrać, bo przymierała głodem na samym chlebie i kościach. Na mój apel o pomoc odpowiedziała daśka i zaproponowała BDT. Sukę trzeba było ciąć, bo ona ma niekastrowanego rottka i nie może mieć sajgonu w domu z cieczkującą suką.
Daśka mieszka pod Gdańskiem i nie dysponuje autem, żeby jeździć gdzieś dalej. Resztę kwoty do sterylki i tak ja muszę dołożyć...
Poza tym daśka nie sterylizuje suk " hurtowo ", ma domowy tymczas, gdzie jedna ON- ka Sara siedzi już od roku i nie została wysterylizowana ze względu na wiek i stan zdrowia. Teraz przyjęła jeszcze tą ode mnie...
wpis jest z 25 czerwca
http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-(by-bezdomniaków-było-mniej)/page109
post nr 2711

Posted

[quote name='lika1771']Toyota rozmawiałas z Kasia77 ze sunia przyjezdza?
Nie mamy adresu Kasi.....[/QUOTE]

Toyota jezeli nie zadzwonisz do Kasi sunia nie pojedzie..........
Dziwi mnie to ze nie zagladasz na watek wiedzac w jakiej sytuacji jest sunia i co ja moze czekac:shake:
Nie wiem jak to bedzie......

Posted

[quote name='daśka']osoba,która miała zawieść jutro sunię od wczoraj ma pocztę i nie moge sie dodzwonić:-([/QUOTE]

Odezwała sie do mnie Kaja czeka na konkrety,a tu........

Posted

Adresu Kasi nie można podawać publicznie. To nie jest komercyjny hotel.

Szukamy księgowej dla Soni.

Kasia ma pod swoją opieką kilka bezpłatnych tymczasów, których wątki "umarły" i Kasia została sama z kosztami ich utrzymania. W dodatku są to zwierzaki starsze, schorowane i wymagające leczenia.
Opłata za pobyt Soni ma pomóc jej w pokrywaniu kosztów weterynaryjnych za te pieski. W żadnym wypadku Kasia nie może zostać sama z kosztami utrzymania Soni.

Moja Mama przeznacza w tym miesiącu na Sonię dodatkowe 20 zł, a więc łącznie ze stałą deklaracją chciałaby wpłacić 50 zł.

Posted

[quote name='daśka']Toyota przeklejam Twój wpis z akcji sterylizacji,żeby wszyscy mogli zobaczyć od kiedy tak naprawdę wiesz o stanie mojego samochodu,póki co reszty wyciągać nie będę,kazdy oceni to na swój sposób...............[/QUOTE]

To wpis z czerwca, skąd miałam wiedzieć czy samochód został naprawiony czy nie.

Ja mam jeszcze inne wątki psów w potrzebie, które są w DT.

Z resztą to nie ma żadnego znaczenia. Ja nie jestem w stanie zrobić 450 km, a może i więcej w jeden dzień.

Za to bezpłatnie przewożę psy w transportach łączonych i jeszcze nie odmówiłam pomocy.
To samo dotyczy wizyt PA. Jeżdżę nieraz po kilkadziesiąt km, bo w okolicach nie ma nikogo. I nie pytam ani nie analizuję od kogo jest pies, ważne dla mnie jest to, że ma szansę na dom.

Po to jest dogomania, żeby pomagać psom.

Niestety ciężko jest coś zdziałać jak są 2 osoby chętne do pomocy.

Z ostatnich ustaleń:
Rozmawiałam z Kasią77 i daśką - Sonia jedzie do hoteliku w środę.

Posted

Dziewczynki nie ma co się kłócić, ani Asia, ani Daśka nie pomogą suni w pojedynkę, to szczera prawda! Każdy robi to co jest w stanie zrobić. RAZEM damy radę, sunia na tym skorzysta:):):) PAX Dziewczynki:)
I jest prośba o podpisy pod petycją dla psiaka, żyjącego i dobrze się mającego, potraktowanego SIEKIERĄ przez debila totalnego!
http://www.petycje.pl/petycja/7638/petycja_do_ssdu_w_boleslawcu_w_sprawie_surowego_ukarania_sprawcy_usilowania_zgladzenia_siekiers_psa.html

Posted

Kasiu77, czy mogłabym zrobić Ci już wpłatę bezpośrednio na Twoje konto, także od mojej Mamy. Również winter7 prosiła mnie o nr konta.

Zanim pieniądze dojdą to Sonia będzie już u Ciebie. Trzeba będzie kupić jej jedzenie, bo u daśki Sonia jadła gotowane, więc nie ma dla niej suchej karmy.

Myślę, że wszystkich wpłat będzie ok. 400 zł, to spłacisz trochę długów u weta za "swoje" bidy.

Posted

[quote name='toyota']Kasiu77, czy mogłabym zrobić Ci już wpłatę bezpośrednio na Twoje konto, także od mojej Mamy. Również winter7 prosiła mnie o nr konta.

Zanim pieniądze dojdą to Sonia będzie już u Ciebie. Trzeba będzie kupić jej jedzenie, bo u daśki Sonia jadła gotowane, więc nie ma dla niej suchej karmy.

Myślę, że wszystkich wpłat będzie ok. 400 zł, to spłacisz trochę długów u weta za "swoje" bidy.[/QUOTE]

to fakt,u mnie psiaki dostają gotowane jedzonko,nie zapytałam,czym Kasia karmi psiaki,ale z niedrogich karm suchych może być britt,nie jest szczególnie drogi ,a w składzie nie wygląda najgorzej
oczywiście razem z sunia pojedzie zapas gotowanego ,ale to wystarczy na dzień,później gotowane jest do wyrzucenia
sunia coś przeczuwa,ponieważ od dwóch dni jest grzeczniutka jak owieczka

Posted

[quote name='Marycha35']Dziewczynki nie ma co się kłócić, ani Asia, ani Daśka nie pomogą suni w pojedynkę, to szczera prawda! Każdy robi to co jest w stanie zrobić. RAZEM damy radę, sunia na tym skorzysta:):):) PAX Dziewczynki:)
I jest prośba o podpisy pod petycją dla psiaka, żyjącego i dobrze się mającego, potraktowanego SIEKIERĄ przez debila totalnego!
http://www.petycje.pl/petycja/7638/petycja_do_ssdu_w_boleslawcu_w_sprawie_surowego_ukarania_sprawcy_usilowania_zgladzenia_siekiers_psa.html[/QUOT
podpisałam petycje,a łzy same lecą.....:-(

Posted

[quote name='daśka']
sunia coś przeczuwa,ponieważ od dwóch dni jest grzeczniutka jak owieczka[/QUOTE]

biedna, z ciepłego, suchego domku do kojca. Oby lekko to zniosła....

Numer konta i wszystko inne potem, zaraz wioze swoja jamniczke na operacje , podejrzenie- mięsak...
, nie mam głowy ...

Posted

[quote name='Marycha35']PAX Dziewczynki:)
http://www.petycje.pl/petycja/7638/petycja_do_ssdu_w_boleslawcu_w_sprawie_surowego_ukarania_sprawcy_usilowania_zgladzenia_siekiers_psa.html
Marycha dobrze gada.;)
Petycja podpisana.
Mogłabym Sonię ogłaszac już, ale chciałam dopytać o namiary i pisac ,ze gdzie jest...?Zdjecia z tego co pamietam to sobie kiedys ściągnęłam. Nie pamiętam czy gdzies tu były podstawowe informmacje o niej....:roll:
Jaki rejon do ogłoszeń?
Sorki jesli cos przegapiłam, ale skacze po róznych watkach i może mi cos umknać.:oops:
A w ogóle to już mi się wszystko miesza.:roll:

Posted

Tekst do ogłoszeń i podstawowe info o Soni

Sonia ma ok. 2, 5 roku, odrobaczona, odpchlona, zaszczepiona, wysterylizowana.
Sonia jest żywiołowa i nadaje się wyłącznie dla osoby aktywnej. Jest lojalna w stosunku do swojej rodziny i osób, które zna.
Ma pozytywny stosunek do dzieci, których stara się "pilnować".
Uwielbia koty, ma wobec nich instynkty opiekuńcze.
Ma prawidłowe relacji z innymi psami, ale małe psiaki intensywnie zaczepia do zabawy i może to być dla nich męczące.
Nie niszczy w mieszkaniu i utrzymuje czystość w domu. Jednak potrzebuje intensywnych spacerów lub ogródka, w którym będzie mogła się wybiegać, bardzo chętnie z drugim równie skorym do zabawy psem lub suką.

Kontakt do ogłoszeń:
605060617
[email protected]

Myślę, że ogłoszenia na woj. pomorskie ale to Toyota potwierdzi
Ja Sonię trochę ogłaszałam z takim tekstem

Sonia, młoda, żywiołowa, kocha koty, lubi dzieci

Sonia mimo, że młodziutka, ma ok. 2-3 lata bardzo wiele już przeszła.
Była psem bezdomnego, poznała dobrze co to głód, zimno, samotność, kopniaki...
Poznała również schronisko dla bezdomnych zwierząt, przepełnione boksy i walkę o odrobinę uwagi człowieka.

Sonii udało się spotkać na swej drodze wrażliwe osoby, dzięki którym dostała szansę na normalne życie.
Sonia przebywa obecnie w domu tymczasowym.
Jest w pełni domowym psiakiem - w domu zachowuje czystość, nie niszczy, jest spokojna i posłuszna.

Świetnie dogaduje się z innymi psami - jest radosna, żywiołowa, stale gotowa do zabawy.
Za kotami przepada, ma wobec nich instynkt opiekuńczy:))

W stosunku do obcych ludzi jest zdystansowana i początkowo nieufna.
W stosunku do swojej rodziny będzie bezgranicznie oddana, wierna i lojalna.
Lubi dzieci.

Sonia jest zdrowa, zaszczepiona, wysterylizowana.
Kontakt w sprawie adopcji: 605060617 mail: [email protected]

Posted

Dziewczyny, czy są jakies dobre zdjecia tej suni? Okazuje sie, ze ciagle oferta domu z kotami jest aktualna, ale sunia musi sie spodobac. Czy ona jest wielkosci owczarka ?
Wysłałam Szile, jesli sie nie spodoba, to podesle tę sunie.